Teleskopiska Uttag: översikt över Hydraulflaska, Låga Mekaniska Modeller I 2 Och 5 Ton. Hur Man Använder?

Innehållsförteckning:

Video: Teleskopiska Uttag: översikt över Hydraulflaska, Låga Mekaniska Modeller I 2 Och 5 Ton. Hur Man Använder?

Video: Teleskopiska Uttag: översikt över Hydraulflaska, Låga Mekaniska Modeller I 2 Och 5 Ton. Hur Man Använder?
Video: How hydraulic jack work 2024, Maj
Teleskopiska Uttag: översikt över Hydraulflaska, Låga Mekaniska Modeller I 2 Och 5 Ton. Hur Man Använder?
Teleskopiska Uttag: översikt över Hydraulflaska, Låga Mekaniska Modeller I 2 Och 5 Ton. Hur Man Använder?
Anonim

Jacket anses vara ett oumbärligt verktyg, inte bara i professionella biltjänster, utan också i bilisters garage. Trots det stora utbudet av denna enhet är det särskilt efterfrågan på teleskopmodeller avsedda för bärighet från 2 till 5 ton. De presenteras på marknaden i flera typer, som alla har sina egna tekniska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

En teleskopisk (dubbelstång) jack är en mobil enhet som är utformad för att lyfta last och ett fordon under underhåll och reparation. Principen för användning av en dubbelstångsjack är baserad på Pascals lag . Utformningen av denna enhet består av två kärl anslutna till varandra. De är fyllda med hydraulolja, som, när den pumpas genom en speciell ventil, rinner från en behållare till en annan, vilket skapar övertryck för att lyfta stammen.

Huvuddragen i teleskopiska uttag är att de har två funktionella stavar, detta ger lyft av lasten till en stor höjd.

Bild
Bild

Dubbelstångskontakter består av följande element:

  • cylindrisk tank för lagring av arbetsvätska;
  • en kolv som drivs av oljetryck;
  • distributör, är den ansvarig för jämn fördelning av trycket i rätt riktning;
  • ett filter som tar bort små partiklar och andra föroreningar från oljan;
  • tömnings- och tömningsventiler utformade för att bibehålla ett visst tryck och återföra spindeln till sitt ursprungliga läge;
  • pump som ansvarar för pumpning av hydraulolja och upprätthållande av tryck.
Bild
Bild

Vyer

I dag till salu kan du hitta teleskopiska uttag av olika slag - från stationära till bärbara och mobila. Förutom, lyftanordningen kan skilja sig åt i storlek, funktionsprincip och designfunktioner . De vanligaste typerna av dubbelstångskontakter inkluderar följande.

Mekanisk

Perfekt för bilentusiaster. Dess mekanism drivs av en persons fysiska ansträngningar. En sådan domkraft är vanligtvis diamantformad och har en glidmekanism, vars huvudkomponent är ledskruven . För att lyfta en last med en mekanisk anordning är det nödvändigt att vrida handtaget, medan lyftkapaciteten direkt beror på skruvgängan (ju bredare stigning, desto högre kan lasten lyftas).

Som regel används denna typ för att lyfta en last som väger 2 ton.

Bild
Bild

Bland de mekaniska dubbelstångskontakterna, rack och pinion-modeller, där en hopfällbar pick-up är monterad på ett stativ, förtjänar särskild uppmärksamhet . Jämfört med andra mekaniska knektar finns rack- och pinjonkontakter med lyfthöjder från 500 mm till 1 m.

De anses vara det perfekta valet för SUV -ägare och är oumbärliga för installationsarbete i konstruktion.

Bild
Bild

De främsta fördelarna med mekaniska enheter inkluderar: kompakthet (de tar liten plats i garaget), användarvänlighet, bra stabilitet, driftsäkerhet och ett överkomligt pris. När det gäller bristerna kan sådana uttag inte överbelastas med en oacceptabel vikt, och de har också låg effektivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hydraulisk

Denna typ körs på hydraulolja. Driftsprincipen är följande: drivpumpen skapar oljetryck, vilket får kolven (kolven) att röra sig och startar processen för att lyfta lasten till önskad höjd . Efter att arbetsvätskan har kommit in i pumpbehållaren börjar lasten sjunka smidigt. Dubbelkolven har många fördelar, bland vilka det är möjligt att särskilja en stor bärighet, smidig körning, hög effektivitet och rörlighet i strukturen.

Trots att denna typ av enhet har en lyftkapacitet på mer än 2 ton (de flesta modeller kan lyfta en last som väger 3, 4 och 5 ton) har utrustningen också en nackdel - bristen på möjligheten att justera sänkhöjden.

Dessutom är hydrauliska uttag dyra.

Bild
Bild

I sin tur är hydrauliska uttag indelade i flaskjack, valsar och speciella uttag (krokar, diamantformade).

Bild
Bild

De mest populära och funktionella är flaskmodeller med två stavar, de kännetecknas av en bekväm design och lång livslängd.

Bild
Bild

Rullen har funnit stor tillämpning bland bilister, den kan hittas i vilket garage som helst . Rullanordningens utformning är i form av en vagn med en stel ram, som tål tung belastning. Dessutom innehåller strukturen en skyddsventil, den utlöses vid överbelastning och ökar enhetens säkerhet.

Bild
Bild

De främsta fördelarna med rullande uttag inkluderar:

  • full autonomi;
  • hög effektivitet;
  • du behöver inte spendera tid och ansträngning;
  • säker och bekväm drift (kan användas på alla ställen där ett sammanbrott har inträffat).

Det finns inga nackdelar med sådana enheter.

Bild
Bild

Tillverkare

Varje bilägare borde ha i sin verktygslåda en så mångsidig och användbar enhet som en dubbelstångskontakt. Om köpet görs för första gången bör du ägna särskild uppmärksamhet åt modellernas betyg och ta hänsyn till recensionerna om tillverkarna. Följande tillverkare av teleskoputtag har visat sig bra på marknaden.

Etalon (Ryssland) . Detta företag är känt för sina produkter både på inhemska och utländska marknader. Dess huvudsakliga riktning är tillverkning av hydrauliska knektar (teleskopflaska och rullning), som är konstruerade för lyftkapacitet från 2 till 5 ton. Storleken på enheternas arbetsslag är från 100 till 200 mm. Knektar är idealiska både för att lyfta fordon under reparationer och för montering och demontering av byggnadsarbeten.

Bild
Bild

Matrix (USA) . Denna tillverkare är specialiserad på tillverkning av hydrauliska domkrafter av vagnstyp med en säkerhetsventil, som är konstruerad för en lyftkapacitet på upp till 3 ton. Den maximala lyfthöjden för enheten är upp till 140 mm och den höjd till vilken lasten kan lyftas är 520 mm. Enheter av detta märke kännetecknas av hög kvalitet, säker drift och överkomligt pris.

Bild
Bild

Kraft (Tyskland) . Produkter från denna världsberömda tillverkare anses vara de bästa, eftersom de kombinerar hög kvalitet och överkomliga priser. De flesta modeller som produceras av den tyska fabriken är hydrauliska flaskjack med en lyftkapacitet på 2 och 4 ton. Lyfthöjden för varje modell kan vara olika, men den överstiger inte 380 mm. Jacks är dessutom utrustade med en vevspak.

Bild
Bild

Zubr (Ryssland) . Denna tillverkare tillverkar mekaniska (rack), pneumatiska och hydrauliska dubbelbladade knektar med en lyftkapacitet på 2, 3, 4 och 5 ton. Alla enheter från detta märke kännetecknas av höga lyft- och plockhöjder, stabilitet, smidig körning och kompakthet.

Bild
Bild

Separat kan du också markera sådana utländska tillverkare som Ombra, Stayer, Stels . Deras produkter uppskattades inte bara av bilister, utan också av mästare på professionella bilverkstäder. Huvudproduktlinjen består av teleskopiska hydrauliska knektar med en lyftkapacitet på upp till 5 ton.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller ryska tillverkare har de också ledande positioner på marknaden. Dubbelbladiga uttag från Vladivostok och Petukhovsky gjuteri och mekaniska anläggningar är mycket populära inte bara i Ryssland, utan också utomlands . Inhemska tillverkare erbjuder ett brett utbud av knektar med en lyftkapacitet på 2 till 5 ton, det finns också modeller avsedda för en vikt på 8 till 40 ton.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Teleskopiska uttag används vanligtvis för lastbilar, bilar, bussar och annan utrustning. Tack vare enheterna kan du snabbt och enkelt höja en del av bilen ovanför marken och byta ut hjul och kuddar.

Bild
Bild

För att säkerställa att domkraften fungerar korrekt måste du följa vissa regler för dess funktion

  1. Använd inte enheten i de fall lastens vikt överstiger verktygets lyftkapacitet. Detta är traumatiskt och kan få domkraften att gå sönder.
  2. Innan du börjar arbeta med enheten är det nödvändigt att bestämma tyngdpunkten för den last som planeras lyftas. Dessutom krävs det att välja den lämpligaste positionen, först då kan domkraften installeras i upprätt läge på en plan och fast yta. Vid behov måste du dessutom lägga ett foder av hårt material under botten.
  3. Det är nödvändigt att manövrera enheten från den fullständiga stängningen av avgasventilen, för vilken änden av domkraftspaken används. Den förs in i pumpkolvens uttag och pumpningen startas, varefter kolven stiger smidigt. När maximalt lyft uppnås börjar den hydrauliska armen att låsas.
  4. Om du vrider avgaskolven börjar den sjunka. Det rekommenderas att svänga långsamt för att undvika olyckor. Om flera lyftanordningar används samtidigt är det mycket viktigt att se till att den specifika lastnivån inte överskrids och att lyfthastigheten för alla knektar är densamma.
  5. När du använder en teleskopjack är det viktigt att ta hänsyn till omgivningens lufttemperatur, om den är från -5 till -20 C, är det lämpligt att hälla olja i systemet som är resistent mot låga temperaturförhållanden. Dessutom är det nödvändigt att ständigt övervaka oljenivån i kolven, om det inte räcker kommer den erforderliga lyften inte att uppnås.
  6. När du lyfter en last är det strängt förbjudet att vara under den, liksom att skjuta olika delar av kroppen under den. Låglyftuttag kan inte användas för att säkra lasten på vald höjd.

Rekommenderad: