Elektrisk Trädgårdsförstörare: Rankning Av De Bästa Modellerna För Strimling Av Löv, Ryobi RSH2545B Vs WORX WG430E Jämförelse

Innehållsförteckning:

Video: Elektrisk Trädgårdsförstörare: Rankning Av De Bästa Modellerna För Strimling Av Löv, Ryobi RSH2545B Vs WORX WG430E Jämförelse

Video: Elektrisk Trädgårdsförstörare: Rankning Av De Bästa Modellerna För Strimling Av Löv, Ryobi RSH2545B Vs WORX WG430E Jämförelse
Video: Измельчитель травы WORX WG430E . Полный обзор 2024, April
Elektrisk Trädgårdsförstörare: Rankning Av De Bästa Modellerna För Strimling Av Löv, Ryobi RSH2545B Vs WORX WG430E Jämförelse
Elektrisk Trädgårdsförstörare: Rankning Av De Bästa Modellerna För Strimling Av Löv, Ryobi RSH2545B Vs WORX WG430E Jämförelse
Anonim

För att underlätta genomförandet av jordbruksarbete i olika skalor används idag ett stort antal hjälputrustning. Sortimentet av sådana produkter bör innefatta trädgårdskrossar av elektrisk typ, som presenteras på marknaden med olika modifieringar från inhemska och utländska märken.

Utnämning

Under lågsäsong och i slutet av det huvudsakliga trädgårdsarbetet och skörden kan ett stort antal överflödiga grenar och lövverk samlas i en sommarstuga eller en liten gård. För att hantera detta skräp så snart som möjligt erbjuder många tillverkare specialanordningar för att hjälpa trädgårdsmästare och trädgårdsmästare - strimlare som drivs från elnätet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudfunktionen för denna enhet är att krossa grenar, lövverk och gräs och förvandla dem till ett användbart gödningsmedel för de grödor som växer på platsen. I grund och botten är en elektrisk trädgårdsförstörare en enkel strimlare i ett robust och ergonomiskt hus, inuti vilket det finns ett knivsystem av olika konfigurationer.

Det finns ett speciellt hål i enheten överst genom vilket du kan skicka de ackumulerade löven, gräset och grenarna för bearbetning och som ett resultat få en homogen massa. Det blir mycket lättare att förfoga över eller använda för vidare trädgårdsarbete. Enheten fungerar med en inbyggd elmotor. Till skillnad från bensinmotståndare har choppern av elektrisk typ en låg vikt och ganska kompakta dimensioner, vilket underlättar installationen och transporten av enheten.

Apparatens effekt beror på vilken typ av motor som är installerad ., men i allmänhet, med en bra krosshastighet, utmärker sig shreddersna för sina högpresterande indikatorer. Det är värt att notera att de reproducerar lite buller under drift, och bland sortimentet av enheter som finns på hyllorna i specialiserade jordbruksutrustningsbutiker kan du hitta enheter till en överkomlig kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Sortimentet av dessa enheter inkluderar olika modifieringar av trädgårdsutrustning baserat på detta, det finns en viss klassificering av makuleringsmaskiner.

Efter kroppstyp

Enheter är tillverkade av lättmetall, polymerer eller en komposition som består av olika råvaror. Som regel kommer den första typen av enhet att kännetecknas av sin massa, vilket kommer att väsentligt försvåra transporten. När du köper sådana trädgårdskrossar bör du föredra produkter med breda hjul för att göra enheten lättare att flytta runt på platsen. Andra typer av makuleringsmaskiner har en lätt kaross, så det finns inga problem med deras transport under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

motortyp

Bearbetningshastigheten för det laddade skräpet beror direkt på enhetens effekt. Det finns enheter till salu med en prestanda på 1, 5, 3, 6-9 watt. Baserat på denna parameter varierar diametern på grenarna som enheten kan slipa - 25, 40 och 60-100 mm. Och även enhetens vikt beror på motorns prestanda. I det första fallet kommer enheterna att väga från 10 till 20 kilo, medelstora strimlare, som regel, väger cirka 25-30 kilo, stora strimlare som är utformade för att hantera sopor med allvarliga volymer kan väga cirka 100 kilo.

Bild
Bild

Slipmekanism typ

Elektriska trädgårdsförstörare erbjuder utrustning utrustad med cirkulära blad eller ett frässkärsystem. Den första kategorin av enheter rekommenderas för bortskaffande av tunna grenar, gräs och grön massa av grödor, eftersom täta växtdelar kan leda till för tidigt slöhet av verktyget. Fräsmekanismen är en analog av en köttkvarn för hushållskök. Denna version av krossaren är mer produktiv, vanligtvis gör utrustning av detta slag grenar med en snittjocklek på upp till 10 centimeter till flis, inklusive död ved.

Sådana högpresterande strimlare kan dessutom utrustas med en speciell mekanism som drar in skräpet från tratten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och tekniska egenskaper

Funktionen hos en trädgårdsmaskin för trädgården sker under flera mekanismers välfungerande arbete. Utrustningen i huset innehåller en motor och ett skärsystem, i vilket det samlade skräpet kommer in genom en speciell öppning i enheten. Vidare går flis och återvunna löv och gräsrester till en påse som ligger längst ner i strimlaren, och trädgårdsskräp kan helt enkelt rinna ut efter att ha krossats på marken. Själva tratten har formen av en kon med en lutningsvinkel mot skärmekanismen, vilket underlättar processen att få grenar och andra växtdelar inuti.

Dessutom är shredders utrustade med ett omvänd alternativ, som gör att du kan stoppa enheten och sedan styra knivarnas rörelse i motsatt riktning. Ett sådant element i mekanismen förhindrar risken för utrustningsfel på grund av en fast gren, dessutom kan detta element mycket enkelt tas bort från enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på ändringen kan trädgårdskrossarna innehålla flera hål för att ladda skräp, vilket kommer att skilja sig åt i grenarnas dimensioner. För säker drift utrustar makulatortillverkarna sin utrustning med ett anti-start-system. Tack vare denna funktion kommer makuleringsförstöraren inte att spontant kunna börja arbeta efter kraftöverspänningar eller andra oförutsedda faktorer.

Det finns professionella shredders, som dessutom är utrustade med en uppsättning knivar som är installerade framför den huvudsakliga skärmekanismen . Sådana ändringar kännetecknas av produktivitet och lång livslängd med minimala driftstopp. Beroende på modell kan krossarna utrustas med ett hastighetskontrollsystem. Dessutom är moderna trädgårdselektriska utrustningar utrustade med en pusher, vilket ger bekvämare transport av enheten över territoriet.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att göra rätt val för din trädgårdsförstörare, du bör ta hänsyn till följande nyanser:

  • varumärke;
  • arbetsområde;
  • typ av motor och skärmekanism.

Utrustningen måste uppfylla flera krav

  • Det är viktigt att shreddern är praktisk att använda, så du bör inte vara uppmärksam på fodralets ergonomi, mått och vikt på enheten.
  • Den grundläggande punkten i valet av utrustning är tillgängligheten av pålitliga stötdämpande hjul. Överdimensionerade hjul kommer att öka fordonets rörlighet och förhindra också att det sjunker i marken.
  • Enheten måste ha hög prestanda när det gäller brusreducering. Normen för trädgårdsförstörare är en tröskel på upp till 84 dB.
  • Skärmekanismen förtjänar särskild uppmärksamhet. Alla knivar i systemet måste vara tillverkade av högkvalitativ och hållbar metall.
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Idag säljs modeller av trädgårdskrossar från olika märken. Flera märken kan särskiljas bland de mest efterfrågade.

VIKING -enheter

Bland de elektriska produkterna är GE 35 L. -enheten mycket populär. Denna enhet har en effekt på 2,5 kW, rotationshastigheten för skivmekanismen för krossning är 40 varv / min. Strimlaren rekommenderas för användning i områden med en genomsnittlig yta. Enheten väger 28 kilo.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trädgårdsutrustningsserien "Zubr"

Hushållsapparater representeras av ZIE-40-25000-utrustning med en motoreffekt på 2,5 kW. Enheten erbjuds i ett plastfodral, utformat för att krossa grenar med en diameter på 40 mm. Strimlaren väger 14 kilo.

Bild
Bild

Elitech -shredders

Budgetmodeller av trädgårdselektrisk utrustning med en motoreffekt på 2,5 kW. Utrustningen sticker ut för sin låga ljudnivå under drift, skärmekanismen klarar grenar som är 40 mm tjocka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ryobi teknik

Detta märke erbjuder en ganska populär modell av Ryobi RSH2545B kompaktförstörare. Enheten sticker ut för sin lilla storlek och användarvänlighet. Utrustningen väger 13 kilo med en nätsladdslängd på 6 meter.

Följande modeller av elektriska krossar är också populära:

  • WORX WG430E;
  • AL-KO Easy Crush MH 2800;
  • "Kaliber ESI 2400N".
Bild
Bild

Funktioner i drift

Jämfört med bensinmotstånd är elektriska krossar mer manövrerbara, men de gör ett utmärkt jobb med att återvinna trädgårdsavfall. Vid användning av makuleringar krävs inga speciella färdigheter, men innan arbetet påbörjas är det nödvändigt att studera anvisningarna för enheten.

Den enda punkten som begränsar arbetet är behovet av en strömkälla .som ett resultat av detta måste förlängningssladden dras över webbplatsens territorium. Denna funktion kräver överensstämmelse med personliga säkerhetsåtgärder på grund av enhetens drift från el, därför är det bättre att inte använda makulatorn i vått väder.

Du bör också bara återvinna trädgårdsavfall av den storlek som enheten är avsedd för, eftersom överdriven överbelastning kan skada enheten. Dessutom, med extrem försiktighet, bör du flytta skräpet i tratten; det är förbjudet att trycka på det med händerna för att undvika traumatiska situationer.

Rekommenderad: