Hur Blommar Värden? 26 Foton Kan En Värd Transplanteras Under Blomningen? Behöver Blommor Klippas?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Blommar Värden? 26 Foton Kan En Värd Transplanteras Under Blomningen? Behöver Blommor Klippas?

Video: Hur Blommar Värden? 26 Foton Kan En Värd Transplanteras Under Blomningen? Behöver Blommor Klippas?
Video: Peonies Are Not Blooming, part II #peony #peonygarden #flowers #cutflowers #flowerfarmer 2024, Maj
Hur Blommar Värden? 26 Foton Kan En Värd Transplanteras Under Blomningen? Behöver Blommor Klippas?
Hur Blommar Värden? 26 Foton Kan En Värd Transplanteras Under Blomningen? Behöver Blommor Klippas?
Anonim

På många bakgårdsområden växer värdar, som lockar uppmärksamhet med lyxig blomning. Dessa dekorativa lövväxter fascinerar inte bara med spektakulära blommor, utan också med en utsökt doft som liknar doften av lila, akacia eller jasmin. I den här artikeln kommer vi att överväga särdragen hos värdblomningen, hur och när olika sorter blommar, om det är nödvändigt att klippa blommorna, reglerna för att lämna efter blomningen och andra frågor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur och när blommar olika sorter?

Experter rekommenderar att landa värdar i en spridd penumbra. Detta alternativ finns vanligtvis under spridning av trädkronor. Under sådana förhållanden blommar värdarna praktfullt. Låt oss ta en titt på några av de mest eftertraktade sorterna med doftande blommor.

Oövervinnerlig . Skaparen av sorten är den berömda uppfödaren Paul Aden. Denna sort kallas "oövervinnlig" eftersom växten behåller ett stabilt och friskt utseende under en lång period. Även när de utsätts för ogynnsamma förhållanden fortsätter blommor att glädja andras ögon. Denna sort känns bra både i solen och i skuggan, så den kan blomma under alla förhållanden. Den har blåaktiga vita klockblommor. Blomning sker vanligtvis i juli och augusti.

Bild
Bild

Stekta gröna tomater . De olivgröna bladen liknar mycket tomatblad. I augusti visas peduncler, på vilka stora blommor av vit eller blåaktig lavendel bildas. De lockar uppmärksamhet med sin fantastiska doft.

Om denna sort odlas i djup nyans blir bladen stora, mörka och blanka. En liten nyans, växten ger riklig blomning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Royal Standard . Denna sort har stora ovala blad med vågiga kanter. I augusti bildar växten 12 peduncler, som var och en har från 6 till 8 vita blommor.

Det säregna med sorten är att blommorna har en jasminarom. Denna värd kan planteras både i öppna områden och i skuggan.

Bild
Bild

Doftande bukett . Denna sort har ganska stora ovala blad. Redan i juli börjar blommor av en ljuslila nyans blomma. Denna värd kan kombineras med olika färger. Det är resistent mot solljus och olika kända sjukdomar.

Bild
Bild

Blå ängel . Denna hosta fick ett så ovanligt namn på grund av de blågröna bladen som ser ut som terry. Växtens storlek är 30 cm bred och 40 cm lång. Redan i juli börjar de första blommorna med en ljuslila färg, närmare vit, bildas. Hosta blommar fram till oktober.

Bild
Bild

Isad citron . Denna hosta tillhör miniatyr, eftersom den bara kan nå 20 cm i höjd. Denna sort har gulgröna blad med en vit kant. Växten blommar med ljuslila klockformade blommor, samtidigt som den doftar syren. Blomningstiden är från augusti till oktober.

Bild
Bild

Viktig! De så kallade röda värdarna förtjänar särskild uppmärksamhet, även om de inte existerar, eller snarare, det finns växter med röda kronblad, men det finns inga helt röda värdar ännu.

En framstående representant är Raspberry Sundae. Denna sort har inte bara en röd bladblad, utan också en liten del av bladets bas.

Bild
Bild

Behöver blommor klippas?

Många är intresserade av frågan om vad som behöver göras med peduncle på hösten, när den redan har bleknat helt. Svaret är entydigt - peduncles måste tas bort innan vintern kommer … Ur en teoretisk synvinkel kan beskärning av peduncles utföras på våren, men under denna period kan knopparna skadas, vilket inte kan sägas om höstbeskärning.

Dessutom låter höstbeskärningen av peduncle dig spara energi på vintern, det kommer inte att läggas på att mogna fröna.

Landskapsdesigners stöder fullt ut tanken på att beskära hosta stjälkar . Denna växt lockar uppmärksamhet med sin utsökta och ganska frodiga grönska. För att det ska se vackert ut måste busken lägga ganska mycket energi på denna process. Av denna anledning betonar experter alltid att beskärning av peduncle ska ske på hösten, då kan växten använda all sin kraft för att bygga lövverk.

Bild
Bild

Kan blommande värdar transplanteras?

Många ger ett positivt svar på denna fråga. Blommande värdar kan repottas under hela sommaren, även om det är bäst att göra detta i juli. Om du behöver transplantera tidigare, var noga med att ta värden med en jordklump . Men omedelbart före transplantation bör växten vattnas rikligt. Det är bättre att använda plantor som har en liten del av bladen, vilket tillåter tillväxt av rötter, samtidigt som man undviker mycket fuktavdunstning.

Efter transplantationen måste du övervaka hur fuktig jorden är. Unga växter bör också vara skuggade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterblommande vårdregler

Många trädgårdsmästare föredrar odling av hostor, eftersom det låter dig dekorera bakgården, behöver inte särskild vård, vilket sparar mycket tid. Många sorter blommar ganska sent - i augusti . Men när hostan har bleknat behöver hon särskild vård.

Beskärning av peduncle

Detta är ett obligatoriskt steg, som nämnts ovan. Således, växten slösar inte sina näringsämnen för att upprätthålla peduncle där fröna mognar.

Bild
Bild

Kompostering

Det huvudsakliga skiktet av mulch är plantans fallna löv. För att gödsla jorden, liksom att isolera växten, är det nödvändigt att lägga till organisk mulch, som kan innehålla sågspån, torv, gräsklippningar. Mulch behöver en insekticidbehandling före användning, eftersom det kan hjälpa till att förebygga olika bakterie- och svampsjukdomar . Ett utmärkt val är Fitosporin. De värsta fienderna för värdarna är sniglar och sniglar. För att bekämpa dem är det lämpligt att damma sängarna med tobaksdamm.

Viktig! Topdressing bör uteslutas efter att värden har bleknat. Gödsel kan appliceras fram till slutet av augusti, varefter de blir tabu. Om de fortsätter kommer anläggningen inte att kunna gå in i den lugna fasen för att tillbringa vintern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vattning

Denna etapp är mycket viktig. Marken bör fuktas upp till en halv meter på hösten . På samma sätt kommer rotsystemet att absorbera mycket fukt. Med ankomsten av kallt väder bör mängden och volymen av bevattning minskas. Och närmare frost behöver växten inte vattnas alls.

Bild
Bild

Efter blomningen måste värden dela busken eller transplantationen. Denna process utförs enligt följande.

  1. Växten måste grävas ut, samtidigt som du behåller en jordklump.
  2. Busken kan planteras på en ny plats eller delas upp i delar. Plantera sedan var och en för sig, medan varje element för plantor måste ha starka rötter och 2 uttag.
  3. Om transplantationen görs i september, kommer värden att hinna lägga ner rötter på en ny plats och kommer normalt att överleva frosten.
  4. Det är värt att hålla ett avstånd på 30 cm mellan buskarna, eftersom många växtsorter har ett starkt och spridande rotsystem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktig! Om det inte finns någon möjlighet att transplantera värdar bör du inte bli upprörd, eftersom växten aktivt kan växa och utvecklas på ett ställe i upp till 20 år, men du bör följa de grundläggande reglerna för vård av växten.

Varför blommar det inte och vad ska jag göra åt det?

Det är värt att notera att värdar inte växer särskilt snabbt. I åldern 3-5 år kan vi säga att växten har blivit vuxen. Det är värt att notera att värden vanligtvis inte blommar under det första året efter plantering, så du bör ha tålamod och vänta på de efterlängtade blommorna. Även om orsaken ibland ligger någon annanstans.

Det är värt att uppmärksamma en viss växtsort, eftersom sena sorter inte hinner blomma innan vintern kommer . Detta gäller särskilt sena sorter som växer i skuggan. Värdens gata kanske inte hinner blomma innan frosten kommer.

Rekommenderad: