Black & Decker-skruvmejsel: Välj Batteridrivna Och Nätmodeller För 12 Och 18 V, Batteriets Funktioner Och Laddare För Skruvmejselborrmaskinen

Innehållsförteckning:

Video: Black & Decker-skruvmejsel: Välj Batteridrivna Och Nätmodeller För 12 Och 18 V, Batteriets Funktioner Och Laddare För Skruvmejselborrmaskinen

Video: Black & Decker-skruvmejsel: Välj Batteridrivna Och Nätmodeller För 12 Och 18 V, Batteriets Funktioner Och Laddare För Skruvmejselborrmaskinen
Video: GAZIROVKA - Black (2017) 2024, Maj
Black & Decker-skruvmejsel: Välj Batteridrivna Och Nätmodeller För 12 Och 18 V, Batteriets Funktioner Och Laddare För Skruvmejselborrmaskinen
Black & Decker-skruvmejsel: Välj Batteridrivna Och Nätmodeller För 12 Och 18 V, Batteriets Funktioner Och Laddare För Skruvmejselborrmaskinen
Anonim

För att ett konstruktionsverktyg ska kunna utföra de uppgifter som tilldelats det med hög kvalitet måste det vara pålitligt och funktionellt. Professionella byggare föredrar det amerikanska företaget Black & Decker när de behöver köpa en skruvmejsel. Detta företag erbjuder verktyg med mycket funktionalitet, så att de kan användas för borrning i både metall och trä.

Om märket

Black & Decker är en pålitlig tillverkare av elverktyg, trädgårdsredskap och en mängd hushållsapparater. Det grundades 1910 i Baltimore tack vare ansträngningarna från ingenjörerna Duncan Black och Alonzo Decker. Ursprungligen producerade företaget högkvalitativa verktyg för hemmet - övningar var särskilt efterfrågade. 12 år senare öppnades den första filialen i Kanada, sedan dök företaget upp i olika europeiska länder. Företagets popularitet har ökat varje år på grund av den utmärkta kvaliteten, användarvänligheten och hållbarheten hos produkterna.

Bild
Bild

Idag erbjuder Black & Decker -företaget ett brett utbud av verktyg och utrustning, och det producerar inte bara dyra produkter för professionellt bruk, utan också produkter av medel- och budgetklassen. Varje köpare kan välja det bästa alternativet beroende på personliga preferenser och användningsändamål.

För att bestämma kategorin för en produkt, titta bara på färgen på instrumentkroppen. Till exempel, produkter i röda fodral är valet av proffs, ett silverfodral anger medelklassen, gröna enheter är lämpliga för sällan hemma.

Produkter från det amerikanska företaget Black & Decker väljs på grund av följande funktioner:

  • regelbunden uppdatering av varor;
  • tillämpning av modern teknik;
  • hög kvalitetskontroll av varje verktyg;
  • erfarna medarbetare;
  • rik historia och stor erfarenhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det amerikanska märket Black & Decker erbjuder skruvmejslar för en mängd olika ändamål. Modeller med låg effekt är lämpliga för lätta installations- och reparationsuppgifter. En sådan enhet gör att du kan borra möbler för ytterligare montering.

Skruvmejselborraren i grundversionen kännetecknas av enkel design , medan enheten inte är utrustad med onödiga funktioner och ett stort antal inställningar. För proffs presenteras en separat linje, vilket förvånar med ovanliga lösningar. Till exempel är många förvånade över den ursprungliga utvecklingen av märket, som består i att skruvmejseln har en intelligent justering av kopplingen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att när man väljer en modell uppmärksammar många köpare på laddning. Black & Decker -märket erbjuder verktyg som fungerar på både blysyra- och litiumjonbatterier. Laddaren för skruvmejselbatteriet kan ha en spänning på 12, 18 och 24 V. Normalt kan ett sådant verktyg fungera utan strömkabel i cirka 5 timmar. En särskild egenskap hos Black & Decker skruvmejslar är att du kan ladda batteriet när som helst, utan att behöva vänta tills batteriet är helt urladdat.

Du bör uppmärksamma en annan innovation från Black & Decker -märket - laddarna har ett indikationssystem . Röd färg indikerar att kontakten är ganska dålig eller att funktionsstörningar är möjliga. Om den gula lampan tänds betyder det att anslutningen är korrekt och att allt fungerar som det ska. Slutligen indikerar en grön lampa att batteriet är fulladdat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

För att hitta den optimala skruvmejseln för specifika ändamål är det värt att överväga flera efterfrågade lösningar från Black & Decker.

Det bör noteras att skruvmejslar finns i två varianter: elnät och batteri. Nätverksverktyget är naturligtvis beroende av tillgängligheten av en strömkälla, men det kännetecknas av bättre prestanda med kontinuerlig drift och behöver inte heller ytterligare underhåll och vård.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modell EPC 14 CA är ett sladdlöst verktyg som lämpar sig för enkla uppgifter. Denna enhet kännetecknas av användarvänlighet och lätt design. Eftersom verktyget har låg effekt håller det en laddning ganska länge utan ytterligare laddning. Denna modell kännetecknas av god ergonomi, eftersom den ligger bekvämt i handen och praktiskt taget inte skapar vibrationer under drift.

Men om du använder EPC 14 CA -skruvmejsel för svårborrning, tar laddningen snabbt slut. Experter rekommenderar att du köper den här modellen för arbete med gips eller trä, så att materialets struktur är mjuk. Det är värt att notera att det här alternativet inte har laddningsindikatorer, och problem med batteripaketets strömförsörjning är ganska vanliga. Detta verktyg kan bara fungera med en hastighet, men det är utrustat med en backfunktion. Batteriets laddningstid är 3 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

BDCDC18K . Detta är en annan sladdlös modell som efterfrågas för borrning av olika hål, liksom för åtdragning av fästelement. Med bakåtfunktionen kan du lossa eller skruva loss fästelementen. Denna skruvmejsel har 10 vridmomentsinställningar, så du kan välja det bästa alternativet för arbete med skruvar. Paketet, förutom huvudverktyget, innehåller också ett batteri, laddare och fodral. Verktygets vikt är 0,78 kg.

Denna modell har en snabbkoppling som ger bekvämlighet för snabba bitbyten. Om det finns dålig belysning i rummet kan du använda den inbyggda belysningen. Skruvmejseln kännetecknas av en lång livslängd, eftersom den har ventilationshål. För att göra verktyget bekvämt att hålla har tillverkaren tillverkat ett halkskydd. Det är också värt att notera att batteriet presenteras utan självurladdning och utan minneeffekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

BL186KB . Denna modell är det mest kraftfulla och effektiva borstlösa alternativet som finns. Den är lämplig för att arbeta inte bara med trä, utan också med metall. Med det här verktyget kan du göra hål och dra åt skruvarna. Hög prestanda garanteras av en pålitlig borstlös motor. Verktyget har 22 vridmomentsjusteringslägen och ytterligare ett läge för borrning. Verktyg kan ändras ganska snabbt tack vare den nyckelfria chucken.

Användarvänlighet garanteras av närvaron av ett gummerat handtag med en halkskyddande effekt. På svagt upplysta platser kan du helt enkelt inte klara dig utan LED -bakgrundsbelysning, vilket också finns i det här verktyget. Med backningsfunktionen kan du säkert ta bort borrar som fastnat i materialet.

Det bör noteras att bilagorna kan förvaras i ett speciellt uttag inbyggt i enhetens bas. Produktens vikt är 1,08 kg. Batterispänningen är 18 volt. Paketet, förutom själva verktyget, innehåller två batterier, en laddare och ett fodral.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsinstruktioner

När du köper ett verktyg från Black & Decker kommer satsen att innehålla en bruksanvisning för instrumentet. Du bör läsa den mycket noga, även om du redan har arbetat med den här typen av verktyg tidigare. Det bör förstås att säkerheten måste komma först.

Enligt instruktionerna bör du följa följande regler:

  • det måste alltid vara ordning på arbetsplatsen, annars finns det risk för skada när du arbetar med en skruvmejsel;
  • denna enhet måste förvaras i ett torrt rum, samtidigt som man försöker undvika fuktiga platser och skydda den från plötsliga belastningar och stötar.
  • Låt inte barn röra verktyget eller vara i närheten när de arbetar med det.
  • det är nödvändigt att övervaka ärmarna så att de inte sugs in i enhetens roterande element - de ska alltid fästas;
  • skruvmejseln måste rengöras efter varje användning, eftersom detta tillvägagångssätt kommer att avsevärt förlänga dess livslängd;
  • för reparationer är det värt att bara använda reservdelar från tillverkaren - det är bättre att kontakta servicecentret;
  • Det är strängt förbjudet att öppna instrumentet själv.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanstående är bara några av reglerna för hantering av en skruvmejsel - det finns många fler av dem skrivna i instruktionerna. Var inte lat - du bör definitivt läsa dem, för det garanterar säkerheten.

Produkter från Black & Decker -företaget utmärks av utmärkt kvalitet och ökad säkerhet, men det är fortfarande nödvändigt att följa grundläggande regler.

Rekommenderad: