Gardena -kultivatorer: Funktioner Hos Modeller Med Elmotor. Egenskaper Hos Stjärna-, El- Och Handodlare Från Detta Företag

Innehållsförteckning:

Video: Gardena -kultivatorer: Funktioner Hos Modeller Med Elmotor. Egenskaper Hos Stjärna-, El- Och Handodlare Från Detta Företag

Video: Gardena -kultivatorer: Funktioner Hos Modeller Med Elmotor. Egenskaper Hos Stjärna-, El- Och Handodlare Från Detta Företag
Video: 6 AMAZING IDEAS WITH AN ELECTRIC MOTOR 2024, Maj
Gardena -kultivatorer: Funktioner Hos Modeller Med Elmotor. Egenskaper Hos Stjärna-, El- Och Handodlare Från Detta Företag
Gardena -kultivatorer: Funktioner Hos Modeller Med Elmotor. Egenskaper Hos Stjärna-, El- Och Handodlare Från Detta Företag
Anonim

Odlare är mycket viktiga verktyg för markodling. Därför måste man uppmärksamma deras rationella val. Detta gäller även i fall där tillverkarens märke har visat sig från den bästa sidan.

Särdrag

Gardena -kultivatorer kännetecknas alltid av pålitlig, professionellt gjord fastsättning. Det gör det möjligt att använda verktyget utan att svänga. Teknik väljs mycket noga. Alternativ med aluminium- eller trähandtag är tillgängliga för användarna. Men du kan alltid föredra designen med handtag, som hjälper till att avlasta den någonsin laddade ryggen.

Företaget ger 25 års garanti för alla sina produkter . Genomgående hög kvalitet tillåter henne att inte vara rädd för negativa konsekvenser för sig själv. Odlare är utformade på ett sådant sätt att de inte bara är så tillförlitliga som möjligt, utan att de inte skadar anläggningarna under drift. För tillverkning av verktyg används förstklassigt stål, som garanterat skyddas mot korrosion genom speciella beläggningar. Vissa av de levererade produkterna är tillräckligt effektiva för att lossa knaprig jord utan problem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra verktygsalternativ är optimerade för lätta till måttligt svåra markförhållanden. I detta fall tillhandahålls naturligtvis skydd mot korrosiva processer på samma sätt. Det finns kultivatorer med en arbetsbredd på 3, 6 eller 9 cm. Gardena kan också erbjuda individuella stjärnmodeller. En av dem har en 14 cm bred arbetsdel.

En sådan enhet hjälper perfekt att förbereda marken för sådd och lossa sängarna . De fyra stjärnformade hjulen (därav namnet) säkerställer maximal krossning av jorden. Viktigt: den här designen är bäst kompatibel med ett 150 cm långt handtag. Den manuella stjärnkultivatorn är märkbart mindre, dess arbetsdel är begränsad till 7 cm. Men handtaget gör att du kan hålla med självförtroende, och om det behövs kan det alltid vara avlägsnas och ersätts med en annan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska system

Gardena elodlare modell EH 600/36 gör det möjligt att odla små och medelstora områden med maximal komfort. Tack vare en elmotor med en total effekt på 0,6 kW kan du med säkerhet klara klumpar i marken, applicera kompost och till och med gödsla. Viktigare är att motorn inte kräver konstant underhåll. Designen kompletteras med fyra speciella härdade skär.

Utvecklarna kunde se till att kultivatorn kunde användas med en hand . Blockering av oavsiktlig start tillhandahålls också. Eftersom spänningsavlastande enheter levereras kan ett par kablar läggas enkelt och säkert. Kraftverket behandlas med vevhus smörjmedel, vilket gör att det kan fungera så länge som möjligt. På grund av odlarens lätthet är det inte svårt att flytta den.

Elektriska maskiner kompletteras med ett brett utbud av redskap, vilket avsevärt ökar effektiviteten i deras användning. Hillers kommer att förstöra ogräset och hjälpa till att göra jämna furer. Vid arbete skjuter dessa anordningar marken i sidled och underlättar därigenom odlingens passage. Kullfästet bearbetar samtidigt en remsa på 20 cm. Kullaren kan nå upp till 18 cm djup.

Bild
Bild
Bild
Bild

Demontering av elektriska jordfräsar

Två elektriska jordbearbetare säljs under varumärket Gardena: EH 600/20 och EH 600/36. Skillnaden mellan dem manifesteras bara i bredden på den odlade remsan av mark. Denna indikator ändras beroende på axelns längd och antalet skär som används. Själva fräsarna är tillverkade på ett sådant sätt att det inte behövs skärpa. Eftersom massan av odlare av båda modellerna är liten kan de säkert flyttas runt på platsen för hand.

Det är viktigt att komma ihåg driftsreglerna:

  • du kan inte använda kultivatorer för krossning av sten;
  • det är oacceptabelt att använda dem för att plöja gräsbevuxna områden;
  • det är möjligt att odla marken endast i klart torrt väder;
  • innan du undersöker eller rengör delar av kultivatorn är det absolut nödvändigt att avbryta motorns funktion;
  • före varje start bör du först inspektera kultivatorn;
  • det är bara nödvändigt att arbeta när knivarna och säkerhetsanordningarna är fullt funktionsdugliga;
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du bearbetar webbplatsen bör alla stenar och andra fasta föremål, inklusive trädgrenar, tas bort från den.

Rekommenderad: