ADA Motorborr: Jordborr 7 Och Markborr 5, Markborr 8, Markborr 2 Och Markborr 9 Gasborrar, Adaptrar För Hålborrar

Innehållsförteckning:

Video: ADA Motorborr: Jordborr 7 Och Markborr 5, Markborr 8, Markborr 2 Och Markborr 9 Gasborrar, Adaptrar För Hålborrar

Video: ADA Motorborr: Jordborr 7 Och Markborr 5, Markborr 8, Markborr 2 Och Markborr 9 Gasborrar, Adaptrar För Hålborrar
Video: How To Use a Post Hole Digger - BAUMR AG Earthauger made EASY 2020 2024, Maj
ADA Motorborr: Jordborr 7 Och Markborr 5, Markborr 8, Markborr 2 Och Markborr 9 Gasborrar, Adaptrar För Hålborrar
ADA Motorborr: Jordborr 7 Och Markborr 5, Markborr 8, Markborr 2 Och Markborr 9 Gasborrar, Adaptrar För Hålborrar
Anonim

Installation av staket och stolpar är en viktig del av inte bara arkitektur, utan också konstruktion. För god stabilitet hos dessa element är det värt att göra speciella hål som säkert håller föremål. Nu, för att utföra detta arbete, används motorövningar, som kan kontrolleras utan speciella färdigheter. En av tillverkarna av gasborrar är ADA.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Först och främst är det värt att identifiera huvuddragen i ADA -tekniken och hur den skiljer sig från produkter från andra tillverkare

  • Högprissegment . Inte alla kommer att betrakta den här funktionen som en fördel, utan snarare ta det som en nackdel. Men priset för modellen är ganska motiverat, med tanke på de andra särdragen hos hålborrarna. Det bör tilläggas att vissa kopior är föremål för rabatt vid självhämtning.
  • Mångsidighet . De flesta av sortimentrepresentanterna är utformade för olika typer av arbeten, vilket är möjligt på grund av lämpliga tekniska egenskaper och design. Därför kan ADA -motorborrar användas i både hushålls- och professionella byggsektorer.
  • Mångfald . Ett stort antal modeller som kan köpas med eller utan skruv. En hel serie enheter som skiljer sig från varandra, olika priser och användningsområden - allt detta utökar inte bara modellutbudet utan underlättar också valet av utrustning för inköp.
  • Förekomsten av reversibla enheter . Denna funktion är viktig för dem som arbetar med särskilt svåra ytor, där närvaron av en omvänd stroke gör att du kan komma ur en svår situation. De flesta tillverkare har antingen få av dessa modeller, eller inga alls.
  • Serieproduktion av produkter . Det enkla att välja den modell du behöver förenklas på grund av serieproduktion av motorborrar. Om konsumenten gillade en viss serie enheter på grund av dess egenskaper, specialdesign eller pris, finns det en möjlighet att studera modeller från samma serie.

De skiljer sig åt och var och en är ett individuellt instrument.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

I samband med seriebeteckningen på utrustningen ska det sägas att ju högre nummer i namnet, desto dyrare och mångsidigare är gasborrmaskinen.

Markborr 2

En enkel, pålitlig och billig motorborr som kan hjälpa dig i din sommarstuga för olika markarbeten för installation av stora dekorativa element. Det huvudsakliga borrdjupet är 1,5-2 meter . Modellen är utrustad med ett smalt handtag, vilket gör det mer bekvämt att transportera utrustning. Motoreffekten är 2,45 liter. med., dess volym är 52 kubikmeter. centimeter.

Bränslepåfyllning utförs med en lösning av bensin och olja i förhållandet 25: 1 . I det här fallet kan du använda standard AI-92 och vilken olja som helst för 2-taktsmotorer. Drivaxelns diameter är 20 mm, den maximala skruven som används är 200 mm, vilket är tillräckligt för enkla uppgifter. Det är värt att säga att denna modell har en version utan skruv om du har en egen.

Installationen kommer att ta lite tid, eftersom alla fästen är universella för alla motorborrar på den ryska marknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Markmaskin 5

En serie som är mycket lik Drill 2. De viktigaste förändringarna var inte i de tekniska egenskaperna eller kontrollen, utan i konstruktionen. Den har blivit bredare, vilket främst gäller handtagen . Samtidigt förblev vikten densamma låg. Det finns en version med och utan skruv. Bränsletankens volym är 1,2 liter, karossen är tillverkad av slagfast plast, vilket gör att verktyget är lättare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Markborr 7

Förbättrad version av andra och femte serien. Denna gång tog tillverkaren hand om att förbättra de tekniska egenskaperna, främst för tvåtaktsmotorn . Nu är dess effekt 3,26 liter. med., volym 71 kubikmeter. centimeter. Dessa förändringar har utökat enhetens möjligheter när det gäller dess effektivitet och omfattning. Hårdare jordslag kan nu borras mycket enklare och snabbare, eftersom den maximala skruvdiametern når 250 mm istället för 200. Drivaxelns diameter och bränsletankens volym förblir densamma.

När det gäller designen har den inte genomgått några större förändringar . Denna modell har ett högre pris på grund av att den behåller sina små dimensioner och låga vikt på 9,5 kg. Denna gasborr kan kallas en av de bästa när det gäller förhållandet mellan pris och kvalitet för mellansegmentet vid arbete med standardkomplexitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Markborr 8

Denna serie präglas av förändringar i arbetsflödet och teknikens övergripande design. Om de tekniska egenskaperna inte har förändrats avsevärt jämfört med tidigare analoger, finns det nu en möjlighet att locka två operatörer. Detta kan göra det mycket lättare att använda gasborrmaskinen under hårt arbete, där upprätthållande av koncentration och uppmärksamhet är mycket viktigt.

En särskilt utvald struktur fördelar smidigt belastningen på hela ramen, det finns skyddande stålbågar som förhindrar att olika element tränger in i strukturens inre del . En dubbel gasreglage är installerad, som är utformad för att fungera i par. Denna funktion gör att du kan ha mer kontroll över varvtalet under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Markborr 9

Professionell yamobur designad för två personer. Bland de viktigaste egenskaperna är det värt att notera 3,26 hk tvåtaktsmotorn. med. och en volym på 71 kubikmeter. centimeter. Tack vare honom kommer skruven, vars maximala diameter kan vara 250 mm, att fördjupa olika former under pelare, staket, små brunnar utan problem . Drivaxelns diameter är 20 mm, det finns en bränsletank med en volym på 1,2 liter, där det är nödvändigt att fylla i en blandning av bensin och olja i förhållandet 25 till 1. Vikt utan skruv är 9,5 kg, vilket är det optimala värdet med hänsyn till tillgängliga tekniska egenskaper.

Den praktiska designen gör att du kan transportera denna motorborr utan problem, och närvaron av två par handtag underlättar arbetet med två operatörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Markborr 14

En professionell modell som också är en av de bästa från ADA. Helt ny 8 hk fyrtaktsmotor med. och en volym på 172 kubikmeter. cm gör att du mycket snabbt och effektivt kan utföra arbete av vilken komplexitet som helst. Det huvudsakliga tillämpningsområdet är konstruktion . Kraft och effektivitet är de viktigaste fördelarna med denna modell. Ökningen av egenskaperna ledde till andra förändringar. Först och främst är detta expansionen av bränsletankens volym till 3,6 liter. Och även en förlängd drivaxel med en diameter på 32 mm integrerades.

Vikten har ökat, vilket nu är 30 kg, så närvaron av två operatörer är obligatorisk . Den maximala skruvdiametern är 600 mm, vilket är flera gånger större än de tidigare och gör det möjligt att borra stora hål i olika ytor. Den robusta ramen och det praktiska läget för handtagen och spakarna gör denna motorborrmaskin bekväm att använda, trots sin höga effekt. Det finns en reversibel, dyrare modell. Den har avancerad funktionalitet, vilket är mycket viktigt vid borrning av djupa brunnar, när det inte alltid är möjligt att dra ut skruven på egen hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Markborr 16

Den senaste tekniken som kombinerar kraft och hög uthållighet i tuffa jobb. Inbyggd 5 hk 4-takts motor. med en volym på 196 kubikmeter. Se. För att bibehålla effektiviteten hos denna motorborr finns det ett luftkylningssystem som gör att enheten kan arbeta längre under en arbetssession.

Samtidigt är det värt att notera den låga bränsleförbrukningen. Den inbyggda tanken är konstruerad för 1 liter, diametern på standarddrivaxeln är 20 mm . Vikt utan skruv 36 kg, tillsammans med den - 42, så tillverkaren har tagit hand om bekväm transport av denna utrustning. Två personer kan säkert bära denna gasborrmaskin runt byggarbetsplatsen utan större ansträngning. Den maximala skruvdiametern är 300 mm, vilket naturligtvis inte är lika mycket som i den tidigare modellen, men som är tillräckligt för att utföra arbete av varierande komplexitet och intensitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenter och reservdelar

När det gäller utrustningen vid köp är varje modell utrustad med en uppsättning verktyg som arbetaren kan montera gasborrmaskinen på, eftersom handtagen måste installeras separat. Du kan också köpa andra delar från tillverkaren, till exempel fjäderadaptrar, blad eller förlängningssladdar. För att underlätta blandningen av bränsleblandningen av bensin och olja finns det en tratt.

När du förvarar utrustning på en specifik plats kan du placera en behållare bredvid den, som också ingår i den slutliga uppsättningen . Dyrare modeller har nycklar och adaptrar i hela uppsättningen, eftersom det finns olika sätt att fästa, utöver de vanliga.

Och även när du köper sådana motorborrar får du en uppsättning handtag som kan installeras för mer bekväm användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Se till att din teknik är integrerad före användning. Observera säkerhetsföreskrifterna i form av korrekt förvaring i ett torrt rum utan närvaro av föremål med särskilt höga temperaturer. Glöm inte att fylla på bränslenivån som måste fyllas i ett visst förhållande . När det gäller uppdelningarna och orsakerna till deras eliminering kan många av dem beskrivas i bruksanvisningen. Där hittar du också information om vilka arbetsmetoder för gasborrmaskinen som finns och i vilka situationer det är bäst att använda dem.

Rekommenderad: