Fiskars Beskärare: Funktioner I Trädgårdsmodeller 1001534, Quality M.fl. Egenskaper Hos Professionella Och Platta Beskärningsaxar. Trädgårdsmästare Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Fiskars Beskärare: Funktioner I Trädgårdsmodeller 1001534, Quality M.fl. Egenskaper Hos Professionella Och Platta Beskärningsaxar. Trädgårdsmästare Recensioner

Video: Fiskars Beskärare: Funktioner I Trädgårdsmodeller 1001534, Quality M.fl. Egenskaper Hos Professionella Och Platta Beskärningsaxar. Trädgårdsmästare Recensioner
Video: Slottsträdgården Ulriksdal: Bästa häcken för din trädgård 2024, Maj
Fiskars Beskärare: Funktioner I Trädgårdsmodeller 1001534, Quality M.fl. Egenskaper Hos Professionella Och Platta Beskärningsaxar. Trädgårdsmästare Recensioner
Fiskars Beskärare: Funktioner I Trädgårdsmodeller 1001534, Quality M.fl. Egenskaper Hos Professionella Och Platta Beskärningsaxar. Trädgårdsmästare Recensioner
Anonim

Varje trädgårdsmästare strävar efter att fylla på sin arsenal med högkvalitativa och lättanvända verktyg. En av de viktigaste platserna bland dem är sekatörerna. Med denna enkla enhet kan du utföra mycket arbete på webbplatsen. Det viktigaste är att välja en bra modell från en pålitlig tillverkare. En av ledarna inom tillverkningen av sådana trädgårdsredskap är Fiskars -företaget. Detta finska företag tillverkar en mängd olika skärytor. Deras kvalitet är inte sämre än tyska produkter, och själva märket har nästan två århundraden historia.

Bild
Bild

Beskrivning

Fiskars produkter har vanligtvis en distinkt design, nämligen att de alla är gjorda i svart och orange. Trots alla olika modeller för beskärningssaxar utmärks de av vissa likheter. Monteringen använder delar som:

  • blad;
  • fjädrar;
  • spak;
  • fästmutter och bult;
  • låsmekanism.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla beskärningssaxar är tillverkade av högkvalitativa material. Låt oss nu prata mer detaljerat om var och en av komponenterna och deras funktioner. Fiskars verktygsblad är tillverkade av dyra kvaliteter av kolstål och höglegerat stål. Deras fördel med antikorrosionsegenskaper, dessutom är de täckta med ett friktionsskydd, vilket i sin tur gör att du kan förlänga produktens livslängd.

Du behöver inte skärpa dem ofta eller leta efter ersättare. Skräp fastnar inte på dem, plantasaft häftar inte, vilket säkerställer enkelt underhåll av beskärningssaxen.

Fiskars tillverkare har sett till att deras produkter kan möta behoven hos de mest krävande kunderna . Du kan plocka upp verktyg med olika typer av mekanismer, stora som små, enkla och teleskopiska. Det finns till och med en separat serie för vänsterhänta bland produktsortimentet. Bladen i en sådan inventering gör att de kan arbeta med maximal komfort utan att förlora hastighet och produktivitet på grund av denna funktion.

Bild
Bild

Beskärningssaxen har anatomiskt formade handtag och är tillverkade av högteknologiska material som polyamid . För att ge dem ännu mer styrka och undvika sprickor läggs den till handtagen och glasfiber. Denna förstärkning av strukturen hjälper till att förlänga verktygets livslängd avsevärt - produkter kan hålla i decennier. Dessutom gör delens blandade komposition beskäraren så bekväm som möjligt för handen, eftersom den inte glider ur handflatan.

Bild
Bild

För mer bekvämt arbete kan trädgårdsmästare köpa verktyg med ringhandtag. Detta gör arbetet mjukare, eftersom enheten inte faller ut, även om den används på svåråtkomliga platser.

Till exempel, om du kommer till stammen, stör täta grenar av ett träd eller buskar. Handtagen är också av olika storlekar. Denna indikator motsvarar produktens längd, vilket i sin tur bestämmer storleken på bärarens hand. Baserat på denna parameter kan alla välja den bekvämaste Fiskars -beskärningsmodellen för honom. Denna indikator kan variera mellan 18-19 cm för kvinnor och upp till 23 cm för män.

Bild
Bild

En typ

Baserat på beskärningssaxens särdrag är de indelade i 2 huvudtyper av bladarbete, var och en har sina egna fördelar och nackdelar:

  • Kontakt;
  • plan.

Deras grundläggande skillnad är bladen. Låt oss prata mer om var och en av dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontakt

Det andra namnet på denna typ av sekatörer är ihållande. Det nedre bladet ger stöd vid arbete eftersom det hjälper till att hålla växten på plats. I det här fallet tar toppen över huvudarbetet. Tack vare skärpningen på båda sidor skär den bra och när den är helt avskurna ligger den på den stödjande. Således sker arbetet med sådana beskärare enligt principen om konventionell skärning med en kniv på ett bräda.

Dessa beskärningssaxar passar bäst för döda grenar, torra buskar och andra växter som måste rengöras efter vintern.

Bild
Bild

Planar

Det kallas också en bypass -beskärare. I den har båda bladen en skärfunktion. När man arbetar med unga färska skott är en sådan design mycket bekvämare än en kontakt, och den är helt enkelt oersättlig för ympningsarbete. Varje tallrik tränger ner i skaftet och tuggar inte det, men skär snabbt av överskottet. Bypass -blad fungerar på samma sätt som sax.

Beskärare klassificeras enligt bladtypen:

  • spak;
  • med kraftenhet;
  • spärrprodukter.
Bild
Bild

Spak

Dessa Fiskars -produkter har ett sätt att arbeta som alla förstår. När du trycker på spaken rör sig knivarna mot varandra.

Bild
Bild

Power driven

Detta är en lite mer komplex mekanism. När man arbetar med sådana verktyg fördelas presskraften på grund av växellådsmekanismerna. Sådana sekatörer är bra för sin förmåga att arbeta under mer ogynnsamma förhållanden.

Bild
Bild

Ratchet

Dessa modeller började säljas aktivt just nu, när förbättrade driftsprinciper ersätter gammal teknik. Fiskars har liknande sekatörer i Power Step -serien.

De kännetecknas av fintandade blad och skärning sker i flera intermittenta tillvägagångssätt.

Det vill säga, efter den första lätta pressen går de in i anläggningen och intar sin ursprungliga position, efter den andra biter de den och står tillbaka igen och bladet förblir på plats. Slutligen, med det tredje trycket, knäpper grenen till slutet och faller av.

Bild
Bild

Trots beskrivningens tydliga längd är skärprocessen med sådana beskärare mycket snabb, vilket gör att trädgårdsmästare kan spara tid. Den innovativa utvecklingen gladde särskilt det rättvisare könet, eftersom det är möjligt att arbeta med denna beskärare, praktiskt taget utan att slösa energi.

Modeller i Power step -serien har ett fönster med siffror. De berättar hur många klick du måste göra i ett visst fall.

Bild
Bild

Vård

Varje produkt behöver korrekt skötsel och förvaring, även om det är en professionell inventering från en välkänd tillverkare. Med allt motstånd mot de negativa effekterna av fukt och kyla, var noga med att följa enkla regler.

  1. Rengör verktyget lite efter arbete. Torka av sekatörerna med en trasa och tvålvatten. I det här fallet behöver du inte använda borstar med grovt hår, eftersom de kan repa den skyddande beläggningen.
  2. Under pauserna mellan arbetet, förvara verktyget på en torr plats, fri från fukt och åtminstone lite frisk luft.
  3. Som du vet är många beskärningssaxar utrustade med ett låselement. I denna form är verktyget mer kompakt och säkrare under transport - hållaren håller kniven i ett stängt läge.
  4. Innan övervintringen, smörj knivarna med maskinolja så att mekanismen inte fastnar.
Bild
Bild

Recensioner

I de flesta fall uppskattar trädgårdsmästare och trädgårdsmästare Fiskars sekatörer. Det är ett pålitligt verktyg som kan hålla i 5-10 år. Tack vare kvalitetsmaterial, inklusive specialkvaliteter av stål, har Fiskars verktyg bevisat sig både i dödved och unga skott.

Det viktigaste är att bekanta sig med referensinformationen, som säger om det specifika syftet med en viss modell.

Bild
Bild

Bland de populära modellerna tilldelades höga användarbetyg till platta beskärningsaxar SmartFit, Quantum P100, PowerGear L PX94, fiskars 1001534, fiskars kvalitet med en spärrmekanism. Alla modeller i det finska företaget har fått ett rykte om kvalitets-, hållbara och lättanvända verktyg. De kan vara en stor gåva för trädgårdsmästaren och en värdefull tillgång för din egen trädgårdstomt. Det kommer i alla fall att bli ett lyckat och användbart förvärv som kommer att pågå i många år.

Rekommenderad: