Sladdlös Häcksax: Funktioner För Att Välja En Trädgårdsteleskopisk Häcksax. Betyg Av De Bästa Modellerna

Innehållsförteckning:

Video: Sladdlös Häcksax: Funktioner För Att Välja En Trädgårdsteleskopisk Häcksax. Betyg Av De Bästa Modellerna

Video: Sladdlös Häcksax: Funktioner För Att Välja En Trädgårdsteleskopisk Häcksax. Betyg Av De Bästa Modellerna
Video: Best Telescopic Hedge Trimmer Reviews 2021 | Best Budget Telescopic Hedge Trimmer (Buying Guide) 2024, Maj
Sladdlös Häcksax: Funktioner För Att Välja En Trädgårdsteleskopisk Häcksax. Betyg Av De Bästa Modellerna
Sladdlös Häcksax: Funktioner För Att Välja En Trädgårdsteleskopisk Häcksax. Betyg Av De Bästa Modellerna
Anonim

Den sladdlösa häcksaxen är den perfekta lösningen för trädgårdsarbete. Med sin hjälp kan du enkelt underhålla en häck i gott skick, bilda kronor på träd och buskar. Tack vare den icke-flyktiga designen ger tekniken hög rörlighet, kan användas för rak och lockig beskärning av växter. Till skillnad från beskärningssaxar klarar de framgångsrikt även komplexa och tjocka grenar, så att du snabbt kan ordna ganska tät vegetation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Den sladdlösa häcksaxen, som visade sig på marknaden relativt nyligen, har blivit en riktig hit bland trädgårdsredskap. Med ett sådant verktyg kan du enkelt vägra betydande utgifter för fysisk styrka och mycket underlätta vården av trädgården. Automatisk utrustning med inbyggt batteri med elektrisk strömförsörjning och ganska kompakta dimensioner är praktisk att använda, funktionell och har samtidigt en imponerande arbetsresurs.

Bild
Bild

Det sladdlösa trädgårdsverktyget är miljövänligt och säkert för trädgården. Det kräver inte användning av bränsle, till skillnad från bensinmodeller. Det finns inte heller något beroende av elnätet. Bland andra funktioner i denna typ av utrustning kan flera kriterier noteras.

  • Rörlighet . Du kan röra dig fritt på webbplatsen och inte slösa tid på att leta efter ett uttag eller en förlängningssladd.
  • Bekväm hantering av växter i alla höjder . Med sådan utrustning kan du klippa, forma kronan och utföra andra manipulationer utan onödigt krångel.
  • Arbetslagret på en enda laddning gör att du kan tillhandahålla autonomt arbete i 60-180 minuter . Om du har ersättningsbatterier kan du bekvämt fortsätta klippa efter att du har installerat dem.
  • Ta hand om nästan alla trädgårdar . Laddningsbara modeller är lämpliga för konstant, daglig användning.

Alla dessa fördelar gör den mobila beskäraren verkligen till det bästa valet. Men det är viktigt att komma ihåg att även om buskskärare av denna typ har full autonomi, är de utformade för grenar med en diameter på högst 20 mm. Ju tjockare växtlighet du skär, desto oftare kommer du att behöva ladda eller byta batteri.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

Batteridrivna borstskärare är av en typisk design, som består av följande element:

  • bekvämt handtag;
  • en kropp i vilken skärelementen är fixerade;
  • slipade sågblad (en eller två);
  • avtagbart batteri;
  • en elmotor som ger en impuls att flytta bladen.

När du väljer en produkt bör du vara uppmärksam på kvaliteten på dess utförande, material och tekniska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Klassiska sladdlösa häcksaxar har ett relativt litet arbetsområde på grund av bladens längd och handtagets storlek. De räcker för att bearbeta häckar eller låga buskar. Men om uppgiften ska utföras på en höjd av 2-3 m över marknivå, är det värt att välja ett teleskopiskt designalternativ. Den har ett skjutbart, justerbart handtag som gör att du kan uppnå önskad höjd.

Bild
Bild

Valet av en teleskopisk häcksax ska baseras på flera kriterier

  • Den elektriska beskärningsskjuven måste ha en solid, pålitlig konstruktion utan luckor.
  • Maximal kraft. Ju högre höjd desto mer intensiv måste skärkraften vara.
  • Styrkan hos de valda materialen. Högkvalitativ plast, pålitlig isolering av elmotorn, blad i rostfritt stål tillåter användning av utrustningen under lång tid.
  • Närvaron av en fjärrstartknapp på stången. Det är detta element som säkerställer bekvämligheten med att arbeta när verktyget lyfts till en höjd.
  • Förekomsten av en variabel lutningsvinkel för fästet. Med det kan du enkelt komma till de svåraste åtkomliga områdena i kronan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på dessa punkter är det möjligt att tillhandahålla en bekväm och effektiv användning av trädgårdsutrustning med en teleskopisk förlängning. För en klassisk trädgård med små växter eller häckar är det inte nödvändigt med teleskopiska element - för att trimma tunna grenar är modeller som liknar en hårklippare med ett riktat blad och en splitter i slutet lämpliga. De gör ett utmärkt jobb med lockiga hårklippningar, påskyndar processen med egenvård för grönområden.

Bild
Bild

Ett annat designalternativ för sladdlösa häcksaxar har riktningsblad med vassa tänder. De är placerade i ett gemensamt plan, och både ett och två element kan vara rörliga samtidigt. Vid kontakt med grenar stänger tänderna och separerar dem, som en motorsåg eller en klassisk beskärare. Räckvidden för bladlängder i sådana modeller är 10-60 cm. Dessutom har kortare sågblad ökad rörelsehastighet, samtidigt som även amatören kan känna sig som en riktig trädgårdsmästare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Det kommer att vara användbart att studera betyget för de bästa modellerna innan du köper utrustning. Här anses modellerna som presenteras nedan vara relevanta alternativ.

  • Gardena AccuCutLi 9851 . Detta är en budgetmodell med en liten bladlängd och kompakta mått. Den kan manövreras med en hand, den är bekväm att starta, den har en funktion som skydd mot oavsiktlig start. Den kompakta tekniken ger lite ljud och kommer med ett skyddande fodral.
  • Ryobi ONE + OGS1822 . Detta är en laddningsbar modell med en batteritid på upp till 55 minuter. Levereras med en extra uppsättning snabbbytarfästen, gummerat grepp. Saks med ett 12 cm blad kompletteras med en 20 cm borstsax.
Bild
Bild
Bild
Bild

Greenworks 80V Pro - Professionell borstlös modell med en skärbladslängd på 61 cm Det kraftfulla batteriet ger elmotorn prestanda hos en förbränningsmotor. Paketet innehåller en backstop -knapp och roterande handtag för enkel användning under körning. Det inbyggda litiumjonbatteriet har en kapacitet på 80W. Utrustningens massa är 5,5 kg, den inbyggda borstlösa motorn når en effekt på 500 watt.

Inhemska tillverkare är inte nöjda med ett brett urval. Endast "Interskol" sticker ut - ett märke som producerar elektriska borstsaxar endast i versionen med strömförsörjning från elnätet. Sådana modeller uppnår en effekt på 1000 W, men kräver en konstant anslutning till uttaget.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Reglerna för att välja en sladdlös häcksax är ganska enkla. Det första du ska komma ihåg är mekaniken i arbetet. Det är direkt relaterat till konstruktionstypen. De billigaste, budgetmodellerna produceras i form av ett slags hårklippare. De kan manövreras med en hand, men deras prestanda, liksom effekt, är relativt låg.

Bild
Bild

Antal och typ av knivar . Modeller av häcksaxar med två skärblad anses vara mer tillförlitliga och effektiva för häck- eller trädgårdsunderhåll. Alternativet, där endast ett blad har en räckvidd, och det andra kvarstår, är billigare. Men vibrationer känns mycket starkare i dem, vilket ökar belastningen på en persons händer under arbetet. Modeller med två rörliga sågblad går snabbare och överbelastar inte operatörens muskler under användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Typ av frisyr spelar också roll . För linjär bearbetning av häckar används ensidiga verktyg, där knivarna endast slipas på den inre skärkanten. En vågliknande frisyr kräver mer sofistikerade behandlingstekniker. Här är det absolut nödvändigt att använda ett verktyg med dubbelsidig slipning av knivar som inte missar en enda gren.
  • Snittets storlek och egenskaper . Det finns kompakta minimodeller som kan ge hög hastighet vid skärning av små och tunna grenar, kvistar, buskar. De är dock värdelösa i kampen mot hög tillväxt. En parameter som täckning är också viktig. Det hänvisar till det grönområde som ska klippas som skärs i ett pass med häcksaxen. Normalt når en sådan remsa inte mer än 150 mm. Det är värt att notera att ju kortare bladen, desto lägre blir denna siffra.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Optimal kroppsstorlek . De stora trädgårdshäcksaxarna ser imponerande ut och lämpar sig för tuffa jobb. De kan utrustas med kraftfulla och rymliga batterier, vilket förlänger batteriets livslängd. När det gäller laddningsbara trädgårdsredskap kan denna faktor kallas en nackdel.
  • Alternativ . Ju mer modern utrustning som används i modellen, desto mer ekonomisk blir energiförbrukningen. Dessutom gör ytterligare funktioner standardutrustningen till ett säkert verktyg för trädgårdsarbete och landskapsarkitektur. Anti-blockerande funktion gör det möjligt att undvika att skärelementen fastnar vid bearbetning av de tjockaste grenarna. Energisparläge och batteriladdningsindikator är två användbara alternativ för att exakt beräkna prestanda och maximera utrustningens drifttid.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Batteri . När du väljer en sladdlös häcksax för din trädgård finns det några viktiga saker att tänka på. Och den första av dessa kommer att vara korrekt bestämning av den optimala batteritypen. Denna faktor har liten effekt på utrustningens prestanda, men den avgör hur kompakt batteriet kommer att vara, hur länge dess autonoma drift kommer att vara.

Tillverkare av sladdlösa beskärningsverktyg använder laddningsbara litiumjon- eller NiCad-batterier i sina produkter. Det första alternativet anses vara mer modernt - det låter dig fylla på batteriladdningen redan innan den är helt urladdat. Men inuti dem finns det ett giftigt ämne som kan utgöra en fara för människor vid oavsiktlig skada på fallet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av ett nickel-kadmiumbatteri kräver en fullständig urladdning under batteriets drift, annars leder fel läge för att fylla på energinivån till för snabbt batterifel. Men det här alternativet har också sina fördelar: de är inte rädda för långsiktig kontinuerlig drift. Det finns inte heller någon risk för överhettning.

En modern sladdlös häcksax är det bästa valet för användning i ett modernt förortsområde, en liten egendom eller ett helt landskapskomplex. Genom att välja en modell med tillräcklig kraft kan du göra tröttsamt arbete till nöje och ge träd och buskar ett attraktivt utseende.

Rekommenderad: