Trimmer Champion: En Rad Bensokos (motokos) Och Elektriska Kos. Hur Startar Man Bensin Och Elektriska Borstare? Ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Trimmer Champion: En Rad Bensokos (motokos) Och Elektriska Kos. Hur Startar Man Bensin Och Elektriska Borstare? Ägarrecensioner

Video: Trimmer Champion: En Rad Bensokos (motokos) Och Elektriska Kos. Hur Startar Man Bensin Och Elektriska Borstare? Ägarrecensioner
Video: Bato punch himself while fighting against Motoko Kusanagi 2024, Maj
Trimmer Champion: En Rad Bensokos (motokos) Och Elektriska Kos. Hur Startar Man Bensin Och Elektriska Borstare? Ägarrecensioner
Trimmer Champion: En Rad Bensokos (motokos) Och Elektriska Kos. Hur Startar Man Bensin Och Elektriska Borstare? Ägarrecensioner
Anonim

Närvaron av en trimmer gör att du snabbt kan städa upp även en mycket rymlig gräsmatta. Men för att inte oroa dig för din hälsa och ekonomi måste du välja trädgårdsutrustning av hög kvalitet. Därför är det värt att överväga typerna och egenskaperna hos de populära Champion -trimmermodellerna, liksom de viktigaste finesserna i driften av dessa produkter.

Bild
Bild

Om märket

Mästare etablerades i Ryssland 2005 och var inledningsvis engagerad i försäljning av produkterna från det amerikanska företaget Briggs & Stratton på den ryska marknaden … Efter hand utökade företaget utbudet av levererade produkter och bytte till oberoende utveckling av produkter som tillverkas på kontrakt i moderna fabriker, främst belägna i Kina. Produktionen använder komponenter tillverkade i Kina, USA, Frankrike, Indien och många andra länder.

Företagets detaljhandelsnätverk i Ryska federationen består av 1 624 officiella återförsäljare och 449 officiella servicecentra i alla större städer i landet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Tack vare det breda nätverket av SC och företagets ryska ursprung ger sökningen efter nödvändiga reservdelar, tillbehör och förbrukningsmaterial för Champion -trimmerna inga problem.

Produktionen av trädgårdsutrustning vid fabriker i Kina utförs under överinseende av ryska specialister ., tack vare vilket det är möjligt att uppnå högkvalitativa produkter samtidigt som man håller ett relativt lågt pris. Företagets produkter kännetecknas av hög tillförlitlighet, lång förväntad livslängd, användarvänlighet, ergonomisk design och relativt låga ljud- och vibrationsindikatorer. Och tack vare de tillämpade designlösningarna har dessa produkter ett högre vridmoment jämfört med analoger, vilket dessutom ökar deras tillförlitlighet och gör att du kan arbeta med mer komplexa gräsmattor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt är både el- och bensinbilar ofta mycket mer ekonomiska än sina billigare motsvarigheter.

Med sällsynta undantag tillverkas både el- och bensinströmmar från företaget med en överliggande motor . Detta gör enheten säkrare och låter dig klippa även blött gräs utan risk för att fukt kommer in i motorn.

Bild
Bild

Olika sorter

För närvarande under varumärket Champion Det finns två huvudtyper av trimmare:

  • utrustad med en bensinmotor (bensinfräsar);
  • utrustad med en elmotor som drivs av ett 220 V nätverk (elektriska flätor).

Tyvärr tillverkar företaget inte elektriska modeller med batteri. Alla produkter är utrustade med en rulle av märkesklippningslina och ett bälte med ett lårskyddssystem. Låt oss överväga modellserien för Champion -trimmare mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Benzokos modeller

Nu tillgänglig på den ryska marknaden dessa är Champion bensintrimmer modeller.

T252 - den enklaste, billigaste och mest kompakta modellen som väger mindre än 5 kg. Utrustad med en 0,75 kW tvåtaktsmotor med en volym på 25,4 kubikmeter. cm, vilket ger tomgångshastighet upp till 2800 rpm. Bensintankens volym är 0,75 liter. Ett ergonomiskt P-format handtag och en 1585 mm lång böjd delad axel säkerställer god manövrerbarhet och användarvänlighet. Som klippaggregat används en fiskelinje med en diameter på 2 mm, vilket ger en klippbredd på 38 cm.

Sådana egenskaper gör det möjligt att använda detta alternativ för att ta hand om små angränsande gräsmattor med tunt gräs.

Bild
Bild

T256 -modernisering av den tidigare modellen, med en 1493 mm rak stång och ett U-handtag. Som klippaggregat används antingen en trådrulle med en diameter på 2,4 mm, som ger en bredd på arbetsytan på 40 cm, eller en tretandad kniv, som ger klippning i ett område på 25,5 cm bred. Förekomsten av en kniv och en tjockare fiskelina gör att detta alternativ kan användas för husgräsmattor med ganska tjockt gräs och små buskar. Produktens vikt är cirka 6 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

T256-2 - en uppgraderad version av den tidigare versionen med liknande egenskaper.

Bild
Bild

T333 - denna penselskärare skiljer sig från T256 -modellen i en kraftfullare (0,9 kW, 32,6 cc) motor och en 0,95 liters bensintank, som gör att den kan användas för att städa upp större gräsmattor. Vikt - 6, 7 kg.

Bild
Bild

T333-2 - en något moderniserad version av den tidigare modellen med en något annorlunda design och liknande egenskaper.

Bild
Bild

T333S-2 - modernisering av den tidigare modellen med en förstärkt stång i ett stycke, vilket ökade produktens tillförlitlighet (och dess vikt - upp till 7, 6 kg).

Bild
Bild

T433 - skiljer sig från T333 -modellen med en ännu kraftfullare motor (1, 25 kW, 42, 7 kubik cm), vilket gör det möjligt att använda den för vård av gräsmattor med tjockt gräs och långa hållbara buskar. Ökningen av effekten har lett till en ökning av produktens vikt till 8, 2 kg.

Bild
Bild

T433-2 - modernisering av den föregående modellen, komplett med en klipptrådsrulle med en diameter på 3 mm, vilket gör att du kan klippa ännu tjockare gräs.

Bild
Bild

T433S-2 - skiljer sig från T433-modellen i användningen av en förstärkt stav i ett stycke och en hårdmetallkniv med 40 tänder, vilket gör att du kan klippa det tjockaste gräset och buskarna.

Bild
Bild

T523 - skiljer sig från T433 bensinkniv genom att installera en ännu kraftfullare motor (1, 4 kW, 51, 7 kubik cm), vilket ökade produktens vikt till 8, 3 kg. Dessutom är denna variant utrustad med ett 40-tandat hårdmetallblad.

Bild
Bild

T523-2 - modernisering av den tidigare modellen med en något annorlunda design.

Bild
Bild

T523S -2 - version av föregående produkt med en stång i ett stycke och vikt reducerad till 8 kg.

Bild
Bild

T374FS - industriell bensinkniv för underhåll av gräsmattor och trädgårdar i ett stort område med en fyrtaktsmotor med en effekt på 1 kW och en volym på 37 kubikmeter. se. Bränsletankens volym är 0,75 liter. En kniv med 3 tänder används som skärverktyg som ger en arbetsbredd på 25,5 cm. Vikt - 7,5 kg.

Bild
Bild

T394FS-2 - en annan industriell version med en fyrtaktsmotor med en effekt på 1,2 kW och en volym på 38,9 kubikmeter. se bensintankens volym - 0,9 liter. Som klippaggregat är det möjligt att installera en trådrulle med en diameter på 2,4 mm, som ger en klippbredd på 44 cm, eller en 80-spetsig kniv med en arbetsyta på 25,5 cm. Klipparens vikt är 7, 7 kg.

Bild
Bild

Tidigare tillverkade företaget också bensinklipparen LMH5629 utrustad med hjul, men den här modellen har nu avbrutits.

Modeller av Electrocos

För närvarande producerar företaget sådana modeller av elektriska trimmare.

ET350 - den enklaste, billigaste och mest kompakta (vikt - 1, 4 kg) versionen med en lägre motor. Motoreffekt - 0,35 kW. Klippenheten är ett linhuvud med en diameter på 1, 2 mm och en klippbredd på 25 cm. Ett T-format handtag och en rak teleskopstång används.

Bild
Bild

ET451 - denna elektriska lie skiljer sig från den tidigare versionen med en kraftfullare motor (0,45 kW), användningen av ett D-format handtag och en arbetsyta förlängd till 27 cm. Vikt - 3 kg.

Bild
Bild

ET1003A - en kraftfull (1 kW) version med en överliggande motor, D-format handtag, krökt delad stång 1378 mm lång och väger 3, 9 kg. Arbetsytans bredd är 35 cm, linjens diameter är 2,4 mm.

Bild
Bild

ET1004A - skiljer sig från den tidigare modellen genom närvaron av en rak klyvspö och ett P-format handtag. Den kompletteras dessutom med en 4 -bladskniv med en arbetsyta på 25,5 cm. Vikt - 4 kg.

Bild
Bild

ET1200A - skiljer sig från den tidigare versionen med ökad motoreffekt upp till 1, 2 kW. Kniven ingår inte i leveranssetet.

Bild
Bild

ET1203A - till skillnad från ET1200A har den en vikt reducerad till 4,5 kg, en böjd stång och ett D-format handtag.

Bild
Bild

ET1204A - skiljer sig från ET1200A -modellen i dess vikt ökade till 5,5 kg. Den kompletteras med en 3-tandad kniv, som ger en klippbredd på 25,5 cm. Arbetsytan vid användning av en fiskelina är 38 cm.

Bild
Bild

Tips för användning

Innan du startar bensinmodeller för första gången rekommenderas det att köra in dem utan last. Detta görs i följande ordning:

  • flätan värms upp i 5 minuter på tomgång;
  • luftspjället öppnas genom att flytta spaken till läge "På";
  • gas pressas ut till ½ fullt i 30 sekunder;
  • därefter släpps gasen ut, trimmern går på tomgång i ytterligare 40 sekunder och stängs av.

Det är lämpligt att upprepa denna inkörningscykel inom en halvtimme. Efter det kan du låta enheten vila i tre och en halv timme till.

Under drift är det viktigt att noggrant följa alla krav i bruksanvisningen. Det rekommenderas att alla bultar dras åt före varje användning av trimmern.

Bild
Bild

De främsta orsakerna till haverier och hur man kan eliminera dem

Om motorn på bensinklipparen inte startar, då följande skäl är möjliga:

  • bristande efterlevnad av startsekvensen som anges i instruktionerna;
  • brist på bränsle;
  • felaktiga proportioner av bränsleblandningen - i detta fall måste blandningen tömmas och bensinen och oljan blandas igen enligt instruktionerna (den vanliga andelen är 25: 1);
  • problem med tändstiftet - då måste den rengöras från kolavlagringar eller bytas ut mot en ny.

Om motorn startar, men arbetsenheten inte roterar, måste du kontrollera förgasarinställningen, växellådan och skärhuvudbussningen. Även i sådana fall är det värt att rengöra luft- och bränslefiltren och byta ledning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

De flesta ägare av både bensin- och elektriska Champion -trimmare noterar i sina recensioner den höga kvaliteten på deras montering, långa livslängd och användarvänlighet. En annan viktig fördel med denna teknik jämfört med modeller av liknande kvalitet, kallar många granskare dess lägre pris.

Som den största nackdelen noterar många granskare att kontrollknappen på linjespolen först är för tight, och tills den är förbrukad måste linan ofta dras ut ur rullen för hand. I mycket sällsynta fall stötte författarna till recensioner på bensintrimmare på en bensintank eller gaslinjeläckage.

Rekommenderad: