Barbell Lopper: Funktioner I Den Långhanterade Höghuset För Stora Träd. Egenskaper Hos Lux-Tools Och Palisad-modellerna

Innehållsförteckning:

Video: Barbell Lopper: Funktioner I Den Långhanterade Höghuset För Stora Träd. Egenskaper Hos Lux-Tools Och Palisad-modellerna

Video: Barbell Lopper: Funktioner I Den Långhanterade Höghuset För Stora Träd. Egenskaper Hos Lux-Tools Och Palisad-modellerna
Video: CAT M318 2024, Maj
Barbell Lopper: Funktioner I Den Långhanterade Höghuset För Stora Träd. Egenskaper Hos Lux-Tools Och Palisad-modellerna
Barbell Lopper: Funktioner I Den Långhanterade Höghuset För Stora Träd. Egenskaper Hos Lux-Tools Och Palisad-modellerna
Anonim

Den som har en trädgård vet hur svårt det är att underhålla den i ett vackert, hälsosamt tillstånd. Träd och buskar behöver ständig vård: ta bort torra, sjuka grenar, bilda plantans krona, klipp busken. Det är svårt att bearbeta, till exempel, stora parker med en enkel beskärare, så mer moderna verktyg - loppers - kom för att hjälpa trädgårdsmästaren. De är utrustade med långa handtag, har olika design och gör det möjligt att stanna på marken att beskära grenar på höga höjder.

Bild
Bild

Särdrag

Torkaren är samma beskärare, bara med långa handtag. Om det är en skivstång är den istället för handtag utrustad med en lång stång: monolitisk, hopfällbar eller teleskopisk, vars längd kan vara upp till 5 meter. För möjligheten att ta bort grenar på hög höjd kallas strukturen en polskärare. Det gör att du kan beskära höga träd utan hjälp av en stege, hålla verktyget med ena handen vid stången och med den andra dra i sladden (specialrep).

Stångskärare kan ta bort grenar i olika vinklar, de är ergonomiska, så att de inte fastnar även i täta kronor . Många modeller har en systemdrift som överför kraft till klippaggregatet. Detta gör det möjligt att hantera tjockare och stadigare grenar. Produkterna är mekaniska, elektriska och bensin, många av dem är utrustade med ett antivibrationssystem.

Loppers används för att ta bort grenar upp till 5 cm tjocka, medan bensin- och elmodeller är utrustade med en minisåg och hanterar tjockare grenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör inte försöka bita tjockare grenar än vad som anges i instruktionerna med en vanlig mekanisk stångskärare. Klippenheten kan fastna och försök att dra ut den från en hög höjd med mekanisk kraft kommer att bryta verktyget.

Stångsågen har flera nackdelar, som också bör nämnas:

  • det är svårt att göra ett perfekt snitt på en höjd, det kan uppstå i fel vinkel eller leda till delaminering av grenen;
  • snittet kan inte täckas för att skydda det från inträngande av destruktiva bakterier.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Alla loppare, inklusive höghus, är indelade i tre stora kategorier: mekanisk, elektrisk, stång. De används i olika fall, så när du köper bör du ta hänsyn till varje instrument. Modeller kan rekommenderas för beskärning av torra eller levande grenar, enkla eller lockiga hårklippningar, för arbete med material av olika tjocklek.

Det är också viktigt att bestämma vilken typ av skivstång . Den enklaste av dem har ett monolitiskt långt handtag med en klippeenhet fäst vid den. Många modeller är utrustade med ett avtagbart handtag eller med en extra stångförlängning. De mest populära lopparna är utrustade med en teleskopstruktur som sträcker sig som ett teleskop.

När du väljer ett verktyg för din trädgård bör du först bekanta dig med och förstå vad de olika typerna av verktyg är.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mekanisk

Denna typ av avverkare fungerar med mekanisk kraft, det vill säga manuellt arbete används. Det utgör en grupp som inkluderar alla stångsågar, med undantag för el och bensin. Mekaniska modeller har en enklare design, budgetkostnad och är ofta utrustade med stavar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Planar och kontakt

Loppers kännetecknas av olika egenskaper, inklusive typen av blad. Platta produkter liknar sax med två vassa skärytor. Knivarna rör sig mot varandra. Ibland ser bladet på en av dem ut som en platt krok med vilken det är lätt att greppa grenarna. Växter som skärs med platta knivar är mjukare och mindre traumatiska. Lämplig för ungt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontaktblad är utformade för att fungera med både torrt och levande material. Deras övre kniv är dubbelkantad, den passerar genom knuten med ansträngning och anligger mot den nedre platta, som fungerar som ett stopp.

Separat kan du markera typen av blad med ett städ . Den övre kniven sänks ned på ett plant specialstopp med en urtagning i vilken den faller. Typ av blad kan betraktas som kontakt, verktyget klämmer inte, men skär liksom en gren. Designad för torrt material.

Alla typer av blad som beskrivs kan ha en stångmekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gå förbi

Denna mekaniska anordning har en kontakttyp knivar. Det övre vassa bladet är placerat i riktningen av den gren genom vilken det kommer att passera, med ansträngning som faller på den nedre, envisa delen av klippaggregatet. Bypass-stångens polsåg är lätt och manövrerbar, med sin hjälp utför de en tänkt klippning av buskar och träd, tar bort grenar på svåråtkomliga platser, till exempel i en taggig buske. Det fungerar bra med färsk skog och stora blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med spärrinsats

Varje manuell mekanism blir mer perfekt om den är utrustad med ett hjul med spännarm, som vanligtvis är dolt i handtaget. Materialet skärs med hjälp av abrupta rörelser, de ökar belastningen på grenen och underlättar trädgårdsmästarens manuella arbete. Verktyget har en liten klippaggregat, vilket gör det mer funktionellt och kan nå de svåraste områdena. Ratcheting -utrustning är ofta utrustad med ett stånghandtag och en extra bågfil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk

Dessa strukturer kallas också motoriska, de är utrustade med minisågar, de fungerar från nätverket. Elektriska barhackare fördubblar ansträngningarna och arbetstiden för trädgårdsmästaren tiofaldigt. De är lätta, arbetsenheten kan rotera 180 grader, höjden på deras handling kan vara 4-6 meter. Nackdelarna inkluderar en högre kostnad än en mekanisk modell och beroende av en strömkälla. Handlingsradie (trädgårdsskärning) begränsas av elkabelns längd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppladdningsbar

Batteridrivna stångjärn kan arbeta var som helst i en trädgård eller park, oavsett extern strömkälla, vilket är ett stort plus för trädgårdsutrustning. I produktens handtag finns en behållare för smörjning av minisågkedjan. Nackdelen med en sådan mirakelteknik kan kallas kort arbetstid, eftersom batterierna periodiskt måste laddas. Ofta innehåller satsen två laddare, vilket ökar skärtiden. Sladdlösa sladdare är dyrare än nätverksanslutna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bensin

De klassas som professionell motorutrustning. Det är det mest kraftfulla trädbeskärningsverktyget. Under en kort tid odlar de stora parkområden. Det kan läggas till fördelarna att bensinstången, till skillnad från den elektriska, används autonomt och i alla väder. Verktygets kraft är tillräcklig även för stora och tjocka grenar. Med ett stavhandtag kan bensinenheten arbeta på upp till fem meters höjd. Men av säkerhetsskäl bör sådana modeller endast användas när de står på marken, utan att använda en stege.

Bild
Bild

Nackdelarna med bensinutrustning inkluderar tung vikt, höga kostnader och behovet av bränsle. Loppers är bullriga och behöver regelbundet underhåll.

Laguppställningen

Efter att ha bekantat dig med de olika modellerna av stånghoppare och jämfört dem med dina behov kan du fortsätta att köpa. På marknaden för konstruktionsverktyg representeras denna utrustning av många modeller: Ryobi RPP750S, Grinda 40242, Gardena, Skrab, Verve PC29, Raco. Här är några mer populära produkter mer detaljerat.

  • Modell Mr Logo 47619 är en växellåda med en roterande arbetsdel för skärning av torrt material. Utrustningen är utrustad med en såg, stången har en teleskopisk struktur.
  • " Tsentroinstrument 0220" stång , utformad för att fungera med höga buskar, bildar häckar väl. Stångsågen har en platt typ av blad och är utrustad med en spärrmekanism.
  • Lopper Lux-Tools, tillverkad i Kina , avsedd för buskar och korta träd. Klipper grenar maximalt på en höjd av 2,5 meter. Har en bågfil fixerad med skruvar och en teleskopstång.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Palisad 60581 - stångtapp med rak snitt. Designad för att klippa levande grenar inte tjockare än två centimeter, belägna på en betydande höjd. Den används för kransformning och kantning. Skärbladet har en oxiderad skyddande beläggning.
  • Stångtappare SSh-02 tillverkad i Ryssland, väger 660 g. Verktyg av god kvalitet, kan klippa tjocka grenar, fungerar enkelt med både levande och torrt material. Designad för arbete på betydande höjder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den moderna industrin producerar ett stort antal typer av trädgårdsredskap, och idag är det inte svårt att välja en barstoppare.

Rekommenderad: