Daewoo Kultivator: Egenskaper Hos Den Elektriska Modellen DAT 1800E. Egenskaper Hos Power Products DAT 2500E Och DAT 3530. Val Av Bensinodlare

Innehållsförteckning:

Video: Daewoo Kultivator: Egenskaper Hos Den Elektriska Modellen DAT 1800E. Egenskaper Hos Power Products DAT 2500E Och DAT 3530. Val Av Bensinodlare

Video: Daewoo Kultivator: Egenskaper Hos Den Elektriska Modellen DAT 1800E. Egenskaper Hos Power Products DAT 2500E Och DAT 3530. Val Av Bensinodlare
Video: Самый крутой ЭЛЕКТРО-культиватор Daewoo DAT 2500E 2500 Ватт 2024, Mars
Daewoo Kultivator: Egenskaper Hos Den Elektriska Modellen DAT 1800E. Egenskaper Hos Power Products DAT 2500E Och DAT 3530. Val Av Bensinodlare
Daewoo Kultivator: Egenskaper Hos Den Elektriska Modellen DAT 1800E. Egenskaper Hos Power Products DAT 2500E Och DAT 3530. Val Av Bensinodlare
Anonim

Daewoo Power Product erbjuder sina kunder trädgård och utrustning. I den här raden kan du välja kultivatorer, inklusive bensin och elektriska sorter för en annan krets av konsumenter.

Det är värt att bekanta sig med funktionerna i den här raden, samt överväga valet av en viss modell baserat på dess egenskaper.

Bild
Bild

Särdrag

Odlare av varumärket gör det möjligt att kvalitativt ändra tillvägagångssättet för att arbeta med jordbearbetning. Företagets enheter kan minska driftstiden till 2-3 timmar.

De är lätta att använda och manövrerbara, vilket gör dem lämpliga för en mängd olika miljöer, inklusive växthus, stora och små tomter och till och med rabatter.

Sortimentet som erbjuds köparnas uppmärksamhet låter dig bestämma typen av modell. Köparen kan självständigt välja det bästa alternativet bland dem som har etablerat sig som högkvalitativ och billig jordbruksutrustning med ett bra utbud av funktioner.

Bild
Bild

Den koreanska tillverkaren producerar ganska kraftfulla enheter som kan fungera under en mängd olika driftförhållanden. Beroende på typ av modell kan tekniken användas för jord av varierande komplexitet, inklusive jungfrulig jord och lerjord.

De flesta modellerna från märkets kultiveringslinje har en stor vridmomentsreserv. Dessutom kännetecknas ändringarna av en ekonomisk bränsleförbrukning. Tekniken är enkel att använda, och den kostar mindre än analoger av andra märken, vilket gör den attraktiv i köparnas ögon. Tekniken kan ha olika möjligheter, eftersom den ger utrustning med de tillbehör som köparen mest efterfrågar.

Bild
Bild

Redskapen för den kan vara en plog, en kullare, en potatisgrävare, en potatisplanterare, en fläns, en adapter med säte för föraren.

Dessutom kan listan över alternativ inkludera markiser som odlingsfräsar, gräsklippare, vattenpump.

Bild
Bild

Specifikationer och utrustning

Beroende på typ av utrustning är maskinerna utrustade med en bensinmotor med fyra kontakter, som är utrustad med ett luftkylningssystem och en manuell startmotor.

Om det är en modell av elektrisk typ är den utrustad med en elmotor. Den är utrustad med ett handtag, med hjälp av vilket det är lätt att bära enheten runt platsen till arbetsplatsen och tillbaka. Och i satsen finns det ett fällhjul, med vilket det blir lättare för operatören att flytta enheten till jordbearbetningsplatsen.

Paketet innehåller en kultivatorbas, monteringselement, öppnare. Det kommer inte att vara svårt att hitta reservdelar till dessa enheter.

Bild
Bild

De huvudsakliga tekniska egenskaperna hos det linjära utbudet av motorkultivatorer är typ och klass. Beroende på sort kan modellerna skilja sig åt i typen av odling. Andra egenskaper inkluderar kraften hos den installerade motorn, antalet varvtal, arbetsbredden, penetrationsdjupet i jorden och vikten på själva enheten.

Bild
Bild

Det är värt att överväga de viktigaste egenskaperna hos bensin och elektriska modifieringar.

Bensin

Det här är professionella enheter med vilka du kan arbeta och lossa jorden. Deras kedjedrivna transmission kan överföra upp till 95% av motorns vridmoment. Denna teknik kan gå djupt ner i jorden så mycket som möjligt. Maskinernas manövrerbarhet och bekvämlighet förklaras av närvaron av omvänd funktion.

Produkter av det sydkoreanska märket ger kompatibilitet med tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Transporthjulet och lättstoppssystemet gör det lättare för föraren att flytta kultivatorn till önskat område. Det bör noteras att det finns en möjlighet att justera höjden till en bekväm för användaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bensinrepresentanter för märkets odlare kännetecknas av närvaron av smidda skär av sabeltypen.

Utformningen av enheterna ger närvaro av skyddsskivor, på grund av vilka kultivatorn under drift skyddar växterna från nedskärningar.

Bild
Bild

Produkter med en bensinmotor skiljer sig åt i effekt, som kan variera från 4 till 7 hästkrafter. I detta fall är motorvarvtalet 1800 bakåt och 3600 framåt. Dess volym, beroende på modell, kan variera och är 149, 196 och 208 cm³. Dessa ändringar fungerar på AI-92 bensin … Ljudnivån för kultivatorer kan vara 92 och 96 dB, oljesumpens kapacitet är 0,4 och 0,6 liter, bränsletankens kapacitet är 1,5 och 3,6 liter.

Enhetens arbetsbredd varierar från 300 till 900 mm för vissa ändringar och 550 mm för andra. Alternativ med lägre priser används främst för små områden, till exempel för att odla jorden i rabatter. Startmotorn för bensintypskultivatorer är manuell, drivenheten har en växel framåt och en bakåt. Enheterna väger på olika sätt: det finns modeller i sortimentet med en massa på 30, 44 och 52 kg.

Det är viktigt att notera att vikt är en av de faktorer som bestämmer djupet för skärarnas penetration i marken. Till exempel i bensintyp kan den vara 26 och 30 cm.

Bild
Bild

Elektrisk

Dessa sorter har lågt ljud, vibrationer och inga avgaser. De är miljövänliga och lätta att använda, sådan utrustning är lämplig för nybörjare och det är lätt att reparera. Och en attraktiv faktor är också priset på enheter som är billigare än bensinmotstånd.

Till skillnad från bensinmotstånd ger dessa modeller inte möjlighet att justera markens bredd. Det är 55 cm med ett odlingsdjup i marken inom 20, 23, 28 cm.

Bild
Bild

Utrustningens förbrukningsdelar kan bytas ut, modellerna tillåter det.

Motoreffekten, beroende på modifiering, kan vara 1750 och 2500 W, vissa produkter har inte en omvänd funktion. Detta är dåligt eftersom användaren måste ta ut den manuellt, för att fördjupa jordbrukstekniken i marken, vilket kommer att kräva ytterligare arbete.

Vissa modeller av denna typ är utrustade med fällbara hjul.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fräsar av enheter är sabelformade, gjorda av hållbart stål. Förutom dem kan paketet innehålla ett snäckväxel, genom vilket vridmomentet överförs från motorn till själva fräsarna.

Produkterna är också utrustade med ett forcerat kylsystem som gör det möjligt att förlänga livslängden för motorfordon.

Bild
Bild

Enligt kundrecensioner är de elektriska sorterna av märkets odlare inte bara manövrerbara utan också kännetecknade av motståndskraft på lös mark.

Bild
Bild

Modellbetyg

Flera kultivatorer ingick i betyget av de bästa modellerna av märket.

Daewoo DAT 1800E - elektrisk kultivator med en robust motor. Den kännetecknas av låg energiförbrukning, lämplig för att odla jorden i rabatter och växthus, tränga in 23 cm i marken.

Bild
Bild

Power Products DAT 2500E - modell för odling av steniga och lerjordar. Den är lämplig för att plöja en tomt på upp till 5 tunnland, är utrustad med en fällstol, går 28 cm djupt ner i marken och är inte justerbar i bredd.

Bild
Bild

Power Products DAT 3530 - bensinteknik, som kan fungera i värme och frost, är avsedd för hård jord. Den är utrustad med Easy Start -alternativet, vilket minskar ansträngningen vid start av motorn, går 22 cm djupt ner i marken och kännetecknas av frånvaron av justering av fågbredden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Daewoo DAT 5055R - en kraftfull enhet med tillräckligt med vridmoment, vilket gör att utrustningen kan användas tillsammans med en harv, en rorkult och en adapter med säte för föraren. Den är kompakt och utrustad med en manuell växellåda med omvänd alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Effekt DAT 4555 - en bensinmotorodlare med en motoreffekt på 4,7 liter. med., tankens volym för tankning i 1,5 liter, djupet av jordbearbetning är 26 cm. Den kännetecknas av en hopfällbar mekanisk transmission, på grund av vilken rörelse utförs med en hastighet framåt och en bakåt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Daewoo DAT 75100R - en bensinodlare med en motorvolym på 221 cm³. Den skiljer sig från andra sorter genom systemet för justering av markens bredd, som kan variera från 600 till 900 mm. Enhetens plöjningsdjup är 30 cm. Enheten kännetecknas av en minskad ljudnivå och vibrationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Subtletter av val

Valet av önskat kultivatoralternativ bör baseras på typen av planerat arbete, deras volym, motoreffekt. Dessutom måste du ta hänsyn till jordtypen i regionen, för utan detta kommer du inte att kunna välja rätt modell med tillräcklig livslängd. Till exempel kan en elektrisk odlare applicera gödselmedel på jorden samtidigt som man plöjer. Det är viktigt att bestämma skillnaden mellan en kultivator och en bakomliggande traktor, eftersom uppgifterna för dessa enheter är olika.

Det är värt att överväga att en motorodlare är mer en mekanisk assistent för landarbete, det är ett budgetalternativ för utrustning. Det kan inte användas för stora tomter: de är maximalt kapabla att odla jorden inom 15 tunnland.

Priset på produkterna är utmärkt på grund av kapacitet och kraft. Ju enklare enheten är, desto billigare är den. Om jorden i köparens region är svår måste du ta en tyngre version av kultivatorn ., eftersom tätt nedtrampad eller till och med jungfrulig mark inte lämpar sig väl för försök att odla mark med hjälp av en enhet med låg effekt.

När du köper måste du titta på utrustningens optimala vikt och stabilitet, eftersom detta avgör om det kommer att hoppa upp ur marken under drift.

Bild
Bild

Ju kraftfullare utrustning, desto fler möjligheter för redskap. Om produkten har låg effekt kommer det inte att vara möjligt att installera gångjärn på den. Det är också viktigt att förstå vilket alternativ som är rätt för en viss användare.

Till exempel anses Daewoo DAT 1800E -versionen med en vikt på 13 kg och direkt rotering av fräsarna vara lätt och manövrerbar, den är utrustad med vassa blad. Under drift måste operatören emellertid hela tiden vara försiktig så att inte ledningarna klipps av.

Daewoo DAT 2500E är manövrerbar, men du måste förbereda sängar för det, vilket inte heller är för alla.

Bild
Bild

Användarmanual

Bruksanvisningen som följer med varje märkesodlare är ganska komplett. Den beskriver inte bara monteringen av varje enhet, utan också en bred lista över de viktigaste arbetspunkterna som uppstår från köparen. Den specificerar i detalj alla steg för att arbeta med enheten. Därför kommer användaren till och med att veta hur man felsöker efter att ha studerat den noggrant och korrelerat med de föreslagna bilderna.

Dessutom kommer han att kunna förbereda enheten ordentligt för övervintring, samt utföra underhåll.

Bild
Bild

Innan kultivatorn startas är det viktigt att bekanta sig med dess funktionalitet och kontrollerna. För detta finns en instruktion som måste studeras särskilt noggrant, med uppmärksamhet på säkerhetsåtgärder. Detta gör det möjligt att vid behov stoppa kultivatorns arbetsenheter och dess motor omedelbart.

Det är viktigt att komma ihåg att jordbruksmaskiner bör användas strikt för det avsedda ändamålet, vilket kommer att förlänga dess livslängd och förhindra haverier.

Bild
Bild

Maskinen måste köras med robusta skor med stabila sulor och byxor. I början är det viktigt att inspektera enheten för att undvika skador .… Om de är det måste du ta bort dem.

Ta bort främmande föremål från arbetsområdet (stora stenar, skräp och glas). Det är strängt förbjudet att sätta fötterna på eller under de roterande elementen … Det är också oacceptabelt att flytta kultivatorn när motorn är igång.

Tillverkaren rekommenderar att två personer lyfter och flyttar kultivatorn och håller den i handtagen och axlarna.

Detta måste göras med robusta skyddshandskar. Motorn får inte köras under tankning och får inte lämnas utan uppsikt. Oavsett vilken modell köparen väljer är det nödvändigt att köra in den. Faktum är att detta är en försöksoperation på en liten tomt utan tung last.

Bild
Bild

Att komma igång är det viktigt att inte bara justera hastigheten, utan också att justera kopplingen genom att välja rätt typ av redskap. När du arbetar i terräng med en sluttning måste du hela tiden övervaka utrustningens och redskapets korrekta position. Till exempel kan du inte plöja på en brant sluttning, eftersom detta är förolämpat med förlust av kontroll över kontrollen över kultivatorn.

Om du behöver arbeta på ett kuperat område bör du använda alla fyra skärarna. Kan inte arbeta över sluttningen … Dessutom är operatörens position inte tillåten under enheten som ligger på sluttningen. Användaren måste arbeta i stegets takt. Om jorden är stenig måste vinkelhastigheten minskas.

För att justera munstyckets penetrationsdjup i marken kan du ändra tryckkraften på enhetens handtag … Vänd inte motorn och ändra dess huvudposition.

Före och efter arbetet måste du kontrollera fästelementens tillförlitlighet genom att dra åt bultarna och muttrarna. Efter det måste du vänta tills motorn har svalnat. Först då kan du lägga det inomhus. Att arbeta med enheten innebär att man kontrollerar oljenivån, för vilken kultivatorn är installerad på en plan yta och med hjälp av en tratt, lägg till den till önskad nivå.

Bild
Bild

Under drift är det också viktigt att komma ihåg om underhållet av luftfiltret. För att göra detta kontrolleras det regelbundet för kontaminering. Om det finns några, skruva loss vingmuttern på filterhuset, ta bort och tvätta filterelementet, bli av med smuts inuti själva elementets hölje. Efter att det torra elementet behandlats med olja. Det är viktigt att justera kopplingskabeln med rätt spänning.

Rekommenderad: