Eichornia (15 Bilder): Vad är Vattenhyacint? Eichornia Varifolia I Akvariet Och Andra Arter. Hur Håller Jag En Växt På Vintern? Plantera Och Lämna

Innehållsförteckning:

Video: Eichornia (15 Bilder): Vad är Vattenhyacint? Eichornia Varifolia I Akvariet Och Andra Arter. Hur Håller Jag En Växt På Vintern? Plantera Och Lämna

Video: Eichornia (15 Bilder): Vad är Vattenhyacint? Eichornia Varifolia I Akvariet Och Andra Arter. Hur Håller Jag En Växt På Vintern? Plantera Och Lämna
Video: 240,,,Water hyacinth plant grow and propagation in detail 2024, April
Eichornia (15 Bilder): Vad är Vattenhyacint? Eichornia Varifolia I Akvariet Och Andra Arter. Hur Håller Jag En Växt På Vintern? Plantera Och Lämna
Eichornia (15 Bilder): Vad är Vattenhyacint? Eichornia Varifolia I Akvariet Och Andra Arter. Hur Håller Jag En Växt På Vintern? Plantera Och Lämna
Anonim

Eichornia, även känd som vattenhyacint, är en växt som växer i många prydnadsdammar, stora akvarier och sjöar. Denna blomma används för landskapsarkitektur av olika dammar, liksom för vävning av möbler och hemtillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Eichornia växer naturligt i Sydamerika . Oftast finns denna växt i reservoarer med svag ström. Vattenhyacint kallas också ofta för”vattenpest” på grund av dess förmåga att växa mycket snabbt och täcker stora vattenytor med gröna blad. I slutet av 1800 -talet bodde denna växt i ett stort antal reservoarer. År 1884 introducerades denna blomma först för allmänheten på American Cotton Show. Många av besökarna ville köpa en exotisk hyacint. Ägarna till eichornia skjuter villigt delade extra växter med vänner och grannar och släppte dem också i naturreservoarer.

Snart mötte köpare, som inte visste hur snabbt blomman växte, att den började täcka de flesta dammarna och sjöarna. Eichornia -tjocklekar störde fiske och navigering. Gröna blad har till och med hittats i kanaler för att bevattna marken. Därför började anläggningen massivt förstöras. Men många länder, där vattenhyacinten kom av misstag, kan fortfarande inte ta ut den. Så i Kenya och Uganda försvann nästan all fisk på grund av det. I Nigeria blockerar eichornias tjocklekar vattenvägar och dödar flodbor.

Det kan dock inte sägas att denna växt bara skadar miljön. De fortsätter att köpa den för att dekorera fontäner och dammar . Trots allt ser eichornia ljust och attraktivt ut. Dess blad har en blank blank yta. De håller sig till vattnet på grund av deras porösa struktur. Sådana växter är dekorerade med blå, rosa och lila rosetter. Fastän vattenhyacint blommar bara en dag, den behåller sin attraktivitet under en lång period.

En av de viktigaste egenskaperna hos denna växt är att den renar vatten. Dess rötter absorberar och bearbetar allt organiskt material som förorenar vattenförekomsten. En sådan växt klarar sin uppgift mycket snabbt.

Bild
Bild

Beskrivning av populära arter

Det finns flera olika typer av eichornia som finns i naturen.

Brokig

En sådan växt kännetecknas av den fullständiga frånvaron av den övre delen . Den växer på stora djup och stammlängden kan nå 50 centimeter. Denna typ av vattenblomma är opretentiös. Växten trivs bra med andra gröna invånare i akvariet. Det bör noteras att det alltid ska vara i rent vatten.

När du köper den här typen av eichornia för ditt akvarium bör den planteras på baksidan av tanken. I det här fallet kommer fisken att känna sig så bekväm som möjligt i den konstgjorda behållaren.

Bild
Bild

Tolstonozhkovaya

Denna typ av vattenväxt är den vanligaste i världen . Blomman med korta stjälkar är dekorerad med hjärtformade blad. Växten vidhäftar perfekt till behållarens yta på grund av det faktum att dess bladstänger är fyllda med luft. Blommorna på den tjockstammade eichornia ser lyxiga ut. De har en behaglig ljuslila färg. De är på vattenytan bara en dag. Efter det går blommorna under vattnet.

Bild
Bild

Azurblå

Denna typ av vattenhyacint kan växa både på stora djup och på vattenytan . Blommans stjälk når 60 centimeter i längd. De övre bladen är rundade. De lägre är smalare. De är något långsträckta och avsmalnande mot ändarna. Bladens yta har en ribbad struktur. Det rekommenderas att odla azurblå eichornia i ett akvarium . För att växten ska känna sig bekväm måste den vara varm.

Bild
Bild

Landning

Det rekommenderas att plantera eichornia i en blandning av sand och torv . Växtens rötter tillsätts droppvis med det resulterande substratet. Därefter samlas vatten upp i akvariet. Det är värt att komma ihåg att endast en rymlig och öppen behållare är lämplig för en bekväm utveckling av växten. Om vattenhyacinten odlas i en damm, tillsätt lite humus till dammen. I detta fall kommer villkoren för blommans utveckling att vara närmare de naturliga. Som tillsatser kan du också använda rengjort bottenslam, kompost eller komplext gödselmedel för akvarieväxter. Alla mättar vattnet med näringsämnen.

Det rekommenderas att plantera en växt i en damm i slutet av maj eller försommaren . I det här fallet kommer blomman snabbt att slå rot och växa. Det betyder att det blir mycket lättare för honom att överleva den kalla hösten och vintern. Det är mycket viktigt att välja rätt grannar för din vattenhyacint. Så det rekommenderas inte att plantera det tillsammans med näckrosor. När allt kommer omkring, efter tillväxten av eichornia, kommer de inte att ha tillräckligt med utrymme i reservoaren. Detta kommer att leda till att växterna dör.

Men iris och sedger känns bra i sällskap med vattenhyacint. Dessutom går dessa växter bra med varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Eichornia är en opretentiös blomma . Han är inte mottaglig för någon sjukdom. Därför, efter avstigning, ges en minsta tid att ta hand om den. För att växten ska se bra ut och må bra måste mogna buskar beskäras regelbundet och ta bort alla torkade eller vissna löv. Det är också mycket viktigt att klippa bort eventuella överskott på stjälkarna. I det här fallet växer växten inte över och upptar för mycket område. Det rekommenderas att trimma eichornia med handskar. När allt kommer omkring kan saften från denna blomma orsaka en allergisk reaktion hos en person.

Eftersom växten älskar ljus och värme, att bevara den på vintern är ganska svårt . Om blomman lever i en öppen behållare bör den flyttas inomhus för vintern. För att växten ska känna sig bekväm vid den här tiden på året måste den leva i en behållare med en vattentemperatur på minst +20 grader. Om vätskan förångas snabbt bör den tillsättas regelbundet i akvariet. Det är också viktigt att växten är i ett väl upplyst rum under större delen av dagen. Håll kapaciteten så långt bort från batterierna som möjligt. Täck inte över den med lock eller plastfolie. Brist på syre kommer att leda till att bladen på eichornia börjar ruttna.

Korrekt underhåll av växten i akvariet gör att du kan hålla blomman i utmärkt skick fram till sommaren. Det kan planteras tillbaka i en öppen behållare först efter att temperaturen ute blir mer eller mindre stabil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fortplantning

Hemodlade vattenblommor är lätta att föröka … Detta görs vegetativt. Skotten som finns på sidoskotten separeras från huvudväxten. Detta görs först efter att 3-4 ark visas på dem. De placeras i en separat behållare med högkvalitativ och välbefruktad jord och rent vatten. När växten väl har starka rötter kan vattenhyacinten planteras i ett akvarium eller en damm. Där kommer han att slå rot mycket snabbt.

I naturen förökar växten sig genom frö. Det är nästan omöjligt att uppnå samma resultat i inomhusförhållanden. När allt kommer omkring kan frö endast erhållas om vattentemperaturen är över 35 grader. Denna effekt kan endast uppnås med hjälp av ytterligare uppvärmning av behållaren. Dessutom förlorar växten sin dekorativa effekt under frömognad. därför det är inte värt att slösa tid på att försöka få frö.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsområden

Den gröna växten används på olika områden. Det köps ofta för landskapsdammar i förortsområden. Förutom, eichornia odlas också som en vacker akvarieväxt . Eftersom det är opretentiöst, köper folk det med stort nöje. På platser där vattenhyacinten växer naturligt används den som djurfoder. Gröna blad äts av flodhästar och andra stora djur. De innehåller ett stort antal användbara spårämnen.

Eichornia används också för vattenrening . Tidigare, under långa kampanjer, placerade krigare denna växt i kärl med smutsigt vatten. Efter ett tag blev det drickbart. Nu odlas blomman på gårdar, liksom i reservoarer bredvid olika företag. Denna växt återvinner snabbt nitrater, insekticider, tvålösningar och andra miljöföroreningar. Vattenhyacint används också ofta av moderna hantverkare för att skapa originalinredningar. Du kan köpa dem över hela världen.

Processen att skapa korginredning är ganska enkel. Efter montering av vattenhyacinten pressas dess blad, tillsammans med stjälkarna, och torkas väl i 2 månader. Dessa ämnen flätas manuellt till täta flätor. Det är de som är vana vid att skapa olika hantverk. De gör vackra ottomaner, korgar, krukor och stolar. De tillverkar även dekorativa servetter, mattor och möbelöverdrag från eichornia. Även en liten servetthållare av en torkad växt kommer att bli en riktig heminredning.

Samtidigt erhålls produkter gjorda av vattenhyacint inte bara vackra utan också motståndskraftiga mot blekning och hög luftfuktighet. Därför kan de användas i köket, badrummet eller till och med utomhus. Sammanfattningsvis kan vi säga det eichornia är en unik växt . Om den odlas korrekt kommer det inte bara att glädja alla med sitt attraktiva utseende, utan också rena vattnet i det valda området.

Det viktigaste är att alltid övervaka utvecklingen av vattenhyacinten och förhindra att blomman multipliceras för snabbt.

Rekommenderad: