Kvastar (25 Bilder): Modeller För Rengöring Av Territoriet Från Chilligi Och Sorghum, Funktioner I En Platt Kvast Från "SibrTech"

Innehållsförteckning:

Video: Kvastar (25 Bilder): Modeller För Rengöring Av Territoriet Från Chilligi Och Sorghum, Funktioner I En Platt Kvast Från "SibrTech"

Video: Kvastar (25 Bilder): Modeller För Rengöring Av Territoriet Från Chilligi Och Sorghum, Funktioner I En Platt Kvast Från
Video: Uzbnı qorasuvını pastafshıgı fohshası bunı oldırvorılar bolar 2024, Maj
Kvastar (25 Bilder): Modeller För Rengöring Av Territoriet Från Chilligi Och Sorghum, Funktioner I En Platt Kvast Från "SibrTech"
Kvastar (25 Bilder): Modeller För Rengöring Av Territoriet Från Chilligi Och Sorghum, Funktioner I En Platt Kvast Från "SibrTech"
Anonim

Det är svårt att föreställa sig en gård utan kvast. Det behövs för att rengöra interiören och det omgivande området. Under lång tid gjordes kvastar av kvistar, men modern industri producerar effektivare sopanordningar.

Särdrag

Kvasten är ett hushållsverktyg utomhus som är nödvändigt för att sopa gårdar och ta bort skräp samt fallna löv. Detta rengöringsverktyg kallas också en kvaststick eller kvaststick. Kvastar är gjorda av syntetiska och naturmaterial. I den överväldigande majoriteten av fallen består pomelo av långa stavar (vanligtvis 25-50 cm), samlade i ett gäng och fixeras på ett långt handtag (upp till 2 meter högt).

Många förvirrar en kvast, en kvast och en vanlig borste . Låt oss ta reda på hur alla dessa enheter skiljer sig från varandra.

Bild
Bild

Kvasten är en enhet med den längsta historien som kvinnor har använt sedan antiken . Dess relevans minskar inte än idag. Bra hemmafruar hämtar det mer än en gång om dagen. Till skillnad från en kvast har en kvast inte ett handtag - den är bunden från halmstavar, deras ändar är fästa med en metalltråd och fungerar som ett handtag. Som regel överstiger dess höjd inte 50-70 cm.

I de allra flesta fall används kvastar för rengöring inne i huset.

Bild
Bild

Moppar och borstar är verktyg för våtrengöring , de är en stjälk ca 2 m lång, i ena änden av vilken en panel om 30-45 cm lång är vinkelrätt fäst. Beroende på modell är många syntetiska borst fästa på denna panel eller helt enkelt sätta på en golv trasa av en en mängd olika material.

Bild
Bild

Det är uppenbart att kvasten är en slags symbios av en kvast och en pensel, den är bekväm, praktisk och kan tjäna sina ägare troget i många år.

Utnämning

En verktygskvast kan användas för att rengöra en mängd olika ytor. Trädgården sopar på asfalt, stenläggningsplattor, liksom på marken och sand. Vissa sveper till och med gräsmattan och områden mellan sängarna. Sommarstugalternativ för kvastar gör ett utmärkt jobb med att rengöra små angränsande områden, och kan också bli av med smuts från gatan och parkerna, och dessutom används de ofta för att rengöra industri- och lagerlokaler.

Bild
Bild

Paniklar tar bort små och lätta skräp och gör ett utmärkt jobb med både torra och våta löv , liksom med snö, smuts och olika hushållssmuts. Kvastar är inte lämpliga för att plocka upp skrymmande skräp, stenar och byggavfall. De används inte heller för rengöring av interiörer, eftersom de inte tar bort damm - hemma kvastar och en dammsugare klarar uppgiften att rengöra bättre.

Bild
Bild

Material (redigera)

I många år gjordes kvastar av naturmaterial: från stavar, från borst. Också mycket populär var chillig kvasten för vaktmästare, gjord av buske grenar av akacia. Men för det mesta föredrog konsumenterna redskap för att skörda sorghum. Sådana paniklar är gjorda av miljövänliga växtmaterial med samma namn, som odlas i många länder för livsmedelsindustrins behov, liksom för spannmål och olika hushållsbehov. Deras sorghum görs ofta socker, och vissa grödor fungerar som råmaterial för biobränslen.

Speciella kvastsorter används för tillverkning av kvastar, medan kornen används för tillverkning av foderblandningar för fåglar . Det bör noteras att sorghum är en ganska opretentiös växt som växer framgångsrikt även i de mest torra klimatregionerna.

Kvastens kvalitet beror direkt på stammens längd, liksom på stickningens densitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under de senaste åren har syntetmaterial ersatts och plastinventarier har tagit ledningen på marknaden. Det bör noteras att en plastpomelo klarar sig bra med en mängd olika typer av skräp och skiljer sig från en kvast gjord av grenar i sin hållbarhet, liksom kvaliteten på rengöringen. När det gäller dess effektivitet kan en plastkvast ersätta hundra björkkvastar.

En inventering gjord av syntetmaterial har många fördelar . Först och främst kännetecknas det av dess hållbarhet - driftsparametrarna för ett sådant verktyg förblir oförändrade under hela användningsperioden (som regel är det 3-4 år).

Plastrengöringsutrustning har en låg vikt, som inte överstiger 500 gram, så du behöver inte göra några speciella fysiska ansträngningar för att arbeta, medan designfunktionerna inte tillåter stavarna att falla ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att det är möjligt att arbeta med propylenkvastar under alla väderförhållanden - de är inte rädda för regn, snö eller värme. De deformeras inte vid minusgrader och behåller alla sina parametrar under direkt ultraviolett strålning.

Moderna tillverkare gör som regel paniklar på ett sådant sätt att snittet ligger i en liten vinkel - i det här fallet ger bättre vidhäftning av skräp till högen, dessutom behöver du inte böja din under arbetet handleden varje gång, så dina händer inte blir trötta även under långvarig rengöring …

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att en sådan kvast uppfyller alla estetiska krav - den produceras i en mängd olika färger och nyanser. När det gäller sticklingar är de stål, trä och plast.

Olika sorter

Använd fläktkvastar för rengöring i bostads- och industrilager. I detta fall, vid rengöring, ligger högen alltid i ett rakt läge. Massan av sådan utrustning är 400-500 gram, så även barn och äldre kan använda den. I processen att använda stavarna och pålen går inte förlorade, deformeras inte eller går sönder.

Andra populära typer av kvastar

Platt panicle - sådana produkter är förstärkta med metallstavar, så att när panikeldelen placeras på handtaget bryts de inte. Högen skärs vanligtvis i 20 graders vinkel.

Bild
Bild

Rund panicle - den största skillnaden mellan sådan utrustning är att du i detta fall med hjälp av en distansring kan styra höjden.

Bild
Bild

Platt montering panicle - en sådan pomelo monteras med tvådelade skruvar, medan trähandtaget också är fäst på skruven.

Bild
Bild

Populära modeller

Bland tillverkarna och naturliga kvastarna är företagets produkter mest efterfrågade. Eco Clean kvastar … Denna fabrik ligger i Serbien och är centrum för produktion av sorghum kvastar i Europa. Företaget har varit verksamt i över 100 år och producerar årligen cirka en halv miljon kvastar, som framgångsrikt implementeras i olika länder på den eurasiska kontinenten.

Sortimentlistan innehåller mer än 15 modeller av kvastar i olika storlekar, avsedda för olika typer av rengöringsarbeten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kvastar är mest efterfrågade bland inhemska tillverkare. fabriker "SibrTech " … Produkterna från denna tillverkare kännetecknas av ett optimalt förhållande mellan pris och kvalitet, de är överkomliga, de tjänar länge och med noggrann hantering kan de användas i upp till 3-4 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Jag måste säga att debatten om vilken kvast som är bättre - syntetisk eller naturlig - fortsätter än idag. Naturligtvis är plast mer praktiskt och mer hållbart, de gnider inte av asfalten, till skillnad från naturliga. Samtidigt får produkter gjorda av naturmaterial under användning snabbt en optimal form, tack vare vilken det blir mycket bekvämt för henne att hämnas.

De flesta konsumenter noterar att moderna inhemska kvastar är av ganska låg kvalitet: Om deras produktion under tidigare år var föremål för de strikta kraven i GOST, gäller idag inte standarderna, därför blir många billiga modeller oanvändbara efter en månads användning, särskilt om städningen utförs av anställda i bostäder och kommunala tjänster i en intensivt läge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under de senaste åren har många bambupaneler från Kina kommit in på hemmamarknaden. I motsats till uppfattningen om den låga kvaliteten på allt som märket Made in China står på är kvaliteten på den kinesiska rengöringsutrustningen ganska hög. Bambustavar är bundna på ett sådant sätt att de liknar en fläkt, som regel ingår också en bambuskärning i satsen.

Allt detta avgör panikens breda grepp och höga produktivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Generellt sett bör du vara uppmärksam på några grundläggande parametrar när du väljer en kvast:

  • vikt - vikt är mycket viktigt, särskilt om du måste rengöra stora ytor;
  • Se till att handtaget är ergonomiskt när du köper det - det ska vara bekvämt att hålla i händerna, det ska inte glida och dyka ut;
  • var uppmärksam på stavarnas grepp, försök dra ut några - om de lätt lämnar bunten - gå gärna och köp en pomelo någon annanstans;
  • Föredrag bör ges till modeller med avfasad hög - i det här fallet samlas skräp mer effektivt och mycket mindre ansträngning kommer att krävas;
  • om du köper en plastprodukt ska inga främmande kemiska lukt komma från den, dessutom ska handtaget inte fläcka dina händer.

Rekommenderad: