Fan Rake: Funktioner Förstärkta Trädgårdsmodeller I Metallskaft, Glidraker Och Plattor. Egenskaper Hos Fiskars- Och Gardena -modellerna

Innehållsförteckning:

Video: Fan Rake: Funktioner Förstärkta Trädgårdsmodeller I Metallskaft, Glidraker Och Plattor. Egenskaper Hos Fiskars- Och Gardena -modellerna

Video: Fan Rake: Funktioner Förstärkta Trädgårdsmodeller I Metallskaft, Glidraker Och Plattor. Egenskaper Hos Fiskars- Och Gardena -modellerna
Video: The Adjustable Rake (Horizons Ltd) 2024, April
Fan Rake: Funktioner Förstärkta Trädgårdsmodeller I Metallskaft, Glidraker Och Plattor. Egenskaper Hos Fiskars- Och Gardena -modellerna
Fan Rake: Funktioner Förstärkta Trädgårdsmodeller I Metallskaft, Glidraker Och Plattor. Egenskaper Hos Fiskars- Och Gardena -modellerna
Anonim

Fläktriven är ett trädgårdsredskap som är mycket efterfrågat bland både professionella bönder och vanliga sommarboende. Olika modeller av fläktraker presenteras på den moderna marknaden, vilket gör att varje trädgårdsmästare kan välja det mest optimala alternativet för honom.

Bild
Bild

Den största fördelen med ett sådant trädgårdsverktyg är dess mångsidighet, tack vare vilket ett alternativ inte har hittats på många århundraden. Med hjälp av en kratta kan du inte bara samla skräp eller lossa sängarna, utan till och med bryta stenar.

Bild
Bild

Huvudsorter

Jordbruksverktyg som dessa kan hantera en mängd olika trädgårdsuppgifter. De har bevisat sig utmärkt inte bara på ojämna och övervuxna ytor, utan också på tunga jordar. Detta verktyg fick detta namn på grund av dess ovanliga form. De kan vikas eller glida i utseende, och du kan också hitta mini-alternativ.

Själva fläktmunstyckena är indelade i två typer: platta och tråd . Skillnaden kan förstås från namnet på varje art. Den första är gjord av en tunn och smal platta, medan den andra är gjord av tunn tråd. Modeller kan variera beroende på avståndet mellan tänderna och antalet element som ingår i designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En tandad rake är ett verktyg med en rad smala blad . Det speciella med fläktverktyg från konventionella krattor är att de tidigare effektivt hanterar även ojämna ytor. I produktionsprocessen används speciella plattor som är fjädrande och inte finns kvar i jordknölarna. Med ett sådant verktyg är det bekvämt att kratta ut fallna löv på svåråtkomliga platser.

Bild
Bild

Trådrakor är vanligtvis gjorda av tråd med stor diameter med en pinnböjning på cirka 90 grader. Detta arrangemang av element skadar inte växterna under bearbetning och låter dig också effektivt hantera markluftning och sophämtning. En annan fördel med trådmodellerna är att de är extremt praktiska vid gallring av gräsmattan, vilket är särskilt viktigt före klippning.

Bild
Bild

Bland de populära typerna av fläktraker kan flera fler sorter särskiljas

Med kompensator . Denna inventering var utformad för att förhindra skador på arbetsföremål. Med andra ord har dessa krattor speciella förstärkta plattor, som kännetecknas av en lång livslängd. Vanligtvis är dessa verktyg utrustade med ett aluminiumhandtag täckt med en unik antislipduk. För tillverkning av arbetselement av denna typ används fjäderstål.

Bild
Bild

Lamellar 22 tänder . Detta alternativ anses vara en av de mest populära typerna av fläktar. Dess design är utrustad med ett förstärkningselement, som är tillverkat i form av en ramplatta. Dessutom är verktygständerna målade och behandlade med en speciell korrosionsskyddande förening.

Bild
Bild

Transformatorer . Denna rake är ett funktionellt trädgårdsverktyg som kan användas för en mängd olika ändamål. Denna uppsättning består av ett aluminiumhandtag och olika tillbehör som kraftigt utökar verktygets funktioner. Arbetsområdet är tillverkat av hållbar plast, så förekomsten av korrosion är helt uteslutet. Handtagets längd för sådana modeller kan justeras, vilket förenklar processen med att arbeta med verktyget kraftigt.

Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Plattfläktar är inte bara gjorda av plast, utan också av medelstark stål. Var och en av materialen har sina egna styrkor, och valet av en viss typ av verktyg beror främst på de uppgifter som tilldelas det.

Bild
Bild

Jämförelsen bör börja med materialets hållbarhet. I detta avseende är metallalternativ klart sämre, eftersom alla vet om deras tendens till korrosion. Trädgårdsredskap används vanligtvis regelbundet, så efter ett tag kommer du att märka rost på dem. Fjäderalternativ är inget undantag, eftersom vanligt stål används för deras produktion, och det är inte heller skyddat mot korrosion.

Ur denna synvinkel är det bättre att föredra plast, eftersom det inte förlorar sina egenskaper även efter år . Man bör dock komma ihåg att plastverktyg är mindre hållbara, därför går de ofta sönder, särskilt om de används fel. Därför bör du i urvalsprocessen definitivt uppmärksamma plastens styrka, eftersom den spelar en viktig roll för att säkerställa inventeringens hållbarhet. Om det ens finns en liten misstanke om att flexibilitet kommer att förvandlas till instrumentets skörhet, är det bättre att vägra köpet.

Bild
Bild

Huvudproblemet med plastfläktmunstycken är att de misslyckas extremt snabbt, särskilt vid regelbunden användning. Men här måste du ta hänsyn till det faktum att plastalternativ är mycket billigare än produkter av stål. Därför, om intensivt jordbruksarbete inte förväntas på platsen, och raken bara behövs för att kratta lövverk, är det bäst att välja plastalternativet.

Om området är för stort och det finns ekollon, stenar och olika padaner på det, är det bättre att föredra en metallmodell. Det bör noteras att det också finns modeller på marknaden som framgångsrikt kombinerar metall- och plastdelar. De har utmärkt funktionalitet och hållbarhet.

Bild
Bild

Ägare till stora områden bör också uppmärksamma en speciell förstärkt fläktrake. Deras särdrag ligger i strukturens korta rakningselement, vilket förhindrar snabb deformation av verktyget och gör det möjligt att ta tag i mer lövverk eller skräp från trädgården.

Bild
Bild

Populära modeller

En av de mest populära på den moderna marknaden är Fiskars fläktar, som har visat sig vara pålitliga och hållbara. De är av hög kvalitet, kompetent ergonomi och låg vikt, vilket förenklar deras dagliga användning avsevärt.

Bild
Bild

Den mest populära modellen av företaget anses vara en rake, som inkluderar en aluminiumskaft och 5 olika avtagbara munstycken . Tack vare detta är de inte bara mångsidiga, utan också lätta att transportera. Redskapen är gjorda av högkvalitativa material, så de fungerar i många år, även vid aktiv användning. Slitstark plast är inte bara korrosionsfri, utan också lätt att rengöra.

Bild
Bild

Den näst mest populära raken är Gardena, som är gjord av plast och metall . Kombinationen av dessa material resulterar i en mångsidig produkt som motstår korrosion och är otroligt hållbar. I företagets katalog kan du hitta modeller som är utformade för att samla löv, rosor, ekollon, små stenar och andra små föremål.

Bild
Bild

Berchouse trädgårdsrivare har överlägsen kvalitet, tillförlitlighet, hög hållfasthet och hållbarhet. Dessutom utmärks dessa modeller av en bekväm design och ett överkomligt pris, tack vare vilket även sommarboende som inte planerar stora utgifter för lager har råd med dem.

Bild
Bild

Funktioner för användning

Raken är ett mångsidigt trädgårdsredskap. Mycket har förändrats sedan den berömda Sovtekhstrom -modellen, men kvaliteten har förblivit densamma. Det är värt att köpa bara de modeller som är hållbara och pålitliga, eftersom verktyget ständigt används och samtidigt upplever en enorm belastning.

Bild
Bild

Om metallalternativ används, bör deras uppmärksamhet ägnas åt deras underhåll. Detta är det enda sättet att vara säker på att korrosion inte skadar verktyget så snabbt.

Bild
Bild

Om verktyget går sönder rekommenderas dess vidare användning inte, eftersom detta bara kommer att förvärra situationen. Många trädgårdsmästare, efter att sprickor uppträder på munstyckena, fortsätter att använda dem ytterligare, vilket leder till fullständig nedbrytning, och i det här fallet kommer det inte längre att vara möjligt att fixa raken. Därför, om något element är ur funktion, måste du omedelbart utföra reparationsarbete, annars måste verktyget kastas.

Bild
Bild

Således är fläktriven ett tillförlitligt verktyg som kan användas för plockning av blad, ekollonplockning och andra uppgifter. Vid urvalsprocessen bör man uppmärksamma de material som användes under produktionen. Det är de som bestämmer verktygets hållbarhet. Dessutom måste du kontrollera de tekniska specifikationerna för modellen innan du köper för att vara säker på att den är rätt för dig.

Rekommenderad: