Björkol: Packning 3, 5 Och 10 Kg, Användning Av Kol, Val Av Kol Till Grillen, Hur De Gör Det, Förbränningstemperaturen

Innehållsförteckning:

Video: Björkol: Packning 3, 5 Och 10 Kg, Användning Av Kol, Val Av Kol Till Grillen, Hur De Gör Det, Förbränningstemperaturen

Video: Björkol: Packning 3, 5 Och 10 Kg, Användning Av Kol, Val Av Kol Till Grillen, Hur De Gör Det, Förbränningstemperaturen
Video: Dyna-Glo DGX376BCS-D Compact Charcoal Bullet Smoker - High Gloss Black Reviews 2024, Maj
Björkol: Packning 3, 5 Och 10 Kg, Användning Av Kol, Val Av Kol Till Grillen, Hur De Gör Det, Förbränningstemperaturen
Björkol: Packning 3, 5 Och 10 Kg, Användning Av Kol, Val Av Kol Till Grillen, Hur De Gör Det, Förbränningstemperaturen
Anonim

Björk kol är utbrett i olika sektorer av ekonomin. Från materialet i den här artikeln kommer du att lära dig om nyanser av dess produktion, fördelarna och nackdelarna med materialet, användningsområdena.

Bild
Bild

Funktioner i produktionen

Under produktionen av björkkol sågas träd i medelstora bitar. Optimal längd säkerställer förbränning till önskad kolstorlek tillgänglig för försäljning … Om en annan storlek väljs har kolet olämpliga parametrar.

De samlade arbetsstyckena placeras i speciella vakuum -retortugnar . Installationer kan vara standard och mobila. Deras huvudelement är behållare för bränning. Hemma används sådan utrustning inte, eftersom avkastningen på den färdiga produkten blir liten.

Industriell produktion möjliggör bearbetning av upp till 100 ton kol av hög kvalitet per dag på vakuumutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid tillverkning av björkkol i industriell skala används ugnar utrustade med en anordning för avlägsnande av gaser. Minst tio ugnar används för att säkerställa att produktutbytet är i industriell skala . Den bildas vid en förbränningstemperatur inuti ugnarna lika med +400 grader. En lägre eller högre temperatur är oacceptabelt.

Efter att gaserna är utbrända finns det mycket kol (ett bränsle som gör att du kan undvika utsläpp av kolmonoxid) . Massfraktionen av icke-flyktigt kol bestämmer klassen av kol. Produktens vikt är 175-185 kg / m3. Förhållandet mellan porer och ämnets totala volym är 72%. I detta fall är den specifika densiteten 0,38 g / cm3.

Principen för utbrändhet är förbränning utan syre .… Den tekniska processen består av tre steg: materialtorkning, pyrolys, kylning. Torkning utförs i en rökgasatmosfär. Detta följs av torrdestillation med stigande temperatur. Samtidigt ändrar trädet färg och svartnar. Därefter utförs kalcinering, under vilken andelen kolinnehåll ökas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Kol har många fördelar. Till exempel är det annorlunda:

  • ekonomisk och kompakt storlek;
  • snabb antändning och brist på rök;
  • behaglig doft och brinnande varaktighet;
  • enkel beredning och frånvaro av toxiner under förbränningen;
  • hög värmeavledning och ett brett användningsområde;
  • lätt, säkerhet för människor och djur.
Bild
Bild

Björkol anses vara ett livskraftigt alternativ när det gäller kostnad och kvalitet. Experter rekommenderar det att köpa på grund av uppvärmningens enhetlighet, miljövänlighet. Den har unika egenskaper, innehåller kalium och fosfor, som är väsentliga för växts tillväxt och näring.

Det är lätt att använda, transportera och förvara. Skapar inte öppna lågor, är en säker typ av bränsle. Det produceras från avfallet från träbearbetningsindustrin. Aktiverat björkol är mjukt, det är omöjligt att inte bli smutsig när man arbetar med det . Det smuler och blir till damm.

Bild
Bild

Skiljer sig från kokosmotstycke i porstorlek. Kokosmotstaken är hårdare och filter med bättre rengöringsegenskaper är gjorda av den.

Under industriell produktion kyls och förpackas materialet i specialförpackningar med olika kapacitet . Vanligtvis är björkolens vikt i påsar 3, 5, 10 kg. Förpackningen (etiketten) innehåller nödvändig information (kolets namn, varumärke, bränslets ursprung, vikt, certifikatnummer, brandfaroklass). Inklusive information om användning och lagring.

Björkol har en hållbarhetstid. Ju längre den lagras desto mer fukt innehåller den och mindre värmeöverföring. Det betyder att den inte ger önskad temperatur när den används.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa tillverkarna

Olika företag bedriver produktion av björkkol. Bland dem kan flera tillverkare noteras, vars produkter är i stor efterfrågan från konsumenterna.

  • " Eco-Drev-Resource " Är ett företag med en stor produktionsbas som producerar björkol i stora mängder. Den tillverkar produkter utan föroreningar med långsiktig värmeöverföring, alla typer av förpackningar.
  • " Partihandel med kol " - producent av miljövänligt och ekonomiskt lönsamt kol med låg kostnad. Det tillverkar produkter som uppfyller kraven i den internationella standarden från trä av högsta kvalitet.
  • LLC "Ivchar " - en leverantör av björkkol som inte tömmer ozonskiktet. Jobbar uteslutande med björkved, säljer varor för stora och små företag.
  • LLC "Maderum " Är den största tillverkaren av premium björk kol. Erbjuder relaterade produkter för kolförbränning.
  • " Stimulans " Är en inhemsk leverantör av högpresterande kol.
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Björkol används för matlagning (du kan steka över öppen eld). Den värms upp till önskad temperatur, värmen förblir längre än vid vedeldning . Detta gör att du kan använda den när du lagar mat på grillen eller grillen. De används för att laga grill på en semester utanför anläggningen.

Förutom att användas som bränsle, används det också i industrin som reduktionsmedel . Till exempel för tillverkning av gjutjärn. Kol har inga föroreningar, vilket gör det möjligt att få en stark metall som är resistent mot betydande belastningar.

Björkol används vid smältning av sällsynta metaller (mässing, brons, mangan).

Bild
Bild
Bild
Bild

Det används också i instrumentering, nämligen för slipning av olika delar. Högkvalitativa smörjmedel är gjorda av det, kombinerat med harts, uppvärmning till önskad temperatur, bearbetning med speciella ämnen . Björkol är ett material för framställning av svart pulver. Den innehåller mycket kol.

Den köps för tillverkning av plast, tagen för hemmabruk, liksom för cateringanläggningar . Används i läkemedel (aktivt kol) för att behandla matsmältningsbesvär och återställa kroppen efter läkemedels destruktiva verkan.

Används som filter för vattenrening.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Björkol är en grogrund för många trädgårdsodlingar. Det används som gödningsmedel, används för tillväxt av växter och buskar . Den har en porös struktur och har fördelar jämfört med konstgödsel. Det kan appliceras på marken flera år i rad. Växter som vattnas med kemi är inte lika miljövänliga.

Samtidigt utesluts överdosering. Även med riklig befruktning och frekvent användning skadar det inte de behandlade plantorna . Tvärtom, sådan behandling gör dem starka, så de tål bättre kyla, blir resistenta mot torka och överdriven fukt. Behandling av växter med björk kol förhindrar uppkomst av röta och mögel.

BAU-A kol används för rengöring av alkoholhaltiga drycker, månsken, vanligt vatten, liksom livsmedelsprodukter och kolsyrade drycker. Det används vid rening av ångkondensat och har ett brett porintervall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det hemma?

När de gör björkol med egna händer använder de improviserade medel, till exempel vanliga metallhinkar. Det är i dem som sågade träbjälkar läggs och stänger hinkarna med lock. Eftersom gaser, hartser och andra ämnen kommer att genereras under förbränningen måste ett gasutlopp finnas. Om det inte görs flyter det resulterande kolet i hartset.

Utseendet som görs hemma skiljer sig dock i kvalitet från den analoga som erhålls industriellt .… Instruktioner för att göra det hemma består i att utföra flera sekventiella steg.

Först bestämmer de metoden för att bränna ut och förbereder platsen för arbetet . Du kan bränna kol i ett jordhål, fat, ugn. De två första alternativen genomförs på gatan. Det senare utförs i 2 steg (efter att ugnen också är på gatan). Stockar plockas upp, skalas från bark, hackas i lika stora bitar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Processen att göra kol i en grop kommer att se ut så här:

  • på det valda stället grävs ett hål 1 m djupt, en halv meter i diameter;
  • lägga ved, göra eld, stapla ved till toppen;
  • när träet brinner ut, täck gropen med en metallplåt;
  • fuktig jord hälls ovanpå, vilket hindrar åtkomst av syre;
  • efter 12-16 timmar avlägsnas jorden och locket öppnas;
  • ta ut den resulterande produkten efter ytterligare 1, 5 timmar.

Med denna tillverkningsmetod överstiger dess produktion inte 30-35% av den använda volymen ved.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan få kol med en fat som en behållare. I det här fallet produceras kol i ett metallfat. Dess volym beror på volymen på den färdiga produkten. Du kan använda fat på 50-200 liter. Den genomsnittliga produktionen av kol i en 50 liters fat kommer att vara 3-4 kilo. För arbete, välj ett fat med täta väggar, en stor hals, om möjligt med lock.

Tekniken för att producera kol skiljer sig från andra alternativ i närvaro av värmestöd, som kan användas som tegel. Produktionsprocessen ser ut så här:

  • installera fatet;
  • fyll med ved;
  • tända en eld;
  • stäng med lock efter att ha blossat upp;
  • efter 12-48 timmar, tänd en eld under fatet;
  • värm upp i 3 timmar, sval sedan;
  • ta bort locket, ta ut kolet efter 4-6 timmar.

Denna teknik gör att du kan få upp till 40% av den färdiga produkten i förhållande till den totala mängden ved som används.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan metod för att producera kol är i en ugn . Ugnsframställningen är enkel. Först bränns veden tills det brinner ut helt. Därefter avlägsnas smutet från eldstaden och överförs till en hink (keramisk behållare) och stängs med ett lock. Med denna produktionsmetod erhålls det minsta kolutbytet.

För att få mer kol på detta sätt laddas mer ved i ugnen och väntar på en fullständig eld. Stäng sedan fläkten, spjällets dörr, vänta 10 minuter. Ta ut den färdiga produkten efter att tiden har gått. Det ser ut som förkolnat trä.

Rekommenderad: