Form För Grunden: Hur Man Gör En Avtagbar Liten Panel Och Icke-flyttbar Struktur, Hur Och Från Vad Man Ska Göra Det Själv

Innehållsförteckning:

Video: Form För Grunden: Hur Man Gör En Avtagbar Liten Panel Och Icke-flyttbar Struktur, Hur Och Från Vad Man Ska Göra Det Själv

Video: Form För Grunden: Hur Man Gör En Avtagbar Liten Panel Och Icke-flyttbar Struktur, Hur Och Från Vad Man Ska Göra Det Själv
Video: Vad är etik och hur gör man 2024, April
Form För Grunden: Hur Man Gör En Avtagbar Liten Panel Och Icke-flyttbar Struktur, Hur Och Från Vad Man Ska Göra Det Själv
Form För Grunden: Hur Man Gör En Avtagbar Liten Panel Och Icke-flyttbar Struktur, Hur Och Från Vad Man Ska Göra Det Själv
Anonim

Byggkonstruktion börjar med installationen av grunden, vars huvudelement är formen. För att strukturen ska vara hållbar och dess konstruktion kan fungera pålitligt i många år är det viktigt att montera formen korrekt för att hälla det pansarbältet. Det är fullt möjligt att göra det själv, men det är viktigt att noggrant göra alla beräkningar och följa vissa tekniker.

Bild
Bild

Enhet och syfte

Formen är en horisontell eller vertikal form som används för att fylla och slipa grunden till ett hus. Huvudkomponenterna i enheten är avtagbara skärmar och block som håller varandra med hjälp av speciella fästelement och beslag. Betongblandningen hälls i formen efter att förstärkningsburen är gjord, där den hårdnar och får styrka, sedan demonteras den och de efterföljande byggstadierna fortsätter. Dessa strukturer används också i fallet när det är nödvändigt att reparera byggnadens källare.

Bild
Bild

Vid tillverkning av formen är det viktigt att se till att den uppfyller följande krav:

  • var stabil, hållbar och deformerades inte under påverkan av belastningar;
  • hade en tät struktur utan luckor;
  • gav ytor av hög kvalitet, exklusive utseendet på krökning och hängande;
  • motsvarade de tekniska egenskaperna och skapade inga svårigheter vid installation av beslag och hällbruk;
  • hade omsättning, det vill säga att den var föremål för upprepad användning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Formen är oftare gjord av plywood, trä, stål, men nyligen är alternativ från syntetmaterial också mycket populära.

Beroende på konstruktionsförhållandena kan denna design kombineras med flera material samtidigt. Till exempel är stöd- och lagerelement gjorda av metall, och de som kommer i kontakt med betong är gjorda av plast eller vattentät plywood.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Idag finns det många typer av formverk, som villkorligt kan delas in i allmän konstruktion (universell) och en speciell grupp avsedd för konstruktion av speciella strukturer. Den vanligaste formen av formning anses vara hopfällbar, den väljs när man inte bara bygger fundamentet, utan även skiljeväggar, väggar, balkar och pelare. För tillverkning av stora fragment och stiftelser ges regel som regel balksträngen, och om det är nödvändigt att installera byggnader med stor höjd med varierande geometri används klättringsformar.

Dessutom används följande typer av strukturer också i modern konstruktion:

Stationär . Formen är gjord av trä och den är utmärkt för att lägga en grund som har icke-standardkomplexa former. Det är enkelt att montera delarna i en sådan enhet - sköldar av önskad storlek slås ner från brädorna, fästelement görs och speciella stopp eller hoppare placeras för förstärkning.

Bild
Bild
  • Justerbar . Det är en universell typ av formning som kan användas flera gånger. Installationen utförs av stål och utåt liknar den en konstruktörsenhet. Sköldarna är anslutna till varandra både tvärs och längs. Resultatet är en prefabricerad struktur, tvinnad med rör och stift, i vilken hålan betong hälls. Efter den första inställningen av murbruk tas tapparna och sköldarna bort och rören slås lätt ut och kan användas för efterföljande arbete. Hålen som bildas från rören är täckta med cementbruk.
  • Suspension . Gör det möjligt att lägga horisontella fundament, avsedda för trappor och andra golv. Detta är en hopfällbar formning, dess sköldar är fästa vid varandra och hängande på balkar, vilket begränsar betongens rörelse nedåt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Glidande . Denna design används vid konstruktion av höga byggnader med typiska monolitiska gjutgods. Den kan användas flera gånger. Huvuddragen i enheten är närvaron av en speciell mekanism, tack vare vilken den stiger av sig själv.
  • Mobil . Det kan vara antingen en tillfällig eller icke-separerbar design, som har en rund, rektangulär eller kvadratisk form. Det anses vara ett oumbärligt alternativ för betong av långa horisontella fundament, eftersom det gör att du samtidigt kan hälla överdelens och sidodelarna av strukturen. Efter att morteln har frusit flyttas formen till ett annat ställe med hjälp av hjulstöd eller rullar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom ovanstående typer förtjänar vattentätningsformen, som ofta används vid byggandet av privata hus, särskild uppmärksamhet.

På grund av sin unika enhet och speciella egenskaper ger den inte bara betong av hög kvalitet, utan skyddar den också på ett tillförlitligt sätt mot fukt under drift. Som regel är den uppförd från träpaneler eller färdiga block. Beroende på om formen används en gång eller flera gånger, skiljer sig borttagbara och icke-borttagbara typer av strukturer.

Bild
Bild

Ej avtagbar

Ett särdrag hos denna enhet är att den läggs med användning av isolerande material, så byggnaden visar sig vara varm. Permanent formning är mångsidig eftersom den kan användas vid konstruktion av privata och flervåningshus. Dessutom kan du fylla fundament i olika former med murbruk.

De främsta fördelarna med sådan formning inkluderar:

Byggprocessens hastighet. Monteringen av strukturen är enkel, därför förkortas installationstiden

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Låg temperaturbeständighet. Betongarbeten under monolitisk konstruktion kan utföras vid en temperatur på -10 C, eftersom gjutramen är extra isolerad.
  • Minska kostnaden för fundamentet och den totala vikten av strukturen. Det finns ingen anledning att anlita tung utrustning och hantverkare för att lägga grunden.
Bild
Bild
  • Hög värme- och ljudisolering av byggnaden.
  • Fundamentets styrka och hållbarheten hos en monolitisk struktur.
  • Möjligheten att installera dold teknisk kommunikation. Tekniska system kan monteras direkt i ramen och tas ut på separata platser genom öppningar i formen.
  • Skydd av strukturen från naturliga och biologiska hot. Byggnaden är insekts- och gnagarresistent, mögelresistent och ruttnar inte.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller nackdelarna med denna typ av formning finns det få av dem:

  • Behovet av extern och intern efterbehandling. De enda undantagen är strukturer gjorda av beklädnadspaneler.
  • Låg ånggenomsläpplighet för värmeisoleringsmaterial. Under konstruktionen krävs därför ytterligare installation av högkvalitativ ventilation av lokaler.
  • Byggnaden bör jordas, eftersom järnförstärkning är placerad innanför väggarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Löstagbar

Den mest populära och utbredda typen av formning inom konstruktion anses vara avtagbar. Den är gjord av olika material, beroende på storleken på det betongade området. Vanligtvis ges företräde åt fuktbeständiga sköldar, som kan återanvändas. De prefabricerade elementen i anordningen fästs med varandra med packningar, stänger och band. Resultatet är en solid och hållbar struktur av valfri längd och form, som demonteras i slutet av betongen.

Bild
Bild

Avtagbara modeller skiljer sig åt i syfte och kan användas inte bara för att lägga grunden, utan också för gjutning av individuella armerade betongelement. Till salu finns både fabrikstillverkade formar och moduler eller lager av metall. De kan användas flera hundra gånger i monolitisk konstruktion.

De positiva egenskaperna hos löstagbar formning inkluderar:

upprepad operation

Bild
Bild
Bild
Bild
  • påskynda konstruktionstakten;
  • möjligheten att bygga byggnader av vilken form och storlek som helst, utan att använda ytterligare element för detta;
  • enkel restaurering och reparation;
  • besparingar vid återanvändning.
Bild
Bild

Avtagbar formning har inga nackdelar, det enda är att denna typ av struktur inte rekommenderas att köpas för en engångskonstruktion, eftersom dess montering inte kommer att vara billig.

Bild
Bild

Olika material

Formen för grunden kan uppföras från olika material, vars val beror på projektets komplexitet och basens form. Vanligtvis används trä, metall, armerad betong, gummi, armerad cement och plast för tillverkning av konstruktionspaneler. Resten av enhetens element, presenterade i form av förstyvningar, lås, anslutningar och fästelement, är i regel gjorda av metall eller plast av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det vanligaste materialet för formpaneler är skivor , om strukturen är liten panel, kan den monteras av vattentät plywood. Det blir billigt, men för att plywoodskivorna inte ska skriva från kontakt med lösningen måste de dessutom impregneras med ett speciellt harts. Plywoodformning gör att du kan ge betongytan perfekt släthet, men den är på många sätt sämre än plast och kan bara användas en gång. Trästrukturen är sammansatt från en matris med en fukthalt på högst 25%, medan barrträd är att föredra.

Bild
Bild

Om budgetkonstruktion av små stiftelser planeras, kan formen tillverkas av OSB, CBPB eller spånskivor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa en struktur är det lämpligt att välja plattor med en tjocklek på minst 18 mm. Dessutom kommer detta material att kunna fungera som ett undergolv i framtiden. För att göra detta, när du lägger grunden, är brädorna insvept med folie, efter demontering är de rena och lämpliga för golv.

Om det är nödvändigt att översätta ett projekt med volymetrisk monolitisk konstruktion till verkligheten, är metallformning det bästa alternativet för att installera fundamentet. Den är tillverkad av 2 mm tjocka stålplåtar och valsade profiler. I detta fall bör storleken på cellerna i metallramen inte överstiga 5 × 5 mm. Den största fördelen med en metallanordning är dess enkla installation, hållbarhet och möjligheten att få en betongyta av hög kvalitet. Nackdelen med sådan formning är den höga kostnaden.

Bild
Bild

Inom hydraulteknik, där läggning av stora tekniska grunder krävs, används armerade betongkonstruktioner. För att förhindra att betongen häller vidrör sköldarna är deras yta täckt med ett speciellt fett och armering installeras. Sådan formning gör det möjligt att lägga en solid grund, men dess montering är dyr.

Om det är nödvändigt att fylla i basen, bestående av komplexa geometriska former, använd sedan den "uppblåsbara" formen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den är gjord av tätt tyg, och en film är också lämplig för dessa ändamål. Genom att värma luften i skalet får materialet önskad form och fästs på strukturen med hjälp av jutetyg, som fungerar som en förstärkning mellan murbruk och anordningen. Sedan hälls en viss tjocklek av lösningen. Sådan formning är billig och har inga nackdelar.

Plastkonstruktion är inte mindre populärt bland hantverkare . Det har funnits tillämpning vid läggning av både betong- och skumbetongfundament, som används för uppförande av monolitiska byggnader med olika konfigurationer och ändamål. I detta fall kan skärmarna monteras av både plast och polystyren. Block som mäter 60 × 30 cm fästs på varandra med hjälp av ytterligare element i form av kanaler, hörn och anslutningsknappar. På grund av materialets egenskaper görs formen snabbt och basens yta är slät, kräver inte efterbehandling, det enda är att sådana brädor inte tål en stor betongvikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom ovanstående alternativ kan formen också monteras av profilerad plåt och platt skiffer. I det här fallet är det bäst att välja materialark med en tjocklek på 15 till 20 mm och förstärka med trådnät. Sådana strukturer kännetecknas av höga kostnader och otillräcklig effektivitet, men de monteras snabbt. Samtidigt har skifferformning hög fuktbeständighet, är inte rädd för temperaturförändringar och har utmärkt ljudisolering. När det gäller nackdelarna väger skiffer mycket och kännetecknas av låg hållfasthet.

För icke-avtagbara typer av strukturer är också skumformning väl lämpad.

Bild
Bild

Den utför rollen som isolering och beklädnad, är lätt att tillverka, men är utformad för att lägga små fundament. Dessutom har skummet en låg värmeledningsförmågaskoefficient, därför behöver du inte installera värmeisolering under konstruktionen av fundamentet. Eftersom skumblock kännetecknas av en cellulär struktur, utmärks materialet också av god vattentätning.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra skumformen tar de par plattor, fäster dem tillsammans med metallavstånd och den resulterande skärmen installeras i en gräv. I vissa fall kan plattorna läggas ut i form av vågor, utskjutande eller tvärgående rader. Med hjälp av skum kan du lägga vilken typ av grund som helst: från tejp till höggrill.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beräkning

Formen monteringsprocessen bör börja med preliminär design. Därför måste du först och främst göra planen och ritningen av grunden, sedan beräkna alla dimensioner och bestämma fyllningens tjocklek. Fundamentmarkeringarna måste appliceras innan formen tillverkas.

För att beräkna förbrukningen av träskivor för konstruktion av en monolitisk bas måste du utföra följande steg:

  • mäta längden på omkretsen av den framtida strukturen;
  • hitta den nödvändiga grundhöjden, med hänsyn till utsläppsrätterna;
  • beräkna brädans tjocklek enligt designvärdet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel, om du behöver lägga en grund 9 m bred och 15 m lång med en bashöjd på 50 cm, används brädor 25 cm tjocka.

Byggnadens omkrets multipliceras med 2, sedan multipliceras resultatet med fundamentets höjd och med brädans tjocklek. Alla beräkningar ska utföras i meter. Enligt de angivna parametrarna erhålls följande beräkning:

(15 + 15 + 9 + 9) x 2 x 0,7 x 0,025 = 1,68 m3.

Bild
Bild

Det vill säga för montering av paneler krävs 1,68 m3 brädor. Men det rekommenderas att köpa byggmaterial med en liten marginal. Förutom plankorna behövs även timmer till formen, som ska fungera som förankring. När det gäller beräkningarna för hällplattor utförs de med kunskap om tjockleken på plattorna och höjden på lokalerna. Förbrukningen av plywoodskivor för formning beräknas utifrån deras dimensioner och grundytan. Som regel används plywood med en tjocklek på minst 18 mm för tillverkning av formar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationssteg

Formen fungerar som en viktig del av fundamentet, så ingen konstruktion klarar sig utan installationen. Trots att formen kännetecknas av en komplex installationsteknik är det fullt möjligt att göra det med egna händer. Det är viktigt under arbetsprocessen att kontrollera noggrannheten för placeringen av strukturen i de horisontella och vertikala planen. Dessutom bör alla beräkningar utföras korrekt, eftersom jämnheten i placeringen av väggarna i den framtida byggnaden beror på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att bygga formen själv måste du först förbereda en viss uppsättning verktyg , eftersom installationen möjliggör montering av paneler, armering och betonggjutning. Det är också viktigt att avgöra om det kommer att vara en avtagbar eller icke-avtagbar typ av formning. I det första fallet är strukturen återanvändbar och kan tas bort efter hällning, detta måste göras när betongen har stelnat. Det andra designalternativet demonteras inte, det måste fixeras säkert med stöd och fyllas med murbruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett konstruktionsegenskaper består tillverkningen av formning av följande steg:

Markberedning . Området där konstruktion planeras rengörs noggrant, särskilt området runt grävd gräv. För att undvika överlappningar när du installerar strukturen måste du också jämna ut jorden så att det inte finns några fördjupningar och stötar. Mellan formen och marken bör det finnas ett mellanrum på 1-3 cm, detta underlättar ytterligare installation och efter att det har fastkilts måste det täckas med jord. Om det behövs läggs ett armeringsnät i botten av gropen eller diket, tack vare vilket styrkan i fundamentet kommer att öka.

Bild
Bild

Att göra sköldar . Det är möjligt att montera formen från olika material, men oftast väljs träskivor och stänger för detta. Brädorna måste skäras i förväg till önskad längd, minst 3 m. De slås ihop med tvärsegment och observerar ett steg på 1 m. Således kräver montering av en tre meter lång skärm cirka tre nedslagen fragment anslutna med staplar. Skillnaden mellan enhetens längd och höjd gör att du bekvämt kan "köra" sköldar längs hela omkretsen av den grävda diket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att komma ihåg att framsidan av sköldarna måste vara slät, eftersom kvaliteten på fundamentets yttre sida beror på det.

När det gäller fästning av brädorna på varandra kan det göras med vad som helst: spikar eller självgängande skruvar. Valet bestäms av pris, tillförlitlighet och driftshastighet. Om brädorna är fixerade på spikar, bör det vara förutsatt att locken är placerade på sidan av lösningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av klämmor . När sköldarna är klara och drivna längs hela omkretsen av diket fortsätter de med tillverkningen av träklämmor. Deras längd bör som regel vara minst skärmens höjd. Eftersom klämmorna spelar en viktig roll för konstruktionselement och är ansvariga för ytterligare stel formning när de hälls med betong, placeras de i mitten av panelerna mellan remsorna. Förutom klämmorna, på de platser där brädorna är anslutna, placeras stödstag även.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skärmar ska monteras strikt på ett horisontellt och vertikalt plan, enligt grundprojektet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från insidan av strukturen och ovanifrån måste du fixa det med stag. Det är viktigt att uppmärksamma det faktum att formen är solid och inte har några sprickor, annars kommer lösningen att läcka och arbetet förstörs. Om det finns mindre luckor i strukturen kan de enkelt tätas med vattentätande material.

  • Lägg vattentätning . Formens inre del är täckt med tätt takmaterial och armering utförs. Alternativt kan den underjordiska delen av fundamentet isoleras med expanderade polystyrenplattor. De är bäst placerade på utsidan av fundamentet.
  • Installation av kommunikationssystem . Detta bör göras innan du häller betong.

Rekommenderad: