Konstruktion Skottkärra (27 Bilder): Funktioner I Kraton-vagnen Och Andra Modeller, Egenskaper Hos Enhjuliga Skottkärror, Volymen Av Konstruktionsmodeller. Hur Väljer Man Lager Och

Innehållsförteckning:

Video: Konstruktion Skottkärra (27 Bilder): Funktioner I Kraton-vagnen Och Andra Modeller, Egenskaper Hos Enhjuliga Skottkärror, Volymen Av Konstruktionsmodeller. Hur Väljer Man Lager Och

Video: Konstruktion Skottkärra (27 Bilder): Funktioner I Kraton-vagnen Och Andra Modeller, Egenskaper Hos Enhjuliga Skottkärror, Volymen Av Konstruktionsmodeller. Hur Väljer Man Lager Och
Video: Best Wheelbarrow for Landscaping? Single, Dual Wheel, Metal, Poly? 2024, Maj
Konstruktion Skottkärra (27 Bilder): Funktioner I Kraton-vagnen Och Andra Modeller, Egenskaper Hos Enhjuliga Skottkärror, Volymen Av Konstruktionsmodeller. Hur Väljer Man Lager Och
Konstruktion Skottkärra (27 Bilder): Funktioner I Kraton-vagnen Och Andra Modeller, Egenskaper Hos Enhjuliga Skottkärror, Volymen Av Konstruktionsmodeller. Hur Väljer Man Lager Och
Anonim

En modern byggarbetsplats är en högteknologisk anläggning, men även nu kan vissa traditionella byggnadsattribut och funktioner, inklusive de som utförs manuellt, inte undvikas. Murverk, sophämtning, puts och målning och många andra typer av arbete, trots betydande förbättringar, och förblir nu mycket arbetskrävande aktiviteter. Det var för att underlätta byggnadsarbetarnas hårda arbete som en manuell transportör en gång uppfanns: en konstruktion skottkärra.

Bild
Bild

Särdrag

Skottkärran uppfanns för länge sedan, kanske när hjulet började användas. Djurvagnar dök upp mycket senare. Den enklaste designen är enhjulig. Axeln är fixerad vid polernas konvergenspunkt, vars fortsättning fungerar som transportörens handtag. På dessa stolpar (stänger) är en lastplattform installerad, som så småningom blev en låda eller låda. Skottkärrens konstruktion har genomgått ett antal stora förändringar i enlighet med tillämpningsområdet. Lättare trädgårdsskottkärror och förstärkta konstruktioner uppträdde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Omfattningen av deras ansökan är mycket bred:

  • leverans av material direkt till platsen för deras användning, vilket ofta är omöjligt att göra på en lastbil på grund av begränsat utrymme;
  • borttagande av byggavfall direkt från anläggningen;
  • flytta förbrukningsvaror på plats.

Naturligtvis kan allt detta göras manuellt. Men det blir mycket svårt att överföra flera påsar cement och murbruk som väger från 25 till 50 kg. Det är också möjligt att flytta skräp i skopor, men den tid och ansträngning som läggs på samma arbete med en skottkärra kan minskas flera gånger.

Bår - ett sedan många år gammalt attribut för byggarbetsplatser - kommer att kräva två personer för samma jobb. Med en skottkärra kan arbete utföras ensamt.

Bild
Bild
Bild
Bild

En modern konstruktion skottkärra är en produkt som kombinerar en hel rad tekniska lösningar: en ram av stålrör med en diameter på upp till 4 cm, 1 eller 2 hjul med pneumatiska däck, ofta med en ganska stor diameter . Samtidigt är hjulen monterade på axlarna med hjälp av lager, vilket gör fordonets rörelse ganska lätt. För att underlätta lastningen är stativ anordnade från ett böjt rör, ofta är de en fortsättning på transportörens förstärkta ram. Handtagen är belagda med gummi eller plast för att förhindra glidning. Tyngdpunkten för en modern konstruktion skottkärra fördelas så att huvudlasten under transporten faller på dess hjul.

Bild
Bild

Lastbehållaren är tillverkad av stål eller aluminium, med hjälp av stansning får den en form som är bekväm att lossa utan hjälp. Det räcker att luta en sådan skottkärra, och bulkbelastningen (till exempel sand) rullar av sig själv under påverkan av sin egen vikt, vilket avsevärt minskar arbetskostnaderna. Bärförmågan för konstruktion av enhjuliga skottkärror kan nå 100 kg med en volym på cirka 50 liter. I tvåhjuliga modeller kan dessa siffror tredubblas. De mest tekniskt avancerade är moderna förstärkta konstruktionsfordon med motor. Kostnaden för denna utrustning är ganska hög och är knappast motiverad för en privat bakgård, men för stora byggföretag eller på ett lager kan sådan transportutrustning vara kostnadseffektiv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns flera typer av konstruktion skottkärror. Det finns ganska rymliga fyrhjuliga eller lättare tvåhjuliga vagnar, vars lastutrymme ligger mellan hjulen. Denna typ av transportband kännetecknas av mindre manöverförmåga, som regel används den för små transporter på en plan yta. De vanligare skottkärrarna varierar i bärförmåga.

Ett av de yttre kriterierna är antalet hjul. Tvåhjuliga modeller har en förstärkt ram och ett större lastutrymme. Enhjulsversionen, trots dess mindre kapacitet, ger ökad manövrerbarhet, vilket på en byggarbetsplats kan vara mycket viktigare än samtidig transport på 300 kg med behovet av att rensa själva vägen.

Bild
Bild

Oftast används konstruktionskärror för sand, vilket är nödvändigt för att blanda stora mängder murbruk. Det är inte alltid möjligt att köra honom direkt till betongblandaren i en lastbil. För snabb lastning och lossning av sådan bulklast är lasttråget för konstruktionens skottkärra idealiskt. Den galvaniserade ytan på tråget skyddar stålkroppen från korrosion. Ofta är tråget av tjockare aluminium.

Detta är den mest sårbara punkten för handtransportören: alla huvudinsatser och deformationer faller på tråget. Även med mycket noggrann och noggrann användning blir beläggningen täckt med repor med tiden, och på vissa ställen är den helt sliten. Många användare föredrar skottkärror med aluminiumtråg.

Bild
Bild

De bästa modellerna och deras egenskaper

Olika konstruktionsfordon kan hittas till försäljning, från relativt billiga lätta enheter till förstärkta tunga fordon. Både inhemska och utländska tillverkare bedriver produktion av högkvalitativ transportutrustning för byggarbetsplatser. Du kan hitta en skottkärra under varumärket för välkända europeiska märken, vars pris inte nödvändigtvis kommer att bestämmas av modellens fördelar, men, som ofta händer, av tillverkarens berömmelse.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Därför kommer det att vara användbart att bekanta sig med översikten över tillverkarnas produkter

  • Franska företaget Haemmerlin , Den har bevisat sig på marknaden för trädgårds- och anläggningsutrustning och erbjuder högkvalitativa trädgårds- och byggkärror med en bärighet på upp till 200 kg. Den kraftiga konstruktionen skottkärra har en robust, komplex ram som stöder kroppen och ger stabilitet under lastning. Gjutna rörlösa hjul kan betraktas som en egenskap hos produkten. Detta företag äger en av de mest lyftande modellerna av konstruktionsförstärkta skottkärror. Tack vare utformningen av ramen och hjulen kan denna ganska stora skottkärra flytta laster som väger upp till 300 kg med en kroppsvolym på 300 liter.
  • Ryska tillverkaren Belamos kan erbjuda högkvalitativa tunga konstruktionskärror. Med en egenvikt på cirka 17 kg har Belamos 700Р och 500Р transportörer en god bärighet: upp till 200 kg. Lasten i galvaniserat stål är cirka 110 liter, kanterna är sömmade två gånger, vilket tillsammans med förstyvningarna ökar karossens hållfasthet. Ramens form förhindrar att den välter vid lastning och gör det enkelt att lossa skottkärran. Två hjul med en diameter på 38 cm är monterade på lager på ett avstånd av 0,5 m, vilket motsvarar bredden på en skottkärra (0,6 m).
  • Rysk växt ALUMED , som ligger i Moskva -regionen, producerar också skottkärror med en bärighet på 100 till 220 kg. Aluminiumkroppens volym kan vara upp till 110 liter. Pneumatiska hjul på kullager.
  • Bilarna i det ryska företaget har bevisat sig bra SIBRETECH . Företagets produkter kännetecknas av mycket höga nyttolasthastigheter (230-250 kg) och utförande. Förutom själva transportörerna producerar företaget komponenter till dem, främst en mängd olika hjul.
  • Företaget är inte mindre känt " Kraton ", producerar ett mycket brett utbud av konstruktions skottkärror. Bärförmågan hos detta företags produkter kan nå upp till 240 kg och kroppens volym upp till 150 liter. En funktion är en liten bredd, vilket gör Kratons skottkärror ganska populära på byggarbetsplatser för material och i hushållstomter för jord.
  • Mer och mer aktivt utvecklar marknaden för handtransportörer Kina . Produkter från kinesiska företag är allmänt representerade i ryska järnaffärer. Mot den allmänna bakgrunden hos olika tillverkare sticker dessa bilar ut lite. Detta betyder inte låg kvalitet, snarare tvärtom, det vittnar om en helt konkurrenskraftig produkt. Bärförmågan hos kinesiska transportörer kan nå rekord 350 kg, åtminstone enligt vad som anges i den tekniska dokumentationen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Dyra och fortfarande ganska exotiska transportörer är självgående bilar med motor . Detta är en slags utveckling av den bakomliggande traktorn mot specialisering inom godstransport. Både hjul och spår kan användas som förflyttare. Till salu finns bilar med motor från både europeisk och kinesisk produktion. Det italienska företaget Eurosystems, som producerar bensin- och batteridrivna skottkärror med en bärighet på upp till 100 kg, arbetar framgångsrikt inom detta område.

Det välkända varumärket Makita har släppt en trehjulig självgående batteri skottkärra med en bärighet på upp till 130 kg . Och återigen visade sig bärkraften hos kinesiska självgående transportörer vara högre: batterimodeller som kan bära upp till 300 kg är kända.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en konstruktion skottkärra måste du överväga ett antal kriterier.

  • Först och främst, typen av användning av utrustning: för vilka varor. Detta brukar vara sand. För bulklast är ett aluminium- eller galvaniserat tråg mycket bekvämt, och för transport av skrymmande rektangulära material kommer det att innebära betydande svårigheter. Tegelstenar eller block är obligatoriskt byggavfall. Den bekvämaste formen för deras transport är en trapets. Botten på ett sådant tråg är platt, baksidan och sidoväggarna är vinkelrätt mot det och mot varandra. Och framväggen lutar så att när skottkärran rullar över bör lasten lätt rulla under sin egen vikt.
  • Det är nödvändigt att ta hänsyn till särdragen hos vem som ska använda skottkärran. En tung tvåhjulig, förstärkt skottkärra kanske inte kan hantera äldre eller tonåringar.
  • Det är lika viktigt att överväga hur du kan använda skottkärran efter konstruktionen är klar. Om den är i ganska gott skick kan den fungera i hushållet i många år framöver som en universell transportör, bland annat som trädgårdsredskap. Att köpa en förstärkt modell när du bygger ett privat hus eller garage är knappast motiverat. Det kommer att bli problematiskt att använda en sådan enhet i framtiden. Om en skottkärra köps för byggbranschen och endast kommer att drivas intensivt på en byggarbetsplats är det opraktiskt att köpa en lätt version: de oundvikliga regelbundna överbelastningarna kommer att leda till snabba sammanbrott och behovet av att köpa igen.
  • Pålitlighet är en lika viktig indikator. Innan du köper är det mycket användbart att inspektera de svetsade sömmarna: kvaliteten på deras bearbetning kan säga mycket, och även med en kortfattad undersökning får du en uppfattning om tillverkarens professionalism och ansvar.
Bild
Bild

Byggkvaliteten kan bedömas utifrån närvaron eller frånvaron av motreaktion. För att göra detta måste skottkärran välta på sidan och försöka trycka på ramen. En kvalitetsprodukt böjer sig inte.

Rekommenderad: