Hur Matar Man Värden? Hur Man Matar På Sommaren För Tillväxt? Hur Befruktas På Våren För Frodig Blomning?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Matar Man Värden? Hur Man Matar På Sommaren För Tillväxt? Hur Befruktas På Våren För Frodig Blomning?

Video: Hur Matar Man Värden? Hur Man Matar På Sommaren För Tillväxt? Hur Befruktas På Våren För Frodig Blomning?
Video: HOW I WATER AND FERTILIZE MY ORCHIDS | MY THOUGHTS ON AGGRESSIVE FEEDING | WATERING & FERTILIZER DAY 2024, Maj
Hur Matar Man Värden? Hur Man Matar På Sommaren För Tillväxt? Hur Befruktas På Våren För Frodig Blomning?
Hur Matar Man Värden? Hur Man Matar På Sommaren För Tillväxt? Hur Befruktas På Våren För Frodig Blomning?
Anonim

Hosta är en opretentiös växt, men det kommer att skapa bättre lövverk och kommer att glädja dig med blomningens ljusstyrka på rikare jord. Loamy jord är ett idealiskt alternativ för att odla den, men all annan jord kan lätt bringas till ett optimalt tillstånd på grund av tillsatser, som berikar platsen med mikroorganismer, mineraler och andra näringsämnen.

Varför behöver du befrukta

Jordens variation påverkar alltid plantans hälsa. Och snabb matning kommer att säkerställa värdarnas gynnsamma tillväxt i mer än 20 år. Under goda förhållanden blir det vackrare för varje år som visar volym i blomning och större ljusstyrka i bladen. För en frodig buske är det tillräckligt att observera tidpunkten för befruktning och ett antal agrotekniska regler.

Vattning är en integrerad del av toppdressing. Det är viktigt att hålla jorden fuktig, eftersom hostas rotsystem är praktiskt taget på jordytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och också ett sådant förfarande som mulching är viktigt. Det föreslås att det utförs i två steg: på våren före blomning, på hösten efter rengöring (beskärning).

Vissa trädgårdsmästare uppmärksammar inte jordbruksmetodernas invecklingar, men sanna finsmakare av prydnadsväxter kommer inte att sakna de "små sakerna", för ibland är det hemligheten med att odla vackra blommor. Befruktningsregler för värdar har också sina egna egenskaper.

Det slutliga målet med dessa arbeten bör vara närvaron av ett optimalt dräneringsskikt, bördig jord, som innehåller humus, olika mikroorganismer och mineralkomponenter. Och som ett resultat - snabb tillväxt och bildning av en vacker bladrosett.

Bild
Bild

Tid och matningsfrekvens

Vid applicering av gödningsmedel är det nödvändigt att ta hänsyn till de klimatförhållanden som växten växer, liksom dess sort. För det för att få en vacker hälsosam växt börjar hostorna matas från mars-april … Anrikningen av jorden på våren främjar bildandet av växtorganismen, och sommarförbandet stärker hostan. Det finns allmänna regler för befruktning.

På våren, så snart snön smälte, matas hostan med torvkompost och humus. Blandningen hälls ytligt vid roten.

Under våren och delvis i juni tillsätts mineraler i en flytande lösning med 15 dagars intervall. Deras antal måste beräknas med hänsyn till buskens volym och ålder.

I juni tillsätts gödselbädden till jorden; gödningsmedel som innehåller kväve kan också appliceras

Bild
Bild

I augusti är det nödvändigt att berika jorden med mineralgödsel, som kommer att innehålla kalium och fosfor. Detta är nödvändigt för att stärka rötterna för att framgångsrikt övervintra. Sådan utfodring måste utföras åtminstone fram till den 20 augusti, annars har värden inte tillräckligt med tid för att få styrka innan vintern . Med detta i åtanke vidtar vissa trädgårdsmästare åtgärder i slutet av juli.

Varje trädgårdsmästare bestämmer utfodringsschemat självständigt. Olika situationer kräver ett individuellt förhållningssätt.

Unga växter, om de planterades enligt alla regler, inklusive de med nödvändiga ämnen, kanske inte behöver gödningsmedel på 2-3 år.

Försvagade växter rekommenderas att fördubbla mängden näringsämnen.

Bild
Bild

Gödselmedel används

I början av växtsäsongen måste värden berikas med organiskt material, vilket kommer att ge en impuls för tillväxt, bilda en stark immunitet i växten, och den kommer att kunna övervinna olika sjukdomar och inte drabbas av skadedjurattacker. Gödselmedel behövs för att lösa följande uppgifter:

  • öka jordens bördighet;
  • så att växten växer under bekväma förhållanden;
  • skapa grunden för frodigt lövverk.

Värden älskar ekologiskt, men utfodring bör inte begränsas till bara denna grupp.

Växten behöver också ett mineralkomplex, så kosten bör varieras.

Bild
Bild

Organiskt material

Biologiska gödningsmedel skapar förutsättningar för utveckling av mikroorganismer i marken, vilket i sin tur påverkar anrikningen av jorden med syre och fukt - allt detta är nödvändigt för buskens vitala processer. Organiska inkluderar:

  • använd kompost;
  • fallna löv, halm, bark, torv;
  • inaktuell gödsel;
  • ruttet hö och resterna av nålar.

En blandning av dessa organiska ämnen med jord hälls i planteringsgroparna, och sedan mults mulningen runt buskarna. Detta fungerar både som näring och skydd för rötterna från kylan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gödselmedel med mineralsammansättning

Granulat för upplösning i vätskor innehåller viktiga spårämnen som natrium, kväve, kalium, fosfor. Gödsling med mineraler utförs från 15 april, i slutet av maj och början av juni, i juli. Gradvis markberikning är nödvändig för växtsäsongen.

Mineralgödsel införs i den fuktade jorden; för detta, före sådan utfodring, utförs riklig vattning eller väntar på nederbörd i form av regn. Med detta tillvägagångssätt absorberas näringsämnen snabbare i rotsystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Komplexa gödningsmedel

Komplexa formuleringar för markanrikning innehåller en balanserad sammansättning av de nödvändiga komponenterna som påverkar olika processer: tillväxt, bladbildning, blomning. Detta är det bästa alternativet, det finns i olika former och väljs beroende på syftet.

Bild
Bild

Folkmedicin

Hosta -feed är enkelt att göra själv. Under höstens beskärning samlas grenar och fallna löv upp och bränns. Resten av elden kommer att ligga till grund för att berika jorden: 300 gram aska löses upp i 10 liter vatten.

Infusion vattnas vid roten av växten, och denna plats är täckt med torr jord . Ask som erhålls genom att bränna grenar och blad innehåller kalium och kalcium. Askens alkaliska miljö har en fördelaktig effekt på jorden. De skadliga skadedjur av sniglar kommer också att fly från det - det är tillräckligt att spraya denna naturliga komponent på området med växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man matar rätt

Mineralt och organiskt gödningsmedel appliceras efter att jorden har fuktats. Det finns ytterligare några viktiga punkter att tänka på innan du matar värden:

  • mer än 50% av användbara komponenter ges till växten och jorden fram till mitten av sommaren;
  • befruktningsplan upprättas med hänsyn till markens och växternas skick;
  • prioriteten för värdar är ekologisk, den används också för mulching, men samtidigt måste man komma ihåg att många organiska komponenter lockar skadedjur;
  • ett överskott av mineraler och annat gödningsmedel kommer att skada värden, därför måste de doser som anges i instruktionerna följas.

Låt oss föreställa oss två metoder för befruktning

Rotmatning skyddar knopparna och lövverket från komponenternas direkta kemiska effekter. Komplexa ämnen i granulat löses upp på våren och införs efter lossning i buskens rotdel. Den beredda lösningen doseras absorberad, så maximal effekt uppnås

Bild
Bild

Under bladmatning bearbetas bladen noggrant för bästa tillväxt. Växten sprutas från alla sidor med speciella preparat. Men det bör komma ihåg att denna procedur inte är lämplig för alla typer av värdar. Under denna behandling avlägsnas det skyddande vaxlagret från bladen

Bild
Bild

All jord, om den befruktas, kan bringas i optimalt skick för tillväxt av värdar. Vuxna prover kommer att behöva omfattande utfodring minst två gånger om året . I andra fall beror allt på anläggningens tillstånd.

Hur och hur man matar värden korrekt beskrivs i videon.

Rekommenderad: