Manuell Borstskärare: Funktioner I Mekaniska Borstskärare Med Teleskopiska Handtag. Betyg Av De Bästa Trädgårdsmodellerna

Innehållsförteckning:

Video: Manuell Borstskärare: Funktioner I Mekaniska Borstskärare Med Teleskopiska Handtag. Betyg Av De Bästa Trädgårdsmodellerna

Video: Manuell Borstskärare: Funktioner I Mekaniska Borstskärare Med Teleskopiska Handtag. Betyg Av De Bästa Trädgårdsmodellerna
Video: 🏆 Top 5 Best Brush Cutters | Best Budget Brush Cutter (Buying Guide) 2024, Maj
Manuell Borstskärare: Funktioner I Mekaniska Borstskärare Med Teleskopiska Handtag. Betyg Av De Bästa Trädgårdsmodellerna
Manuell Borstskärare: Funktioner I Mekaniska Borstskärare Med Teleskopiska Handtag. Betyg Av De Bästa Trädgårdsmodellerna
Anonim

De handhållna häcksaxarna är idealiska för att klippa korta buskar och unga fruktträd. Verktyget är oumbärligt för bildandet av häckar och dekorativ beskärning av vissa barrträd. Om du har väldigt få träd är det helt onödigt att köpa elektriska eller batterisaxar.

Säkert kommer många att tycka om idén att arbeta med händerna i frisk luft och sätta skönhet och ordning på sin webbplats.

Bild
Bild

Egenskaper

Trädgårdshäcksaxar används för att klippa gamla grenar och bilda kronan på prydnadsväxter och vinstockar. Alla ägare till sommarstugor och hushållstomter hävdar enhälligt att detta verktyg är ett av de mest väsentliga verktygen i någon trädgårdsmästares arsenal.

Om det finns få växter på din webbplats, bör du föredra de enklaste och mest budgetmodellerna av den mekaniska typen . En manuell häcksakare liknar en vanlig sax i utseende och funktionsprincip: den har två handtag, tack vare vilka påverkan på skärytan produceras.

Bild
Bild

Som namnet antyder måste ett sådant verktyg hållas i händerna ., det vill säga mekaniska häcksaxar drivs av tillämpningen av mänsklig fysisk styrka. Som alla vet från skolans fysikkurs, ju längre hävstång, desto mindre ansträngning krävs för att producera den eller den aktionen. Det är därför handhållna häcksaxar har långa handtag. I de mest moderna modellerna kompletteras de med gummerade dynor för ett mer bekvämt grepp och grepp.

Det finns ett men extremt viktigt krav på skärbladet - kniven måste slipas så bra som möjligt.

Om de är trubbiga måste du använda ganska mycket kraft för att skära grenen, och själva snittet kommer att ta lång tid att läka.

Bild
Bild

Manuella borstsaxar har många fördelar:

  • lättviktig;
  • kompakthet;
  • tyst arbete;
  • förmågan att arbeta under alla väderförhållanden;
  • autonomi i arbetet (ingen anslutning till batterier och en växelströmskälla);
  • överkomligt pris.

Det fanns dock några nackdelar. Detta verktyg kräver användning av fysisk styrka, så långvarig användning kan leda till överansträngning och muskeltrötthet.

Bild
Bild

Många användare förvirrar en beskärare och en borstklippare . Dessa verktyg är mycket lika i princip för drift och funktionalitet - båda är lämpliga för beskärning av grenar och grenar. Borstklipparen förutsätter dock arbete i svåråtkomliga eller snarare höga områden. Således kan beskäraren skiljas från penselskäraren omisskännligt - den senare har ett mycket längre handtag, denna skillnad är svår att missa.

Lopparna är utformade så att odlaren kan nå grenar som ligger långt från marken. Dessutom kan sådana anordningar vara användbara för de markägare som av vilken anledning som helst inte vill böja sig, klippa av de nedre grenarna och korta buskarna.

I det här fallet kommer de långa handtagen att spara dig behovet av att böja dig en gång till.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Trädgårdsutrustningsbutiker säljer manuella slingor upp till 50 cm i storlek med sax. Samtidigt varierar bladets längd från 15 till 25 cm. Det finns en rad produkter utrustade med en spärrmekanism, som sekatörer. En borstskärare med teleskophandtag används för arbete med höga buskar. Facklarna är i allmänhet vågiga, även om versioner med raka facklor och fjäderretur också är tillgängliga.

Bild
Bild

Enligt konsumentbetyg är de bästa verktygen från tillverkare som Skrab, Palisad, Gardena, samt Grinda och Raco . Fiskars -märket är ganska populärt på penselmarknaden. Denna enhet låter dig justera lutningsvinkeln, samt justera produkten för höjd. Fräsarna kan rotera 90 grader åt båda sidor för god manövrerbarhet. Ett speciellt lås finns för att låsa knivarna. Med det här verktyget kan du inte bara klippa buskar utan även gräsmattor, och du kan göra detta utan att böja dig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att det finns en hel del intressanta modifieringar i tillverkarens produktlinje . Till exempel finns det spärrborstskärare här. Denna modell är utrustad med en extra tryckförstärkare, blad med en teflonskyddande beläggning, på grund av vilket materialets motstånd reduceras vid skärning.

Sådana loppers kan ta bort grenar upp till 3,8 cm i diameter. Samtidigt är de utrustade med långsträckta handtag, vars storlek når 68 cm. För arbete på hög höjd finns modeller med handtagslängd på 241 cm tillgängliga.

Bild
Bild

Bland sommarboende värderas produkter av det inhemska varumärket "Brigadier", vars funktion är en vågliknande skärpning. I en sådan modell beror planernas frigång på grenens storlek. Själva bladen är gjorda av härdat extra starkt stål. Självöppnande mekanismer tillhandahålls samt stötdämpande lager. Skärets längd är 15 cm, så enheten kan användas även utan stark fysisk påverkan.

Handtagen är bekväma, gummerade, enhetens vikt är bara 0,5 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allt detta gör det möjligt att använda instrumentet av kvinnor, ungdomar och äldre.

Subtletter av val

För att välja den optimala modellen för beskärning av träd och buskar på din sommarstuga eller gårdsgård, bör du först bestämma mängden planerat arbete. Handhållna enheter är bara optimala om du har få träd och en liten häck. Om du har ett ganska stort antal frukt- och barrgrödor, bör du vara uppmärksam på elektriska modeller och batterimodeller. Om ekonomiska resurser tillåter, är bensinknivar ett perfekt alternativ.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt bladens skärpa eftersom tråkig skärning kräver mycket mer kraft än en välslipad fackla. Vid skärning skadar trubbiga knivar dessutom trädets vävnad. De läker länge och hålor finns ofta kvar på behandlingsstället.

Bild
Bild
Bild
Bild

Se till att skärbladen är belagda med speciella föreningar , som stöter bort saften och saften på växten som släpptes under snittet. Om bladen inte har ett sådant skydd, kommer blad att hålla fast vid dem, vilket avsevärt minskar effektiviteten av det utförda arbetet.

Handtagen ska vara bekväma. Det är bättre att föredra produkter med ergonomiska handtag och gummikuddar.

De skyddar verktyget från att glida ut, och trädgårdsmästarens händer från förhårdnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Självklart är häcksaxens vikt och dimensioner också av stor betydelse när du väljer en viss modell. Mekaniska anordningar innefattar manuellt arbete, du måste hålla händerna i ett lyft läge ett tag. Därför, om du inte har fysisk uthållighet och utvecklade muskler, köp den lättaste modellen och se till att enheten sitter bekvämt i din hand, lätt öppnas och stängs. Graden av komfort med att arbeta med en borstklippare beror till stor del på detta.

Om du följer dessa enkla urvalsregler får du den perfekta modellen för dig . Ett sådant verktyg kommer att göra vården av din trädgård verkligen bekväm, effektiv och kommer att ge många trevliga stunder.

Rekommenderad: