Skruvar För Motorborrar: Skruvförlängare För Gasborrar, Skruvar För Borrning 100-150 Mm Och 200-300 Mm, Andra Storlekar, Sorter

Innehållsförteckning:

Video: Skruvar För Motorborrar: Skruvförlängare För Gasborrar, Skruvar För Borrning 100-150 Mm Och 200-300 Mm, Andra Storlekar, Sorter

Video: Skruvar För Motorborrar: Skruvförlängare För Gasborrar, Skruvar För Borrning 100-150 Mm Och 200-300 Mm, Andra Storlekar, Sorter
Video: Enkel lossdragning av demolerade skruvar med skruvutdragarsats från Ironside 2024, April
Skruvar För Motorborrar: Skruvförlängare För Gasborrar, Skruvar För Borrning 100-150 Mm Och 200-300 Mm, Andra Storlekar, Sorter
Skruvar För Motorborrar: Skruvförlängare För Gasborrar, Skruvar För Borrning 100-150 Mm Och 200-300 Mm, Andra Storlekar, Sorter
Anonim

Motoriserade borrar används i olika branscher. Verktyget är användbart för borrning av is, jord, jordbruk och skogsbruk. Den viktigaste utrustningen är skruven. Denna artikel kommer att berätta om dess funktioner och typer, de bästa modellerna, liksom de viktigaste urvalskriterierna.

Bild
Bild

Särdrag

Huvudkomponenten i en motorborr ser ut som en metallstav med en eller flera skruvkanter och är en utbytbar del. Borrning sker tack vare vridmomentet som genereras av skruven . Resultatet och arbetets varaktighet beror på produktens kvalitet. Högkvalitativt stål används vid tillverkning av skruvar. Skruven är en metallbit av stålrör med ett svetsat metallskruvband.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mekanismen är avsedd för manuell drift . Skruven kan inte stansa betong, sten eller djupa hål. Skruvborrning innebär en passage upp till 20 m. Verktyget är dock mycket populärt inom jord- och skogsindustrin när det är nödvändigt att göra hål för plantor. Skruvar är också oumbärliga för fiskare vid isfiske eller installation av små staket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elementets huvuddrag:

  • strukturens hållfasthet och tillförlitlighet;
  • arbeta med hård jord, lös jord, lera;
  • möjligheten att använda en extra förlängning för att öka djupet på hålen;
  • det stål som används i produktionen har slitstarka egenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots sin styrka kan skärelementet med tiden bli tråkigt eller deformerat, flis eller sprickor uppstår. I detta fall ersätts borren med en ny. Men om du väljer rätt element för instrumentet kan mekanismen pågå i många år.

Olika sorter

Skruvarna skiljer sig enligt följande kriterier

  • Efter typen av anslutningsmekanism. Elementet kan tillverkas i form av en gängad kontakt, en trihedral, en sexkant, en cylinder.
  • Borax typ. Beroende på typ av jordverktyg är skruvarna för slipande jord, lera eller lös jord.
  • Vid skruvtejpens tonhöjd. Skruvar för skruvar finns med en lång spiralhöjd och används för arbete med mjuk jord. Element med en liten stigning används om det är nödvändigt att bryta igenom skalberg, steninneslutningar eller hårda markstenar.
  • Enligt typen av en spiral är elementet enkeltrådad, progressiv enkelgängad och dubbelgängad. Den första typen kännetecknas av placeringen av skärdelarna på ena sidan av borraxeln. Skärelementen i den andra typen av skruv är placerade längs en komplex bana med överlappning av verkningszonerna för varje skär. Den tredje typen inkluderar skruvar med skärdelar på båda sidor av skruvaxeln.
  • Efter storlek. Skruvstorlekar varierar beroende på verktygets syfte. För enkla markarbeten är element med en diameter på 20 eller 25 cm lämpliga. De kan göra ett hål upp till 30 cm djupt. Det finns alternativ i längder på 50, 60 och 80 cm. Det bör noteras att förlängningsstavar kan användas, vilket ökar håldjupet upp till 2 meter. Tilläggselementet finns i längderna 300, 500 och 1000 mm. Jordskruvar finns i storlekarna 100, 110, 150, 200, 250, 300 mm. För isytor är det bättre att använda en mekanism med en längd på 150-200 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Nedan är en rankning av de bästa produkterna för en motorborr

D 200B / PATRIOT-742004456 . Tvåvägs jordskruven är utformad för att göra hål till ett djup av 20 cm. Elementets längd är 80 cm. Vikt är 5,5 kg. Modellens utseende och design utvecklades i USA. Mekanismen har en dubbel spiral, vilket gör det möjligt att arbeta med lerjord och hårda stenar. Skruven är tillverkad av högkvalitativt stål, produkten kännetecknas av styrka och tillförlitlighet, har avtagbara knivar. Av bristerna noteras det ständiga behovet av skärpning av tänderna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skruv DDE DGA-200/800 . Ytterligare en tvåstartsmodell gör att du kan borra hål till ett djup av 20 cm. Den höghållfasta konstruktionen är tillverkad av hållbart stål och har avtagbara knivar. Skrovets utseende och struktur tillhör utvecklarna från USA. Produkten är belagd med resistent färg och en speciell förening som behåller sitt ursprungliga utseende under lång tid. Längd - 80 cm, vikt - 6 kg.

Bild
Bild

Dubbelstartskruv PATRIOT-742004455 / D 150B för jord, 150 mm. Elementets diameter på 15 cm är lämplig för grunda borrningar och för installation av pålar och små staket. Produkten är tillverkad av högkvalitativt stål. Skruven är utrustad med utbytbara skärelement och en dubbel spiral. Mekanismen används för grävarbeten med lera och hård jord. Av fördelarna noteras högkvalitativ täckning och hög prestanda. Nackdelen med produkten är bytet av skärelement.

Bild
Bild

Det är svårt att hitta rätt knivar till utrustningen.

Dubbelstartsmekanism 60 mm, PATRIOT-742004452 / D60 . Jordmodellen är lätt - 2 kg. Längd - 80 cm, diameter - 6 cm. Utveckling av konstruktion och design tillhör ingenjörer från USA. Verktyget är utformat för att göra fördjupningar upp till 20 cm. Fördelarna med modellen är styrkan och tillförlitligheten hos stålkonstruktionen av hög kvalitet, samt den dubbla spiralen, som gör att du kan arbeta med hårt underlag. Av nackdelarna noteras den lilla diametern på de erhållna hålen (endast 20 mm) och frånvaron av utbytbara knivar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också ett behov av utrustning för konstant underhåll.

Skruv DDE / DGA-300 /800 . Det tvågängade elementet för jord är avsett för borrning till stora djup. Diameter - 30 cm, längd - 80 cm. Denna kraftfulla rörelse är gjord av stål av hög kvalitet. Skruven är utrustad med en dubbel spiral och utbytbara knivar. Utvecklingen tillhör anställda från USA. Modellen används för att skapa hål i hård jord. Den enda nackdelen med modellen är dess tunga vikt - 9, 65 kg.

Bild
Bild

Borra 100/800 . Stålmodellen är lämplig för hushållsbruk. Diameter - 10 cm, längd 80 cm. Elementet kan användas för att skapa hål för högar med liten diameter. Enkeltrådsskruven har inga utbytbara knivar, men är utrustad med en universell anslutning med en diameter på 20 cm. Budgetprodukten har en vikt på 2,7 kg. Av nackdelarna noteras den lilla diametern på de skapade hålen.

Bild
Bild

Borr 200/1000 . Längd - 100 cm, diameter - 20 cm. Entrådsskruven är lämplig för att skapa hål för högar. Spiralen kan krossa även den hårdaste jorden. Delens längd är 100 cm, vilket gör det möjligt att skapa hål med stort djup. För tillverkning av strukturen används högkvalitativt material. Det finns inga utbytbara knivar.

Bild
Bild

PATRIOT-742004457 / D250B / 250 mm . Diametern på tvåvägs jordskruven är 25 cm, längden är 80 cm och vikten är 7,5 kg. Designad för att fungera med olika jord och lera, för installation av enkla fundament och staket. Höghållfast konstruktion av kvalitetsstål är utrustad med stabila och hållbara naturliga och utbytbara blad. Den universella anslutningen på 20 cm är lämplig för alla modeller av motorborrar. Av bristerna noteras behovet av utrustning för konstant service.

Bild
Bild
Bild
Bild

DDE-produkt DGA-100/800 . Den dubbelgängade mekanismen har en diameter på 10 cm. Designad för att utföra uppgifter i alla jordarter. Verktyget har en hög verkningsgrad på skärdelen, har utbytbara knivar och en universell kontakt för utrustning av olika märken. Tillverkningsmaterial - stål av hög kvalitet, som förhindrar trubbighet och deformation. Verktygsvikt - 2, 9 kg. Nackdelen med produkten anses vara problematisk i sökandet efter utbytbara skär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ryska skruven Flatr 150 × 1000 . Det universella elementet är konstruerat för olika motorborrar. Produkten är lämplig för ryska mekaniska och hydrauliska mekanismer. Alla andra verktyg kräver en adapter. Den robusta stålkonstruktionen väger 7 kg, är 100 cm lång och 15 cm i diameter och används för djupborrning. Anslutningsdiameter 2, 2 cm gör att du kan arbeta med olika modeller av motorborrar. Nackdelen är behovet av att använda en adapter för mekanismer från andra tillverkare.

Bild
Bild

Elitech 250/800 mm . Skruven är kompatibel med många modeller av motorborrar. Designad för borrning av medelhård jord. Produktens diameter är 25 cm, längden är 80 cm, diametern på urtagningarna som ska skapas är 2 cm. Den enkeltrådade mekanismen är gjord av högkvalitativt stål och fungerar som en utmärkt assistent för sommarstugearbete.

Bild
Bild

Skruv Makita / KAIRA 179949 / 155х1000 mm . Den enkelsnittade isborrningsmodellen levereras komplett med en adapter för en skruvmejsel och en RAPALA-sked. Metallstrukturen är gjord av högkvalitativt material med en speciell beläggning som förhindrar uppkomst av rost och plack.

Bild
Bild

Nyanser av val

För att välja en komponent för en gasborrmaskin beaktas sådana värden

  1. Kraften i själva mekanismen.
  2. Vridmomentparametrar.
  3. Funktioner av landningsplatsens storlek.
  4. Typ av kontaktdon med motorborr. Den kan vara gängad, triangulär, sexkantig eller cylindrisk.
Bild
Bild

Tillsammans med dessa parametrar är det nödvändigt att ta hänsyn till markens egenskaper och uppgifterna i uppgifterna . Det finns två startalternativ med flera skärdelar, som är utrustade med en enda pick-up guide. Fräsarna är tillverkade av högkvalitativt stål och har en slitstark spets.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyget används för att borra lerjord eller jord med medelhårdhet.

Det finns inga utbytbara knivar i billiga modeller. Skärhuvudet är svetsat vid huvudstrukturen, vilket avsevärt minskar produktiviteten och produktiviteten. Sådana produkter är dock lämpliga för små hushållsuppgifter. Några fler nyanser av att välja en skruv.

  • Längd. Produkterna produceras i längder från 80 till 100 cm. Valet av ett element beror på typen av uppgifter.
  • Diameter. Parametern varierar från 10 till 40 cm.
  • Anslutningsvärden.
  • Mellanrummet mellan skruvtejpens varv. Långdistans är bäst för mjuk mark, kort avstånd för jord med hög densitet.
  • Tätheten av det involverade.
Bild
Bild

Använd speciella skruvförlängningar för att öka borrdjupet . De kommer i längder från 30 till 100 cm. Användningen av en extra förlängning gör det möjligt att öka djupet på hålen upp till flera meter. Vid köp av produkter för isborrning ägnas huvuduppmärksamheten åt produktens diameter. Element avsedda för jord fungerar inte. Vid arbete på en isyta skiljer sig diametern på det skapade hålet från skärelementets storlek. Ett instrument med en diameter på 20 cm skapar en fördjupning 22-24 cm bred.

Bild
Bild

Vid val av borrskruv beaktas syftet med att använda urtaget . Om det till exempel är planerat att installera högar eller pelare, bör betongprodukterna inte komma i kontakt med hålets väggar. Cementbruk hälls i luckorna. Därför installeras pålar 60x60 mm i hål gjorda av en skruv med en diameter på 15 cm. För sektionen av en kolumn 80x80 tas en skruv med en diameter på 20 cm.

Bild
Bild

När man skapar hål för staket rekommenderar många användare att välja universella motorborrar . Skruvar med en diameter på 20 cm är lämpliga för dem. Dessutom kan du köpa tillbehör som är 15 eller 20 cm långa. Den första typen är utformad för hål för små högar, den andra för större. En skruvdiameter på 30 cm används mindre ofta. Oftast tas det för att skapa hål för tunga stora staket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skruven för borrning är en komponent för en gasborr eller en motorborr. Beroende på arbetets art skiljer sig skruvarna efter typer och väljs utifrån utrustningens och jordens egenskaper. Pålitlig och hållbar produkt är lämplig för hushållsuppgifter, liksom för arbete vid konstruktion av små staket och när man planterar plantor.

Rekommenderad: