Gör-det-själv-motorodlare: Hur Man Gör En Hemgjord Kultivator Med En Motor Från En Druzhba Motorsåg Och En Moped? Ritningar Och Montering

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv-motorodlare: Hur Man Gör En Hemgjord Kultivator Med En Motor Från En Druzhba Motorsåg Och En Moped? Ritningar Och Montering

Video: Gör-det-själv-motorodlare: Hur Man Gör En Hemgjord Kultivator Med En Motor Från En Druzhba Motorsåg Och En Moped? Ritningar Och Montering
Video: HasSse - monterar Airsal 70cc AC cylinder (2-takt) 2024, Maj
Gör-det-själv-motorodlare: Hur Man Gör En Hemgjord Kultivator Med En Motor Från En Druzhba Motorsåg Och En Moped? Ritningar Och Montering
Gör-det-själv-motorodlare: Hur Man Gör En Hemgjord Kultivator Med En Motor Från En Druzhba Motorsåg Och En Moped? Ritningar Och Montering
Anonim

En motorodlare är en analog av en minitraktor, i sitt slag. En motorodlare (populärt kallas den här enheten också för en "bakomliggande traktor") är avsedd för jordodling. Denna jordbruksmaskin produceras både i Ryssland och utomlands och är därför allmänt representerad på marknaden. Det är dock värt att notera det faktum att köp av en motorodlare kan kosta en ganska stor summa. I detta avseende gör många hantverkare med liten kunskap om teknik, samt som har vissa improviserade material, en motorodlare på egen hand hemma.

Särdrag

Innan du påbörjar produktionen av en motorodlare, bör du bestämma vilken typ av jordbruksenhet du ska designa: med en elmotor eller med en förbränningsmotor. Det är viktigt att komma ihåg att en motorkultivator med en elmotor endast är effektiv om det finns ett energiförsörjningssystem i området som ska odlas . Däremot kan en anordning som innehåller en förbränningsmotor användas på fältet, eftersom den går på bränsle, nämligen bensin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigt: underhållet av bensinmotorodlare kräver mer ekonomiska resurser, och det är också ganska svårt att underhålla dem tekniskt.

En annan viktig nyans är metoden för jordodling. Det finns kultivatorer som har hjul med drivning, liksom de enheter som är utrustade med redskap (de senare kan fungera inte bara som bakomgående traktorer utan också som transportmedel).

Vilka element krävs för montering?

Om du bestämmer dig för att själv utforma en bakomliggande traktor måste du förbereda dig följande uppsättning byggstenar:

  • en förbränningsmotor eller motor;
  • växellåda - den kan minska hastigheten och öka ansträngningarna på arbetsaxeln;
  • ramen på vilken utrustningen är monterad;
  • handtag för kontroll.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är dessa detaljer som är de viktigaste - utan dem är det omöjligt att göra en maskin för jordbruksmarkodling hemma. Innan du startar tillverkningsprocessen, se därför till att var och en av de artiklar som beskrivs ovan är närvarande.

Tillverkningssystem

Många experter hävdar att en bakre traktor av bensintyp bör utformas självständigt och hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från motorsågen "Friendship"

Oftast tillverkas hemgjorda motorodlare avsedda för bearbetning av ett litet privat område med en Druzhba motorsåg. Saken är att själva tillverkningsförfarandet är ganska enkelt, och Druzhba -sågen finns i många husägares hushåll.

Bild
Bild

Först och främst bör du ta hand om tillverkningen av ramen för enheten. Kom ihåg att ramen måste vara kubisk. Motorn från motorsågen är placerad och ordentligt fäst vid de övre hörnen på den konstruerade ramen, och bränsletanken är installerad något lägre, och fästelementen för den måste förberedas i förväg.

Bild
Bild

Det är också viktigt att använda de vertikala ramställen: de kommer att rymma de mellanliggande axelstöden.

Bild
Bild

Viktigt: kom ihåg att tyngdpunkten för denna design ligger ovanför hjulen.

Med motor från en moped

Ett motoblock från en moped är ett motoblock med en D-8-motor eller med en Sh-50-motor. Det är därför för att strukturen ska fungera fullt ut, är det nödvändigt att installera en analog av kylsystemet. Vanligtvis löds för detta ett tennkärl runt cylindern, som är avsett att hälla vatten i den.

Bild
Bild

Viktigt: vattnet i kärlet måste bytas regelbundet, se till att cylinderns temperatur inte överstiger 100 grader Celsius. Det vill säga, om du märker att vattnet har börjat koka bort, måste du avbryta arbetet, kyla motorn och byta vätska.

Dessutom måste enheten vara utrustad med en växellåda med ett cykelhjul. Botten av en sådan design kommer att vara en dragkraft, så utgående axeln måste säkras och förstärkas med metallbussningar, som måste vara tätt fästa vid växellådan.

Bild
Bild

Dessutom kan den bakomliggande traktorn tillverkas av en snöplog, från en trimmer.

Användbara tips

För att din motorodlare ska arbeta tillräckligt effektivt och tjäna dig länge, Det är nödvändigt att ta hänsyn till några av experternas råd.

  • Om du inte kunde hitta en kraftfull, kan du använda 2 lågeffektmotorer (inte mindre än 1,5 kW vardera). De måste fixeras till ramen, och sedan måste ett enda system skapas av två separata element. Glöm inte heller att sätta en dubbelsträngad remskiva på en av motorerna, som överför vridmoment till remskivan på arbetsaxeln på kultivatorlådan.
  • För att korrekt och effektivt montera en kultivator med egna händer måste du vägledas av ritningarna.
  • Eftersom bakhjulen är stödhjul, bör de fästas på ramen med hjälp av en axel med lager.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur åtgärdar du skadan själv?

Om du gör en minitraktor med egna händer kan du inte undvika mindre haverier och funktionsstörningar. I detta avseende bör deras beslut förutses och övervägas.

  • Så om du inte kan starta motorn är det troligtvis ingen gnista. I detta avseende är det nödvändigt att byta ut enhetens kontakt. Om det inte fungerar, försök sedan rengöra filtren (vanligtvis tvättas de i bensin).
  • Om du under driften av den bakomliggande traktorn märker att motorn stannar ganska ofta, tänk på att detta kan bero på trasiga tändstift eller dålig bränsletillförsel.
  • Om enheten under drift avger ett märkligt främmande ljud, ligger anledningen troligen i nedbrytningen av en eller flera delar. I det här fallet måste du omedelbart sluta arbeta, demontera motorn och identifiera störningen. Om detta ignoreras kan motorn fastna.
  • Om motorn ger mycket ljud och överhettas snabbt, kan orsaken till denna nackdel vara att du använder bränsle av dålig kvalitet eller att du överbelastar enheten. Därför är det nödvändigt att avbryta arbetet en stund, ge enheten "vila" och byta bränsle.

Rekommenderad: