Trädgårdsryttare: Funktioner Hos Gräsklippartraktorn. Hur Väljer Man En Gräsklippare? Valet Av Utrustning För En Minitraktor. Betyg Av De Bästa Modellerna

Innehållsförteckning:

Video: Trädgårdsryttare: Funktioner Hos Gräsklippartraktorn. Hur Väljer Man En Gräsklippare? Valet Av Utrustning För En Minitraktor. Betyg Av De Bästa Modellerna

Video: Trädgårdsryttare: Funktioner Hos Gräsklippartraktorn. Hur Väljer Man En Gräsklippare? Valet Av Utrustning För En Minitraktor. Betyg Av De Bästa Modellerna
Video: Så väljer du rätt gräsklippare till rätt tomt 2024, Maj
Trädgårdsryttare: Funktioner Hos Gräsklippartraktorn. Hur Väljer Man En Gräsklippare? Valet Av Utrustning För En Minitraktor. Betyg Av De Bästa Modellerna
Trädgårdsryttare: Funktioner Hos Gräsklippartraktorn. Hur Väljer Man En Gräsklippare? Valet Av Utrustning För En Minitraktor. Betyg Av De Bästa Modellerna
Anonim

Trädgårdsryttaren har höga positioner i betyget för små trädgårdar och jordbruksutrustning, vilket gör en värdig konkurrent till minitraktorer och bakomgående traktorer. Enheternas popularitet beror på användarvänlighet, arbetseffektivitet och mångsidighet.

Bild
Bild

Särdrag

Trädgårdsryttaren är en självgående hjulenhet som kombinerar funktionerna hos en minitraktor och en gräsklippare. Konstruktionen består av en robust stålram, en motor monterad på den, en steglös växellåda och styrning . Åkaren är utrustad med passabla pneumatiska hjul och kan hastigheter upp till 11 km / h. En gräsuppsamlare är installerad på maskinens baksida och manöverspakarna sitter på manöverpanelen. Gräsklippning utförs med hjälp av vassa knivar i mellanrummet.

Justering av klipphöjden kan utföras både mekaniskt och hydrauliskt, beroende på modellens konstruktion.

Bild
Bild

Åkarnas gräsuppsamlare är utrustad med en automatisk lossningsfunktion, som utförs med hjälp av en hydraulcylinder

Alla ryttarmodeller är bakhjulsdrivna, vilket gör dem mycket manövrerbara och framkomliga.

Enheternas effekt varierar från 4 till 20 liter. med., vilket är tillräckligt för de flesta jordbruksarbeten och trädgårdsunderhåll. När det gäller dess driftsegenskaper är föraren något sämre än en minitraktor, men den är mycket överlägsen en självgående gräsklippare. För stora möjligheter och hög funktionalitet kallas ryttare ibland för trädgårdstraktorer, vilket är mer än rättvist, eftersom hans arbete inte bara är begränsat till att klippa gräs och ta hand om gräsmattor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Ryttarnas användningsområde är ganska brett. Tack vare möjligheten att använda bilagor används de för att klippa gräsmattor, golf- och fotbollsplaner, alpina gräsmattor och tennisbanor. De klipper ogräs och tunna buskar, rensar området från fallna löv, snö och hushållsavfall, transporterar inte alltför tunga laster inom platsen, lossar marken och multer planteringar. På en liten gård klarar ryttaren således de flesta agrotekniska uppgifterna och ersätter ganska effektivt flera typer av högspecialiserad utrustning samtidigt.

Detta eliminerar behovet av att spendera extra pengar på sitt köp, vilket också sparar plats på platsen eller i garaget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Trädgårdsryttare värderas högt av ägare till bakgårdar och små gårdar och köper dem aktivt för personliga behov. Efterfrågan på enheterna beror på deras obestridliga fördelar jämfört med kraftfullare minitraktorer och miniatyrgräsklippare.

  • Ryttaren har en mellanliggande nisch mellan ovanstående prover av jordbruksmaskiner och har funktionaliteten hos båda typerna. Detta gör enheten ganska mångsidig och utökar avsevärt arbetsutbudet av den.
  • På grund av sin kompakta storlek och höga manövrerbarhet manövrerar föraren behändigt mellan sängar, buskar och byggnader, vilket en minitraktor inte kan göra. På grund av den förkortade basen och närvaron av bakhjulsdrift kan enheten dessutom svänga på nästan ett ställe, medan traktorn behöver minst ett par meter för detta.
  • Mulchingmekanismen, som de flesta ryttarmodeller är utrustade med, gör att du kan bearbeta gräs, buskar och tunna grenar till ett litet underlag och befrukta området med det.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tillverkningsföretag försöker hålla koll på konsumentförfrågningar genom att släppa ut ett tillräckligt antal reservdelar, varför det i regel inte finns några svårigheter vid reparation av utrustning.
  • Åkarna har ett brett grepp om arbetsytan. Detta beror på att däcket med knivarna installerade i det har en utökad design och låter dig fånga en remsa med en bredd på mer än en meter. Dessutom kan flera klippelement installeras på vissa modeller samtidigt, vilket förbättrar kvaliteten på klippningen av gräset och gör gräsmattan perfekt jämn.
  • På grund av designfunktionerna är däcket med knivar mycket bekvämt placerat, vilket underlättar åtkomsten till skärelementen, vilket gör att de enkelt kan bytas ut om det behövs.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med trädgårdsryttare inkluderar en för hög kostnad och ett komplext arrangemang av utrustning. Därför måste du kontakta tjänsten vid ett fel.

Det noterar också behovet av att köpa bränsle och förekomsten av skadligt avgaser från bensinprov. I detta avseende överträffar gasdrivna åkare elektriska gräsklippare som går på batteri.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Trädgårdsryttare klassificeras enligt tre kriterier: syfte, storlek och motortyp. På den första grunden finns det hushåll, semi-professionella och professionella modeller.

  • Hushållsenheter är avsedda för hemmabruk och används för att behandla områden upp till 4000 m2. Funktionerna hos sådana prover är begränsade till att klippa gräs och sopor, vilket är tillräckligt för att ta hand om husen och stugorna. Kraften i hushållsmodeller varierar från 4 till 7 liter. med., täckningen är 70-90 cm.
  • Semiprofessionella modeller representerar den största gruppen åkare och är det bästa alternativet för privata bakgårdar. Maskinerna kan aggregeras med de flesta redskap, inklusive såmaskiner, harvar och fräsar. Kraften hos sådana enheter är 7-10 liter. sek., täckning 80-100 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Professionella ryttare är utformade för att hantera områden på mer än 10 000 m2 och har förmågan att förvandlas till en fullfjädrad snöslunga eller luftare. Enheternas effekt överstiger 10 liter. med., och i premiummodeller når den till och med 20. Detta gör ryttaren ganska jämförbar med en medelklassig minitraktor och låter dig använda den när du utför markarbeten. Valet av tillbehör för sådana modeller är ganska stort. Tillvalsutrustningen inkluderar borstar, vagnar, kranare, spadeblad, spruta, luftare, såmaskin och harv. Täckning 80-120 cm

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av motor är bilar indelade i bensin och batteri . De förra kännetecknas av en mer kraftfull motor och hög prestanda. Detta gör att de kan användas som traktorer för godstransport eller användas för markodling. Nackdelarna inkluderar behovet av att köpa bensin. De senare är utrustade med en elektriskt driven motor och körs på ett batteri. Fördelarna med denna typ är frånvaron av skadligt avgaser, låg ljudnivå och måttlig vibration.

Bland nackdelarna är behovet av vanlig batteriladdning och begränsad drifttid på en enda laddning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter storlek är ryttarna uppdelade i mekanismer i full storlek och miniprover . Den första är multifunktionella enheter som kan arbeta med många typer av redskap. Miniryttare är instegsmaskiner, ett enkelbladigt däck är beläget mellan hjulaxlarna, en gräsavlägsnare saknas ofta, transmissionen representeras av en "mekaniker" eller variator. Bilagor används inte med sådana modeller. Faktum är att miniryttare är gräsklippare med förarstol, låg kapacitet och låg effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med noll svängradie bör särskiljas i en separat kategori . Det är ganska enkelt att identifiera sådana enheter: de främre fälgarna har en "piano" -design, och styrningen representeras inte av en klassisk ratt, utan av två spakar. Fördelarna med arten inkluderar hög hastighet och högklassig klippning; bland nackdelarna noteras omöjligheten att använda redskap. Detta beror på det faktum att maskinens huvudvikt faller på bakhjulen, och när du ansluter ytterligare enheter "slår du upp klipparen".

Som ett resultat används modellerna uteslutande som gräsklippare för bearbetning av stora ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

  • Halvprofessionell svensk modell Husqvarna RC318T 9676287-01 utrustad med en gräsuppsamlare och klipphöjdsinställare. Motoreffekten är 17 hk. sek., fångstbredd - 112 cm. Maskinens vikt är 328 kg, priset är 599 000 rubel.
  • Japansk ryttare Makita PRM0600 avsedd för hushållsbruk, utrustad med en 6 liters motor. med. och väger 111 kg. Gräsuppsamlarens volym är 140 l, arbetsbredden är 62 cm, klipphöjden är 30-75 mm. Hög tillförlitlighet och hållbarhet beror på användningen av högkvalitativa komponenter och kontroll i varje produktionsskede. Ryttarens pris är 100 000 rubel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ungersk modell MTD Smart RF 125 utrustad med en amerikansk 4-takts bensinmotor med en kapacitet på 8, 4 liter. sek., fångbredd - 96 cm, klipphöjd - från 38 till 95 mm. Enhetens vikt är 150 kg, priset är 155 000 rubel.

Rekommenderad: