Bensindelare: Funktioner I Skruvmodeller "morot" Med Bensinmotor. Egenskaper Hos Gorynych Hydrauliska Vedklyvare

Innehållsförteckning:

Video: Bensindelare: Funktioner I Skruvmodeller "morot" Med Bensinmotor. Egenskaper Hos Gorynych Hydrauliska Vedklyvare

Video: Bensindelare: Funktioner I Skruvmodeller
Video: Direct Seeding with a Tractor-mounted Seeder 2024, Maj
Bensindelare: Funktioner I Skruvmodeller "morot" Med Bensinmotor. Egenskaper Hos Gorynych Hydrauliska Vedklyvare
Bensindelare: Funktioner I Skruvmodeller "morot" Med Bensinmotor. Egenskaper Hos Gorynych Hydrauliska Vedklyvare
Anonim

För ägare av privata hus eller sommarstugor med bad är frågan om snabb inköp av ved alltid relevant. Och ju större volym, desto oftare tänker folk på att köpa en vedklyva. Låt oss titta på typerna av moderna vedklyvar, och också lära oss om funktionerna i att använda en bensinanordning för att hugga ved.

Visningar

Moderna företag tillverkar tre typer av trähackningsprodukter. Dessa är manuella, elektriska och hydrauliska enheter. Vanligtvis är de en skruv (konisk) klyva, populärt kallad en "morot ".

Om allt är mer eller mindre klart med de två första sorterna, kräver den senare ytterligare övervägande. En hydraulisk stockavdelare utför makulering som en hydraulisk press: en cylinder skjuter arbetsstycket mot en skarp kil, som delar stocken. En sådan enhet drivs av en bensin och i vissa fall dieselmotor.

Moderna modeller av motoriserad vedklyva skiljer sig huvudsakligen i prestanda och fasthet. I Ryssland kan du enkelt köpa både inhemska (till exempel "Gorynych") och utländska enheter. Av de senare kan MTD LS 550 bensindrivare kännetecknas, som kan utveckla en insats på 25 ton och fungera både i vertikalt och horisontellt läge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningsregler

Användningen av sådan utrustning åtföljs av vissa risker, men med implementering av säkerhetsåtgärder och kunskap om funktionerna i arbetet kan de minimeras. Nyanserna för att använda bensindrivare kan delas in i fyra huvuddelar (förberedelse, inspektion av stockar, arbetsprocess, underhåll), som vi kommer att studera i detalj.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förberedelse för arbete

  • Innan enheten startas är det nödvändigt att utföra en extern undersökning för skador och läckor. Om något fel upptäcks bör enheten skickas till ett särskilt servicecenter för att eliminera dem.
  • Kontrollera placeringen av ytan som vedklyven ska installeras på. Den måste bära sin vikt, vara platt och horisontell. En liten avvikelse från arbetsytan är endast tillåten mot spaken, men i inget fall från skärkilens sida. På så sätt kan du inte bara placera enheten säkert utan också utnyttja dess fulla effekt.
  • För att kyla verktyget under drift, finns en så kallad luftjinklerskruv. Innan den startas måste den skruvas av ett par eller tre varv.
Bild
Bild
Bild
Bild

Skörd stockar

En snabb preliminär inspektion och förberedelse av ved i vissa fall undviker haverier och kostsamma reparationer. Faktum är att det kan finnas spikar i träet, som stör separeringen av stocken och skadar skärkniven. Dessutom kan inte vedklyven hantera arbetsstycken som är för stora i storlek.

Bild
Bild

Delningsprocess

Vedklyvarens arbete börjar med att slå på motorn. Efter att ha nått det maximala antalet varv är det nödvändigt att starta kolven, som flyttar stocken till kniven. Enheten skär sedan virket, och du slutför processen genom att sänka spaken.

Under klyvningsprocessen kan det finnas ett problem med separering av ved, när enheten inte klarar av och börjar överhettas. I det här fallet måste du stoppa loggdelaren och försöka starta den igen efter att ha ändrat loggens position. Om detta inte hjälper är det bättre att helt lägga undan loggen och göra andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Efter att enheten har stannat helt har de färdiga stockarna tagits bort och arbetsbordet städats, vedklyven ska rengöras. Först och främst behöver en guide och en klyvvård vård och rengöring av skräp och överflödig smörjning. Den första kan rengöras med en fuktig och torr trasa, medan den andra kontrollerar skruvarna och kniven slipas vid behov.

Bild
Bild

Användbara tips

  • Om det finns ett problem med separering av ved, försök inte att "hjälpa" enheten med dina händer. Detta är farligt. Försök ändra positionen för stocken och starta delaren igen.
  • Hög luftfuktighet kan orsaka kortslutning, så använd inte enheten utomhus i vått väder.
  • Håll koll på oljenivån och fyll på den i tid för att undvika skador på enheten.
  • Maskinen kan användas av personer som förstår den, som känner till och följer säkerhetsreglerna.
  • Det är bättre att överlåta eliminering av mindre problem och större haverier till specialiserade tjänster, särskilt om timmerklädaren fortfarande är garanti.
Bild
Bild

Hydrauliska bensindrivare är enheter som i hög grad kan underlätta processen att skörda ved för vintern . Förutom hög prestanda har de dock specifika nyanser av driftsprocessen.

Användningen av denna utrustning kräver att alla säkerhetsföreskrifter följs. Detta är det enda sättet du kan undvika skador, öka verktygets effektivitet och livslängd.

Rekommenderad: