Björkmöbler (54 Foton): Kök I Massivt Trä Och Andra. Är Det Bättre än Bokmöbler? Färg På Björkbord Och Spjälsängar, Byråer Och Andra Möbler

Innehållsförteckning:

Video: Björkmöbler (54 Foton): Kök I Massivt Trä Och Andra. Är Det Bättre än Bokmöbler? Färg På Björkbord Och Spjälsängar, Byråer Och Andra Möbler

Video: Björkmöbler (54 Foton): Kök I Massivt Trä Och Andra. Är Det Bättre än Bokmöbler? Färg På Björkbord Och Spjälsängar, Byråer Och Andra Möbler
Video: Camille Limewash Oak 3 Drawer Chest - Cotswold Co Country Interiors 2024, April
Björkmöbler (54 Foton): Kök I Massivt Trä Och Andra. Är Det Bättre än Bokmöbler? Färg På Björkbord Och Spjälsängar, Byråer Och Andra Möbler
Björkmöbler (54 Foton): Kök I Massivt Trä Och Andra. Är Det Bättre än Bokmöbler? Färg På Björkbord Och Spjälsängar, Byråer Och Andra Möbler
Anonim

Björk anses vara ett av de mest utbredda träden i Ryssland. Sorter från björkfamiljen finns i hela landet. De är inte bara charmiga träd, utan också ett praktiskt material för att göra möbler. Produkter tillverkade av naturliga råvaror är hållbara, miljövänliga och har ett antal andra fördelar jämfört med konstgjorda motsvarigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Björkprodukter skapar en lugnande atmosfär i rummet och fyller den med en lätt och behaglig doft. Till försäljning hittar du dyra möbler i massivt trä, som används för att dekorera gods och lyxiga hus på landet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Björkmöbler har ett antal fördelar, tack vare vilka de har blivit utbredda och fortfarande är efterfrågade

  • Miljövänligt material är helt säkert för hälsan, miljön och orsakar ingen allergisk reaktion. Sådana möbler är perfekta för en plantskola eller något annat rum i huset.
  • Estetiska kvaliteter är på topp. Materialets naturliga färg är ljusgul. Med hjälp av innovativ teknik och kompositioner målar hantverkarna träet gyllene med en behaglig honungsfärg. Den varma nyansen skapar en mysig, hemtrevlig atmosfär.
  • Trä lämpar sig enkelt för bearbetning, tack vare vilket det är möjligt att göra element av en ovanlig form av det.
  • Saker gjorda av björkträ, vid första anblicken sköra och spröda, kan skryta med tillförlitlighet och hållbarhet. Med rätt vård och noggrann hantering kommer de att glädja ägaren med sin skönhet under lång tid.
  • Trädelar kan kopplas ihop på olika sätt utan rädsla för deras integritet.
  • På grund av sin höga hållfasthet används matrisen ofta för tillverkning av sängramar. Tillverkarna tillverkar även byråer, garderober och andra typer av möbler av den. Björkheadset är inte bara vackra, utan också hållbara.
  • Premiumprodukter är idealiska för klassiska stilar där lyx och elegans är avgörande. Sådana möbler kommer att bli en accent i interiören och locka uppmärksamhet från andra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha berättat om produktens fördelar är det viktigt att identifiera svagheterna . Bjälkar och brädor ska inte förvaras i ett rum med hög luftfuktighet. Om detta inte kan undvikas måste virket torkas noggrant. Endast i detta fall kommer den färdiga produkten att visa sig vara av hög kvalitet och uppfylla alla nödvändiga standarder.

För att skydda naturmaterial och för att öka fuktmotståndet är det impregnerat med speciella lösningar. De skyddar trädet och förlänger dess livslängd.

Den sista nackdelen gäller inte bara björk utan även resten av möblerna av naturliga råvaror . Det handlar om en hög prislapp. Sådana produkter kommer att kosta mycket mer än modeller av spånskiva och andra liknande material. Den ökade kostnaden motiveras fullt ut av dess höga estetiska och operativa egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör dom det?

Möbeltillverkningsprocessen omfattar flera steg

  • Först måste råvaran torkas. Detta är ett obligatoriskt förfarande med specialutrustning. Endast bearbetat virke levereras till nästa steg.
  • Därefter kommer limningen. Möbelskivor monteras av brädor. Efter det gör de fodral för framtida möbler.
  • För att ge ytan en perfekt jämnhet utförs polering.
  • Den sista etappen är etsning med speciella medel. Formuleringarna bevarar materialets naturliga skönhet, liksom gör det hållbart och pålitligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Björkmassivet har länge använts inom möbeltillverkning. Träets speciella egenskaper gör det möjligt att tillverka produkter av olika slag.

Köksuppsättningar

Köksmöbler har speciella krav. Det ska inte bara vara vackert, utan också praktiskt och hållbart. Massiva träprodukter är perfekta för klassiska trender . Vid installationen av möbler är det viktigaste att täta sömmarna och lederna. Till salu hittar du både kompletta kit och individuella moduler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tabeller

Tabeller i olika former och storlekar är gjorda av björk. Oavsett om det är ett stort matbord eller ett skrivbord för ett kompakt kontor, ser det bra ut. En massiv rund modell passar perfekt in i en klassisk inredning . För moderna stilar väljs ofta formen på en rektangel eller kvadrat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa tillverkare kombinerar trä med andra material för att skapa ovanliga alternativ . Till exempel kan bordsskivan vara gjord av glas, medan benen och kroppen kan vara av trä. Färgen på träbordet kan vara annorlunda, från vitt till mer intensivt brunt. Om bänkskivan är gjord av trä är den täckt med flera lager lack för att skydda den från skador och behålla dess estetiska utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovsatser

Sovrumsmöblerna, tillverkade av utvalt björkträ, ser fantastiska ut. Stora modeller maximerar charmen med naturmaterial. För att ge produkterna ett mer uttrycksfullt utseende använder tillverkarna polering och dekorerar möbler med ytterligare element.

Bild
Bild

För barnrum

Barnrumsmöbler är nu mycket populära och utbredda. Både hela uppsättningar och individuella modeller (sängar, bord, garderober, bokhyllor) är efterfrågade. Björk skapar en bekväm atmosfär i rummet. Kvalitetsmöbler identifieras enkelt av sitt släta trä och pålitliga byggnad . Till och med en björkprodukt räcker för att dekorera interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För vardagsrummet

I ett rymligt vardagsrum kan du placera många möbler (skänk, bord, byrå), vilket skapar en utsökt och uttrycksfull inredning. Det är det perfekta valet för klassiska stilar. Produkter dekorerade med omfattande snidade element förtjänar särskild uppmärksamhet . Setet kan kompletteras med en soffa med böjda ben.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med bokmöbler

Var och en av träslag har en viss uppsättning kvaliteter och egenskaper. När man tillverkar möbler jämför tillverkarna flera sorter för att avgöra vilken som är bäst . När det gäller styrka och hållbarhet ligger bok nära ek, men till skillnad från den är denna art täckt med mikroporer, vilket gör att boken snabbt absorberar fukt.

Bokmöbler kan endast installeras inomhus . Detta material är inte heller lämpligt för efterbehandling av badrummet och andra platser med hög luftfuktighet.

Bok är lätt att arbeta med, men svårigheter uppstår vid polering. På grund av förmågan att böja används denna typ ofta för tillverkning av wienerstolar och andra liknande möbler.

Bok är perfekt för inredning, samt för tillverkning av trappsteg, parkett och väggpaneler . Denna sort skiljer sig från björk i sin ökade prestanda. Bok är starkare, hårdare och mer hållbar. Produkter tillverkade av det är dyrare och tyngre. Björk har dock ett mer attraktivt mönster och färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många arter som tillhör björkfamiljen . Endast ett fåtal av dem används för tillverkning av möbler. På toppen av populariteten, produkter från karelsk och sibirisk björk. Från detta material erhålls starka möbelfronter, fodral och mycket mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av val

När du väljer björkmöbler måste du ta hänsyn till många indikatorer

  • Först måste du analysera kvaliteten . Det indikeras inte bara av materialet, utan också av bearbetning och montering. Var uppmärksam på hur delarna är anslutna. Undersök leder och sömmar - de måste vara snygga, utan luckor och andra defekter. Spår av lim och andra brister är oacceptabla. Vissa tillverkare försummar kvaliteten genom att använda metallklammer för att ansluta delar. De används endast för tillfällig vidhäftning.
  • Den andra kvalitetsindikatorn är styrka . För att identifiera det måste du klicka på möblerna på flera ställen. Ett knarrande ljud indikerar otillräcklig kvalitet. Premiummodeller är tysta och står stadigt på fötterna.
  • Det är omöjligt att göra en kvalitetsprodukt utan en lång process . Den består av slipning, impregnering, målning och polering. Om en av etapperna hoppades över eller misstag gjordes under arbetet kommer det slutliga resultatet inte att uppfylla höga kvalitetskrav.
  • Nya föremål bör undersökas noggrant för sprickor, flis, oegentligheter, knutar och andra defekter . Färgen med lack eller färg måste vara slät och jämn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla köpare har inte råd med trämöbler, särskilt när det gäller unika produkter . För att inte slösa bort dina pengar, köp endast i pålitliga butiker som värdesätter deras rykte. Närvaron av certifikat kommer att bekräfta möblernas miljövänlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdtips

Produkter tillverkade av naturliga råvaror måste skötas ordentligt. Endast i detta fall kommer de att se presentabla ut och behålla sin skönhet i många år.

  • Möbler måste skyddas från plötsliga temperaturförändringar, direkt solljus och damm. De förstör utseendet på naturliga råvaror.
  • För att rengöra träytor från envis smuts måste du använda specialprodukter som inte skadar lack- eller emaljlagret. Det rekommenderas att använda sammet, tyg eller flanellmaterial. Det rengör försiktigt och noggrant ytan utan att skada den. Använd en torr trasa för att ta bort damm. Överdriven våtrengöring deformerar träet.
  • Trämöbler ska inte placeras bredvid värmekällor och värmare. Annars kan det uppstå sprickor och sprickor. Om detta inte kunde undvikas används bivax för reparation. Du kan bli av med repor genom att måla över. För att ta bort feta fläckar används kardborreolja, vax eller talk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler tillverkade av naturmaterial måste hanteras noggrant och noggrant. Endast i detta fall kommer det att pågå länge. Vissa objekt behåller sin presentation i flera århundraden.

Rekommenderad: