Gardena Sekatörer: Egenskaper Hos Den Klassiska Modellen. Funktioner I Comfort SmartCut Ratchet Pruner

Innehållsförteckning:

Gardena Sekatörer: Egenskaper Hos Den Klassiska Modellen. Funktioner I Comfort SmartCut Ratchet Pruner
Gardena Sekatörer: Egenskaper Hos Den Klassiska Modellen. Funktioner I Comfort SmartCut Ratchet Pruner
Anonim

Trädgårdsklippare är avgörande för snyggt att klippa buskar, trädkronor och blommor. I den här artikeln kommer vi att berätta hur du väljer rätt verktyg, överväger utbudet av Gardena -beskärare och granskar recensionerna av märkets produkter.

Hur väljer man?

Dessa verktyg används i trädgården för att klippa torkade grenar, bilda skott och trädkronor. De gör det möjligt att noggrant klippa bort överflödiga delar av växten utan att skada den och säkerställa hälsans säkerhet. I moderna järnaffärer finns ett ganska stort sortiment av trädgårdsskärare, bland vilka alla kan hitta en modell som de gillar. Men när du köper måste du vara uppmärksam på små nyanser som hjälper dig att bättre göra ditt val.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Först måste du vara tydlig med vilken typ av arbete du behöver en beskärare . Till exempel är ett handverktyg med en standard eller spärrmekanism perfekt för behandling av buskar och skärning av rosor. Om du måste klippa trädens kronor eller höga buskar, är det bättre att ta stångversionen. Innan du köper måste du hålla trädgårdsskäraren i dina händer för att förstå hur bekväm den är. Arbeta med dina händer, uppskatta modellens dimensioner och vikt, det är mycket viktigt att studera den köpta modellen fullständigt, eftersom det kommer att ta lång tid att arbeta. För vänsterhänta finns det speciella vändbara modeller som passar bekvämt i båda händerna.

Välj modeller med bekväm ergonomi. Handtagen ska täckas med gummi eller vinyl så att modellen inte glider i dina händer. Bladens skärpa är också mycket viktig. Det blir bättre om de är tillverkade av högkolstål och härdade mot korrosion.

Ett stort plus kommer att vara att köpa en trädgårdsskärare med utbytbara blad, eftersom det är mycket billigare att byta ut dem vid fel, än att välja en ny.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Granskning av populära modeller

Gardena har ett brett utbud av produkter. Låt oss överväga de mest populära.

Klassisk 500 BL . Den lätta 50 cm -beskäraren är mycket enkel att använda. Den klarar perfekt grenar upp till 35 millimeter i diameter. Gardena har utrustat denna modell med ett patenterat växelsystem, vilket gör att verktyget fungerar mycket kraftfullare och effektivare. De slipade kniven är belagda med korrosionsskyddande stål och håller mycket längre. Modellen har optimal ergonomi, den ligger bekvämt i händerna och plasthandtagen gör att beskäraren inte kan glida under drift. I ändarna finns speciella begränsningar som minskar belastningen på handlederna, så att klippa grenar är mycket lättare.

Bild
Bild

Comfort SmartCut . Ganska kraftfull modell med en spärrmekanism, med vilken du enkelt kan klippa av även tjocka grenar. Comfort SmartCup har en maximal skärdiameter på 22 millimeter. Ju större diameter, desto större är sannolikheten för att aktivera den speciella Power Plus -mekanismen, vilket gör att du enkelt kan ta bort grenar av vilken tjocklek som helst. Vassslipade blad har en speciell beläggning mot korrosion och smörjs med en speciell lösning, som förhindrar att knivarna fastnar från saften från grenarna. Plasthandtagen glider inte under skärprocessen. Modellens ökade ergonomi gör att du snabbt kan utföra skärprocessen och sekatörernas säkerhet garanteras av ett speciellt lås som växlar från en position till en annan och vid behov låser bladen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gardena 08853-30 B / S-M . Praktiska beskärningssaxar med vassa och rundade blad är speciellt belagda för att förhindra att de fastnar. Verktyget är utrustat med ett litet spår där vätskan som utsöndras av växternas grenar rinner ner, liksom en trådskärare. Den maximala skärdiametern är 20 millimeter och själva sekatörernas längd är 22 centimeter. Säker förvaring säkerställs av ett speciellt lås som snabbt låser verktyget - bokstavligen med en handrörelse. Handtagen med mjukt grepp är ganska ergonomiska, bekväma att arbeta med och har två greppalternativ, vilket gör att modellen kan användas av både vänster- och högerhänta. Denna modell är ganska kraftfull och optimal för att arbeta med unga skott och blommor med tjocka stjälkar.

Bild
Bild

BP 50 Premium . Ett professionellt verktyg med bra kraft för snabb och enkel kapning av grenar upp till 22 millimeter i diameter. Den ökade ergonomin i aluminiumhandtagen gör det mer bekvämt att arbeta, och de två sätten att greppa handtagen gör att även vänsterhänta kan använda beskäraren. Det inbyggda spåret är utformat för att tömma saften från trädgrenar och buskar. Och det finns också en trådskärare.

Modellens säkerhet garanteras av ett omkopplingsbart lås, som gör att verktyget kan låsas med en hand. De utbytbara knivarna är kraftigt vässade och har justerbar spänning, och remmen av fjäder gör det enkelt att arbeta med alla typer av växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

B / M 08904-20 . Den 26 cm långa platta beskäraren hanterar enkelt hårda och tjocka grenar. Den maximala skärdiametern är 24 mm. Precisionsslipade blad med en rundad spets ger bra skärpa och en anti-stick beläggning. Modellen har ett inbyggt saftråg och en trådskärare. Ergonomiska plasthandtag för två greppsätt. Modellen tillhör professionella verktyg och har en ökad klippkraft.

Bild
Bild

B / S-XL 08905-20 . Denna modell har en mycket smal bladspets och är idealisk för arbete med unga buskar och tunna vinstockar. Sekatörerna skär snyggt utan att skada resten av trädet. Ergonomiska handtag kan justeras enligt öppningsbredden, de gör det möjligt att självständigt justera verktyget även för en liten kvinnlig hand, vilket talar om modellens mångsidighet. Kraftigt slipade blad klarar enkelt avklippta grenar med en diameter på upp till 25 millimeter. Handtagen har två greppalternativ, så vänsterhänta kan också använda beskäraren. Verktyget har en inbyggd behållare för saven som produceras av träd och en trådskärare.

Bild
Bild

Recensioner

Recensioner av märkets trädgårdsprodukter är mestadels positiva. Användarna är nöjda med bladens skärpa och produktens kvalitet. Verktygen sitter bekvämt i handen. Arbetet görs tillräckligt snabbt, medan snittet är mycket snyggt och resten av grenen inte skadas. Ett stort plus är 25 års garanti från den tyska tillverkaren för deras produkter.

Vissa modeller har dock klagomål från användare. Till exempel är inte alla lämpliga för kvinnliga händer, eftersom de är för stora. Dessutom är användarna missnöjda med spärrverktyg eftersom de är för grova för att klippa och stympa växter.

Rekommenderad: