Wi-FI-HDMI-adaptrar För TV: Trådlösa Förlängare För överföring Till TV, Funktioner Och Tips För Att Välja

Innehållsförteckning:

Video: Wi-FI-HDMI-adaptrar För TV: Trådlösa Förlängare För överföring Till TV, Funktioner Och Tips För Att Välja

Video: Wi-FI-HDMI-adaptrar För TV: Trådlösa Förlängare För överföring Till TV, Funktioner Och Tips För Att Välja
Video: 3 WAYS TO CONNECT PHONE TO TV WITH CABLE HDMI WIRE AND WIRELESS ADAPTER 2024, April
Wi-FI-HDMI-adaptrar För TV: Trådlösa Förlängare För överföring Till TV, Funktioner Och Tips För Att Välja
Wi-FI-HDMI-adaptrar För TV: Trådlösa Förlängare För överföring Till TV, Funktioner Och Tips För Att Välja
Anonim

Moderna TV -apparater stöder många användbara nätverksfunktioner, till exempel att titta på videor direkt från Internet. Vissa äldre modeller av denna teknik är tyvärr inte utrustade med sådana praktiska alternativ, så speciella adaptrar används för att ansluta dem till ett hem Wi-Fi-nätverk. Om du vill utöka din TV: s funktionalitet bör du överväga nyckelfunktionerna i Wi-Fi-HDMI-adaptrar för TV, studera de mest populära modellerna av denna teknik och bekanta dig med tips för att välja rätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

En Wi-Fi till HDMI-adapter (även känd som en Wi-Fi-dongel) för TV är en dataöverförings- och mottagningsenhet som låter dig integrera en TV i ditt Wi-Fi-hemnätverk. Tack vare detta kan TV: n ansluta till Internet eller ta emot en signal från en bärbar dator, stationär dator och annan utrustning som ingår i nätverket. Med en sådan anslutning, beroende på vilken modell du väljer, kan du inte bara titta på streamingtjänster (till exempel YouTube) på TV -skärmen, utan också använda TV: n som en extra bildskärm för din dator, titta på videofiler lagrade i din smartphone på det.

Denna trådlösa förlängningskabel ansluter till HDMI -ingången på TV: n och fungerar som en vanlig signalkälla ., och all nätverksfunktionalitet implementeras av den inbyggda programvaran för dongeln. Detta skiljer positivt en sådan teknik från USB -adaptrar, som kräver en motsvarande kontakt i TV: n, samtidigt som den ger en lägre dataöverföringshastighet till skärmen. Till skillnad från USB -varianter är enheter som är anslutna till HDMI -kontakten inte utrustade med en extern antenn, så i de flesta fall ser de ut som ett USB -minne med en HDMI -utgång.

Bild
Bild

Typer

Den största skillnaden mellan olika typer av Wi-Fi-donglar är deras funktionalitet

  • De enklaste modellerna stöder bara överföring av enskilda filer från en bärbar dator / smartphone till en TV med deras efterföljande uppspelning (detta kommunikationsformat kallas DLNA).
  • Mer avancerade alternativ låter dig aktivera skärmspegling och använda TV: n som en andra bildskärm för din dator eller telefon. Denna funktion kallas Miracast, och det finns också AirPlay -standarden som används för att synkronisera TV med Apple -prylar.
  • De mest moderna modellerna gör TV: n till en analog av Smart TV - deras programvara visar en meny på TV -skärmen, med hjälp av vilken du inte bara kan ta emot en signal från en dator eller smartphone, utan också självständigt gå online och använda streaming tjänster. De flesta av dessa förlängningssladdar styrs från en smartphone, men vissa har en fjärrkontroll.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För strömförsörjningen skiljer sig följande typer av adaptrar:

  • USB - en sådan enhet är ansluten till USB -ingången på TV: n, därför är den inte kompatibel med TV utan en sådan kontakt (ibland är de utrustade med en adapter);
  • nätverk - anslutet till elnätet via adaptern;
  • laddningsbara - utrustade med ett uppladdningsbart batteri och kräver ingen nätanslutning för att fungera (istället måste de laddas regelbundet).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Tänk på de mest populära modellerna av Wi-Fi-HDMI-adaptrar för TV som finns på den ryska marknaden

PTVdisplay DA02 - ett budgetalternativ utan antenn som ger hastigheter upp till 300 Mbps. Stöder endast filöverföring och andra övervakningsläge.

Bild
Bild

D-Link StreamTV DIB-200 - ett annat alternativ som fungerar uteslutande på DLNA -teknik. Stöder kommunikationsstandard 802.11 a / b / g / n (2,4 / 5 GHz) vid hastigheter upp till 200 Mbps.

Bild
Bild

Den största nackdelen med denna modell är att när den är ansluten från en smartphone fungerar den normalt bara med WiTV -programvara, och det "inbyggda" Smart Play -programmet har inte uppdaterats för mer moderna versioner av iOS och Android.

Bild
Bild

MiraScreen - ett billigt multifunktionellt alternativ som låter dig både överföra filer och kopiera skärmen och gå ut från TV: n till Internet. Stöder Wi-Fi 802.11b / g / n-kommunikation och ger kommunikationshastigheter upp till 150 Mbps.

Den största skillnaden från analoger är kameraläget, där enheten sänder en ström från kameran på din smartphone till TV -skärmen.

Bild
Bild

AnyCast M9 Plus - modellen stöder all modern kommunikationsteknik (Miracast, DLNA och AirPlay) och är utrustad med programvara som gör att du kan använda TV: n både för att titta på enskilda filer eller "spegla" bilder från en PC / prylar och för oberoende surfning på Internet och titta på videor online. Fungerar med kommunikationsstandarden 802.11 b / g / n (frekvens 2,4 GHz) och ger hastigheter upp till 150 Mbps.

Bild
Bild

Equiso Smart Stick - premium Wi-Fi-dongel med gyroskopisk fjärrkontroll, USB-ingång och microSD-kortläsare. Den inbyggda programvaran stöder alla Smart TV-funktioner, inklusive surfning på Internet och strömmande video. Kommunikationsstandard - 802.11 n / g / b, hastighet upp till 150 Mbps.

Bild
Bild
Bild
Bild

Chromecast - adapter från det berömda Google -företaget med en elegant rund design. Den kan synkroniseras med alla Google -prylar och Android -smartphones och kan också integreras i Google Home röststyrningssystem.

Bild
Bild

Tack vare ett genomtänkt system för kommunikation med en smartphone, stöder den uppspelning i "bakgrunden"-efter installationen kan du använda telefonen som vanligt medan det valda innehållet spelas upp på TV.

Stöder kommunikationsstandard 802.11 b / g / n / ac (frekvens 2, 4 och 5 GHz). Utrustad med en Ethernet -port för direktanslutning till ett lokalt nätverk.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer den mest lämpliga modellen måste flera viktiga parametrar för enheten beaktas

  • TV -kompatibilitet - även den bästa adaptern kommer att vara värdelös om din TV -modell inte stöder den. Innan du köper bör du därför noggrant studera listan över TV -apparater som är kompatibla med den valda adaptermodellen. Om det står "universell Wi-Fi-modul" på förpackningen på enheten bör den stödja nästan alla moderna TV-apparater. Men även i det här fallet är det värt att först studera recensioner av personer som redan har köpt en sådan adapter.
  • Perifer kompatibilitet - dongeln måste stödja alla typer av kryptering och Wi-Fi-standarder som din PC, bärbara dator, router och smartphone fungerar med.
  • Datahastighet och effekt - ju högre dessa indikatorer, desto bättre fungerar enheten, desto klarare bild kan den ge utan att tappa hastighet och desto större radie för tillförlitlig signalmottagning. Så för att sända filmer i HD -format till en TV -skärm måste du leta efter en enhet med en hastighet på minst 100 Mbps. Tyvärr är kraftfullare och snabbare modeller dyrare, så du måste hitta en balans mellan kvalitet och pris.
  • Krypteringsstandard - för att minska sannolikheten för att ditt hemnätverk äventyras är det bättre att köpa enheter som fungerar med WPA- eller WPA2 -kryptering.
  • Funktionell - Fullvärdiga smarta enheter är flera gånger dyrare än modeller som endast tillhandahåller skärmspegling eller filöverföring. Därför är det lämpligt att bestämma hur mycket du kommer att behöva onlinevideor på din TV -skärm för att göra rätt val. De dyraste alternativen är de med fjärrkontroll och extra portar.

Rekommenderad: