Bensin För Bensinknivar: Vilken Kan Hällas I Trimmern? Hur Odlar Man Det? Blanda Proportioner. Egenskaper För Tankning Av Penselklippare

Innehållsförteckning:

Video: Bensin För Bensinknivar: Vilken Kan Hällas I Trimmern? Hur Odlar Man Det? Blanda Proportioner. Egenskaper För Tankning Av Penselklippare

Video: Bensin För Bensinknivar: Vilken Kan Hällas I Trimmern? Hur Odlar Man Det? Blanda Proportioner. Egenskaper För Tankning Av Penselklippare
Video: Klippteknik grunderna, med Röjsåg eller trimmer. Bästa användning. Instruktion och guide från STIHL 2024, April
Bensin För Bensinknivar: Vilken Kan Hällas I Trimmern? Hur Odlar Man Det? Blanda Proportioner. Egenskaper För Tankning Av Penselklippare
Bensin För Bensinknivar: Vilken Kan Hällas I Trimmern? Hur Odlar Man Det? Blanda Proportioner. Egenskaper För Tankning Av Penselklippare
Anonim

För de människor som har en sommarstuga eller ett hus på landet är det ofta svårt med det igenväxta gräset på platsen. Som regel är det nödvändigt att klippa det flera gånger per säsong och bli av med snår. För närvarande finns det ett brett utbud av trädgårds- och grönsaksutrustning på marknaden . En av dessa assistenter kan tillskrivas en bensinkniv, med andra ord - en trimmer. För effektiv och långsiktig drift av sådan utrustning är det nödvändigt att fylla den med högkvalitativt bränsle eller korrekt förberedda bränsleblandningar.

Bild
Bild

Vilken typ av bensin kan jag lägga i trimmern?

Innan du bestämmer vilken bensin som ska fyllas på trimmern, Det är nödvändigt att definiera några av de begrepp som används.

  • Trimflikar kan vara med fyrtakts- eller tvåtaktsmotorer. Fyrtakts trimmare är de mest kraftfulla och komplexa i designen; smörjningen av dess motordelar utförs av en oljepump. Motorn går på ren bensin. För tvåtaktsenheter - enklare - krävs beredning av en bränsleblandning bestående av bensin och olja. Det beror på mängden olja i bränslet som gnidningsdelarna i cylindern på denna motor smörjs.
  • För att förbereda blandningen behöver du en viss bensinklass AI-95 eller AI-92. Bensinmärket beror på dess antändningshastighet - oktantal. Ju lägre indikator desto snabbare bränns bensinen och desto högre förbrukning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Många modeller av bensinknivar har tvåtaktsmotorer som huvudsakligen körs på AI-92-bensin . Bränslet för dem måste blandas oberoende. Det är bättre att hälla bensin av det märke som anges av tillverkaren i penseln, annars kommer trimmern att misslyckas snabbare. Till exempel, med bensin AI-95, överhettas motorn snabbt, och när du väljer AI-80 visar sig bränsleblandningen vara av mycket låg kvalitet, därför kommer motordriften att vara instabil och med låg effekt.

Förutom att välja ett bensinmärke, när du förbereder en bränsleblandning för buskskärare, måste du använda en speciell olja utformad speciellt för tvåtaktsmotorer. Halvsyntetiska och syntetiska oljor är väl lämpade för benso. Halvsyntetiska oljor är i mellanklass, lämpliga för sådan utrustning från alla tillverkare , smörj in de nödvändiga elementen i motorbrunnen. Syntetiska oljor är dyrare, men de kommer att hålla motorn igång längre. Under alla omständigheter, när du köper utrustning, bör du noggrant läsa instruktionerna, eftersom tillverkaren ibland ger rekommendationer om användning av specifika oljemärken.

Om du köper rysk tillverkad olja ska den vara märkt -2T. För en lång livslängd på din utrustning och dess goda skick behöver du aldrig använda oljor av okänt ursprung.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bränsleförhållande

Om blandningen späds ut korrekt, till exempel i enlighet med instruktionerna nedan, kommer utrustningen att tjäna dig i mer än ett år utan allvarliga tekniska haverier. I detta fall kommer bränsleförbrukningen att vara låg och resultatet av arbetet blir högt. Bränsleberedningsprocessen måste alltid vara densamma och konstant . Det är bättre att alltid använda samma ingredienser utan att ändra märket som tillverkaren anger.

Det är inte värt att tillsätta mycket olja, det kan skada motorns funktion, men du bör inte spara på det heller. För att upprätthålla korrekta proportioner, använd alltid samma mätbehållare för att inte misstas med mängden. Medicinska sprutor kan användas för att mäta oljan, men vissa tillverkare, tillsammans med oljan, tillhandahåller en mätbehållare med risker i satsen.

Det mest korrekta förhållandet mellan olja och bensin är 1 till 50, där 50 är mängden bensin och mängden olja är 1 . För en bättre förståelse, låt oss förklara att 1 liter är lika med 1000 ml. Så, för att få ett förhållande på 1 till 50, dela 1000 ml med 50, får vi 20 ml. Som ett resultat behöver endast 20 milliliter olja tillsättas till 1 liter bensin. För att späda ut 5 liter bensin behöver du 100 ml olja.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom att hålla rätt andel är det nödvändigt att följa blandningstekniken för ingredienserna. I inget fall ska du bara tillsätta olja till bensintanken. Det är bättre att följa följande steg-för-steg-instruktioner.

  • För att späda blandningen måste du i förväg förbereda en behållare där du blandar bensin och olja. Detta kan vara en ren metall- eller plastbehållare med en volym på 3, 5 eller 10 liter, för att göra det lättare att beräkna mängden olja. Använd inte dricksvattenflaskor för detta ändamål - de är gjorda av tunn plast som kan lösas upp från bensin. Använd en speciell mätbehållare för att mäta oljan. Men om det inte finns någon, kommer, som redan nämnts, medicinska sprutor med en stor dos att göra.
  • Häll bensin i behållaren, utan att lägga till ett par centimeter till full volym. För att inte släppa bensin, ta en vattenkanna eller sätt in en tratt i behållarens hals. Ta sedan den mängd olja som behövs i en spruta eller mätanordning och häll den i en behållare med bensin. Det rekommenderas inte att göra motsatsen - häll bensin i olja.
  • Stäng flaskan ordentligt och rör om blandningen. Om en del av bränslet har spillts ut under beredningen av blandningen eller blandningen måste du omedelbart torka av behållaren med en torr trasa.
  • Var noga med att följa brandsäkerhetsåtgärder. Späd blandningen från eld och lämna aldrig kvar bränsle eller använt material inom räckhåll för barn.

Och en viktigare punkt: det är bättre att förbereda blandningen exakt den mängd som passar in i din buskskärares bränsletank. Det är oönskat att lämna resterna av blandningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner för tankning av penselklippare

När blandningen är beredd och klar för användning måste den försiktigt hällas i bränsletanken. Eftersom bensin är en giftig vätska måste säkerhetsåtgärder följas när du arbetar med den. Arbetet måste utföras i lugnt väder och på avstånd från främlingar. Och också för att hälla bränsle i tanken måste du använda en vattenkanna eller tratt som du tidigare spädde blandningen med. Annars kan blandningen spillas, gå obemärkt förbi och antändas när motorn värms upp.

Själva bränslebanken måste rengöras från yttre föroreningar och först sedan skruvas loss locket för att tanka med det förberedda bränslet . När bränslet har fyllts bör tanken inte stå öppen, eftersom insekter eller jord kan tränga in i det och täppa till bränslefiltret. Bränsle måste hällas i tanken tills det angivna märket eller mindre, och sedan fyllas på igen under drift.

Som nämnts ovan bör du inte förbereda blandningen mer än vad som är nödvändigt för arbete, det är bättre att laga mindre och vid behov upprepa processen, blanda bensin med olja igen. Om det fortfarande finns oanvänt bränsle kvar måste det vara förbrukat inom 2 veckor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under lagring måste behållaren vara tätt tillsluten med lock . Du måste lagra bränsle i ett svalt rum, på en plats där solens strålar inte tränger in. Det är värt att komma ihåg att under långvarig lagring av blandningen flytande och förlorar oljan dess egenskaper.

Oavsett vilket märke din utrustning är, kräver det noggrann inställning och högkvalitativt bränsle. Om du följer alla rekommendationer och använder bränsle sparsamt, kommer din bensinklippare att tjäna dig i mer än en säsong, och tomten kommer alltid att vara i perfekt ordning, utan ogräs och täta grässkogar.

Rekommenderad: