Massiva Trämöbler (108 Foton): Trädslag. Barnmöbler Och Fronter För Badrum, Bardiskar Och Andra Möbler. Tillverkningsfabriker I Ryska Federationen. DIY -tillverkning

Innehållsförteckning:

Video: Massiva Trämöbler (108 Foton): Trädslag. Barnmöbler Och Fronter För Badrum, Bardiskar Och Andra Möbler. Tillverkningsfabriker I Ryska Federationen. DIY -tillverkning

Video: Massiva Trämöbler (108 Foton): Trädslag. Barnmöbler Och Fronter För Badrum, Bardiskar Och Andra Möbler. Tillverkningsfabriker I Ryska Federationen. DIY -tillverkning
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Massiva Trämöbler (108 Foton): Trädslag. Barnmöbler Och Fronter För Badrum, Bardiskar Och Andra Möbler. Tillverkningsfabriker I Ryska Federationen. DIY -tillverkning
Massiva Trämöbler (108 Foton): Trädslag. Barnmöbler Och Fronter För Badrum, Bardiskar Och Andra Möbler. Tillverkningsfabriker I Ryska Federationen. DIY -tillverkning
Anonim

Massiva trämöbler kännetecknas av sin soliditet och speciella estetik. Från materialet i den här artikeln kommer du att lära dig vad som är dess egenskaper, sorter, från vilka raser det produceras. Dessutom kommer vi att berätta hur du väljer det korrekt och gör det själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Trämassa kallas virke med en specialbehandling. Dess tillverkningsteknik skiljer sig åt, medan, förutom massivt trä, ingenting används . Dess pris är en storleksordning högre än analoger från sågspån och träderivat. Det är giftfritt, icke-allergiframkallande.

Matrisen som används är fast och limmad . Materialet i den första gruppen anses vara elit. Virke av den andra typen skapas genom att växelvis koppla ihop tvärgående och längsgående träbitar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trämöbler är naturliga och miljövänliga. Den innehåller inte ytterligare föroreningar och är säker för människors hälsa. Hon har en unik struktur, naturlig naturlig färg och mönster.

Det ser sofistikerat ut, lämpligt för inredning av stadslägenheter och privata hus, herrgårdar på landet . På grund av dess kemiska egenskaper och struktur är den särskilt hållbar. Det är inert mot sprickor och mekaniska skador.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är exklusivt, har ett brett utbud av rader av olika stilar, mönster, former . Skiljer sig i funktionalitet, i produktion lämpar det sig väl för olika typer av bearbetning (lackering, färgning, färgning).

Det skiljer sig åt i hårdhet, densitet, typ av mönster. Den kan installeras i lokaler för olika ändamål (kontor, tvättrum, vardagsrum, barnrum, sovrum).

Serverar i decennier, i vissa fall når livslängden 40-50 år . Ger enkel vård i rätt tid, lätt att reparera. Den kan ha olika storlekar, konfigurationer, den kan kombineras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Har plasticitet och värmeledningsförmåga. Förlorar inte sina egenskaper under drift. Den integreras perfekt i interiören, genomgår inte olika deformationer.

Tillsammans med detta är massiva trämöbler massiva. Därför är det inte installerat i små utrymmen. Detta reducerar rummet visuellt, vilket gör det obehagligt.

Bild
Bild

Typer av trä

Trä av olika arter används vid tillverkning av möbler. Var och en av dem har olika egenskaper och särdrag relaterade till drift och livslängd.

Tall

Denna ras anses vara en av de lättaste att hantera. Den är fast, har knutar på snittet, uttalade centrerade årsringar. Den har en ljus bärnstensfärgad nyans och används ofta vid dekoration av köksfasader.

Den används vid tillverkning av budgetmöbler för olika ändamål . Den är utmärkt färgad och tonad, har en hög hartshalt och en densitet på 0,52 g / cm3.

Tallmöbler är optimalt hållbara, men inte motståndskraftiga mot sprickor och flis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ek

Ek är det starkaste och mest hållbara, har en densitet på 0,69 g / cm3. Ek är en förstklassig trädslag som är inert mot fukt och insekter . Den har krökta årsringar och är ljus eller mörk.

Materialet är inte särskilt formbart i arbete och polering . Resistent mot extrema temperaturer. Massiva ekmöbler installeras inomhus, de används för att utrusta terrasser och andra angränsande grunder i lanthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aska

Askstrukturen kombinerar brokiga fibrer med en silkeslen ram. Skuggan på trädet är ljusare än ek, det beror på tillväxtplatsen, förutom trägult kan det vara rosa . Bergens densitet överstiger inte 0,68 g / cm3.

Ask har utmärkt slaghållfasthet och flexibilitet . Det böjer sig bra, efter ångbehandling blir det immun mot sprickor.

Rasen är svår att polera, men tillåter missfärgning. På grund av detta kan det få en gråaktig ton.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ceder

Cederns struktur är hållbar och fuktbeständig, vilket gör att den används vid tillverkning av badrumsmöbler. Massivet är immun mot maskhål och förfall, det har en behaglig doft . Trädets färg är ockergul med varma undertoner, ibland rosa.

Amber-guld ränder av harts passager är synliga på ytan . Cedermassivet lämpar sig för skärning, dess densitet är låg, strukturen är uttrycksfull. Därför används den för fasader och andra dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bok

Massiv bok är jämförbar med ek vad gäller styrka. Denna ras är dock sårbar för vattenskador. På grund av hygroskopicitet behandlas materialet med speciella vattenavvisande impregneringar. Den är dåligt polerad, inte lämplig för inredning av badrum och kök.

Har en speciell dekorativ effekt, torkar snabbt utan att spricka . Det anses vara ett böjligt material vid bearbetning. Färgen på ett ungt träd är ljus och blir brunröd när det mognar. Bokens densitet är 0,68 g / cm3.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avenbok

Hornbågsmassivet har en ljus nyans, tvärskiktad struktur och hög densitet. Efter torkning blir den starkare än ek, genomgår inte vridning. I naturen har den en ljusgrå eller vitaktig färg och ett snett arrangemang av fibrer på snittet.

Ser bra ut i kontrast till en rad mörka och livfulla färger. Det används ofta vid tillverkning av möbeldelar. Det är svårt att bearbeta med svarvverktyg, har en densitet på upp till 0,82 g / cm3. Har hög viskositet, är resistent mot töjning, klämning, flisning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Björk

Björkträdet har en ljus kärna med nästan osynlig savträ och en densitet på 0,65 g / cm3. Dess tillväxtringar blir mer uttalade när de blir äldre. Rasens färg är ljusgul, träet är välmålat i alla nyanser.

Vid tillverkning av möbler kombineras björk ofta med andra texturerade material (till exempel ek) . Björkmöbler är pålitliga och motståndskraftiga mot stress. Materialet är idealiskt för skärning och modellering. Det är dock sårbart för kolonier av skadliga parasiter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lönn

Lönnmassivet är motståndskraftigt mot sprickbildning, men det är rädd för fukt. Den har en unik homogen struktur utan uttalade fibrer, som inte är lika uttalad som i bok . Lätt att bearbeta, polera, måla bra.

Kan imitera elit träslag . Själv har den en ljus mjölkaktig eller rosa-gul nyans och en konsistens i form av band med fläckar.

Det blir gult under påverkan av solen, så det målas i produktionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Al

Denna matris kännetecknas av hög fuktbeständighet, smidighet för slipning och polering. Det kan målas väl, används vid tillverkning av möbelfasader . Timret i sig mörknar med tiden, på grund av den fuktiga miljön kan det ruttna.

Alder kännetecknas av sin snabba tillväxt, smala stam och hållbarhet (upp till 100 år) . Har en grå och svart barkfärg, kan användas vid tillverkning av möbler för kök och badrum. Alder absorberar inte främmande lukt, ruttnar inte, är billigt och visuellt attraktivt.

Bild
Bild

Lind

Massan av lind är lämplig för tillverkning av mejslade figurdelar. Det är lätt att hantera med en fläck, men på grund av den stora mängden tanniner är materialet svårt att måla. Har en ljus krämig eller vitaktig nyans (mindre ofta brunaktig med gröna ådror).

Resistent mot fukt, är ett hållbart och plastmaterial . Den används för snidade fasader av trämöbler, liksom dess dekoration.

Skiljer sig i lågt slitstyrka, sårbarhet för gnagare. Ger utmärkt värme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbeltyper

Sortimentet av massiva trämöbler är mycket brett. Det kan klassificeras enligt olika kriterier . Till exempel är det olika i syfte. Många märken tillverkar specialinredning för badrum och tvättrum, studierum, sovrum, vardagsrum, bibliotek och lounger.

Till exempel, dekorationen i gästrummet kan vara en trävägg, en sekreterare, en lyxig garderob . Vardagsrummet rymmer en garderob med en antik patina. Beroende på designfunktionerna kan snidade trästolar, bänkar och piedestaler rymmas här.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För arrangemang av lägenheter med en öppen (studio) layout producerar varumärken olika sorters köksytor, bardiskar, kreativa soffor med sidobord och extraordinära bord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För lusthus, terrasser och öppna ytor köps trädgårdsmöbler från en uppsättning . Det är praktiskt och kan dekorera inte bara husets fasad utan också landskapet på platsen. Det kan till exempel vara snidade bord med stolar, lakoniska och genomgående bänkar, gungstolar och vanliga modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För sovrum är uppsättningar av möbler gjorda av massivt och limmat massivt trä . Ofta är elementen i möbelgruppen inte bara sängar, sängbord och byråer för kläder, utan också toalettbord av alla möjliga mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt storleksgruppen är den indelad i produkter för barn, ungdomar och vuxna . Barn- och tonårsmöbler kan vara klassiska inredningselement (garderober, bord, stolar, soffor, sängar) eller möbelgrupper där flera element kombineras till en grupp (skolbarns hörn).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med standardstorlekar för vuxna är fristående skåpmöbler . Klassiska exempel är respektabla soffor med läderklädsel dekorerad med en vagnskopplare, dyra sängar med en massiv sänggavel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt typ av placering kan möbler vara traditionella och inbyggda . Modeller av den andra typen tillverkas på beställning. Dessa kan vara pallbäddar i trä, garderober inbyggda i nischer och ställningar med många hyllor och fack med förvaringssystem för olika saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna hyllsystem varierar också . De kan vara halvstängda och öppna, vanliga och kombinerade (i form av korridorer). Delvis stängda produkter är ofta utrustade med möbelfronter.

Bild
Bild

Separata förvaringssystem - trähyllor bultade på väggen . Konsolen är visuellt enkel men funktionell. Även i sovrummen och rekreationsområdena kan du se TV -stativ och sängbord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Massiva träbord kan vara mycket olika: fyrkantiga, runda, rektangulära, ovanliga . De är klassiska och med lådor, i form av bänkar, lådor med hyllor i olika storlekar.

Beroende på modell kan de ha bänkskivor i trä eller marmor. Enskilda modeller (kombinerade) kan ha en bordsskiva i två nivåer. I det här fallet används den nedre nivån för matlagning, den övre fungerar som en bardisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt konfigurationen är möbler i massivt trä raka (linjära), kantiga, U-formade, radiella. Beroende på detta kan den installeras i rum med en normal och icke-standardiserad layout (till exempel ö).

Headset är gjorda för rymliga badrum . Ett exempel på badrumsmöbler är ett bord med en spegel och en bänkskiva i vilken ett handfat är monterat.

Dessutom kan du här placera en möbeluppsättning bestående av ett ställ, garderob, toalettbord, byrå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Massiva trämöbler utmärks av dess utförande . I stil kan det vara klassiskt, provensalskt, skandinaviskt. Populära riktningar för chalet, loft, grunge. Varje typ av design har sina egna särdrag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkares översikt

Olika ledande varumärken är engagerade i tillverkning av möbler i massivt trä. Anständiga produkter kan köpas från ryska, vitryska, vietnamesiska fabriker. Listan över de bästa tillverkarna innehåller följande företag.

" Bra mästare " Är leverantör av möbler för vardagsrum, sovrum, kök och barnrum, som producerar skandinaviska och ekostilmöbler. Det producerar bäddsoffor, barn- och vardagsrum, bibliotek, skänk, mezzaniner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eco-Array - en välkänd rysk tillverkare av kök, skåp, skåp, korridorer, köksbord och stolar, sovrum och köksuppsättningar av ek, bok, björk, tall. Ger ett brett utbud av massiva trämöbler till marknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Skyda " - en fabrik i Ryska federationen, som tillverkar ett brett utbud av furumöbler samt kombinerade produkter (utrustade med björk, ask, fasader av ek). Producerar möbler av olika typer och konfigurationer.

Bild
Bild

" PinskDrev " - elitmöbler från Vitryssland för bostads- och bostadsrum, representerade av olika kollektioner och stilistiska trender.

Skiljer sig i trevliga färger, snidad och krökt inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Salda - en italiensk fabrik som producerar vackra möbler i en respektabel stil som kan dekorera vardagsrum, korridorer, arbetsrum. Sortimentet av italienska möbler inkluderar byråer, skänk, vitrin, konsoler, soffor, fåtöljer, sängar, soffor, bord, sekreterare, tv -möbler, garderober, stolar och sängbord gjorda av trä av olika arter och nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer möbler från massivt trä är det värt att överväga ett antal nyanser. Det viktigaste är viktbärande. Till exempel har tall en mjuk och lös struktur, varför du måste välja massiva produkter.

Om du behöver tunna och böjda möbler bör du köpa en som är gjord av ek . Till skillnad från tall är den inte så primitiv, den utmärks av komplexa former och sniderier. Du kan också titta på andra stenar med stor hårdhet och styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer produkter med ett transformationssystem beaktas arbetsmekanismens tillförlitlighet. Dessutom beaktas funktionaliteten. Till exempel volymen på inre lådor, deras mått, djup, kvantitet, enkel öppning och stängning.

Eftersom trä i en inredning skapar en speciell atmosfär är dess färg och form viktiga . Överflödet av mörk träig konsistens (körsbär, wenge, amarant, valnöt) med en komplex finish överbelastar visuellt utrymmet. Ytan kan vara blank, matt, åldrad, lackerad, tonad.

Bild
Bild

Det valda paketet måste vara pålitligt, fukt- och slitstarkt . Maple, idegran, boxwood möbler är lämpliga för kök. För vardagsrummet är det bättre att ta produkter från ek, bok, valnöt, för trädgården - från akacia, teak.

Varje typ av array har sina egna estetiska egenskaper. Lönnmöbler ser bäst ut i skandinaviska och provensalska interiörer. Ek - på engelska, klassiskt, loft, grunge. Du kan köpa tallprodukter till sovrummet.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Massiva trämöbler är gjorda av plankor hemma, med ritningar och nödvändig utrustning. Efter att idén har bildats skapas en grov skiss, på vilken dimensioner och andra märken appliceras för att förenkla arbetet.

Efter det bestäms de med typen och mängden material, sedan köper de det. Beräkningen tar hänsyn till antal och typ av beslag, fästelement, dekorativa element.

Efterbehandlingsmedel väljs för att skydda möblerna . De kommer att ge produkten ett färdigt och sofistikerat utseende och förlänga dess livslängd. Glöm inte demineralisering, för vilken aceton eller alkohol används.

Köp lack eller färg. De gör det möjligt att bevara trädets naturliga skönhet, ge uttryck för sin struktur. Köp också en primer. Lacken kommer att behålla träets naturliga färg, låter det inte mörkna under användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

När allt är klart börjar de märka och klippa. Kvaliteten och tillförlitligheten hos den framtida produkten beror på att åtgärderna är korrekta. Skärningen utförs med en cirkelsåg eller en elektrisk sticksåg.

Därefter slipas eller fräsas arbetsstyckenas kanter. För att förhindra flisbildning vid sågning av materialet ges små avgifter innan det börjar . Det är dem som poleras ytterligare.

I avsaknad av rik erfarenhet av att arbeta med trä skapar de möbler i enkla former och små storlekar. De som upprepade gånger har tillverkat massiva trästrukturer skapar möbler av komplex konfiguration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss överväga ett enkelt alternativ för att göra möbler med exemplet med en barnsäng. För arbete köper de brädor, fästelement, en madrass . Materialmängden beror på måtten som anges på ritningen. Du kan styras av storleken på den köpta madrassen. Därefter appliceras markeringar på 3 brädor: markera 120 cm i längd, ge ett litet tillägg, skär bort allt onödigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För lameller, skär 10 ämnen med en längd på 0,6 m. Därefter görs lådor i storleken 67x90 cm. Efter att brädorna har sågats och förberetts börjar de montera sängen. För att förstå var fästelementen kommer att vara kan du vika delarna för den så kallade "passningen".

För att ansluta delarna i sidolisterna borras hål för pluggarna . För att förenkla arbetet görs en lakonisk mall med hål med önskad diameter. Utan en mall utförs uppmärkning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter utförs markeringar på de återstående delarna av ryggen . Arbetet använder snickerikärnor. De installeras i plugghålen i plankorna. Därefter pressas remsorna i korsningen med stödelementen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brädan stansas i kanterna med en hammare . På de spår som återstår från kärnorna guidas de för att skapa hål för pluggarna. Därefter tas kärnorna bort. Dylarna installeras på en permanent plats, belagd med PVA -lim.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla detaljer i sängen monteras med hjälp av möbelband 0,9 m långa. Ett träkloss 3x4 cm i storlek fästs på den nedre dragstången med självgängande skruvar. Sedan monteras ramen. Lameller är fästa på de installerade stängerna.

När sängen är monterad målas den med en speciell olja . Efter torkning kan du lacka den, torka den och lägga en madrass. Produkten är klar att användas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Vi erbjuder flera alternativ för heminredning med trämöbler

En uppsättning möbler från ungdomskollektionen i lantlig stil, med en atmosfär av hemkomfort

Bild
Bild

En exklusiv uppsättning för inredning av en plantskola med en icke-standardiserad form och stil

Bild
Bild

Kök med vägg- och underskåp, dekorerat med smidesglasfronter och bänkskivor i marmor

Bild
Bild

En möbelensemble bestående av snidade stolar, fåtöljer, arbets- och gästbord med sofistikerade dekorativa finish

Bild
Bild

En uppsättning möbler för att sätta upp en matsal, bestående av en skänk med en spegel, ett bord, stolar, ett vitrinskåp

Bild
Bild

En uppsättning ljusa möbler inklusive en säng med en böjd sänggavel, ett sängbord, en byrå och ett toalettbord med en spegel

Bild
Bild

En ensemble för inredning av en arbetsplats, inlagd med invecklade sniderier på fasaderna

Bild
Bild

Snygga möbler från Malaysia med flätade ytor för att lysa upp ett litet vardagsrum

Rekommenderad: