Fiskars Telescopic Lopper: Funktioner I PowerGear UPX 86 Universal Trädgårdsmodell. UP86 Lopper Features

Innehållsförteckning:

Video: Fiskars Telescopic Lopper: Funktioner I PowerGear UPX 86 Universal Trädgårdsmodell. UP86 Lopper Features

Video: Fiskars Telescopic Lopper: Funktioner I PowerGear UPX 86 Universal Trädgårdsmodell. UP86 Lopper Features
Video: Тест высотореза Fiskars UPX86 2024, Maj
Fiskars Telescopic Lopper: Funktioner I PowerGear UPX 86 Universal Trädgårdsmodell. UP86 Lopper Features
Fiskars Telescopic Lopper: Funktioner I PowerGear UPX 86 Universal Trädgårdsmodell. UP86 Lopper Features
Anonim

Bildandet av trädkronans krona är nödvändigt för en bra skörd och för att platsen ska se vacker ut. Traditionellt utförs sådant arbete med avgränsare, bland vilka teleskopmodellerna sticker ut, vilket ökar hastigheten och säkerheten för beskärning avsevärt. Artikeln beskriver egenskaperna hos Fiskars teleskopskärare.

Karakteristisk

Det finska företaget Fiskars spårar sin långa historia tillbaka till 1649, då ett metallbearbetningscenter grundades i byn Fiskars. Sedan dess har företaget etablerat produktionen av olika metallverktyg, inklusive trädgårdsarbete. Företaget är allmänt känt för sina högkvalitativa knivar (den berömda "finländaren") av speciella stålkvaliteter.

Bild
Bild

Det var ett finländskt företag som först skapade universalhoppare 1997 , vilket möjliggör beskärning av kvistar och grenar både på låga och relativt höga (upp till 6 m) höjder. Denna mångsidighet har blivit möjlig på grund av användningen av en fällmekanism för teleskophandtag. Sedan dess har erbjudanden från andra tillverkare blivit tillgängliga på marknaden, men det är Fiskars produkter som fortfarande förblir kvalitetsstandarden och "trendsättare" i denna nisch.

Verktygets skärände är tillverkad av hållbart stål, medan handtaget är gjord av antingen aluminiumlegering eller kolfiber eller från polyamid, tack vare vilken det är möjligt att uppnå en kombination av kraft och lätthet. En annan viktig egenskap hos det finska trädgårdsverktyget är användningen av en spärrmekanism i beskäraren, som gör att du kan fixa verktyget på platsen för den planerade beskärningen. Detta förbättrar avsevärt noggrannheten och användbarheten.

Bild
Bild

Alla modeller har ett justerbart skärhuvud som gör att du kan styra sekatörernas lutningsvinkel upp till 230 °. Den maximala diametern på grenar som skärs med finska verktyg är 3,2 cm. Skärdelens drivning i de finska delimbersna är dold inuti handtaget, vilket ytterligare ökar arbetssäkerheten.

Slutligen är Fiskars loppers enkla att demontera, så att även de längsta modellerna tar upp mer än 1,5 meter utrymme när de är vikta.

Bild
Bild

Modeller

De vanligaste modellerna för tillfället är följande.

SmartFit - den kortaste och mest prisvärda teleskopmodellen, höjden kan justeras från 67 till 92 cm.

Bild
Bild

Fiskars UP84 - möjliggör beskärning i höjder upp till 4 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fiskars UP86 - skiljer sig åt i användningen av ett polyamidhandtag och med en vikt på drygt 1 kg kan du klippa grenar på en höjd av 6 m.

Bild
Bild

Fiskars PowerGear UPX82 - låter dig klippa knop på en höjd av upp till 3,5 m. Skiljer sig i användningen av en unik PowerGear -lyftmekanism, vilket minskar ansträngningen som krävs för att klippa knutar och grenar med upp till 3,5 gånger jämfört med klassiska modeller.

Bild
Bild

Fiskars PowerGear UPX 86 - klipphöjd upp till 6 m, PowerGear -system installerat.

Bild
Bild

Tips för ansökan

Innan arbetet påbörjas måste du montera verktyget och konfigurera det för att passa dina behov. För att göra detta måste du ansluta halvorna av teleskophandtaget och sedan föra drivsladden genom ett speciellt hål i stången och dra den genom den så att den ansluter sekatörerna och handtaget (som vanligtvis är orange). Även om kombinationen av ett teleskophandtag och en dold drivkabel (och användningen av PowerGear på vissa modeller) ökar säkerheten för finska delimbers jämfört med billigare motsvarigheter, är trädgårdsskötseln fortfarande farligare. Det största hotet kommer från beskurna grenar och kvistar som faller från en höjd, vilket kan orsaka allvarliga skador, särskilt om det kommer i ögonen.

Därför är det lämpligt att utföra allt arbete i skyddsglasögon och handskar samt i täta kläder som täcker alla delar av kroppen (för att undvika nötning och skärsår).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

De flesta ägare till Fiskars loppers noterar deras lätthet, tillförlitlighet och användarvänlighet. Ägare av verktyget med PowerGear -systemet noterar att även kvinnor kan arbeta med en sådan enhet, eftersom kraften som krävs för att knyta är märkbart lägre än analogernas.

Den största nackdelen är aluminiumnit, som ofta skadas.

Rekommenderad: