Fiskars Lopper: Egenskaper För UP86. Funktioner Hos Den Universella Krökta Bladträdgården

Innehållsförteckning:

Video: Fiskars Lopper: Egenskaper För UP86. Funktioner Hos Den Universella Krökta Bladträdgården

Video: Fiskars Lopper: Egenskaper För UP86. Funktioner Hos Den Universella Krökta Bladträdgården
Video: Fiskars Tree Pruners Cutting head maintenance UP82 & UP86 2024, Maj
Fiskars Lopper: Egenskaper För UP86. Funktioner Hos Den Universella Krökta Bladträdgården
Fiskars Lopper: Egenskaper För UP86. Funktioner Hos Den Universella Krökta Bladträdgården
Anonim

Det finska tillverkningsföretaget Fiskars är specialiserat på tillverkning av trädgårdsutrustning. Företagets produktportfölj omfattar trädgårdssaxar, beskärare, spadar och sågar. Alla produkter är av högsta kvalitet, ergonomi, användarvänlighet och hållbarhet. I artikeln kommer vi att prata om loppers av detta märke.

Bild
Bild

Märkeshistoria

Det finska företaget Fiskars har en lång historia - det skapades redan 1649 under den svenska drottningens Christinas regeringstid, som gav tillstånd till grundaren av varumärket Peter Torvostet att tillverka smidda produkter av gjutjärn. Gradvis började anläggningen att producera stångjärn, som blev råvaran för tillverkning av hakar, olika gängade delar, spikar och många andra typer av trädgårdsredskap.

Bild
Bild

Den ekonomiska krisen på 20 -talet av förra seklet drabbade fabriken allvarligt, under den perioden var det nödvändigt att begränsa arbetet med tillverkning av billiga trädgårdssaxar och nästan helt gå över till produktion av budgetprodukter av lägre kvalitet. Företaget kunde återgå till sin tidigare storhet först i slutet av andra världskriget. År 1968 lanserades en ny serie trädgårdssaxar med plasthandtag , som blev populär och igenkännbar tack vare den orange nyansen, som sedan blev märkets signaturfärg.

Bild
Bild

År 1977 öppnades en separat anläggning för produktion av beskärare och trädgårdsklippare, det var vid den tiden som produkterna började erövra marknaderna i många andra länder. I vårt land har märkets produkter sålts sedan 1994.

Idag är Fiskars en av världens ledande tillverkare av trädgårdsredskap, med representationskontor i 40 länder.

Tack vare den erfarenhet som har samlats under flera århundraden har företaget lärt sig att reagera flexibelt på förändringar i marknadstrender och har etablerat sig som en tillverkare av högkvalitativa och praktiska trädgårdsredskap.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Fiskars varumärke producerar en mångsidig multifunktionell tappa som effektivt bearbetar övervuxna buskar och trädkronor, samt skär torra och skadade grenar. Alla typer av ytterligare enheter är vanligtvis kopplade till sådana verktyg, till exempel en trädgårdssåg eller en behållare för att samla frukt. Lopparen är utformad på ett sådant sätt att det är möjligt att nå både lågväxande grenar och de som växer på höjd, medan man undviker användning av trappor och trappstegar - enhetens vertikala räckvidd når 4 meter.

Skärbladet genererar tillräckligt med kraft för att skära de mest försummade grenarna . Varje produkt har två spakar - en i slutet av handtaget och den andra i mitten. Huvudet kan svängas upp till 230 grader, vilket ger hög manövrerbarhet, så verktyget kan användas för att arbeta på de svåraste platserna.

Lopparna är lätta på grund av användningen av innovativt FiberComp -material i produktionen.

Bild
Bild

Kompositionen är gjord av polyamid, förstärkt med glasfiber, vilket resulterar i att kammaren blir otroligt stark och samtidigt mycket lätt . Bladen är belagda med en skyddande teflonbeläggning för att minska materialmotstånd och friktion under arbetet. Dessutom är vissa modeller dessutom utrustade med ett kontakthuvud, som är utformat för att skära särskilt hårt trä. Bladen är böjda, de klarar framgångsrikt torra och levande blommor upp till 5 cm i diameter, skär försiktigt av grenarna, utan att klämma eller skada plantans mjuka vävnader, tack vare detta läker snittplatsen mycket snabbt.

Verktyget lämpar sig inte för rost och försämras inte under påverkan av harts och växtsaft som släpps ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest moderna modellerna är tillverkade i en teleskopisk version, sådana enheter kan klippa grenar på upp till 5 meters höjd. De flesta Fiskars -modeller kompletteras med en dedikerad PowerGear -drivlina ., uppfyller ett sådant verktyg kraven hos de mest kräsna trädgårdsmästarna. Dessa verktyg är utrustade med växelmekanismer, de ökar växelns kraft, så att skärkraften fördelas jämnt. Sådana anordningar gör det möjligt att avsevärt underlätta beskärning av grenar flera gånger i jämförelse med andra konkurrentdesigner. Handtagen är ergonomiska, lätta och hållbara, täckta med gummerade kuddar.

Bild
Bild

Recensioner

Kundrecensioner av Fiskars motordrivna avskärare är generellt positiva. Trädgårdsmästare noterar att när man beskär växter med beskärningssaxar från andra tillverkare blir händerna väldigt trötta och som ett resultat skadar och svullnar. Användningen av Fiskars verktyg ger dock inte sådana konsekvenser, allt arbete görs snabbt, kräver liten ansträngning och orsakar absolut inget obehag.

När man beskär växter även i de dyraste sektorerna tog det minst en timme att bearbeta 5-7 träd, och med Fiskars-verktyget tar dessa uppgifter inte mer än 25 minuter.

Bild
Bild

Kunder noterar att den svängda plana lopparen bokstavligen "strimlar" stammarna av hallon och björnbär . Allt som behövs för detta är bara att föra ihop båda handtagen, analogt med vanlig sax. Tillverkaren hävdar att produkterna har en teflonbeläggning, trädgårdsmästare bekräftar bladens höga motståndskraft mot plantasaft - skärbladet rostar inte under flera säsonger med konstant användning. Fördelarna med märket inkluderar också användarvänlighet: sladdare av denna typ är mycket lätta, kompakta och bekvämt placerade i handen, och reservdelar till ett sådant verktyg kan köpas i alla större järnaffärer. Ett sådant verktyg är bra för äldre, ungdomar och kvinnor som ofta måste ta hand om planteringar utan någon hjälp utifrån.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också nackdelar - till exempel priset, som är högre än för liknande produkter från andra tillverkare.

En annan nackdel är att tapparen måste hållas med båda händerna när du arbetar, annars stängs den helt enkelt inte.

För personer med låg fysisk kondition kan hantering och avlägsnande av överväxt av växter vara problematisk, eftersom trädgårdsmästaren ofta måste hålla i stammen eller något annat stöd med en hand.

De flesta köpare tycker att att köpa en Fiskars Power Drive Lopper är ett av deras bästa köp ., eftersom verktyget låter dig inte bara underlätta underhållet av trädgården, utan också att njuta av sådant arbete. Bland de mest populära modellerna skiljer användarna Fiskars UP86, Fiskars (L) L78, UPX82, UP84 / UP 86, L86 SmartFit, liksom QuikFit och Fiskars SingleStep.

Rekommenderad: