Partner Gräsklippare Och Trimmers: Partner Bensinklippare Och Elektriska Självgående Lie, Användarmanual

Innehållsförteckning:

Video: Partner Gräsklippare Och Trimmers: Partner Bensinklippare Och Elektriska Självgående Lie, Användarmanual

Video: Partner Gräsklippare Och Trimmers: Partner Bensinklippare Och Elektriska Självgående Lie, Användarmanual
Video: Åkgräsklippare Partner 12 hk 2024, Maj
Partner Gräsklippare Och Trimmers: Partner Bensinklippare Och Elektriska Självgående Lie, Användarmanual
Partner Gräsklippare Och Trimmers: Partner Bensinklippare Och Elektriska Självgående Lie, Användarmanual
Anonim

Vissa föredrar Partner gräsklippare och trimmare för att städa gräsmattan, klippa gräset. Med deras hjälp är det enkelt att ge ett estetiskt utseende till personliga tomter och parkområden.

Fördelar

Gräsklippare av det populära svenska märket Partner produceras i Europa och USA. Företaget har inte en enda monteringsbutik i Sydostasien. Produkterna genomgår strikt teknisk kontroll och uppfyller europeiska kvalitetsstandarder . Företaget är känt för många innovativa utvecklingar. Hon äger ett brett utbud av multifunktionella bensin- och elektriska gräsklippare. Under arbetet hanterar operatören en säker och lättanvänd maskin.

Motorn startar enkelt, det är möjligt att ändra hastigheten och ställa in en lämplig arbetsrytm. Och skumluftfiltret förlänger motorns livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den stora täckningen av grönska under klippning gör det möjligt att utföra arbetet snabbt och effektivt. Skärsystemet är utrustat med hållbara stålblad som motstår eventuell kollision med hinder. Bioclip -mulchsystemet underlättar kraftig krossning av greenerna . Detta sparar klipparens tid betydligt, eftersom det lilla gräset som sprids över området i slutändan förvandlas till organiskt gödselmedel. Vissa konstruktioner har en rymlig uppsamlingstank, vilket väsentligt ökar operatörens arbete.

Samlingsvolymen kan vara upp till 71 liter . En kompetent framhjulsdrift, en speciell upphängning av klippanordningarna och stora bakhjul gör att du kan klippa på stora områden med ojämn terräng och sluttningar. Den höga kvaliteten på alla delar av Partner -märket är också viktig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Den självgående gräsklipparen rör sig självständigt genom att rotera hjulen med hjälp av motorn. Maskinen drivs av en operatör. Det finns bensinklippare och elektriska gräsklippare självgående. Bensinenheter är mycket populära. Borstklipparen har en robust stålkropp. De flesta modellerna har en uppsamlingslåda för gräs, en anordning för justering av klipphöjden och en mulchinganordning.

Partner bensinklippare drivs av en luftkyld fyrtaktsmotor . Vevaxeln är vertikal. Utrustning av motorn med aluminiumcylindrar och ventiler gör att modellerna går tyst och förhindrar överhettning. Enheterna skiljer sig åt i kraft. Lågeffektsstrukturer har en manuell start. Bensin gräsklipparen med säte är mycket bekväm att använda. Miniatyrtraktorn är avsedd för professionell klippning av stora områden. Modellerna är utrustade med innovativ teknik som i hög grad underlättar operatörens arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den elektriska självgående gräsklipparen är miljövänlig. Det producerar inte skadliga avgaser, det fungerar tyst . Nackdelarna inkluderar det faktum att utrustningen inte startar när ett strömavbrott inträffar. Produktiv klippning av gräs försvåras ofta av närvaron av en sladd. En sådan maskin är lämplig för bearbetning av ett litet område. Använd inte en elektrisk apparat i vått väder, eftersom det kan orsaka elektriska stötar.

Partner bensintrimmer är mycket efterfrågad . De flesta handhållna modeller har ett axelband. Gräsklipparen är den enklaste Partner -modellen. Partner 440 är lätt. Det är lätt att använda.

Klippning kräver klipparens fysiska ansträngning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recension av de bästa modellerna

Mycket populär miniatyr självgående bensinklippare Partner P40-450C … Strukturen väger 23,8 kg. Maskinen kan bearbeta en yta på 800 kvadratmeter. m. Oftast köps modellen i hus på landet. Den robusta designen är utrustad med en kraftfull motor, avgasreningssystem och låg ljudnivå. En fast kropp är inte rädd för mekaniska skador och naturkatastrofer. Det finns möjlighet att justera höjden på hjulen. Mulching system tillhandahålls inte. Modellen har 5 nivåer av höjdjustering av gräs: från 2, 5 till 8 cm, en samling för gräs med en volym på 50 liter, en remsbredd på 40 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Självgående bensin gräsklippare Partner P51-500CMD tillhör de mest populära modellerna. Livslängden ökar på grund av närvaron av ett stålhölje och ett luftfilter. Konstruktionens vikt är 37 kg. Mulching -funktion finns. Modellen har en omfattande gräsuppsamlare av tvålagers nylon. Det behandlas med ett speciellt ämne som förhindrar att även de minsta partiklarna faller ut. Behållaren har en kapacitet på 71 kg. Klippbredden är 51 cm, vegetationens höjd kan justeras från 3,3 till 9 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bensin Gräsklippare Partner P56-500SM en lateral urladdning av snittmassan är karakteristisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Partner P145107HRB erkändes som den bästa trädgårdstraktorn . Det är känt för sina breda däck, som tack vare det speciella greppet inte lämnar instängd grönska. Klipparens hastighet är 7,3 km / h, strängbredden är 107 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska gräsklippare Partner P1340E och Partner P1540E har ett bandgrepp på 40 cm. Gräshöjden är justerbar från 2,5 till 5,5 cm. Den första modellen väger 16 kg, den andra - 20 kg. Båda gräsklipparna är utrustade med en styv uppsamlingsbehållare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Partner P1746E elektrisk gräsklippare väger 28 kg . Modellen är utrustad med 3 justeringslägen för gräs: från 2, 2 till 7 cm. Den mjuka gräsuppsamlaren rymmer 50 liter vegetation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gasfräs Partner Colibri II S känd för sin kompakthet, lätthet och tillförlitlighet. Det lätta huvudet med linje kan demonteras snabbt och enkelt. Trimmern har låg bränsleförbrukning. När du arbetar är tyngdpunkten balanserad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bensintrimmer Partner P305CBS har en tvåtaktsmotor, antivibrationssystem. Gräsklipparen är utrustad med en lina, kniv och axelrem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer för drift och underhåll

Läs bruksanvisningen noga innan du använder gräsklipparen. Strikt efterlevnad av tillverkarens krav bidrar till att öka enhetens livslängd och förhindrar många problem. Ändra inte fabriksinställningarna och motorinställningarna. Koppla bort tändstiftskabeln vid service eller reparation av maskiner.

Bränsle hälls bara i tanken när motorn är avstängd och kyls . Det första oljebytet görs efter 5 timmars klippning. Ämnet bör sedan ändras efter behov och efter säsongens slut.

Det är nödvändigt att regelbundet övervaka oljemängden. Vänta inte på en ämnesnivå som är för låg. Överskott av olja är också oönskat.

Bild
Bild

Stor försiktighet måste iakttas vid service av skärsystemet. Rotering av en av knivarna kan sätta de andra knivarna i rörelse. Det rekommenderas att övervaka skador, slitage på skärande föremål samt styrkan på deras fäste . I slutet av säsongen, slipa och balansera knivarna.

Det rekommenderas inte att klippa tidigt på morgonen. Vi måste vänta på att daggen torkar helt på gräset. Under klippning behöver du inte sätta press på enheten, du behöver bara rikta den åt rätt håll. I slutet av arbetet ska gräsklipparen rengöras noggrant från resterna av grönska, olika smuts och damm.

Rekommenderad: