HDMI Till USB -adaptrar För TV: Adaptrar För Mikro -USB Och HDMI -kabel, Tips För Att Välja Och Använda

Innehållsförteckning:

Video: HDMI Till USB -adaptrar För TV: Adaptrar För Mikro -USB Och HDMI -kabel, Tips För Att Välja Och Använda

Video: HDMI Till USB -adaptrar För TV: Adaptrar För Mikro -USB Och HDMI -kabel, Tips För Att Välja Och Använda
Video: Hdmi cable buying guide 2024, April
HDMI Till USB -adaptrar För TV: Adaptrar För Mikro -USB Och HDMI -kabel, Tips För Att Välja Och Använda
HDMI Till USB -adaptrar För TV: Adaptrar För Mikro -USB Och HDMI -kabel, Tips För Att Välja Och Använda
Anonim

För att ansluta din telefon eller dator till din TV behöver du en HDMI -kabel. Men inte alla mobila prylar är utrustade med en HDMI -port. I det här fallet behöver du en speciell USB -adapter. Vad är en adapter för en kabel, vad är dess funktion, hur man väljer och hur man använder den korrekt - detta kommer att diskuteras i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Alla moderna TV -apparater har en HDMI -port, men även de mest avancerade TV -apparaterna har inte MHL -tillägg. Det är denna förlängning som ansvarar för överföringen av inte bara bilder, utan också ljud. Om din TV -modell är utrustad med denna förlängning behöver du bara en HDMI -kabel för att ansluta enheterna . I andra fall krävs en speciell adapter med MHL -stöd. Denna enhet är en HDMI till USB -TV -adapter.

Adaptern är en fristående enhet som innehåller funktioner för gränssnitt som USB och HDMI.

En liten pryl kan överföra en digital signal i form av bilder, videor och andra filer från en telefon eller dator till en stor TV -skärm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

USB -gränssnittet har en hög dataöverföringshastighet som täcker behoven hos det andra gränssnittet - HDMI . I sin tur utförs videosignalen med närvaro av speciell programvara. Således fungerar HDMI till USB-adaptern för TV i själva verket som ett fullvärdigt externt grafikkort.

Beroende på uppgiften adaptern kan fungera i flera lägen … Enheten används som backup för att visa information på en TV -skärm. Allt som händer på en mobil enhet sker på den stora skärmen.

Adapterens andra läge är inriktad på den extra skärmens oberoende funktion . Detta läge används när du ansluter en dator till en TV.

Till exempel, medan du arbetar på en dator, är huvudskärmen upptagen av applikationer, och för deras bekväma användning behövs en annan skärmkälla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns flera underarter av adaptern

  1. Micro USB till HDMI adapter . Denna typ av enhet används på mobila prylar som en smartphone eller surfplatta. Om en smartphone eller surfplatta har tillräcklig ström kan du titta på en välkänd videospelare på en stor skärm, efter att du tidigare har anslutit gadgeten via en mikro -USB -adapter.
  2. Micro HDMI till USB -adaptern har samma funktionalitet som den tidigare typen av adapter . Adaptern används på mer moderna modeller av mobila enheter och datorer som är utrustade med en micro HDMI -ingång. Genom att arbeta med en sådan adapter kan du spara resurser utan att göra avkall på överföringshastighet och prestanda.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att förutom adaptrar är det möjligt att ansluta enheter till en TV via en USB / MHL -kabel till en TV med HDMI. Det finns flera typer av MHL -kabel:

  • passiv;
  • aktiva.

Den passiva ledningen har två ingångar - HDMI och mikro USB, vilket garanterar en stabil parning med displayenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den aktiva kabeln har en extra mikro -USB -ingång för anslutning till en strömkälla. När du arbetar länge via mobila prylar måste den aktiva kabeln vara ansluten till en extra strömförsörjning.

Uppmärksamhet bör ägnas åt en annan typ av adapter - mini USB / HDMI . För att arbeta med enheten måste du installera en uppsättning drivrutiner som ingår i paketet. Om programvaran inte är tillgänglig kan du ladda ner den på Internet. Drivrutinerna laddas till en dator, telefon eller annan enhet som kan kopplas ihop med TV: n. Men man bör komma ihåg att denna typ av anslutning gör det bara möjligt att se bilder. För att bilden ska vara med ljud krävs ytterligare anslutningar. Enheten var den allra första i sitt slag, och dess popularitet minskar gradvis på grund av tillkomsten av mikro -USB / HDMI -adaptern.

Men till försvar för den allra första miniprodukten bör det tilläggas att när det gäller dataöverföringshastighet är adaptern inte på något sätt sämre än den mer avancerade mikroen.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Det finns flera aspekter att tänka på när du väljer en adapter för din TV

  • Full HD HD-bildstöd möjliggör överföring av HD-data via adaptern . När du köper bör du vara försiktig, så ofta, istället för Full HD, erbjuder tillverkaren enheter med HD Ready. Det här är lite annorlunda. Detta påverkar inte gadgetens pris på något sätt, men kvaliteten på den överförda bilden blir mycket sämre.
  • Ljud … Vissa problem kan uppstå när du ansluter en HDMI -adapter. Det finns inga allmänna rekommendationer för att välja i denna fråga. Allt beror på egenskaperna hos de parade enheterna. För att lösa problemen måste du läsa internetforum och studera lite information om tematiska webbplatser. Detta hjälper dig att förstå problemet.
  • Programvarukompatibilitet med adapterdrivrutiner . Det händer att adapterdrivrutinerna inte är lämpliga för operativsystemet. Det är värt att ta reda på det när du köper en adapter.
  • USB -portversion för de anslutna enheterna . Portversionen spelar en viktig roll vid dataöverföring. Till exempel kommer USB 3.0 att ha en snabbare överföringshastighet än den långsammare 1.0.
  • Adapterkabelns längd . Adapterns längd är begränsad, så för en bekvämare användning av gadgeten måste du köpa en extra HDMI -kabel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och även när du väljer en adapter du måste tänka på antalet enheter som är anslutna till TV: n . För flera enheter är det bättre att köpa en USB / HDMI / KVM -adapter. Genom att använda omkopplaren är det möjligt att ansluta flera prylar till TV: n samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Kom ihåg det när du ansluter en HDMI till USB -adapter enheten är aktiv och behöver ström … En vanlig laddare används för laddning. För att visa en bild på en stor skärm via en adapter måste du först ansluta adaptern till din telefon eller dator. Därefter ansluts en vanlig HDMI -kabel till adaptern. Den andra sidan av kabeln är ansluten till TV: n. På bakpanelen finns alla möjliga portar för anslutning. Vidare sker justeringen automatiskt och bilden visas på skärmen. Installationsprocessen kan variera beroende på TV -modellen. Om automatisk inställning inte har skett måste du trycka på källknappen på fjärrkontrollen. Sedan måste du välja HDMI -objektet. Som regel, efter dessa åtgärder, visas bilden på skärmen.

En viktig aspekt när du ansluter är att installera på en smartphone eller dator . Anslutningsdetaljerna varierar beroende på modell. För exakta åtgärder bör du läsa det avsnitt som krävs i gadgetens instruktioner eller hitta information på Internet.

Man bör komma ihåg att för att ansluta vissa enheter till TV: n via en adapter måste du installera nödvändiga drivrutiner. Drivrutiner för installation ingår vanligtvis med adaptern. Vissa tillverkare anser dock inte att det är nödvändigt att lägga till ett installationspaket till enheten. I så fall kan den nödvändiga programvaran laddas ner från Internet. Mer moderna modeller av mobila prylar och datorer har redan den nödvändiga "fyllningen", så i denna situation är det möjligt att göra utan att installera ytterligare programvara.

Det är viktigt att veta det Dataöverföring via en HDMI / USB -adapter är möjlig från en dator eller telefon till en TV, men inte tvärtom . Det är inte möjligt att installera de nödvändiga drivrutinerna på TV: n.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med modern teknisk kapacitet kan du få ut det mesta av TV -apparater, datorer och smartphones. Att ansluta mobila prylar till TV har blivit ett tydligt steg framåt i teknikutvecklingen. Det finns många sätt att ansluta. Trådbundna och trådlösa anslutningar har sina egna egenskaper. Den bästa lösningen är en HDMI till USB -adapter. Enheten omvandlar perfekt en digital signal till en bild på en stor skärm . Tack vare den inbyggda MHL-förlängningen kan adaptern spela upp video med ljud, som skiljer enheten från konventionella adaptrar.

Den här artikeln innehåller riktlinjer att tänka på när du köper och använder en enhet. Och även när du väljer, glöm inte funktionerna och egenskaperna hos mobila prylar och TV.

Rekommenderad: