Byta Olja I En Gräsklippare: Hur Man Tömmer Oljan Med En Pumpspruta? Hur Byter Jag Olja Med Ett Speciellt Kit? Hur Ofta Behöver Du ändra Det?

Innehållsförteckning:

Byta Olja I En Gräsklippare: Hur Man Tömmer Oljan Med En Pumpspruta? Hur Byter Jag Olja Med Ett Speciellt Kit? Hur Ofta Behöver Du ändra Det?
Byta Olja I En Gräsklippare: Hur Man Tömmer Oljan Med En Pumpspruta? Hur Byter Jag Olja Med Ett Speciellt Kit? Hur Ofta Behöver Du ändra Det?
Anonim

Gräsunderhållet börjar med en välskött gräsklippare, vilket innebär att det finns vissa uppgifter som måste utföras ständigt för att hålla maskinen i toppskick. En av de viktigaste aspekterna av att äga en gräsklippare är att veta hur man byter olja.

Bild
Bild

Förberedelse och installation

Gräsklipparens läge är viktigt när du förbereder maskinen för ett oljebyte. På grund av risken för läckor är det bäst att inte göra detta på gräs eller nära rabatter, eftersom oljedroppar kan påverka växtlivet negativt . Välj en hård, plan yta, t.ex. en uppfart eller trottoar, och använd plastfolie för att hålla oljedroppar och fläckar på denna skyddsfilm.

Bild
Bild

Det är mycket lättare att byta ut uppvärmd olja. Naturligtvis kan du byta olja i en kall motor, men smörjmedlet blir mer trögflytande endast vid höga temperaturer.

Det är bra att köra gräsklipparen i en eller två minuter innan du byter smörjmedel för att värma upp motorn lite . Efter det har du mycket mindre problem med att hämta det gamla fettet. Det är också användbart att vidta försiktighetsåtgärder när du arbetar med gräsklipparen efter att du har slagit på den, eftersom sannolikheten för brännskador på motorn till exempel kommer att öka. Arbetshandskar rekommenderas för att minska risken för skada.

Slutligen kan du koppla bort tändstiftskabeln från själva tändstiftet och flytta bort det för att undvika att motorn startas av misstag. Och du måste också se till att pumpen (pumpen) är avstängd. Det sista steget i din förberedelse bör också omfatta rengöring av området runt oljefyllningshålet .för att förhindra att främmande partiklar eller smuts kommer in i oljetanken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

Du kanske behöver uppsättning verktyg:

  • behållare för oljesamling;
  • rena, torra trasor, servetter eller handdukar;
  • hylsnyckel med motsvarande hylsa;
  • tomma plastbehållare (hushåll med lock);
  • maskinolja;
  • uppsättning skiftnycklar;
  • trumpet;
  • pumpspruta;
  • sifon.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ta bort gammal olja

Återvinning av gammalt fett är ett av de viktigaste stegen i processen. Det finns tre sätt att se till att du tar bort mycket gammal olja.

Använd en sifon . För in ena änden av röret i mätstickans hål för att mäta oljenivån tills den når botten av oljereservoaren. Lägg den andra änden av sifonen i en strukturellt stark behållare som du specifikt kommer att använda för detta och framtida fettbyte. Sätt slutligen träklossar eller annat robust material under klipparens hjul på motsatt sida av hällhålet. I en lutad gräsklippare är det lättare att ta bort nästan all olja.

Bild
Bild

Ta bort oljepluggen . Beroende på typ av bensinklippare kan du ta bort oljepluggen för att tömma det gamla fettet. Se bruksanvisningen för placeringen av avtappningspluggen och se till att du har rätt skiftnyckel för jobbet. Installera en skiftnyckel på kontakten och ta bort den. När oljan är helt tömd kan du byta ut kontakten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använd ett specialverktyg som en spruta för att pumpa ut och fylla oljetanken . Detta är mycket bekvämt när tankens öppning är för smal, och samtidigt är det obekvämt eller omöjligt att hälla ny olja från flaskan. Sprutan kan enkelt passera genom hålet för att pumpa ut gammal begagnad olja.

Bild
Bild

Lutningsmetod . Om du inte har tillgång till oljetanken kan du tömma den genom att luta gräsklipparen åt sidan. När du lutar gräsklipparen, placera påfyllningslocket på behållaren du använder för att samla in olja. När den är korrekt placerad, ta bort påfyllningslocket och låt oljan rinna ut helt. Med denna metod måste du veta exakt vad bränslenivån är i gräsklipparen. Det är också viktigt att notera här var luftfiltret sitter för att undvika att förorena det med avloppsolja.

Bild
Bild

Fyller tanken

Nu när den gamla oljan har tagits bort är det dags att fylla behållaren med färskt fett. Se handboken för din gräsklippare igen för att ta reda på vilken typ av olja som passar din maskin och hur mycket olja du behöver fylla på.

Tänk på att överfyllning och otillräcklig påfyllning av oljereservoaren kan skada klipparens prestanda.

Fyll oljetanken. Låt oljan sätta sig i minst två minuter och kontrollera sedan nivån med oljestickan för att se till att den är korrekt fylld.

När oljereservoaren är fylld till rätt nivå måste du sätta tillbaka tändstiftskabeln . Starta inte gräsklipparen omedelbart, låt maskinen stå några minuter innan arbetet påbörjas.

Rekommenderad: