Hur Odlar Man Tulpaner Hemma I Vatten? 13 Foton I Vilket Vatten Ska De Placeras För Odling Utan Jord I Ett Glas Eller I En Vas?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Odlar Man Tulpaner Hemma I Vatten? 13 Foton I Vilket Vatten Ska De Placeras För Odling Utan Jord I Ett Glas Eller I En Vas?

Video: Hur Odlar Man Tulpaner Hemma I Vatten? 13 Foton I Vilket Vatten Ska De Placeras För Odling Utan Jord I Ett Glas Eller I En Vas?
Video: Nya trenden bland hemmaodlare – odla utan jord - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, April
Hur Odlar Man Tulpaner Hemma I Vatten? 13 Foton I Vilket Vatten Ska De Placeras För Odling Utan Jord I Ett Glas Eller I En Vas?
Hur Odlar Man Tulpaner Hemma I Vatten? 13 Foton I Vilket Vatten Ska De Placeras För Odling Utan Jord I Ett Glas Eller I En Vas?
Anonim

Ingen kvinna förblir likgiltig vid synen på så känsliga och vackra blommor som tulpaner. Idag kan du enkelt hitta olika typer och sorter av dessa lökväxter. Tulpaner kan planteras i din trädgård, eller så kan du odla dem hemma på en fönsterbräda. Att odla en blomma utan jord är en av metoderna som blir mer och mer populär dag för dag.

Val av glödlampa

Att odla tulpaner hemma är en enkel uppgift som även en nybörjare kan handla. Det viktigaste är att känna till några av reglerna för odling av denna typ av lökväxter utan mark och följa instruktionerna exakt. För att odla en blomma i vatten måste du välja rätt lökar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den bästa tiden att plantera är från början av september till mitten av december . Vanligtvis planteras de flesta sorterna av dessa lökväxter i september eller oktober. Men alla dessa rekommendationer gäller för plantering av tulpaner utomhus, och hemma kan du börja plantera när som helst på året.

För att odla en blomma i vatten är det viktigt att välja rätt lök för detta. Glödlampan i sig måste vara hel och felfri. Dessutom måste lampan vara fast. Om det är lite mjukt, indikerar detta att det är bortskämt, och det är osannolikt att det kommer att vara möjligt att odla en blomma från den. Kom ihåg att ju större lök, desto större blir de resulterande blommorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan välja vilken sort som helst av denna typ av lökväxter. Efter köpet, skynda inte att börja plantera, för först måste du förbereda dem för denna process. Köpta lampor ska sitta på en sval plats i två veckor . En källare, en ouppvärmd balkong eller ett kylskåp är lämpligt för detta. Temperaturen bör ligga mellan +2 och +7 grader Celsius. Om du minskar eller helt överger kylprocessen, ska du inte hoppas på ett positivt resultat. Om du följer denna enkla regel kan du enkelt uppnå snabb blomning.

Om huset inte har en källare eller en lämplig balkong, måste lökarna förvaras på hyllan i det vanligaste kylskåpet. Det är viktigt att komma ihåg att de inte ska placeras bredvid frukt, särskilt äpplen eller bananer. Detta kan påverka glödlamporna negativt och förstöra dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi väljer kapacitet

Efter kylning kan du börja plantera en blomma. Tulpaner kan enkelt odlas utan jord bara i vatten. För att göra detta måste du välja en lämplig behållare. Någon odlar en blomma bara i ett vanligt glas och någon i en vas. I vilket fall som helst kan du välja vilken behållare som helst. Det viktigaste är att det är transparent, eftersom detta gör att du kan kontrollera vattennivån. För att få blommande tulpaner att dekorera din inredning rekommenderar vi att du planterar i en vacker transparent vas.

Botten av behållaren ska täckas med små stenar. Små stenar, dekorativa stenar och till och med pärlor är perfekta. Du måste fylla ungefär en fjärdedel av behållaren. Fyll sedan toppen med renat vatten. Det räcker med tillräckligt med vatten så att alla stenar knappt täcks av det. Toppen av stenarna eller pärlorna ska sticka ut något under vattnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Växande rekommendationer

När du har förberett behållaren kan du fortsätta till själva planteringen. Lägg löken i en vas eller ett glas så att groddarna riktas uppåt. Det viktigaste är att lägga den på stenar så att du kan fixa glödlampan i ett läge. För större stabilitet kan den fixeras något med stenar. Kom ihåg det glödlampor ska placeras på stenar så att vattnet inte vidrör dem, men samtidigt är de väldigt nära … Det vill säga att lökarna inte ska sänkas ner i vatten, annars kommer det att framkalla en sönderfallsprocess. Efter, när rötterna dyker upp, måste de vara i vattnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Behållaren för plantering av framtida tulpaner bör placeras på en sval plats, i ungefär en och en halv månad. Temperaturen i rummet där vasen ska placeras bör vara i genomsnitt +10,15 grader Celsius. Dessutom är det viktigt att rummet inte utsätts för starkt solljus. Bättre att välja en mörkare plats. Under denna tid kommer glödlampan att rota sig, och så snart de växer lite kan behållaren flyttas om till ett varmare och ljusare rum.

Så snart behållaren är i ett ljust och varmt rum, börjar stjälkar snart dyka upp . Och efter några veckor till kommer själva tulpanerna att dyka upp och blomma. De kommer att blomma i flera veckor, glädja dig med sin skönhet, arom och skapa en vårstämning i huset.

Rekommenderad: