Kan Blött Gräs Klippas? Använd En Elektrisk Gräsklippare, Bensindriven Gräsklippare Och En Trimmer Efter Regn För Att Klippa Gräsmattan

Innehållsförteckning:

Video: Kan Blött Gräs Klippas? Använd En Elektrisk Gräsklippare, Bensindriven Gräsklippare Och En Trimmer Efter Regn För Att Klippa Gräsmattan

Video: Kan Blött Gräs Klippas? Använd En Elektrisk Gräsklippare, Bensindriven Gräsklippare Och En Trimmer Efter Regn För Att Klippa Gräsmattan
Video: Batteridriven trimmer för att klippa gräs / how to 2024, Maj
Kan Blött Gräs Klippas? Använd En Elektrisk Gräsklippare, Bensindriven Gräsklippare Och En Trimmer Efter Regn För Att Klippa Gräsmattan
Kan Blött Gräs Klippas? Använd En Elektrisk Gräsklippare, Bensindriven Gräsklippare Och En Trimmer Efter Regn För Att Klippa Gräsmattan
Anonim

Arrangemang av ett förortsområde (och till och med ett lokalt område i staden) är en mycket svår fråga. Speciellt för att man hela tiden måste ta hand om gården. Många har också frågor om hur man gör det eller det arbetet, till exempel är det möjligt att klippa vått gräs med en trimmer.

Funktioner i situationen

Naturligtvis kommer en sådan fråga inte att uppstå för dem som bor i omedelbar närhet av gräsmattan. Sedan kan du vänta en stund och jobba när gräset torkar. Men behovet av att ta bort vått gräs uppstår omedelbart om du bara kan besöka platsen ibland. Vad ska du göra om du måste klippa gräsmattan på helgen, en annan dag med regnväder, det är subtiliteten. Därför skiljer sig sommarinvånarnas åsikter det är lite meningsfullt att styras av deras position. Du måste ta reda på nyanserna själv.

Bild
Bild

Utrustningens roll

Det bör påpekas inledningsvis att det finns två huvudtyper av trimmare som "relaterar" olika till våt vegetation. Vissa enheter är utrustade med en bensinmotor, andra startas genom att ansluta till elnätet eller installera ett batteri. I sin tur är elektriska gräsklippare uppdelade i två undergrupper: med motorns placering i maskinens nedre eller övre del. Säkert nog för användaren att ta bort vått gräs kan bara vara bensintrimmare eller handlevor.

I det här fallet är det absolut oönskat att använda en elektrisk gräsklippare. Ibland kan man stöta på påståenden om att detta krav endast gäller enheter med lägre motorplacering. En sådan elmotor kommer direkt i kontakt med vatten. På grund av denna kontakt kan du vara rädd för kortslutning.

Du bör dock inte använda en gräsklippare efter regn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vatten tränger in i kraftverket finns det risk för inte bara kortslutning, utan också elektriska stötar . Det är värt att notera att dessa begränsningar inte bara gäller trimmare utan även fullfjädrade gräsklippare. Tillverkarnas och marknadsförares försäkringar om säkerhet bör inte beaktas. För att minimera risken för dig själv och din utrustning bör du använda en bensinkniv . Men det finns ytterligare några finesser som måste beaktas.

Även om gräsklipparen inte misslyckas och dess ägare inte kommer att stötas (låt oss säga en så gynnsam situation i en minut) är det fortfarande omöjligt att klippa vått gräs med en elektrisk trimmer. Detta är ett avsiktligt onormalt arbetssätt, på grund av att utrustningen slits ut för snabbt. Våt växtlighet är mycket mer motståndskraftig mot skärelement än den borde vara. Därför är även mycket välisolerade motorer överbelastade.

På grund av att vått gräs fastnar på knivarna och spindeln ökar belastningen på dem nödvändigtvis . Detta kan inte undvikas, och ingen skicklighet hos gräsklippare, inga metoder och system för gräsklippning hjälper. Inte bara motorn lider, utan också axeln, som ibland vänder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Problem vid klippning av vått gräs kan också uppstå med bensindrivna maskiner . Ja, de är kraftfullare än sina elektriska motsvarigheter, men belastningen överstiger fortfarande normala värden. Först och främst är kolvpar och andra rörliga delar "under attack ". Om det inte finns någon annan utväg än att använda en bensinklippare, måste du ta hand om den. Vid gräsklippning växlar maskinen periodiskt till viloläge utan belastning. 30 sekunder räcker för att ta bort överskottsvärme, samt spara trimmerresursen.

Men allt är inte så enkelt som det verkar. En annan anledning till att det är bättre att klippa torrt gräs är att klippning av en blöt gräsmatta skadar själva växtligheten. Vid närmare undersökning är det lätt att märka att även snitt inte erhålls, de verkar vara sönderrivna. De klippta fläckarna på stjälkarna torkar ut och gräset blir gult. Du kan minska risken något genom att använda en tunnare linje. Enligt recensioner tillåter kvadratiska eller stjärnformade linjer även våta gräsmattor att klippa smidigt. Men det finns ett annat problem: klippta växter sprids ojämnt, men i form av högar, som måste tas bort så snart som möjligt så att inte skalliga fläckar uppträder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och mer om olika situationer

När du talar om att klippa vått gräs måste du skilja mellan följande möjliga situationer:

  • det är blött efter regnet;
  • det regnar;
  • orsaken till fukt är ett fuktigt område (lågland eller markvatten).

I det första fallet är det fullt möjligt att chansa och försöka få ordning på saker och ting med en bensinklippare. I den andra är klippningen opraktisk. I den tredje måste du först hantera fukt och först sedan ordna gräsmattan eller gräsmattan. Om du ofta måste klippa vått gräs efter regn eller "genom dagg" i ett litet område, är det bättre att inte använda en trimmer eller en gräsklippare, utan en enkel ljå. Du måste titta inte bara på gräset som tas bort, utan också på det där strömkabeln är placerad.

Återfuktande kan vara en mycket allvarlig riskfaktor. För att klippa gräset efter regn måste du vänta lite . Några minuter, även med en mycket stor rusning, kommer inte märkbart att minska tiden som kan avsättas för klippning.

Och resultatet kan vara klart bättre. Klippning genom dagg, även med en elektrisk gräsklippare eller elektrisk trimmer, är vanligtvis tillåten.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller klippning av rått gräs finns det fortfarande följande invändningar mot det:

  • Det är svårare att gå med en trimmer eller gräsklippare under sådana förhållanden, du kan lätt falla och bli skadad;
  • du måste lägga mer tid på jobbet;
  • efter klippning är det nödvändigt att rengöra själva maskinen noggrant;
  • våt klorofyll kommer att lämna fler fläckar på kläder, läder, skor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nu måste du ta reda på exakt hur du ska agera om du ändå väljer att använda en bensintrimmer för att rengöra gräsmattan eller gräsmattan i blött väder. En viktig regel är att bibehålla den optimala längden på gräset. Genom att förkorta det, särskilt på sommaren, riskerar sommarboende att provocera fram tidig torkning av växter . Det är osannolikt att detta kommer att bidra till ett bra utseende.

Säkerhetskrav är standard: du måste bära skyddsglasögon och handskar och var noga med att skydda dina fötter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säker, bära tåliga, vattentäta skor . Hörlurar eller öronproppar används endast när du arbetar med en tvåtakts bensintrimmer. På en stor röjning med platt gräs utförs klippning längs imaginära torg, vilket konventionellt delar hela territoriet i dem. De rör sig först längs omkretsen av varje kvadrat, klippa sedan det från insidan och gå vidare till nästa del av gräsmattan. Oavsett väder bör du göra följande innan du börjar arbeta:

  • kontrollera utrustningens användbarhet;
  • ta bort allt skräp och främmande föremål från webbplatsen;
  • byt vid behov slitna skärelement;
  • bestäms med klippriktningen, så att gräsmattan inte liknar en "tvättbräda".

Rekommenderad: