Sladdlös Tork: Funktioner Från Bosch, Black & Decker M.fl. Funktioner Hos Batteridrivna Kedjeloppar

Innehållsförteckning:

Video: Sladdlös Tork: Funktioner Från Bosch, Black & Decker M.fl. Funktioner Hos Batteridrivna Kedjeloppar

Video: Sladdlös Tork: Funktioner Från Bosch, Black & Decker M.fl. Funktioner Hos Batteridrivna Kedjeloppar
Video: Bosch carbon black – en ny serie vitvaror i svart. 2024, Maj
Sladdlös Tork: Funktioner Från Bosch, Black & Decker M.fl. Funktioner Hos Batteridrivna Kedjeloppar
Sladdlös Tork: Funktioner Från Bosch, Black & Decker M.fl. Funktioner Hos Batteridrivna Kedjeloppar
Anonim

Ofta tror folk att en motorsåg är det enda verktyget som hjälper till att klippa grenar. Motorsågar är mycket effektiva och användbara, men de kräver en viss skicklighet, så det är bäst att använda en sladdlös tappmaskin som är oberoende av strömkällan.

Vad är dem?

Loppers på den moderna marknaden presenteras i två typer:

  • sågliknande;
  • i form av sekatörer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Båda verktygen är praktiska att använda . Den enda skillnaden är att de som liknar beskärningssaxar har mer begränsade alternativ för grendiameter. Minisågar skär grenar med större diameter utan problem.

Den mest populära designen för beskärningssax är en där det övre skärbladet glider förbi den fasta underkäken. De ger ett rent snitt som läker snabbt på växter. En nackdel är att om det finns spel i bulten kan små grenar fastna mellan bladen.

Detta kommer att göra dem svåra att öppna eller stänga.

Bild
Bild

Fördelar

Bland de främsta fördelarna med sladdlösa sladdare är:

  • rörlighet;
  • enkelhet;
  • överkomlig kostnad;
  • arbetskvalitet.

Även en person utan erfarenhet kan använda ett sådant verktyg. Med sin hjälp utförs rengöringen av en trädgård eller tomt flera gånger snabbare. Ett mekaniskt verktyg är helt säkert om du följer reglerna.

Elektriska modeller är mycket lika i form som en motorsåg. Ingen ytterligare ansträngning krävs från användaren. Det räcker bara att ta verktyget till grenen och sätta på den, det tar enkelt bort den onödiga biten. Du behöver bara ladda batteriet regelbundet.

Bild
Bild

Beskrivning av de bästa modellerna

Idag har många tillverkare avancerat sin utrustning till de första positionerna när det gäller kvalitet och tillförlitlighet. Detta är inte bara Makita, utan även Greenworks, Bosch, samt Black & Decker av olika modeller.

Verktyget är populärt Makita uh550dz , som väger 5 kilo. Längden på sågen på en sådan enhet är 550 mm, batteriets kapacitet är 2,6 A / h. En av fördelarna med kniven är att den är vändbar. Upp till 1800 drag görs per minut. Sådan utrustning kan med rätta kallas professionell.

Bild
Bild

Det är värt att uppmärksamma Decker alligator lopper vilket är perfekt för beskärning av träd. Det är så bra att det inte kräver en motorsåg om grenarna inte är mer än 4 tum.

De främsta fördelarna är:

  • maximal kapacitet;
  • hög kraft;
  • patenterade klämbackar;
  • innovativa svampar.
Bild
Bild

Många verktyg har dock sina nackdelar. Till exempel, Decker LLP120B levereras inte med batteri eller laddare, så måste köpas separat. Det är sant att designen innehåller ett litiumjonbatteri, vilket förutsätter en längre livslängd jämfört med nickel-kadmium.

Li-Ion-batteriet behåller sin laddning 5 gånger längre än jämförbara 18V-nickel-kadmium-versioner.

Bild
Bild

Modell LLP120 laddas snabbare. Paketet innehåller en skiftnyckel, kedjor och en flaska olja. Om du planerar att använda verktyget löpande är det bättre att överväga att köpa ett extra LB2X4020 -batteri.

När man överväger modeller från företaget Bosh värt att uppmärksamma EasyPrune 06008 B 2000 … Han kan bita grenar med en diameter på 25 centimeter. En av fördelarna med denna modell är dess lilla storlek. Dess vikt är bara ett halvt kilo, så det är bekvämt att använda verktyget. En liknande tapp används som sekatörer.

Bild
Bild

Definitivt måste överväga och Black & Decker Alligator (6 ") 20-Volt … Det är en sammansättning som har stålblad, robusta handtag och en texturerad gummerad yta. Detta är absolut inte den trendigaste lopparen på marknaden, men det visar kvalitetsarbete och är prisvärt.

Bild
Bild

20V litiumjonbatterisystemet fungerar med de medföljande 20V MAX-batterierna. Dessutom finns det innovativa svampar med en 6-tums stång. Säkringar skyddar operatören från kretsen. Designen snäpper omedelbart över bladen så snart snittet är klart. Använd den medföljande skiftnyckeln för att lossa stångens fästbultar.

Hänger inte efter i popularitet och Black & Decker GKC108 , vars kostnad är nästan 5 tusen rubel. Dess batteriladdning räcker för att skära 50 grenar, vars diameter inte är mer än 2,5 cm.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du köper bör du vara uppmärksam på vilken typ av material som används. Högkolstål är värmebehandlat och testat för hållfasthet. Det bildar starkare blad som har en längre livslängd.

Ju längre handtaget är, desto mer skrymmande verkar instrumentet vara . En sådan stångsåg låter dig dock nå de övre nivåerna utan en stege. Vissa märken erbjuder teleskophandtag så att du kan justera längden som du vill.

När du köper utrustning bör du också ta hänsyn till dess vikt.

Användaren ska känna sig bekväm att hålla verktyget ovanför eller framför med utsträckta armar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Se nedan för en översikt över Makita DUP361Z trådlös beskärare.

Rekommenderad: