Fyrtakts Bensintrimmare: Rankning Av De Bästa Fyrtakts Bensinskärarna. Jämförelse Med Push-pull

Innehållsförteckning:

Video: Fyrtakts Bensintrimmare: Rankning Av De Bästa Fyrtakts Bensinskärarna. Jämförelse Med Push-pull

Video: Fyrtakts Bensintrimmare: Rankning Av De Bästa Fyrtakts Bensinskärarna. Jämförelse Med Push-pull
Video: Push Pull Workout Routine for Beginners 2024, Maj
Fyrtakts Bensintrimmare: Rankning Av De Bästa Fyrtakts Bensinskärarna. Jämförelse Med Push-pull
Fyrtakts Bensintrimmare: Rankning Av De Bästa Fyrtakts Bensinskärarna. Jämförelse Med Push-pull
Anonim

Att klippa gräset för varje ägare av ett land eller privat hus är en viktig process, det gör att du kan ge din webbplats ett estetiskt utseende. Normalt görs detta med en fyrtakts bensintrimmer. Låt oss försöka ta reda på vad dessa enheter är och hur motiverad deras användning är.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Motoregenskaper

Huvuddragen i en sådan motor är det här utförs arbetscykeln i 4 slag - 2 vevaxelvarv . Här sänker kolven helt enkelt från dödpunkten från toppen till botten. För närvarande öppnas insugningsventilen tack vare kamaxelns kammar. Det är genom denna ventil som bränslet sugs in. Under omvänd kolvslag komprimeras bränslet, vilket åtföljs av en temperaturökning.

Före slutet av kompressionen genereras en gnista mellan tändstiftselektroderna som tänder bränslet . Under förbränningen bildas i detta fall brandfarliga gaser, som skjuter kolven till det nedre läget. En fungerande stroke pågår. Bensinknivmotorns kolv vid den lägsta punkten öppnar insugningsventilen, vilket gör det möjligt för kolven, som rör sig uppåt, att trycka ut de gaser som redan har tömts ut ur cylindern. När kolven når toppositionen stängs ventilen och allt upprepas igen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med push-pull

Om du jämför tvåtakts- och fyrtaktsmotorer för buskskärare, bör du börja med att enheten i tvåtaktsmodellen ger inte närvaron av gasdistribution med ventiler, vilket förenklar dess mekanism kraftigt . Ett annat viktigt jämförelsekriterium är literkapacitet. I tvåtaktsmodellen inträffar arbetsslaget vid varje varv i vevaxeln, och i den betraktade - med 2 varv. I praktiken visar det sig ungefär en högre liters kapacitet-cirka 1, 6-1, 8 gånger för en tvåtaktsmodell.

När det gäller bränsleförbrukning är fyrtaktsanalogen sämre än tvåtaktsanalogen i effektivitet på grund av att en del av den kommer in i avgaskanalerna under drift och avlägsnas tillsammans med gaserna utan att utföra användbart arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa motorer har också en utmärkt smörjprincip. Tvåtakts - genom att blanda motorolja med bensin. I fyrtakt levereras bensin och olja separat . De har ett klassiskt smörjsystem bestående av filter, ventiler, oljepump och rör.

De viktigaste parametrarna för dessa enheter är följande:

  • liter effekt för tvåtaktsmotorer är nästan 2 gånger högre;
  • deras specifika kraft är också högre;
  • när det gäller bränsletillförsel och cylinderrengöring har fyrtaktarna en speciell gasfördelningsmekanism, som tvåtaktsmodellen inte har;
  • när det gäller effektivitet är fyrtaktsmotorer bättre, eftersom förbrukningen här blir 25-30 procent lägre.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkares översikt

Låt oss nu gå direkt till granskningen av tillverkare av bensintrimmare och försöka göra ett litet betyg på de bästa företagen som producerar sådana produkter. Det måste sägas att de obestridda ledarna inom tillverkningen av denna kategori av utrustning är Makita, Hitachi, Echo, Stihl, Husqvarna. Trimmermodeller från dessa företag har sådana egenskaper som:

  • utmärkt funktionalitet;
  • hög tillförlitlighet;
  • ergonomisk design.

Det är på grund av dessa faktorer som trimmermodellerna från dessa tillverkare anses vara de bästa . Och de tekniska kvaliteterna kommer också att vara som bäst här. Amatörapparater från dessa företag är inte särskilt dyra. Därför kan det redan hävdas att när det gäller pris och kvalitetsförhållande kommer de att vara de bästa trimmarna på marknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om inhemska tillverkningsföretag som t.ex. Energomash eller Interskol , då är deras produkter anmärkningsvärda för ganska bra effekt och har en hög teknisk nivå. Om du utför kompetent underhåll av denna utrustning och använder den noggrant, kommer trimmarna från inhemska tillverkare att vara lite sämre än utländska motsvarigheter.

Om vi pratar om kinesiska företag så har de alla sina brister sina kunder på grund av de betydligt lägre produktionskostnaderna. Faktum är att konsumenterna i det här fallet vanligtvis tror att de bara kommer att använda en trimmer vid dacha ett par gånger under sommaren, så det är ingen idé att köpa en högkvalitativ men dyrare bensinkniv från en välkänd tillverkare. I allmänhet har en sådan åsikt en rätt till liv i samband med att om operationen är så skonsam som möjligt, kan även en inte alltför högkvalitativ trimmer vara 1-2 år utan haverier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och låt oss säga lite om specifika modeller av gräsklippare som verkligen förtjänar uppmärksamhet. En av dem - Stihl FS 38 … Ett särdrag hos denna modell är liten massa . Utan bränsle är det drygt 4 kilo. Och med bränsle - cirka 4,5 kilo, eftersom gastanken här har en volym på endast 330 milliliter. Men det betyder inte att du ständigt måste tanka trimmern. Tillverkaren försökte minska förbrukningen av bensin så mycket som möjligt, så att även med en liten bränsleförsörjning kan modellen fungera länge.

Högkvalitativ rotation av arbetsmekanismen säkerställer att gräset klipps första gången … Och på den skyddande skölden finns en speciell kniv som tar bort överflödigt fiskesnör och tar det till arbetslängd. Den största nackdelen med modellen, och kanske den enda, är ganska smal linje ingår. Därför är det bättre att omedelbart ersätta den med en tjockare.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan modell värd att uppmärksamma är Husqvarna 128R . Det kännetecknas av en ganska hög effekt. Hon kommer att klara sig perfekt även med allvarliga belastningar. Den kompletta uppsättningen av enheten innehåller en fiskelina, samt en bladkniv. Detta gör att du kan anpassa dig till olika förhållanden. Modellen som övervägs är mycket lätt att använda, inte bara när det gäller gräsklippning, utan också när man skär av igenväxta buskar eller trädskott . Modellen är utrustad med ett enkelt styrsystem som gör att även en oerfaren person enkelt kan använda denna borstsax. Handtaget är också justerbart här och det finns en sele. Massan av denna modell är relativt liten och är bara 5 kilo.

Separat bör det noteras närvaron av en ganska högteknologisk motor, som är utrustad med ett specialsystem som kallas E-Tech . Det låter dig avsevärt minska skadligheten hos avgaser och deras mängd, samt spara bränsle.

Dessutom har modellen en mycket låg ljudnivå, vilket gör att du kan arbeta även på kvällen, utan att skapa obehag för andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Först måste du bestämma hur ofta penselklipparen ska användas och hur svårt det är att arbeta. Streamerns effekt och prestanda beror på dessa punkter. Och utrustningens livslängd bestäms av hur dess effekt motsvarar de uppgifter som den står inför. Om lasterna är små kommer det inte att vara någon särskild skillnad mellan en professionell trimmer och en amatörapparat.

Men om du måste arbeta 8 timmar om dagen behöver du en kraftfull professionell trimmer, vars kostnad är lämplig . Och ett litet antal haverier, lång driftstid, hög tillförlitlighet kommer att motivera det höga priset. Du bör också ta hänsyn till vilken typ av gräs som växer på platsen, storleken på det område som ska bearbetas, liksom terrängen.

Ett annat viktigt urvalskriterium är verktygets massa . Det är svårt att överskatta rollen för detta kriterium, för även en fysiskt utvecklad person kommer att ha svårt att arbeta med ett tungt instrument hela dagen. Och om vi pratar om en tjej eller en kvinna, blir massfaktorn nästan prioritet. Trimmerns nettovikt kan vara upp till 10 kilo. Men det kommer också att vara viktigt här, om modellen är utrustad med en så kallad ryggsäckfjädring . Om vi pratar om periodisk användning räcker det med de enkla axelremmarna, som är utrustade med nästan alla modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kommer fysiska parametrar som t.ex. typen av stången, vilken typ av axel rotationen överförs - helt metall eller flexibel, skärverktygets kategori, samt enhetens hela uppsättning . Dessutom är det nödvändigt att uppmärksamma ljudnivån under drift. Om enheten är för hög kommer det att vara extremt problematiskt att använda den på kvällen och på morgonen för att inte störa någon.

Ett annat kriterium är graden av vibration. Komforten i arbetet beror starkt på det . De flesta enheter på marknaden har speciella mekanismer som minskar vibrationer under drift. Balansering kommer också att vara oerhört viktigt, eftersom ena sidans övervikt kommer att påverka arbetet kraftigt - det kommer att märkas mycket när du klipper gräset. Lika viktigt blir det enkel start av enheten . Om du måste lägga mycket tid på att starta en bensinkniv, bör du fundera på om det alls behövs.

Förresten, lanseringsmekanismen är ett av de mest sårbara systemen för sådana enheter, som har en låg kostnad. Därför kan det vara användbart att göra ett val till förmån för en lite dyrare modell, där det inte kommer att finnas något sådant problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

När du arbetar med sådan utrustning är det nödvändigt att endast använda högkvalitativa och speciella motoroljor, vilket gör det möjligt att säkerställa hög effektivitet hos de övervägda enheterna. Annars är det stor sannolikhet för skador på enheten. Detsamma gäller bensin. Det är bättre att betala för lite, men använd bränsle av hög kvalitet som verkligen gör att trimmern kan göra sitt jobb bra.

En annan viktig punkt - du bör inte försumma att läsa bruksanvisningen, för där kan du hitta många tips för att arbeta med en viss trimmermodell . Detta kommer att avsevärt förbättra effektiviteten i applikationen. En annan aspekt - under långsiktig drift bör även en dyr modell få en viss paus för att minska sannolikheten för överhettning av motorn och efterföljande fel.

Dessutom bör enheten underhållas då och då för att den ska fungera på en hög nivå.

Rekommenderad: