Bokmöbler: "ljus Bok" Och Andra Färger Av Massiva Trämöbler, Fördelar Och Nackdelar, Barnmöbler Av Material Och Andra. Är Bok Bättre än Tall?

Innehållsförteckning:

Video: Bokmöbler: "ljus Bok" Och Andra Färger Av Massiva Trämöbler, Fördelar Och Nackdelar, Barnmöbler Av Material Och Andra. Är Bok Bättre än Tall?

Video: Bokmöbler:
Video: Design features of the Mumby Cyber 48 - An aluminum performance cruising catamaran 2024, April
Bokmöbler: "ljus Bok" Och Andra Färger Av Massiva Trämöbler, Fördelar Och Nackdelar, Barnmöbler Av Material Och Andra. Är Bok Bättre än Tall?
Bokmöbler: "ljus Bok" Och Andra Färger Av Massiva Trämöbler, Fördelar Och Nackdelar, Barnmöbler Av Material Och Andra. Är Bok Bättre än Tall?
Anonim

På den moderna marknaden finns det ett stort antal möbeltillverkare som gör det från en mängd olika material. I det här fallet är de vanligaste strukturerna gjorda av olika träslag. Bokmodeller ökar i popularitet. Idag kommer vi att prata om fördelar och nackdelar med möbler gjorda av detta trä, samt hur man sköter det ordentligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Möbler av bok har många viktiga fördelar. Låt oss peka ut de viktigaste av dem.

  • Styrka … När de behandlas ordentligt kommer inte bokmöbelprodukter att gå sönder även efter lång tid.
  • Enkel hantering . Ytor av sådant trä tål lätt den mest noggranna torkningen och bearbetningen, medan de inte spricker och behåller sitt vackra orörda utseende. Dessutom kan boken lätt blekas och målas om efter behov.
  • Hög densitetsindex . Denna fördel gör också bokprodukter mer hållbara och stabila.
  • Vackert utseende … Möbler tillverkade av denna träslag kännetecknas av intressanta dekorativa naturfärger i ljusa färger. Dessutom kan ett ovanligt naturligt mönster ses på snittet av sådant trä.
  • Säkerhet och miljövänlighet … Denna typ av trä kommer inte att avge skadliga ämnen under drift, vilket är mycket viktigt vid tillverkning av möbler för ett barnrum.
  • Unik komposition … Bok innehåller många viktiga komponenter som är användbara för människor, inklusive lignin.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men trots alla ovanstående fördelar har bokstrukturer också några betydande nackdelar

  • Dålig motståndskraft mot fukt . Med ständigt inträngande av vatten på ytan kommer sådant trä snabbt att misslyckas. Mögel kan utvecklas på den.
  • Stark böjbarhet under stress . När det utsätts för mycket vikt kan materialet böjas, vilket kan leda till deformation.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi jämför bok med tall, kan vi säga att det första alternativet endast är att föredra i vissa fall. När allt kommer omkring är bok fortfarande mindre motståndskraftig mot yttre påverkan och mycket tyngre, därför används inte övergripande strukturer (sängar, sektioner med garderober) av detta träd så ofta.

Jämfört med björk kan det noteras att boken blir mer hållbar och hårdare . Dessutom kan båda raserna klassificeras som dekorativa sorter. De har en behaglig ljus enhetlig färg med ett naturligt mönster.

Bokprodukter har nästan samma tillförlitlighet som ekprodukter, men samtidigt blir de mycket mindre kostsamma och krävande att underhålla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

För närvarande byggs en mängd olika möbler av bok. Låt oss markera var och en av alternativen separat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barn

Bokprodukter är perfekta för ett barnrum, eftersom de är miljövänliga och säkra. Så, sängar är ofta gjorda av detta trä, medan deras ramdel ska vara så stark och stabil som möjligt så att strukturen tål de mest rastlösa barns hopp. Bok är också väl lämpad för produktion av barnsängar för nyfödda.

Det viktigaste är att boken inte låter barnet skada sig, eftersom det är omöjligt att hitta flis och andra oegentligheter på dess yta.

Dessutom är garderober, byråer och skåp gjorda av detta träd. Samtidigt appliceras olika bilder av favoritbarnshjältar på deras yta med fotoutskrift.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängar

Sådana möbelstrukturer är särskilt hållbara och hållbara. Sängar gjorda av detta träd kan bli en ovanlig och vacker accent i det inre av sovrum på grund av deras ljusa trevliga färg och unika struktur. Oftast placeras dessa modeller i jugendinteriörer, liksom i moderna trender.

Bokträ sängar kommer att garantera en god och hälsosam sömn för varje person. Om det behövs kan de enkelt repareras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skåp

Dessa bokprodukter klassificeras som premie … Dessa skåp har en original struktur och vacker design. Idag kan du i möbelbutiker hitta mönster speciellt utformade för omklädningsrummet.

De innehåller vanligtvis flera stora hyllor och lådor för förvaring av kläder och skor, samt olika tillbehör. De är ofta utrustade med metall- eller plaststavar för bekvämare placering av saker.

Bokhyllor är också gjorda av bok. De kan ha trä- eller glasdörrar. Dessa modeller produceras ibland med öppna hyllor, de ser mycket mer elegant ut i inredningen jämfört med andra alternativ.

Bild
Bild

Skjutbara garderober kan också göras av bok. De kommer betydligt att spara ledigt utrymme i rummet.

Dessa typer av strukturer är ofta dekorerade med målning, ibland är deras yta täckt med olika nyansapplikationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Byråer

Byråer i bok kan göras i en enkel lakonisk design med en lackerad transparent beläggning, sådana modeller kommer att vara perfekta för nästan alla interiörer.

Några prover skapas med målning och med snidade dekorativa element. De kommer att bli en ovanlig accent i den övergripande designen av rummet. Sådana modeller kan placeras i badrummet, i köket eller i vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Böjda möbler

En mängd böjda strukturer är ofta konstruerade av bok, oftast är det mjuka fåtöljer och wienerstolar med höga stöd och bekväma säten. Sådana möbler kommer att vara det bästa alternativet för att dekorera en klassisk stil. Dessutom kan den placeras både i sovrum och vardagsrum, och i köket eller matsalen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trädgårdsset

Dessa möbler kommer att vara ett utmärkt alternativ för hus på landet med verandor . Det är en uppsättning bestående av ett matbord, stolar. Alla element måste genomgå en noggrann bearbetning under produktionsprocessen, så att de inte ska vara rädda för plötsliga temperaturförändringar och exponering för fukt.

Men i alla fall rekommenderas det inte att lämna strukturer i regnet, de bör täckas med en skyddsfilm i förväg. Faktum är att om det hamnar i även de minsta sprickorna, kommer vatten att bidra till att materialet spricker.

Bild
Bild

Ofta är dessa typsnitt skapade av massivt trä. De kommer att se så solida och dyra ut som möjligt. Dessa trädgårdsmöbeluppsättningar tål betydande belastningar utan att ta upp mycket ledigt utrymme. Formen på denna möbel kan vara annorlunda, men oftare finns det produkter med en rektangulär design och med något rundade kanter.

Trädgårdstolar av bok kan produceras med armstöd och förlängda ryggstöd, vilket ger maximal komfort för en person. Sådana möbler kommer inte att vara rädda för dåligt väder och plötsliga vindbyar, eftersom de har en betydande massa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgpalett

Möbler kan tillverkas av alla typer av bok, som var och en genomgår särskild bearbetning, de skiljer sig alla från varandra i sina färger.

  • " Lätt bok " … Detta material är färgat i ljusa guld- eller silverfärger. Dessutom kan beläggningen vara antingen intensiv eller genomskinlig. Sådana möbler används enskilt för att inte överbelasta det inre av rummet. Hon kommer att kunna passa bra in i högteknologiska och moderna stilar.
  • " Vit bok ". Detta material har en naturlig vitgrå enfärgad färg. Den är lämplig för att skapa trädgårdsmöbler.
  • " Blekad bok " … Träet har den ljusaste nyansen. Det genomgår en grundlig behandling med ånga, först efter det är det målat med vit färg och helt torkat. I den färdiga formen erhålls strukturer med en enhetlig färg.
  • Bayern München . Denna modell anses vara den mörkaste. Det kommer att vara lämpligt för både hem- och företagskontor. En rik nyans kommer visuellt att betona styrkan och hållbarheten hos möblerna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialets nyanser kan variera beroende på under vilka förhållanden boken växte. Så det finns fundament med gula, rosa nyanser, mörka prover med ett uttalat texturmönster. Men samtidigt förblir standarden fortfarande en enkel lätt bok, det är från det som möbler huvudsakligen tillverkas, särskilt för barn.

Bild
Bild

Urvalstips

Innan du köper bokmöbler bör du ägna särskild uppmärksamhet åt några viktiga nyanser. Kom ihåg att för rätt val bör du kombinera inredningen i rummet och möbler .… Detta gäller inte bara former, utan också färger.

Dessutom, innan du köper, bör du noggrant kontrollera alla tillbehör, det ska vara av högsta kvalitet och säkert fixat. Det föredragna alternativet anses vara modeller med skärmar som har en smidig rörelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytan på högkvalitativa ramdelar ska vara helt plan, det kan inte ens finnas små sprickor och flisar på den . Om du letar efter en skänk, garderob eller byrå, se till att de är tillräckligt stabila.

Titta särskilt noga på produkternas leder. De ska också vara helt platta och utan luckor. Produktens topplack får inte skadas eller svullna.

Bild
Bild

Vid beräkning av de optimala måtten är det värt att överväga att sådana möbler bör placeras längre från värmeutrustning och platser med hög luftfuktighet.

Var uppmärksam på kostnaden för strukturerna. Bokprodukter tillhör kategorin medelpris. Men i utseende är detta trä på inget sätt sämre än dyrare trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdhemligheter

För att bokmöbler ska hålla mycket längre utan att förlora sitt attraktiva utseende är det värt att komma ihåg några viktiga regler för att ta hand om det. Så, vi får inte glömma att denna ras inte tolererar överdriven fukt dåligt du måste övervaka denna indikator i rummet där produkten finns.

Det rekommenderas också att skydda möblerna från direkt solljus. Annars börjar träet bara mörkna.

Bild
Bild

Bokprodukter räcker lätt att städa . För att göra detta kan du använda en mjuk trasa och ett glasrengöringsmedel eller diskmedel. Det är kategoriskt omöjligt att använda lösningar som innehåller ett lösningsmedel eller aceton.

Men efter varje sådan rengöring måste träets yta torkas torr. För att ge strukturen ett fräschare utseende kan du efter rengöring ta en trasa, fukta den med en speciell polermedel och torka av ytan med den.

Undvik att få alkoholhaltiga ämnen på bokmöblerna . Om du råkar spilla ut sådan vätska på ytan, torka den omedelbart med en trasa.

Rekommenderad: