Samtal Till Lägenheten: Renovering, Skäl Till Varför Det Inte Fungerar. Hur Gör Man Ett Entrésamtal? Hur Kontrollerar Och Väljer Du Det?

Innehållsförteckning:

Video: Samtal Till Lägenheten: Renovering, Skäl Till Varför Det Inte Fungerar. Hur Gör Man Ett Entrésamtal? Hur Kontrollerar Och Väljer Du Det?

Video: Samtal Till Lägenheten: Renovering, Skäl Till Varför Det Inte Fungerar. Hur Gör Man Ett Entrésamtal? Hur Kontrollerar Och Väljer Du Det?
Video: Fråga juristen: Hur ofta ska värden renovera lägenheten? 2024, April
Samtal Till Lägenheten: Renovering, Skäl Till Varför Det Inte Fungerar. Hur Gör Man Ett Entrésamtal? Hur Kontrollerar Och Väljer Du Det?
Samtal Till Lägenheten: Renovering, Skäl Till Varför Det Inte Fungerar. Hur Gör Man Ett Entrésamtal? Hur Kontrollerar Och Väljer Du Det?
Anonim

Om det inte finns någon klocka i lägenheten är det svårt att nå ägarna. För oss är en dörrklocka ett måste i vardagen. Idag är det inte svårt att koppla en klocka till ett hus eller lägenhet; det finns ett stort urval av moderna produkter till salu. I artikeln kommer vi att berätta om typer av samtal, deras struktur och hur man gör det bästa valet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

Samtal är trådlösa och elektriska. För att förstå deras struktur måste du överväga varje art separat.

Trådbundet

Denna typ av enhet kan delas in i två delar: intern och extern. Den yttre, i form av en knapp, ligger utanför bostaden, och besökare använder den. En högtalare som tar emot en signal som utlöses genom att trycka på en knapp finns i själva lägenheten.

För att systemet ska fungera är det anslutet till det elektriska nätverket . Arbetsprocessen sker genom att kretsen stängs, när besökaren trycker på knappen stängs kretsen och ägaren hör ringsignalen. Högtalaren kan flyttas till vilket rum som helst, men detta kräver elektriska ledningar i hela lägenheten.

I de flesta fall är det installerat på väggen i korridoren nära ytterdörren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trådlös

Handlingen av ett trådlöst samtal sker på grund av radiovågor, och inte en elektrisk ström, detta är dess skillnad från den tidigare versionen. I enheten går radiosignalen från knappen, dvs sändaren, till enheten inuti lägenheten, den så kallade mottagaren. Signalöverföring sker med hjälp av mini-antenner inbyggda i mottagaren och sändaren eller mikrokretsar.

Bell -knappen kan placeras på ett avstånd av upp till 150 m från mottagarenheten, vilket är mycket bekvämt att använda för att utrusta privata hus. I det här fallet behöver mottagaren inte installeras vid ytterdörren, som är fallet med den elektriska modellen, den kan ta plats i alla rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Samtal kan delas in i trådbundna och trådlösa, mekaniska, elektromekaniska, elektroniska, videosamtal. De kan i sin tur ha olika former, storlekar, melodier och utföra ytterligare funktioner.

Mekanisk . Denna typ av dörrvarning är extremt sällsynt. Det används främst om du vill stödja en viss design av huset, producerat i engelsk stil, såväl som retro, land, kolonialt. Enheten kan vara en klocka eller hammare som ger ljud när den träffar den ringande ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektromekanisk . Sådana samtal har en enkel enhet, de är enkla att installera och de fungerar länge. Men enheten fungerar inte utan strömförsörjning, den har samma typ av klocka, vilket gör det omöjligt att välja melodier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektronisk . Dessa enheter har volymkontroll och melodier. De finns i två typer - trådbundna och trådlösa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Videosamtal . Ett samtal med en videokamera är mycket bekvämt för hemmabruk. Du kan välja dyra modeller med ytterligare funktioner: nattbelysning, förmågan att kommunicera med besökaren.

Vissa produkter har en funktion som gör att du kan öppna dörren på avstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Ett samtal från ett bra märke kommer att pågå länge och kommer inte att bli ett dagligt irritationsmoment. Här är en lista över populära företag vars produkter har visat sig bra på den ryska marknaden.

  • " Epok ". Producera hemelektronik av hög kvalitet, inklusive dörrklockor. Detta företag är särskilt populärt i Ryssland.
  • Anytek - ett stort kinesiskt företag som producerar elektroniska samtal, ofta förser sina produkter med Sony -optik.
  • Hemma - ett välkänt kinesiskt företag som tillverkar hushållsapparater för vardagen, samtal ingår i listan över deras produkter.
  • Rexant - ett stort företag som levererar smarta videohål till de ryska marknaderna, anpassade efter förhållandena i våra territorier.
  • Ringa - populära videoögon med överföring av information till ägarens smartphone, det är detta företag som producerar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja rätt samtal måste du ta hänsyn till olika punkter: vilka funktioner det ska utföra, dess fjärranslutna funktioner, hur mycket du kan räkna med. Om du behöver ett pålitligt samtal är det bättre att använda det trådbundna alternativet. Lider med redigering en gång, men det kommer att vara nästan för alltid. Trådlösa modeller från bra märken kommer också att hålla länge, kom bara ihåg att byta batterier. När det gäller billiga kinesiska trådlösa produkter är deras batteritid bortom garanti, så tur.

Om materiella möjligheter tillåter kan du ordna ditt liv så bekvämt som möjligt, inte bara med hjälp av ett videosamtal, utan också med möjligheten att ansluta dyra smarta funktioner. De kommer att meddela ägaren som befinner sig utanför huset på en smartphone som bryter sig in i hans dörr, eller så kommer de att släppa en videoreportage av besökare under en viss tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation och reparation

Installationen av ett trådbundet samtal är mer komplicerat än att ansluta en enhet på radiovågor. När det gäller videosamtalet kan det antingen vara trådbundet eller trådlöst.

Installation av en kabelklocka

För att installera den här typen av dörrklocka, Följ dessa steg:

  • välj en lämplig plats för att installera blocket och knappen;
  • slå av (stänga av) elförsörjningen i lägenheten;
  • borra ett hål från korridoren till trappan;
  • led en kabel för att ansluta båda delarna av enheten;
  • installera huvudenheten och knappen på de platser som är avsedda för dem;
  • anslut en nollkabel till den interna enheten;
  • anslut fasen från knappen till distributionskorten;
  • starta om och testa klockan genom att trycka på en knapp.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansluter ett trådlöst samtal

Även en tonåring kommer att kunna installera en trådlös klocka, eftersom det för dessa ändamål inte är nödvändigt att borra väggar och ansluta elektriska ledningar. Åtgärder utförs i följande ordning.

  • Ge batterier till knappen och mottagaren.
  • Installera knappen på ytterväggen i lägenheten vid ytterdörren. Den kan fästas på dubbelsidig tejp, men det är bättre att använda skruvar för pålitlighet.
  • Placera inomhusenheten (högtalaren) i ett av rummen, helst på en plats från vilken klockan kommer att höras i hela lägenheten. Den kan anslutas till elnätet vid behov.
  • Därefter bör du välja den melodi du gillar och kontrollera samtalets arbete.

Trots den enkla anslutningen är instruktionerna fortfarande läsvärda, om bara för att känna till modellens fjärrfunktioner. Placera sändaren och mottagaren för nära kan orsaka störningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konfigurera ett videosamtal

För att skapa ett videosamtal kan du alltid använda tjänster från en specialist, men för dem som bestämde sig för att göra det på egen hand kommer vi att gå igenom arbetsflödet steg för steg.

  • Om videosamtalsenheten innehåller batterier måste de installeras i förväg. Om det inte finns tillgängligt behöver du ett uttag vid ytterdörren.
  • Det är nödvändigt att välja en plats och göra markeringar där monitorn och samtalspanelen kommer att finnas.
  • Intercom kan vara hyllmonterad eller väggmonterad. Om en vägg väljs monteras en stång på den med hjälp av pluggar och skruvar, och enheten hängs på stången.
  • Om det är en trådlös modell kan skärmen installeras på vilken lämplig plats som helst, men höjden ska vara bekväm. Den elektroniska klockan kommer att kräva ett hål för kabelgenomföring.
  • Det yttre blocket är "inställt" på självgängande skruvar.
  • I det sista steget ska enheten anslutas till el och videosamtalet kontrolleras.
  • Det återstår att justera utrustningen och spela in en testvideo. Alla inställningar görs i enlighet med instruktionerna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det är nödvändigt att reparera enheten under drift eller det är nödvändigt att byta ut begagnade delar, är det bättre att överlåta arbetet åt specialister. De kommer att ändra den använda elektroniken, kunna ansluta kabeln och börja justera den uppdaterade smarta tekniken.

Dörrklockan är en integrerad del av vårt liv, och om det inte är irriterande utan tvärtom får dig att känna dig bekväm, har modellen valts korrekt.

Rekommenderad: