Orange Ringblommor: Beskrivning Av Ringblommor "Orange Snö" Och "Orange Flamma", "Cupid Apelsin" Och Andra Sorter

Innehållsförteckning:

Video: Orange Ringblommor: Beskrivning Av Ringblommor "Orange Snö" Och "Orange Flamma", "Cupid Apelsin" Och Andra Sorter

Video: Orange Ringblommor: Beskrivning Av Ringblommor
Video: Самые лучшие сорта БАРХАТЦЕВ для раннего посева💯. ШИКАРНЫЕ БАРХАТЦЫ для весны🌱. 🇲🇫FRENCH MARIGOLD🌺 2024, April
Orange Ringblommor: Beskrivning Av Ringblommor "Orange Snö" Och "Orange Flamma", "Cupid Apelsin" Och Andra Sorter
Orange Ringblommor: Beskrivning Av Ringblommor "Orange Snö" Och "Orange Flamma", "Cupid Apelsin" Och Andra Sorter
Anonim

Trädgårdsmästaren, som förädlar sin bakgård med växter, försöker uppnå harmoni, skönhet och komfort på den. Varje blomma är vacker på sitt eget sätt, men orange ringblommor kommer att bli en speciell dekoration av trädgården. Dessa är fleråriga eller ettåriga växter som tillhör familjen Astrov. Växten fick sitt vackra namn på grund av sina kronblad, behagliga vid beröring, som påminner om ett ädelt tyg - sammet.

Bild
Bild

Särdrag

Blomman har ett utvecklat rotsystem och en stark stjälk, vilket resulterar i att den lätt anpassar sig till förändrade temperaturförhållanden. Marigolds hälsar oss med en specifik rik arom, som kanske inte är till allas tycke. De främsta fördelarna med blommor är:

  • ljus, mättad, positiv färg;
  • minimal vård;
  • lång blomning (från början av juni till den första frosten);
  • enkel reproduktion (varje blomma ger ett stort antal frön, som, om de är korrekt monterade, framgångsrikt kommer att gro nästa år).
Bild
Bild

Typer och sorter

Orange ringblommor har många sorter.

Upprätt … Dessa är stora buskar (vissa exemplar når en höjd av 100 cm) med omfattande dubbla blomställningar. Orange Snow -ringblommorna (höjd 35 cm, diameter 8 cm) är särskilt populära. De fängslar blomälskare med ett stort antal stora, ljusa blomställningar med virvlande kronblad. En annan representant är "Orange Cupid" med blomställningar-korgar 10-12 cm i diameter. Och "Karina Orange" under blomningen liknar en volymetrisk boll, strödd med små ljusa blommor. För bakgrundsdekoration av rabatter och höga kanter är "Orange Prince" och "Keyes Orange" lämpliga. Dessa växter ser spektakulära ut och sticker ut mot bakgrunden av sina underdimensionerade motsvarigheter.

Bild
Bild

avvisade … Här är det värt att uppmärksamma "Orange Flame". Detta är en buskblommig guldfärgad sort, med tjocka blad, upp till 30 cm höga. Blomställningarna är med ett färgämne: ljusorange i kanterna och gula i mitten. Denna sort är perfekt för att dekorera balkonger, loggior, rabatter, blomkrukor. Plantera i din trädgård "Petite Orange" - en tätt grenad, kompakt buske 25 cm hög och dubbla blomställningar 3, 5-4, 5 cm i diameter.

Bild
Bild

Underdimensionerad … Växter med en maxhöjd på 60 cm, vilket är en kompakt buske. I denna grupp kan Orange Mood väcka uppmärksamhet. Denna typ av ringblomma är mer som en nejlika. Blomställningarna är 6-8 cm i diameter, växthöjden är 40-45 cm. "Fight Orange" kommer att överraska dig med överflödet av terry, saftiga blomställningar 3-5 cm i diameter.

Bild
Bild

Tunnbladig … Denna typ av ringblomma skiljer sig från andra i tunna spetsblad. Lövverket är litet, dissekerat, blommorna är enkla. Ett slående exempel är "Ursula". Här täcker blommor med en diameter på 2 cm busken så tätt att ingen grönska syns. Växten ser spektakulär ut i en rabatt och lockar ständigt andras ögon. Överraskande kan växten också användas i matlagning som kryddor.

Bild
Bild

Orange ringblommor kommer att glädja dig med ljusa färger och lång blomning. En balkong dekorerad med dessa blommor kommer att få en speciell "zest". Och den intensiva lukten som kommer från ringblommor kommer att skydda andra trädgårdsgrödor från skadedjur.

Rekommenderad: