Stångskärare: Hur Väljer Jag Bensin- Och Sladdlösa Stångskärare? Funktioner I Mekaniska Handmodeller. Egenskaper För Verktyg Champion PP126, Fiskars PowerGear UPX86 M.fl

Innehållsförteckning:

Video: Stångskärare: Hur Väljer Jag Bensin- Och Sladdlösa Stångskärare? Funktioner I Mekaniska Handmodeller. Egenskaper För Verktyg Champion PP126, Fiskars PowerGear UPX86 M.fl

Video: Stångskärare: Hur Väljer Jag Bensin- Och Sladdlösa Stångskärare? Funktioner I Mekaniska Handmodeller. Egenskaper För Verktyg Champion PP126, Fiskars PowerGear UPX86 M.fl
Video: Vico Office - Mängdavtagning 2D och 3D 2024, Maj
Stångskärare: Hur Väljer Jag Bensin- Och Sladdlösa Stångskärare? Funktioner I Mekaniska Handmodeller. Egenskaper För Verktyg Champion PP126, Fiskars PowerGear UPX86 M.fl
Stångskärare: Hur Väljer Jag Bensin- Och Sladdlösa Stångskärare? Funktioner I Mekaniska Handmodeller. Egenskaper För Verktyg Champion PP126, Fiskars PowerGear UPX86 M.fl
Anonim

Att ta hand om trädgårdsgrödor, ett lokalt område eller landskapsarkitektur i ett offentligt område kräver användning av ett antal verktyg som gör att du kan utföra olika manipulationer med växter. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt stolpar, tack vare vilka du korrekt och säkert kan trimma kronan och grenarna på olika träd eller buskar.

Bild
Bild

Vad det är?

Detta trädgårdsverktyg är en handhållen enhet, tack vare vilken du kan forma kronorna på träd och buskar utan att locka till ytterligare medel för att arbeta, så att du kan stiga till nivån på toppen av växten. Sådana verktyg för personliga ändamål och för kommunala tjänster i Ryssland har använts för inte så länge sedan, men funktionen och bekvämligheten hos västerländska trädgårdsredskap tar gradvis fart.

På hemmamarknaden finns det ett stort sortiment av dessa enheter av olika konfigurationer och märken, dessutom finns det verktyg i förstklassig klass eller med en mer budgetkostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stångsågens funktionalitet och prestanda är direkt relaterad till den typ av motor som verktyget var utrustat med ., samt en komplett uppsättning skärredskap. Anordningens omfattning beror också på dessa egenskaper, på grundval av vilka mängden arbete som den måste klara av kan skilja sig avsevärt.

Bild
Bild

Enhet

Med sin design sticker polsågen ut för sin enkelhet. Dess konstruktion beror också på vilken typ av motor som används. Idag kan du hitta bensin-, elektriska, mekaniska och batteriverktyg på hyllorna för bygg- och trädgårdsbutiker. Faktum är att stångsågen tillhör såglinjen i en snävt specialiserad riktning.

Verktygets design har stor likhet med konventionella trädgårdstrimmer

Av de viktigaste skillnaderna i konfiguration är det värt att lyfta fram utrustningen för höjdfräsarna med ett teleskophandtag, tack vare vilket det är möjligt att skära grödor på marken.

Bild
Bild
Bild
Bild

I slutet av handtaget är skärets del av verktyget, som kan ha en annan enhet och funktionsprincip.

Typiskt är enhetsmotorn placerad i motsatt ände från skärdelarna, där operatören håller verktyget för hand. Till skillnad från batteriversionen är bensinmotståndet utrustat med en bränsletank.

Bild
Bild

Visningar

Precis som alla andra verktyg klassificeras Pole Pruners baserat på utrustning och motortyp.

Mekaniskt verktyg

Denna modell är en avancerad långhanterad trädgårdssax. Denna sort har ett annat namn - "garden lopper". Bland de främsta fördelarna med sådana produkter är handverktygens fullständiga autonomi och hållbarhet samt överkomliga kostnader, enkel och prisvärd funktionalitet.

Som praktiken visar är denna typ av trädbeskärare mindre produktiv ., i jämförelse med andra arter, dessutom måste operatören under arbetet hela tiden anstränga sig för att forma buskar och andra växter.

Erfarna trädgårdsmästare och odlare placerar verktyg som underhållsverktyg för små trädgårdar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska modeller

För sådana alternativ för trädgårdsredskap behöver du en avbrottsfri strömförsörjning, eftersom denna typ av stångsåg är utrustad med en elektrisk motor. Denna typ har också en mycket överkomlig kostnad, dessutom utmärks enheterna av deras prestanda och användarvänlighet.

Tillverkare av sådana stångsågar utrustar verktyg med kvalitetsskärande delar .som är en motorsåg. Sådana trädgårdsverktyg kännetecknas av den minimala förekomsten av buller under skärning av växter, det är bekvämt att hålla det i händerna på grund av dess låga vikt, dessutom garanterar enhetens funktioner enkelhet för ytterligare underhåll och skötsel.

Verktyget gör ett mycket jämnt och tydligt snitt på kronan, vilket förenklar grödans ytterligare tillväxt. Men på grund av närvaron av en elektrisk motor sticker verktyget inte ut med autonomi, vilket är en betydande nackdel. För att lösa detta problem används vanligtvis en förlängningssladd för att arbeta med en stångskärare av denna typ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bensinverktyg

Som namnet antyder drivs verktyget av en förbränningsmotor som levererar utmärkt effekt till skummaren. Bland de positiva egenskaperna är möjligheten att arbeta utan att vara kopplad till en strömkälla i form av ett elnät; verktyget kan också användas för att arbeta med stora grödor i alla väderförhållanden.

Stångskärare av denna typ klarar enkelt beskärningsgrenar och stammar av imponerande tjocklek . Men den här professionella utrustningen är anmärkningsvärd för sin höga kostnad, dessutom gör bensinanordningar under drift mycket ljud och har en ganska imponerande massa, vilket komplicerar användningen.

Sådana enheter kräver också särskilt underhåll, mot bakgrund av vilka de endast används i arbetet av verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trådlösa trädgårdsredskap

En sådan enhet kombinerar perfekt fördelarna med bensin och elektriska modeller, och enheterna sticker också ut för sin manövrerbarhet. Klassificeringen av sladdlösa verktyg baseras på volymen på det inbyggda batteriet, vilket sätter en särskild prestandanivå för stångsågen. Bland nackdelarna med denna typ av enhet är de höga kostnaderna och begränsade livslängden.

Alla typer av enheter, förutom mekaniska alternativ, används vanligtvis i kombination med speciella fästband som överför lasten från handen till axlarna och ryggen, dessutom kommer deras närvaro att utesluta möjligheten att verktyget glider ur händerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner av bladens form

Förutom skillnader när det gäller typen av reglage och den interna konfigurationen skiljer sig polsågarna i skärelementens alternativ. Bland det erbjudna sortimentet kan sådana strukturella element särskiljas.

Trimmerlinjer - de används vanligtvis för mekaniska verktyg. Ett särdrag hos delen är förmågan att bekvämt ta bort grenar och grön massa som inte utmärks av sin tjocklek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cirkelknivar - Dessa komponenter rekommenderas för arbete i samband med bildandet av buskar och andra grödor, där en viss ansträngning krävs i ljuset av styvheten och densiteten hos de delar av växterna som ska skäras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skivfräsar - detta gör att du kan klippa av medeltjocka grenar. Dessutom kan även små träd i området klippas av med ett verktyg med fräsning av skärelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motorsåg - verktyg av denna typ kan ta bort massiva grenar på stora träd och buskar, som används för häckar, för att bilda grödor i skogsparker, etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellbetyg

Idag tillverkas detta verktyg av olika utländska och inhemska tillverkare. Bland de mest efterfrågade märkena finns sådana tillverkare av stolpar.

Mästare

Märket erbjuder ett stort urval av bensinutrustningar som utmärker sig med sin ergonomi och användarvänlighet. Alla verktyg har stånghållare, vars längd, när de fälls ut, kan nå 4 meter. Den mest populära modifieringen är Champion PP126. Detta verktyg är produktivt, på grund av vilket det kommer att kunna klippa tunna och medelstora grenar, vars diameter är 20 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Husqvarna

Svenska stolpar är efterfrågade på grund av deras låga vikt, vilket underlättar driften mycket. Ett sådant verktyg är utrustat med motorsågar som skärelement. Bensinmodellerna sticker ut för sin ekonomi när det gäller bränsleförbrukning. Bland hela modellutbudet är Husqvarna 525PT5S Pole Pruner efterfrågad, utrustad med en tröghetsskiva som reducerar vibrationer under enhetens drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stihl

Utrustningen för detta märke kännetecknas av en hög grad av säkerhet, liksom teleskophandtagets förmåga att förlängas med 5 meter, enheterna fungerar på bensin fyrtakts och tvåtaktsenheter. Stihl HT 133 sticker ut för sina låga ljud- och vibrationsnivåer samt sin långa livslängd.

Bild
Bild

Ryobi

Trädgårdsverktygen för det japanska märket erbjuder konsumenten de produktiva elektriska modellerna Ryobi RPP750S och Ryobi RPP720, vars funktion är skärelementets placering i en vinkel på 15 grader, vilket i hög grad underlättar processen att komma åt den nödvändiga delen av växten ska tas bort. Enheterna är anmärkningsvärda för sin höga säkerhetsnivå och rekommenderas för kapning av grenar och kronor av medeltjocklek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fiskars

Enheter som sticker ut för sin användarvänlighet. Verktygen är i slutet utrustade med ett speciellt styrsystem och en låsring, på grund av vilken produktiviteten ökar. Alla stolpar är utrustade med en funktion för justering av skärelementens läge. Bland de populära modellerna av detta märke är det värt att lyfta fram Fiskars PowerGear UPX86, som kan kompletteras med en förlängd stång.

Bild
Bild

Greenworks

Märket erbjuder elektriska verktyg för att forma kronan av växter, som är populära på grund av sin låga kostnad och höga kvalitet. Ledaren i den presenterade produktserien är Greenworks G24PS20. Verktyget har en motoreffekt på 720 W och en däckstorlek på 20 centimeter.

Bild
Bild

Bland favoriterna i raden av stångsågar för professionella och inhemska behov sticker verktyget Sterwins, Raco, Makita, Intertool ut.

Bland modellutbudet av trädgårdsredskap är Gardena StarCut 160 plus, Echo PPT-236ES, Gardena 410 BL Comfort-modeller populära.

Hur väljer man?

För att göra rätt val när du köper en stångskärare, det är värt att följa några rekommendationer.

  • För arbete relaterat till underhåll och skötsel av grödor som ligger på ett litet område (upp till 10 tunnland) är det värt att ge företräde åt ett verktyg av den mellersta priskategorin av den mekaniska typen.
  • För att dekorera plantager som ligger på ett stort område som kräver regelbundet underhåll (särskilt för prydnadsgrödor) kan du köpa bensinenheter. Det bör dock komma ihåg att enheter av denna typ kommer att göra buller under drift, dessutom kommer de att avge en viss mängd avgaser. Elektriska stångsågar kan vara ett mer miljövänligt och lika produktivt alternativ, men förutsatt tillgång till strömförsörjningen på platsen.
  • För underhåll av parker och andra offentliga anläggningar är det värt att välja kraftfulla verktyg av batteri eller bensintyp, som kan bearbeta ett stort antal plantager på kortast möjliga tid.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller konfigurationen av instrumentet kommer följande egenskaper att förtjäna särskild uppmärksamhet:

  • handtagets längd;
  • Motor kraft;
  • skärelementets dimensioner;
  • verktygets vikt;
  • ljudnivån och vibrationerna.

Rekommenderad: