Trädgårdssaxar (30 Bilder): Elektriska Modeller För Busklippning, Funktioner Från Märkena Gardena Och Fiskars

Innehållsförteckning:

Video: Trädgårdssaxar (30 Bilder): Elektriska Modeller För Busklippning, Funktioner Från Märkena Gardena Och Fiskars

Video: Trädgårdssaxar (30 Bilder): Elektriska Modeller För Busklippning, Funktioner Från Märkena Gardena Och Fiskars
Video: ❤️ GARDENA Spindelmäher REVIEW TEST 400 C 2024, April
Trädgårdssaxar (30 Bilder): Elektriska Modeller För Busklippning, Funktioner Från Märkena Gardena Och Fiskars
Trädgårdssaxar (30 Bilder): Elektriska Modeller För Busklippning, Funktioner Från Märkena Gardena Och Fiskars
Anonim

I trädgården kan du helt enkelt inte klara dig utan bra beskärningssaxar. Med det här verktyget är många trädgårdsförfaranden enkla och tidskrävande. Det är mycket enkelt att använda sax av hög kvalitet: alla klarar det.

Bild
Bild

Särdrag

Många människor är beroende av trädgårdsarbete. Om lokalområdet har en sådan zon kan den inte lämnas utan ordentlig vård. Det är värt att överge trädgården ett tag, eftersom den genast växer över med grönska och ogräs, och det kan ta mycket tid och ansträngning att ordna den. Naturligtvis säljs en enorm mängd i specialbutiker idag, med vilket underhållet av trädgården och grönsaksgården förenklas. Det finns dock ingen ersättning för handverktyg för många jobb.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med sax kan du arbeta inte bara i trädgården, utan också i trädgården . Denna enhet gör det möjligt att ge frukt och prydnadsväxter en intressant form. Till och med gräsmattan kan klippas med rätt sax. Detta verktyg är inte komplicerat. Den består av vassa skärknivar som är förbundna med varandra med gångjärn, samt två handtag och en fjäderfäste. Moderna tillverkare tillverkar och levererar till hyllorna i specialaffärer pålitliga och slitstarka verktyg, vid tillverkning av vilka stål av hög kvalitet används. Men trots detta är trädgårdssaxar knappast lämpliga för att klippa tillräckligt tjocka grenar, eftersom plantornas stjälkar kan skadas allvarligt under sådana förfaranden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Trädgårdssaxar är ett bra och användbart verktyg som enkelt kan hantera många uppgifter. Annars kallas dessa sax för ett universellt verktyg. Använd den här enheten för följande arbete:

  • trimning av skott och inte särskilt täta grenar;
  • för vård av buskar, trädkronor;
  • för skörd av druvor;
  • för att klippa tillräckligt höga häckar och buskar (vanligtvis används stora beskärare);
  • för att klippa buskar och gräs, inklusive gräsmatta (oftast används små modeller av beskärare);
  • med sax med ett städ kan du säkert klippa täta grenar och knutar.
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns flera sorter av trädgårdssaxar. De skiljer sig åt i sin struktur, storlek och uppgifter som de är utformade för att lösa.

Bild
Bild

Elektrisk

Många sommarboende och trädgårdsmästare tycker att det är tråkigt och tidskrävande att klippa överväxt grönska med mekanisk sax. Moderna elektriska apparater är ett bra alternativ till dessa verktyg. Det är värt att notera att sladden som ansluter sådan utrustning till uttaget kanske inte finns där, eftersom många av dessa modeller fungerar med litiumjonbatterier. Den genomsnittliga drifttiden för sådana alternativ, förutsatt full laddning, är vanligtvis 45 minuter . Denna tid borde räcka för att bearbeta ett litet förortsområde med trädgårdsplanteringar. Många trådlösa beskärningssaxar är utrustade med tillägg av specialben för klippning av gräs och buskar. De är tillverkade av höghållfast härdat stål. Med hjälp av dessa verktyg kan du enkelt göra en lockig klippning av gräsmattans kant. Efter det kan du byta knivar och sedan börja forma kanterna på buskarna för att ge dem önskad form.

Bild
Bild

Elektriska verktyg som drivs av litiumjonbatterier är lätta, från 0,5 till 1 kg. Det tar väldigt lite tid att byta ut bladen i en modern modell - inte mer än en minut. Dessa trädgårdsredskap är mycket populära. De produceras av många välkända märken som Bosch eller Gruntek. Elektriska apparater har många fördelar. De är praktiska att använda, tvinga inte sommarboendet att lägga ner mycket tid och ansträngning på att ta hand om planteringar och buskar. Det finns också produktiva alternativ med ett teleskophandtag. De är inte bara mycket bekväma utan också säkrare. Men det finns också nackdelar:

  • begränsad drifttid: sådan utrustning måste laddas då och då, och laddning tar ofta mer än 5 timmar;
  • Det rekommenderas inte att använda sådana verktyg på platser som är avlägsna från elnätet.
Bild
Bild

Manuell

Handverktyg är lika populära. De flesta av dem är billiga och enkla i strukturen. Dessa modeller är inte benägna att gå sönder, men det krävs en del ansträngningar för att arbeta med dem. Det finns flera sorter av mekaniska trädgårdsredskap.

Beskärare . Detta är en enhet som är utformad för beskärning av inte särskilt tjocka grenar. Beskärningssaxen kan användas för att forma kanten på träden. Detta verktyg är särskilt bekvämt att använda om det har gummerade handtag. När du använder den här enheten bildas inte förhårdnader på händerna. Det är viktigt att se till att ett litet gap kvarstår mellan skärelementen när de fälls. Om det inte finns där kommer grenarna inte att klippas, men skrynkliga. Sekatörer är de mest praktiska att använda, där handtaget består av två delar, anslutna med en växel.

Bild
Bild

Lopper . Detta är en speciell enhet för att klippa skotten av högt liggande grenar. Ett sådant instrument är fixerat på en ganska lång stolpe. Det fungerar tack vare garnet. Mekanismen på spaken och gångjärnet skär enkelt tjocka grenar. Strömdrivare med ökad kapacitet efterfrågas nu.

Bild
Bild

Borstklippare för ensidig och dubbelsidig skärning . Detta verktyg är en praktisk sax utformad för att klippa buskar. Oftast skärs med deras hjälp krusbär, vinbär och hallon.

Bild
Bild

Till salu kan du också hitta en speciell sax för gräsklippning . Gräsmodeller används för att trimma kanterna på gräsytan. De är bra för att underhålla områden som gräsklipparen helt enkelt inte kan nå.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Idag trivs sortimentet av trädgårdssaxar med sin rikedom och variation. Saxar med olika ändringar och kostnader presenteras för konsumenternas val. De produceras av många stora (och inte så) tillverkare. Vissa modeller är populära och efterfrågade.

Bild
Bild

Fiskars

Betyget öppnas av den finska tillverkaren av högkvalitativ och pålitlig trädgårdsutrustning Fiskars. Sortimentet av detta stora företag innehåller två typer av trädgårdssaxar:

  • platt typ, avsedd för klippning av unga träd och buskar;
  • kontakttyp, används för att trimma lövträ och för att ta bort torkade grenar.
Bild
Bild

Fiskars verktyg är kända för sin oöverträffade kvalitet och prestanda. Dessutom har många av dem en demokratisk kostnad. Tack vare dessa särdrag är finska trädgårdssaxar avundsvärda efterfrågan bland sommarboende.

Gardena

En annan välkänd tillverkare av beskärare och andra trädgårdsredskap är Gardena. Enheterna av detta märke har följande positiva egenskaper:

  • är lätta;
  • endast högkvalitativa material används i deras produktion;
  • brett sortiment: det finns verktyg för hårt eller torrt trä, för blomsterplantering, för färskt trä.
Bild
Bild

Gardena -modeller av trädgårdssaxar utmärks av utmärkta och bekväma handtag, lång livslängd och ergonomi. I sortimentet kan du också hitta speciella små enheter för att skära rosor, samt enskilda reservdelar till själva saxen.

Bosch

Det världsberömda Bosch-märket producerar den perfekta saxen för gräs och buskar. Företagets sortiment inkluderar:

  • gräsklippare;
  • sladdlös sax med teleskophandtag;
  • sax med penselklippare;
  • häckverktyg;
  • speciell sax för orkidéer och andra växter.
Bild
Bild

Bosch trädgårdssaxar är av högsta kvalitet och har en lång livslängd. Märkets arsenal har också ytterligare knivar för dessa verktyg.

Centerverktyg

Ett stort antal pålitliga och slitstarka verktyg erbjuds av Tsentroinstrument. Hennes arsenal innehåller alla slags trädgårdsredskap, handverktyg, vinterverktyg och mätverktyg. Loppers, sax och beskärningssax "Tsentroinstrument" är av utmärkt kvalitet. Vi bör också lyfta fram de högkvalitativa Tsentroinstrument teleskopstångarna. De har en 180 ° roterande klippaggregat med kabelmekanism. I sådana funktionella och produktiva modeller finns det innovativa mekanismer som inte utsätts för sammanbrott.

Bild
Bild

Raco

Varumärket Raco erbjuder ett urval av trädgårdsklippare av oöverträffad kvalitet. Sortimentet innehåller gräsklippare, beskärare, avverkare och många andra användbara trädgårdsredskap. Alla verktyg från denna tillverkare är kända för sin bekvämlighet och funktionalitet. Du kan hämta produkter för att skära buskar och ta hand om blomsterplanteringar.

Bild
Bild

Patriot

Trådlösa träskärare och borstskärare från denna tillverkare är kända för sin låga vikt och användarvänlighet. Det är därför trädgårdsvård är mycket lättare med dem. Teleskopiska armar gör att du kan använda Patriot -verktyg med större säkerhet. Med många modeller finns bilagor för andra jobb.

Bild
Bild

Lux-Tools

Det finska märket Lux-Tools erbjuder ett urval köpare bra trädgårdssaxar med olika modifikationer. Multifunktionsverktyg är mycket populära. De är lätta. Du kan arbeta med dem med bara en hand. Högkvalitativa verktyg från Lux-Tools lockar inte bara till ergonomin utan också till ett överkomligt pris.

Bild
Bild

Stihl

Det välkända företaget Stihl hänger med i tiden. Alla produkter från denna tillverkare är genomtänkta till minsta detalj och mycket praktiska. Stihl trädgårdssaxar och beskärare (Universal- och Felco -modeller) är gjorda av kvalitetsmaterial. Det är möjligt att välja ett verktyg för vänsterhänta och högerhänta, så att trädgårdsskötseln fungerar mer bekvämt.

Bild
Bild

Högkvalitativa modeller av trädgårdssaxar och andra verktyg av detta slag tillverkas av många andra märken, till exempel:

  • Wipro;
  • Skil (modell 0755RA är erkänd som en av de bästa);
  • Black and Decker;
  • Eko.
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer sax för trädgården finns det några nyanser att tänka på.

  • Verktyget ska vara bekvämt. Tänk på längden, materialet på handtaget och själva bladet, särskilt om du vill arbeta med höga element.
  • Om det finns ett teflon- eller zinkskikt på bladet är det inte möjligt att slipa dem.
  • Det är lämpligt att köpa lätta verktyg så att det är lättare att arbeta med dem.
  • Armaturen måste vara välbyggd. Alla komponenter måste utföras samvetsgrant och väl säkrade.
Bild
Bild

Subtiliteter i vården

Använd en trädgårdssax, en klippare och en träskärare därefter. Om verktyget inte är utformat för att fungera med tjocka grenar kan de inte skäras. Då och då måste saxen slipa kniven. Du kan vässa dem hemma. Naturligtvis, om teflon eller zink finns på skärdelarna, kommer detta inte att vara möjligt. Det är också viktigt att rengöra instrumentet efter varje procedur i trädgården eller grönsaksgården. Låt inte gräs eller flis fastna runt saxen. Behandla både handtaget och knivarna försiktigt.

Rekommenderad: