Minitraktor För Hushållet (52 Bilder): Hur Man Väljer Multifunktionella Modeller För En Sommarstuga Med Tillbehör? Funktioner Av Märkena "Caliber" Och "Zubr"

Innehållsförteckning:

Video: Minitraktor För Hushållet (52 Bilder): Hur Man Väljer Multifunktionella Modeller För En Sommarstuga Med Tillbehör? Funktioner Av Märkena "Caliber" Och "Zubr"

Video: Minitraktor För Hushållet (52 Bilder): Hur Man Väljer Multifunktionella Modeller För En Sommarstuga Med Tillbehör? Funktioner Av Märkena
Video: kompakttraktor kubota B7000 and B7001 med lastare 2024, April
Minitraktor För Hushållet (52 Bilder): Hur Man Väljer Multifunktionella Modeller För En Sommarstuga Med Tillbehör? Funktioner Av Märkena "Caliber" Och "Zubr"
Minitraktor För Hushållet (52 Bilder): Hur Man Väljer Multifunktionella Modeller För En Sommarstuga Med Tillbehör? Funktioner Av Märkena "Caliber" Och "Zubr"
Anonim

Jordbruket, även på privata gårdar, mekaniseras alltmer. För att rationellt använda medlen för småskalig mekanisering är det emellertid nödvändigt att välja dem korrekt. I detta fall bör både tekniska parametrar och särdragen hos varje specifik modifiering beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Det råder ingen tvekan om att en personlig trädgård, en grönsaksträdgård, måste vara välodlad. Endast i detta fall är ägarnas stolthet motiverad. Men för att inte misstas bör du välja samma minitraktor korrekt för hushållet. Och ännu tidigare - för att avgöra om denna typ av teknik behövs eller något annat krävs under arbetet. En sådan anordning har ungefär samma funktioner som en konventionell traktor. Men samtidigt är dess prestanda något lägre, eftersom dimensioner, vikt och motoreffekt reduceras.

Att använda en minitraktor för trädgården är knappast praktiskt. Det är motiverat endast på tomter på minst 10 hektar. På ett mindre territorium, inklusive för sommarstugor, är det lämpligt att använda hängande traktorer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av en minitraktor är det fullt möjligt:

  • befrukta marken;
  • ge luftning av rotsystemet;
  • harva jorden;
  • ta bort skräp;
  • rensa snön.

Jämfört med en enklare typ av utrustning (ryttare) är minitraktorer mycket mer attraktiva för ett lantligt företag. Åtminstone på grund av den högre funktionaliteten och ökade prestandan. Nackdelar kan främst förknippas med specifika modeller och användningsvillkor. Ledande tillverkares minitraktordesigner är mycket välutvecklade. De gör det möjligt att framgångsrikt lösa en betydande del av de uppgifter som jordbrukare står inför varje dag, vilket sparar tid och ansträngning avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och deras egenskaper

Huvudindelningen av minitraktorer är förknippad med kraften i kraftverket. De lättaste enheterna är utrustade med motorer som utvecklar en effekt på högst 5 kW. Med hjälp av sådana maskiner är det lätt att odla mark med en yta på upp till 2 hektar. Under detta villkor kommer en lätt minitraktor att vara tekniskt rationell och ekonomiskt livskraftig. Det används för att:

  • vattna marken;
  • ta bort snö;
  • klippa gräsmattor och åkergräs;
  • utföra några fler typer av fältarbete i liten skala.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den mellersta gruppen av minitraktorer förenar alla de modeller som har en motor med en effekt på 6 till 15 kW. Syftet med att använda sådana anordningar är bearbetning av relativt stora (3-5 hektar) tomter. Genom att köpa dem kan du avsevärt underlätta genomförandet av jordbruksarbete.

Tunga modeller har mycket kraftfulla motorer . Så kraftfull att de utvecklar en ansträngning på upp till 40 kW, och ibland ännu mer, utan problem. Trots den måttligt stora storleken är sådana minitraktorer inte sämre än huvuddelen av "fullvärdiga" maskiner. Tack vare sina betydande energireserver klarar den tunga minitraktorn stora fält. När det gäller funktionalitet är den inte sämre än de allra flesta modellerna av specialutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minitraktorn kan utrustas med en tvåtakts- eller fyrtaktsmotor (beroende på utvecklarnas prioriteringar). Tvåtaktsmodeller är enklare och mer kompakta. De kan dock inte ge samma höga prestanda som sina fyrtaktsmotparter. De ovannämnda ryttarna är också en underart av minitraktorer (eller snarare deras lätta grupp). Otillräcklig effektivitet i arbetet motiveras till stor del av ökad manövrerbarhet.

En miniatyrträdgård "plogman" har en motorenhet framför föraren (medan för ryttare - bakom) . Denna lösning minskar stabiliteten på en brant nedförsbacke. Möjligheten att utföra skarpa manövrer i ett litet område är också reducerad. Men samtidigt ökar antalet kompatibel monterad utrustning och ribban för dess effekt stiger. Miniatyrtraktorer av det så kallade allmänna syftet kombinerar utmärkt manövrerbarhet och lämplighet för ett brett spektrum av fält- och hushållsarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av ram är denna teknik uppdelad i två grupper . Om hela ramen används är det möjligt att transportera varor utan problem. Produktionen av arbetskrävande manipulationer underlättas också kraftigt. En trasig ram tillåter inte samma prestanda. Maskinerna där den är installerad är dock märkbart mer attraktiva för stora gårdar, eftersom de kan arbeta med ett mycket bredare utbud av monterade system.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa tillverkarna

Denna stora variation av minitraktortyper innebär att det finns många specialiserade modeller tillgängliga. Det är dock ganska lätt att välja den mest lämpliga bland dessa ändringar. Du behöver bara fokusera på vettiga, auktoritativa betyg. Och det har de nästan alltid gjort " Kaliber" MT-244 … Denna minitraktor produceras av ett ryskt företag som började sitt arbete med produktion av hushållsbensin och elverktyg.

"MT-244" är välförtjänt efterfrågad i det ryska jordbruket. De noterar att den är enkel att använda och samtidigt ganska funktionell. En sådan produkt visar att de maskiner som tillverkas i vårt land är ganska konkurrenskraftiga mot bakgrund av utländska prover. Med hjälp av "MT-244" kan du framgångsrikt utföra olika djur- och växtodlingar. Det används också av byggare, verktyg, maskinen övervinner lika bra jord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna minitraktor kan monteras på:

  • plogar med 1-3 kroppar;
  • såmaskiner;
  • kultivatorer;
  • sprutanordningar;
  • kullmaskiner och många andra tillägg.

MT-244 är utrustad med en dieselmotor med ett par arbetscylindrar, kapaciteten för en cylinder är 1549 kubikmeter. se Motorn är vätskekyld. Luften för blandning med bränslet rengörs i ett tröghetsoljefilter. En mekanisk växellåda placeras på minitraktorn, differentialen blockeras också mekaniskt. Med en torrvikt på 1180 kg kan "MT-244" nå hastigheter på upp till 29,7 km framåt, upp till 12 km bakåt och förbrukar från 2,9 till 4,2 liter på 60 minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är logiskt att jämföra denna ryska produkt med de ledande exemplen på kinesiska produkter. Till exempel minitraktor varumärke "Zubr " … Konsumenterna har länge noterat den höga kvaliteten på sådan utrustning, som uppnås trots det överkomliga priset. Tillverkaren, som värderar sitt rykte, övervakar ständigt egenskaperna hos sina produkter på det mest noggranna sättet. Zubr -linjen innehåller relativt små traktorer med ökad manövrerbarhet.

Men det finns också modell 240D vars motoreffekt når 24 liter. med. Denna modifiering är utrustad med ett vattenkylsystem. Därför kommer motorn att fungera ordentligt även under de hetaste dagarna. Enheten manifesterar sig perfekt både i bearbetningen av jungfruliga länder och i rörelsen av olika varor. Den snabbaste framhastigheten är 32 km / h, när 240D går bakåt kommer den att kunna accelerera till 13 km / h.

Av minitraktorerna uppmärksammas det på sig själv " Zubr 244 " … Motorns effekt på denna enhet är också 24 hk. med. Tack vare den intelligenta elektriska startmotorn är det enkelt att starta. Och den totala bärförmågan når 2000 kg. Därför kan vi säkert rekommendera en sådan modell även till seriösa gårdar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om varken kinesiska eller italienska minitraktorer väcker entusiasm hos konsumenten är det värt att titta närmare på modellen. SHUS-001 "Fedor " … Enhetens torra vikt är 620 kg. Den är monterad i Ryssland, men den är utrustad med en förstklassig motor. Lifan -märken … En fyrtaktsmotor som förbrukar bensin kan generera en effekt på upp till 13 liter. med. Det finns 2 hastigheter framåt och 1 bakåt. Leveranssatsen innehåller inte extra utrustning, så att du kan välja den så fritt som möjligt.

Hjulformel Fedora - 3x3 … Dess tillverkare kunde göra ett universellt självgående chassi med en dumper. Underrede och chassi är tillverkade i Perm. Tillverkaren förklarar att det är möjligt att köpa reservdelar i alla regioner i Ryssland. Minitraktorn SHUS-001 fungerar stabilt även i stängda rum, en autonom ljuskälla låter dig arbeta när som helst på dygnet, oavsett väder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktig! Du kan köpa "Fedor" utan att betala återvinningsavgift. Och mekanismens konstruktion är sådan att alla detaljer kan justeras på några minuter.

Alternativt kan du överväga vitryska minitraktor AMZHK-8 … Den tillverkades på en fabrik i Gomel. Designerna skapade en sådan modell med förväntan på användning i privata och små gårdar.

Enheten kan utföra nästan alla typer av arbete. Han pressade till och med ut de bakomliggande traktorerna från samma företag i stor utsträckning från marknaden. AMZhK-8 kan samtidigt använda flera typer av bilagor och bilagor. Men vi måste komma ihåg att du inte hittar en sådan modell i butiker. På grund av problem med komponenter och den svåra ekonomiska situationen i Vitryssland avbröts sammansättningen av AMZhK-8 i slutet av 1990-talet. Men du kan fortfarande hitta den på en mängd olika områden, och till och med köpa den handhållen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av de mer moderna analogerna är det värt att nämna " Batyr " … En sådan minitraktor tillverkas vid Izhevsk-bilverkstaden. Enhetens originalutrustning med en kapacitet på 15 liter. med. innehåller en frontlastare. Tillverkaren förklarar att dess produkt är relativt kompakt och opretentiös.

De viktigaste tillämpningsområdena för "Batyr" är:

  • förflyttning av hushålls- och jordbruksvaror;
  • klippa gräs;
  • plöjning lätt jord;
  • odling av grönsaksodlingar och tomter;
  • bearbetning av planteringar av potatis och rödbetor.

En miniatyr Izhevsk -traktor är utrustad med en dieselmotor med en enda cylinder. Överföringen av kraft till arbetselementen beror på det tekniska bältet. Ett bakhjulsdrivet fordon med 4x2-formel har en torrvikt (exklusive redskap) på 500 kg. Samtidigt kan "Batyr" flytta upp till 200 kg last. Landremsan som fångats under bearbetningen är 1, 2 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Amerikanska minitraktorer John Deere -märken redo att konkurrera framgångsrikt, inte bara med någon av de listade enheterna, utan också med produkter från koreanska och tyska konkurrenter. Jordbruksmaskiner av detta märke är mycket kraftfulla. Samtidigt kunde ingenjörerna skapa mycket kompakta produkter. Låt oss säga att modellen X 700, även om den genererar en ansträngning på upp till 23 liter. med., ser snygg ut. Det kan säkert användas i det bredaste utbudet av fältarbete.

Den tvåcylindriga minitraktorn är utrustad med en bränsletank på 22,6 liter. En strålkastare finns också. Kylning av motorn tillhandahålls av ett vätskesystem. X700 kräver ett område med en radie på bara 0,72 m för att svänga. Minitraktorn är kompatibel med vakuumplockare, snöslungor, roterande borstar och andra hjälpkomponenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Små traktor Branson 2500h visar allt som den sydkoreanska ingenjörshögskolan kan. Denna enhet är perfekt för små trädgårdar och gårdar. De positiva egenskaperna hos enheten är hög manövrerbarhet och utmärkt längdåkningsförmåga. Den 2500: e modellen kan bära upp till 2000 kg last. Det är tillåtet att köra en minitraktor även i terräng.

Denna teknik är lätt för icke-proffs att bemästra. Motorn tillverkas direkt i USA. Dess design ger kraftfull vridmomenteffekt även vid låga varvtal. Du kan ändra kursen från framåt till bakåt utan att stanna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bra alternativ till det "amerikanska" kan vara " Rustrak" R-12 … Denna modell utvecklar, som namnet antyder, 12 hk. med. Förutom backspeglarna och möjligheten att låsa differentialen är den känd för sin lättanvända, pålitliga ratt. Designen är väl etablerad och har använts länge. Minitraktorn är utrustad med en vattenkylare. Dieseltankens kapacitet är 5,5 liter, och starten utförs av både elektriska och manuella startmotorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan bra enhet - DTZ . Det tillverkas i Dnipro, och företaget samarbetar aktivt med ledande kinesiska företag. Modeller från Yangtze -bankerna läggs till grund. För vanliga grönsaksodlingar rekommenderas modellen "240". Men enheten "804" tillfredsställer nästan alltid proffs.

Den otvivelaktiga fördelen med DTZ -produkter är kostnaden. Det gör detta varumärke tillgängligt även för de oroliga jordbruksföretagen som måste räkna varje mynt. Men problemet är att det ännu inte är klart hur miniatyrtraktorerna i Dnipropetrovsk kommer att bete sig över tiden. Erfarenheten av deras verksamhet har ännu inte samlats in. Recensionerna nämner bara komforten hos de nyligen köpta enheterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

För älskare av riktig japansk kvalitet är det användbart att uppmärksamma produkterna från koncernen Honda … Modell "13" har en hydraulisk servostyrning. Dieselmotorn, ansluten till kraftuttaget, ger 9 hastigheter framåt och 2 bakåt. Traktorns torra vikt är 550 kg. Bland de kinesiska nyheterna är kvaliteten på denna modell inte sämre än någon av de små Foton traktorer.

Trots den relativt korta närvaron på den ryska marknaden har de redan lyckats bevisa sig utmärkt. Vad som är viktigt, i vårt land är det inte svårt att hitta de reservdelar som krävs. Modifiering TE-200 har ett 4x2 hjularrangemang. I en färdig att använda väger enheten 1280 kg. Konstruktörerna har tillhandahållit hydraulisk servostyrning och ett trepunkts gångjärnssystem.

För att vända denna traktor behöver du en plattform med en radie på 3 m. Den är utrustad med mekaniska trumbromsar. Avståndet på 0, 335 m är tillräckligt för de flesta praktiska uppgifter. Enhetens effekt är 18, 8 liter. med. Tanken rymmer 16 liter bränsle.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan nyhet är varumärket Catmann. Det positiva med hennes minitraktorer är:

  • styrka av komponenter;
  • utmärkt byggkvalitet;
  • hög prestanda.

Recensionerna noterar effektiviteten av ansökan av bönder, byggare och till och med verktyg. Varje modell är utrustad med kraftuttag. Bränslekostnaderna är relativt låga. Samtidigt tillåter de stora hjulen Catmann -tekniken att fungera framgångsrikt även på vått underlag i en sluttning. Ingen version är dock utrustad med hytt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inhemsk miniatyr traktor "Toptyga " … Det finns rapporter om att de har vunnit ett antal branschtävlingar. Bristen på officiell information om tillverkaren, avsaknaden av webbplatsen på Internet gör att vi behandlar denna teknik med försiktighet.

Istället är det användbart att titta närmare på modellen. " Vildsvin" 120 … Denna miniatyrtraktor utvecklar en effekt på 12 hk. med. Motorn har en enda cylinder som bränsle tillförs genom direktinsprutning. Den bakre differentialen kan inte låsas. Motorn startas med en elektrisk startmotor. Vätskekylning tillhandahålls. Kraftöverföring sker med hjälp av en kilremsmekanism.

Inhemsk " Usurier " … Detta fjärran östermärke av minitraktorer kom i omlopp först i slutet av 2018. Det minst kraftfulla alternativet är TS 18DB. En liknande enhet utvecklar fortfarande en insats på 24 liter. med. kan energi överföras genom den bakre kraftuttagsaxeln. Den mest kraftfulla versionen av SWT 854 är snarare en övergång från minitraktorer till traktorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valfri utrustning

Vilken som helst av de beskrivna versionerna kommer att visa sig mycket trevligare och effektivare med bilagor.

När de väljer det tittar de på:

  • viktlasttolerans;
  • överensstämmelse med den genererade energimängden;
  • typer av förankring.
Bild
Bild
Bild
Bild

Stora plogar (från 1,5 m) är till exempel mycket produktiva. Men bilarna är svagare än 24 hk. med. de kommer inte att dras ut. Som ett resultat kommer kvaliteten på plöjningen att försämras. När du väljer en harv, var uppmärksam på strukturens styrka. Oavsett enhetstyp är det enkelt att underhålla eller byta ut.

Förutom de listade alternativen används följande:

  • soptippar;
  • pilar;
  • rippare;
  • högaffel;
  • släpvagnar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Multifunktionell, det är också en universell minitraktor som är lämplig för både stora och små gårdar. Detta system eliminerar behovet av att köpa många ytterligare maskiner. Fyrhjulsdrivna fordon är värda att välja om hög manövrerbarhet är särskilt viktig. Lågeffektsenheter är också lämpliga för bearbetning av en grönsaksträdgård, men de kommer definitivt inte att klara stora fält.

Dieselprodukter är mer ekonomiska än bensinprodukter och är mer funktionella.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Minitraktorn ska förvaras under en baldakin. Men om du planerar att använda den på vintern måste du bygga ett garage. Var noga med att läsa instruktionerna innan du påbörjar arbetet. Det är kategoriskt omöjligt:

  • använd olämpligt bränsle;
  • tillsätt vatten till tanken;
  • låt traktorn översvämma;
  • stiga upp och ner på brantare sluttningar än vad som anges av tillverkaren;
  • kör med överbelastning;
  • använda en minitraktor för att transportera människor;
  • godtyckligt ändra designen;
  • att använda apparaten för ändamål för vilka den inte är konstruerad för design.

Rekommenderad: