Sladdlösa Beskärningssaxar: Egenskaperna Hos Bosch EasyPrune Och Wolf-Garten Li-Ion Power-batterimodeller. Funktioner Hos Elektriska Beskärningssaxar

Innehållsförteckning:

Video: Sladdlösa Beskärningssaxar: Egenskaperna Hos Bosch EasyPrune Och Wolf-Garten Li-Ion Power-batterimodeller. Funktioner Hos Elektriska Beskärningssaxar

Video: Sladdlösa Beskärningssaxar: Egenskaperna Hos Bosch EasyPrune Och Wolf-Garten Li-Ion Power-batterimodeller. Funktioner Hos Elektriska Beskärningssaxar
Video: Bosch Cordless secateur EasyPrune 2024, Maj
Sladdlösa Beskärningssaxar: Egenskaperna Hos Bosch EasyPrune Och Wolf-Garten Li-Ion Power-batterimodeller. Funktioner Hos Elektriska Beskärningssaxar
Sladdlösa Beskärningssaxar: Egenskaperna Hos Bosch EasyPrune Och Wolf-Garten Li-Ion Power-batterimodeller. Funktioner Hos Elektriska Beskärningssaxar
Anonim

Prydnadsbeskärning av blomsterbuskar, formning av korta fruktträd och beskärning av druvor är tidskrävande och krävande. I den här artikeln kommer vi att titta på egenskaperna och funktionerna hos olika modeller av sladdlösa sekatörer, samt bekanta oss med tips för deras val och användning.

Bild
Bild

Särdrag

Den sladdlösa beskäraren är en variant av det vanliga trädgårdsverktyget, utrustat med en elektrisk drivning av bladrörelsen, driven av en inbyggd lagringsenhet. Strukturellt skiljer sig kniven på ett sådant verktyg nästan inte från de som används på manuella versioner, men handtaget är vanligtvis ett eller bredare, eftersom det rymmer batteriet och systemet som sätter bladet i rörelse.

Skärelementen hos sådana anordningar är vanligtvis gjorda av hållbara kvaliteter av verktygsstål och har ett hopfällbart fäste ., som låter dig ändra dem vid en störning. För att skydda knivarna från att gå sönder och operatören från skador på de flesta modeller är skärelementen täckta med ett plasthölje. I detta fall görs en av knivarna stillastående och kännetecknas av en lägre skärpningsgrad, medan den andra skärps märkbart vassare och ofta har en högre hårdhet på grund av ett särskilt utvalt härdningsregim. En fast kniv kallas också en stödkniv, och ofta görs ett spår på den för att tömma saften från de skurna plantorna.

Bild
Bild

Massan av sådana verktyg överstiger vanligtvis inte 1 kg, och de styrs med hjälp av avtryckaren som är inbyggd i handtaget . När spaken trycks in börjar skärelementet att röra sig. Så snart operatören släpper spaken återgår kniven till sitt ursprungliga läge. Verktyget kan användas både för att ta bort kvistar och torra grenar och för att beskära träd.

Fördelar

Den största fördelen med batteriskärsaxar jämfört med mekaniska är en märkbar besparing av trädgårdsmästarens ansträngningar och tid, eftersom autonoma modeller fungerar många gånger snabbare än manuella och inte kräver muskulära ansträngningar från operatören. Ett annat plus med sådana anordningar är att snittet på grenarna visar sig vara märkbart mjukare och tunnare jämfört med manuell beskärning, vilket har en positiv effekt på livskraften hos den skurna växten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Med ett antal otvivelaktiga fördelar jämfört med mekaniska modeller av trädgårdsbeskärare, har elektriska modeller och ett antal nackdelar:

  • den viktigaste är den märkbart högre kostnaden för sådana produkter i jämförelse med de mer välbekanta manuella alternativen;
  • en annan nackdel med batterier är behovet av att ladda enheten, eftersom en urladdad beskärare blir helt värdelös;
  • Slutligen utvecklar fristående modeller märkbart mer kraft än manuella modeller, så att använda enheten utan lämpliga försiktighetsåtgärder och fingerfärdighet kan leda till allvarliga skador.
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Den mest populära batteridrivna trädgårdssaxen på den ryska marknaden följande modeller kan namnges.

  • Sturm - en billig och bekväm kinesisk version, den tillåter skärning av mjuka grenar upp till 14 mm tjocka, men klarar inte hårt trä som är mer än 10 mm tjockt.
  • Bosch EasyPrune - en av de mest budgetmodellerna från det berömda tyska företaget. Det skiljer sig från de flesta analoger i den klassiska layouten med två handtag, vilket, beroende på dina preferenser, kan vara både en fördel och en nackdel. Kontrollen är också annorlunda - istället för att trycka på spaken måste du klämma i handtagen, vilket underlättar övergången från mekanisk till elektrisk beskärningssax. Utrustad med ett 1,5 Ah batteri, vilket begränsar antalet nedskärningar innan laddning till endast fyra hundra.

Men den här enheten är en av få som kan laddas från USB. Den otvivelaktiga fördelen med enheten är den maximala snittdiametern på 25 mm, vilket är tillräckligt högt för en billig modell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bosch CISO - den andra budgetmodellen från den tyska tillverkaren, med ett handtag. Trots den något lägre lagringskapaciteten (1,3 A * h) är enheten mer energieffektiv - en full laddning räcker för 500 nedskärningar. De största nackdelarna är lång laddning (ca 5 timmar) och liten snittdiameter (14 mm).
  • Wolf-Garten Li-Ion Power - en variant från ett mindre känt tyskt företag, som skiljer sig i ett högre pris jämfört med den tidigare modellen med en jämförbar snittdiameter (15 mm). Även om batterikapaciteten bara är 1,1 Ah, räcker en full laddning för 800 operationer. De otvivelaktiga fördelarna är ett bekvämt och ergonomiskt handtag och en mycket hållbar körning.
  • Ryobi RLP416 - ett budgetalternativ ursprungligen från Japan, låter dig klippa grenar upp till 16 mm tjocka. Den kännetecknas av ett bekvämt grepp, snabb batteriladdning (trots kapaciteten 5 A * h) och ett stort antal nedskärningar före laddning (cirka 900).
  • Makita DUP361Z - en av de mest kraftfulla modellerna från den japanska tillverkaren, som leder många betyg och samlar in många positiva recensioner. Den kännetecknas av den största tillåtna diametern på snittgrenar bland de övervägda verktygen - 33 mm. Utrustad med två litiumjonbatterier med en total kapacitet på 6 A * h, vilket är tillräckligt för att fungera i två dagar utan laddning. Till skillnad från andra enheter, vars lagring finns i pennan, finns batterierna i den medföljande ryggsäcken.

Kitens totala vikt når 3,5 kg, vilket kan kallas en tydlig nackdel. Kniven kan ställas in i ett av två lägen, vilket gör att verktyget kan ställas in för arbete med tjocka eller tunna grenar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

  • Innan arbetet påbörjas är det absolut nödvändigt att kontrollera enhetens laddningsnivå och enhetens användbarhet och även smörja in den med silikonspray. Om det på den valda dagen för beskärning faller kraftig nederbörd eller hög luftfuktighet observeras, är det bättre att skjuta upp arbetet eller använda en vanlig beskärare istället för en elektrisk.
  • För att undvika skador, försök att hålla din andra hand så långt bort från där du skär.
  • Torka av verktygen så ofta som möjligt och ta bort fragmenten av grenar som fastnat mellan dem. Helst bör detta göras efter varje snitt. Försök att aldrig tappa instrumentet, eftersom det kan skada dess elektriska komponenter.
  • Försök inte att skära grenar som är tjockare än den rekommenderade tjockleken för din verktygsmodell.
  • Låt aldrig elektriska ledningar, trådar och andra metallelement komma mellan enhetens blad, den är inte avsedd för skärning av metall och kan skadas. I bästa fall skadas bladet, i värsta fall kommer den elektriska drivenheten att gå sönder.
  • Om beskäraren börjar knacka eller göra andra okarakteristiska ljud under beskärningen samt bli väldigt varm eller röka, sluta beskära omedelbart, koppla ur enheten och skicka antingen in den för reparation eller demontera och försök fixa den själv.
  • Efter avslutat arbete, torka av arbetsytorna (helst med en trasa som är genomblöt i maskinolja) och vik tillbaka sekatörerna i förpackningen. Förvara enheten varm (men inte varm, annars kan batteriet skadas) och torrt.

Rekommenderad: