Plastfläktrake: Har 26-tandade Kraftiga Plastmodeller. Tallriksegenskaper

Innehållsförteckning:

Video: Plastfläktrake: Har 26-tandade Kraftiga Plastmodeller. Tallriksegenskaper

Video: Plastfläktrake: Har 26-tandade Kraftiga Plastmodeller. Tallriksegenskaper
Video: IPMS Scale model world 2019 - Telford model show 2024, Maj
Plastfläktrake: Har 26-tandade Kraftiga Plastmodeller. Tallriksegenskaper
Plastfläktrake: Har 26-tandade Kraftiga Plastmodeller. Tallriksegenskaper
Anonim

Korrekt vård av bakgården är omöjligt utan ordentligt utvalda trädgårdsredskap. Därför är det värt att överväga fördelarna, nackdelarna och sorterna av plastfläktar för att bibehålla gårdens renhet och städning året runt.

Bild
Bild

Särdrag

Traditionellt används raken för ett brett utbud av trädgårdsmästares dagliga uppgifter, nämligen:

  • rengöring av sopor från platsen;
  • samla nedfallna löv;
  • ogräs;
  • lossa matjorden;
  • luftning och utjämning av jorden;
  • samling av klippt gräs.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovjetiska sommarboende hade mestadels tillgång till metallmodeller av detta verktyg i standardkammformfaktorn, medan plastprodukter hittades länge bara i uppsättningar barnleksaker. Det var först i början av nittiotalet som de första modellerna av denna produkt började dyka upp med tänder av olika plaster.

Spetsens fläktform gör att verktyget täcker därför ett större område med en sådan kratta är det mer bekvämt att ta bort relativt lätt skräp från platsen jämnt fördelat över ytan - till exempel torra löv eller nyslått gräs … Samtidigt är noggrannheten och den utvecklade kraften hos verktyg med ett fläktformat munstycke lägre än för mer välkända kammar.

Den fläktformade versionen av produkten kan redan nu inte betraktas som ett universellt trädgårdsverktyg, utan som ett specialiserat rengöringsverktyg.

Utåt ser en sådan kratta ut som en bred panik, där den nedre delen är gjord av plast. Spetsarnas spetsar är böjda för att säkerställa att skräpet du tar upp fastnar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Till skillnad från verktyg med en metallbearbetningsdel, som är uppdelade i platta och tråd, är plastversionen endast tillgänglig med en plåtbearbetningsdel.

Samtidigt finns det till försäljning både alternativ med konventionella plattor, uteslutande avsedda för rengöring, och förstärkta modeller, som på grund av närvaron av en förstärkningskompensator också kan användas för operationer för vård av mjuk jord (t.ex., ytlösning).

Klassiska modeller med en metallbearbetningsdel , är alltid utformade för att använda en standard skaft av 24 mm diameter.

Plastmodeller kan utrustas med ett trä- eller plasthandtag .och finns även utan handtag. Standardlängden för handtaget för sådan utrustning är 1,3 m. Till försäljning finns också alternativ med ett förkortat handtag på 1,2 m, samt förlängt till 1, 5 och 1,8 m. Vissa modeller är utrustade med ett teleskophandtag, vilket gör att du justera handtagets längd för användarens tillväxt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standarddelen för arbetsdelen är 500 mm och antalet tänder är från 20 till 25.

Andra vanliga format:

  • 200 mm , antalet tänder i en sådan kratta är vanligtvis 15;
  • 520 mm med 25 tänder;
  • 560 mm med 22 tänder;
  • 580x340 mm , vanligtvis har produkter som är större än detta format 26 tänder;
  • 610 mm Både 26 och 30 stift är tillgängliga;
  • 660 mm ;
  • 820 mm .

Tyvärr, till skillnad från metallversioner, har plastmodeller med en justerbar bredd på arbetsdelen ännu inte blivit utbredd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Den största fördelen med modeller med en plastbearbetningsdel kan kallas deras större flexibilitet och lägre hårdhet jämfört med metallprodukter. Detta gör det möjligt att hantera betydligt mer komplexa och svåråtkomliga ytor, till exempel att ta bort skräp i områden med hård terräng eller sopa bort det från under staket, vilket är svårt att åstadkomma med ett hårdare verktyg.

Den lilla hårdheten i arbetsdelen gör att du kan rengöra områden med färska grödor och plantor utan att oroa dig för deras säkerhet - trots allt skadar plast, till skillnad från stål, knappt ens de mest känsliga växterna.

I det fall då ett påtagligt hinder påträffas under arbetets gång böjer plasttänderna och återställer sedan på grund av deras höga elasticitet sin ursprungliga form, medan fläktmodeller med en metalltråd i sådana fall kräver efterföljande inriktning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett instrument med en arbetsdel av stål kräver alltid särskild omsorg. I synnerhet måste det förvaras i rum med låg luftfuktighet, och efter arbete måste det torkas noggrant för att ta bort all våtförorening från ytan. Annars kan tändernas korrosion och efterföljande skador uppstå.

Naturligtvis är en kratta med plasttänder helt saknad av en sådan nackdel, eftersom den är absolut motståndskraftig mot korrosion.

Ett annat viktigt plus med plastutrustning är dess märkbart lättare vikt och bättre balansering, eftersom plastfästet inte väger mer än handtaget. Tack vare detta är ett sådant verktyg mycket lättare att arbeta med än ett metall, där arbetsdelen har en stor massa, vilket märkbart förskjuter verktygets totala tyngdpunkt.

Till sist, ett verktyg med en plastbearbetningsdel är ofta mycket billigare än liknande produkter med stål- eller aluminiumlock.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Låg hårdhet och hög flexibilitet av plast kan inte bara vara ett plus, utan också ett minus.

Plastraker, till skillnad från metallraker, är nästan omöjliga att utföra arbete som rör jordbearbetning … När man till exempel försöker lossa relativt hård jord, böjer tänderna i bästa fall och troligen till och med går sönder. Och den övergripande tillförlitligheten och motståndskraften mot slitage på plastverktyg är märkbart lägre än för metall, vilket innebär att deras förväntade livslängd blir kortare.

Bild
Bild

Förutom tandbrott skadas plastmodeller ofta av bussningen som förbinder arbetsdelen med handtaget. Därför är det om möjligt värt att välja modeller där denna del är förstärkt eller tillverkad av metall.

Rekommenderad: