Champion Vedklyvar: Funktioner För LSH5001, LSH5001H, LSH5000, LSV6000 Och Andra. Funktioner Hos Elektriska Vedklyvar, ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Champion Vedklyvar: Funktioner För LSH5001, LSH5001H, LSH5000, LSV6000 Och Andra. Funktioner Hos Elektriska Vedklyvar, ägarrecensioner

Video: Champion Vedklyvar: Funktioner För LSH5001, LSH5001H, LSH5000, LSV6000 Och Andra. Funktioner Hos Elektriska Vedklyvar, ägarrecensioner
Video: Ingmars klyv II 2024, Maj
Champion Vedklyvar: Funktioner För LSH5001, LSH5001H, LSH5000, LSV6000 Och Andra. Funktioner Hos Elektriska Vedklyvar, ägarrecensioner
Champion Vedklyvar: Funktioner För LSH5001, LSH5001H, LSH5000, LSV6000 Och Andra. Funktioner Hos Elektriska Vedklyvar, ägarrecensioner
Anonim

Det finns fortfarande byar i vårt land där det inte finns någon gas, och hus måste värmas med vedspisar, och de flesta eldstäder som installeras i stugor eldas med ved. Tillverkare av olika hushållsapparater räknade ut hur man underlättar arbetet med att hugga ved och producerade ett specialverktyg - en vedklyva . Det finns ett ganska stort utbud av denna typ av enheter på marknaden. Champion vedklyvarna är mycket efterfrågade. Vad de är och vilka funktioner på dessa enheter bör beaktas när du väljer, kommer vi att överväga nedan.

Om tillverkaren

Champion -varumärket grundades för inte så länge sedan - 2005, men på så kort tid har det vunnit ganska hög popularitet i vårt land. Produkterna tillverkas av ett ryskt företag i nära anslutning till det amerikanska företaget Briggs & Stratton på fabriker i Kina. Samtidigt kommer många reservdelar till den tillverkade utrustningen från USA och Europa.

Som ett resultat av detta samarbete var det möjligt att få produkter av hög kvalitet till ett attraktivt pris. I sortimentet av detta märke hittar du olika apparater för hemmet och trädgården, inklusive vedklyvar.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Champion stock klyvare är en elektrisk apparat för klyvning av trä. Denna teknik kan inte bara underlätta arbetet med att dela dem, utan också att ibland öka produktiviteten. Alla enheter från denna tillverkare är hydrauliska, det vill säga verktyget skjuter en träbit eller en håltagande del (beroende på modell) med hjälp av en hydraulisk kolv.

Champion stock splitter har ett antal fördelar

  • Hög kvalitet. Den överensstämmer med de standarder som fastställts i vårt land.
  • Vyer. Både hushållsapparater och professionell utrustning tillverkas under varumärket.
  • Återförsäljarnätverk. I många städer finns det officiella företrädare för företaget som erbjuder varor med lågt påslag som kontrolleras av tillverkaren.
  • Garanti. Tillverkaren sätter garantiperioden för sina enheter till 12 månader.
  • Service. Ett stort nätverk av servicecenter låter dig reparera utrustning på kortast möjliga tid. Här kan du också köpa förbrukningsdelar till din enhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med Champion stock splitter kan bara hänföras till dess pris . Men det kan också hänföras till fördelarna, eftersom du för denna typ av utrustning av europeiska märken måste betala ett mycket större belopp. Nackdelarna inkluderar också bristen på en släpad modell i utbudet av klyvare.

Alla enheter från denna tillverkare står stilla och en släpvagn kommer att krävas för att transportera utrustning över långa avstånd.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Det finns flera aspekter att tänka på när du väljer en Champion vedklyva

  • I vilken utsträckning planerar du att skörda ved. Om du skördar bränsle för ditt hem under hela vintern eller använder en vedklyva för kommersiella ändamål, bör du ge företräde åt professionella modeller. Om du bara behöver ved för att värma en bastu en gång i veckan är det fullt möjligt att klara dig med ett hushållsalternativ.
  • Pris. Modellerna är ganska olika i pris. Därför, om du är begränsad i det belopp du kan spendera på det här verktyget, reduceras valet.
  • Hur vedklyven fungerar. Enheterna från denna tillverkare har en design för att skära ved i vertikal och horisontell riktning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Maximal ansträngning. Denna indikator visar med vilken kraft kolven pressar på arbetsstycksstubben. Inte bara enhetens hastighet beror på den, utan också den maximala tjockleken på loggen som enheten kan dela.
  • Kolvslagets storlek. Längden på stocken som vedklyven kan klyva beror också på denna indikator.
  • Ytterligare alternativ. Förekomsten av hjul för transport av enheten, möjligheten att ändra höjden på vedklyven för att underlätta arbetet med utrustning, säkerhetssystemet för att arbeta med enheten spelar också en viktig roll i valet, men vanligtvis ökar ytterligare alternativ kostnaden för vedklyven.
Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

Champion -märket erbjuder flera modifieringar av stockdelare.

Champion LSH5000

Den mest budgetmodellen i sortimentet av detta märke. Det är en horisontell typ hydraulisk stock splitter. Den är utrustad med ett pålitligt stålhölje med en korrosionsskyddande beläggning, enheten kommer att behålla sitt presentabla utseende under lång tid. Modellen är ganska säker att använda, du kan använda den även inomhus, vilket är bekvämt på vintern. Denna vedklyva kan dela arbetsstycken med en diameter på upp till 25 cm och en längd på upp till 52 cm. Utrustad med praktiska hjul för att flytta enheten. Modellens arbetshöjd är 51 cm. Enheten väger cirka 43 kg. Kostnaden för denna ändring är cirka 15 500 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Champion LSH5001

Detta är en hushållsmodell avsedd för klyvning av stockar med en diameter på 5 till 25 cm, medan arbetsstyckena inte får överstiga en halv meter. Stockens rörelseriktning är horisontell. Enheten klarar sådana täta träslag som ek, björk. Den maximala kraften som kolven utövar på en stock är 5000 kg. Kontinuerlig laddning av enheten bör inte ta mer än 4 minuter. Enheten är utrustad med två hjul för enkel rörelse över korta sträckor.

Vedklyven LSH5001 väger 45, 4 kg. Satsen innehåller ett munstycke för att dela arbetsstycket i fyra riktningar. Olägenheten med denna modifiering ligger i enhetens höjd, lika med 47 cm, det vill säga att de måste arbeta i en lutning eller lägga vedklyven på bordet, vilket är ganska problematiskt, med tanke på dess vikt. Även om denna höjd är ganska bekväm för att klyva tunga stockar, behöver du inte höja arbetsstyckena högt. Kostnaden för enheten är cirka 17 400 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Champion LSH5001H

Förbättrad design av den tidigare modellen. Skillnaden är att enhetens höjd har ökats. Nu är ramen för vedklyven på en meters höjd, vilket har gjort operatören bekvämare. Denna något extra vikt till enheten, nu väger den nästan 50 kg. Kostnaden för ändringen är cirka 18 700 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Champion LSV6000

Professionell enhet av vertikal typ. Den maximala ansträngningen här når 6000 kg. Denna indikator låter dig snabbt dela även det starkaste träet med ett stort antal knop. Enheten har en patenterad design av benen, vilket säkerställer stabiliteten hos utrustningen under drift. Vedklyven är utrustad med en 2700 W motor som kan skära arbetsstycken med en diameter på upp till 30 cm och en längd på upp till 1 meter. Enheten väger cirka 90 kg, har praktiska handtag och hjul för transport över korta sträckor. Denna modell kostar cirka 36 500 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ägarrecensioner

Kunder som redan använder Champion vedklyvare har en bra uppfattning om dem. De noterar enhetens höga kvalitet, användarvänlighet och betydande lätthet vid beredning av ved.

Nackdelarna inkluderar bara enhetens pris, liksom oförmågan att arbeta med den i kylan.

Rekommenderad: