Heuchera Blodröd (25 Bilder): Karminröda Sorter, Korallskog Med Flera. Plantering, Vård Och Reproduktion

Innehållsförteckning:

Video: Heuchera Blodröd (25 Bilder): Karminröda Sorter, Korallskog Med Flera. Plantering, Vård Och Reproduktion

Video: Heuchera Blodröd (25 Bilder): Karminröda Sorter, Korallskog Med Flera. Plantering, Vård Och Reproduktion
Video: Plant color for shade gardens Coral Bells / Heuchera side by side 2024, Maj
Heuchera Blodröd (25 Bilder): Karminröda Sorter, Korallskog Med Flera. Plantering, Vård Och Reproduktion
Heuchera Blodröd (25 Bilder): Karminröda Sorter, Korallskog Med Flera. Plantering, Vård Och Reproduktion
Anonim

Den prydnadsväxande Heuchera -växten kommer att dekorera alla trädgårdar med sin skönhet. Kulturen kan planteras i kantstenar, mixborders, rockeries och alpina rutschbanor. Sorterna av blodröda geychera är särskilt estetiskt tilltalande.

Bild
Bild

Botanisk beskrivning

Blodröd Heuchera är en flerårig kultur av saxifrage-familjen. Den används för att odla nya sorter. I sin naturliga miljö föredrar växten att växa i steniga och fuktiga områden i de sydvästra regionerna i Nordamerika . På grund av dess utmärkta frostbeständighet är denna art väl lämpad för odling i Ryssland.

Bild
Bild
Bild
Bild

I tillväxtprocessen bildar kulturen en rosett av blad med ett massivt tätt rhizom utan distinkta stjälkar . Bladen är renformade avrundade, fleeciga, tandade, med många grenade ådror, rosetten de bildar växer i längden 20-25 cm. Beroende på sorten kan bladen färgas i valfri nyans, men ofta finns det en lila nyans.

Bild
Bild

Blommorna är miniatyr, kan vara röda, crimson eller mörkrosa . De har korta kronblad och en 5-delad kalyx, formad till täta paniklar på långa, stabila peduncles. Frukterna anses vara kapslar, som innehåller små mörkbruna korn.

Artens blomning börjar i juni-augusti och varar i 2-3 månader. Växten uppskattas av uppfödare för möjligheten att få nya sorter som skiljer sig åt i färg, längd och form på blomställningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

När du väljer plantmaterial, ta en titt på de mest populära sorterna av blodröda geychera.

Korallskog . Det dekorativa utseendet uppnås med vackra gröna blad med marmorvener. På sommaren, på starka peduncler upp till 30 cm höga, bildas ljusa koraller små blommor, som harmoniskt kontrasterar med färgen på den gröna massan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slendens . Det är ett stort exemplar som når en höjd av 50 cm. Karminröda blommor betonar vackert det gröna lövverket. Blommorna formas till små blomställningar. Bloom varar från juli till augusti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Leichtkafer . Denna sort kännetecknas av små blommor med en blank skarlet yta. Provets höjd är upp till 40 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ruby Bells . En växt med peduncles upp till 40 cm och estetiska taggiga blad, dekorerade med ett marmormönster. De miniatyrklockformade blommorna är ljusröda i färg och samlas i snygga blomställningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Landning

Denna art tolererar inte jord, som innehåller mycket syra. För att bli av med överskottet kan du införa kalk i jorden eller plantera siderater. Växten kommer att känna sig bekväm i en välgrävd och näringsrik jord som gör att luft och fukt kan passera genom hög kvalitet. Om en plats med tät mark väljs för plantering, är det nödvändigt att organisera ett dräneringssystem.

Bild
Bild

Kulturen utvecklas bra i öppna soliga områden, den är torktålig, men den är ganska sårbar för direkt solljus. därför planteringsplatsen ska vara ljus, men med en liten nyans på den varma eftermiddagen . Till exempel är en tomt på trädgårdens östra eller västra sida lämplig.

Det är bättre att inte plantera en växt på en skuggad rabatt, eftersom den i skuggan kommer att förlora sin dekorativa effekt och ljusa färg.

Bild
Bild

Planteringsprocessen består av följande steg:

  1. gräva ett planteringshål med ett djup och en diameter på 30 cm;
  2. utrusta dräneringssystemet vid behov;
  3. lägg ett lager dressingar och aska på botten;
  4. placera planteringsmaterialet i det resulterande substratet;
  5. fyll det fria utrymmet med en blandning av jord och sand;
  6. fukta planteringsplatsen.
Bild
Bild

Vård

När man odlar en gröda ägna särskild uppmärksamhet åt några viktiga punkter.

  • Vattning . Denna procedur utförs högst en gång i veckan. Växten vattnas i en måttlig mängd, undviker stagnation av fukt, annars börjar rötterna ruttna.
  • Gödselmedel . Ibland kan kulturen matas med mineralblandningar, vilket halverar den dos som rekommenderas på förpackningen. Övermatning kan utlösa sjukdom. Under de första åren absorberar växten ytterligare näring från jorden och behöver därför inte gödningsmedel. Och det är inte heller tillåtet att införa organiskt material - det kommer att leda till förfall av rötterna.
  • Beskärning . På våren utförs en sanitetsfrisyr, under vilken alla skadade, torra och frysta grenar elimineras. Det är bättre att inte utföra höstbeskärning, eftersom proceduren kommer att minska artens vinterhårdhet. Efter beskärning är det lämpligt att lägga ut ett lager av mulch, såsom torv, humus eller flodsand.
  • Förbereder sig för vintern . Ett vuxet exemplar överlever lätt vintern utan ytterligare skydd. En ung planta eller en växt planterad i ett hårt klimat täcks dock bäst för vintern med grangrenar eller fallna löv.
  • Sjukdomar och skadedjur . Oftast attackeras kulturen av nematoder, sniglar, snäckor, sniglar. Insekticider används för att bekämpa insekter. Ibland blir växten ett offer för sjukdomar som mjöldagg eller gråröta. Dessa sjukdomar uppstår med överskott av fukt. Den drabbade busken tas bort från marken, de skadade rötterna skärs av, behandlas med en fungicid och transplanteras till en ny plats. I allmänhet har kulturen en ganska hög immunitet mot sjukdomar och skadedjur.
Bild
Bild

Fortplantning

Odla heuchera genom att gro ett blad i vatten praktiseras inte, men det är möjligt att föröka växten på andra sätt:

frön

Bild
Bild
Bild
Bild

sticklingar

Bild
Bild

dela busken

Bild
Bild

Frömetoden är ganska lovande, men den har en nackdel, nämligen: frånvaron av vackra blomställningar och lågt dekorativt lövverk. Fröna behåller förmågan att gro i 1, 5 år . Såning utförs på våren, medan fröna inte fördjupas, utan fördelas jämnt över jordens yta. Därefter lämnas behållaren på en ljus, vindlös plats under en film eller ett glas. De första skotten kan observeras om 2-3 veckor. När tre löv dyker, plantor dyka och lämnar 4-6 cm mellan växterna.

Ympningsmetoden går ut på att skära rosetter, ta bort en del av bladen och behandla roten med en stimulerande lösning . De planterade sticklingarna är täckta med polyeten, ventileras och fuktas regelbundet, och efter en månad planteras de på en permanent plats.

Bild
Bild

Reproduktionsmetoden genom att dela busken utförs i maj eller augusti . Först måste busken vattnas väl, sedan försiktigt avlägsnas från marken, rotsystemet delas upp i delar med en kniv och alla delar måste planteras på en permanent plats.

Rekommenderad: