Uttagsset (34 Bilder): Val Av En Uppsättning Stjärnhylsor. Funktioner I Torx- Och Matrix -märkena. Uttagssatser 3/8 'och 1/4

Innehållsförteckning:

Video: Uttagsset (34 Bilder): Val Av En Uppsättning Stjärnhylsor. Funktioner I Torx- Och Matrix -märkena. Uttagssatser 3/8 'och 1/4

Video: Uttagsset (34 Bilder): Val Av En Uppsättning Stjärnhylsor. Funktioner I Torx- Och Matrix -märkena. Uttagssatser 3/8 'och 1/4
Video: TOPTUL 3/8 & 1/2 Drive Bit Set (Hex, Spline, Torx) 2024, Maj
Uttagsset (34 Bilder): Val Av En Uppsättning Stjärnhylsor. Funktioner I Torx- Och Matrix -märkena. Uttagssatser 3/8 'och 1/4
Uttagsset (34 Bilder): Val Av En Uppsättning Stjärnhylsor. Funktioner I Torx- Och Matrix -märkena. Uttagssatser 3/8 'och 1/4
Anonim

Varje hantverkare, vare sig det är en bilservicearbetare eller en montör, kommer en dag att möta behovet av att arbeta med en uppsättning skiftnycklar och bitar. Nyckelhuvuden och platta (lockiga) bitar hjälper till där det är omöjligt att närma sig med en tång och en vanlig skruvmejsel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Förutom den grundläggande uppsättningen huvuden och bitarna används icke-väsentliga komponenter för att påskynda reparationen.

Ju bredare set, desto dyrare kostar det . En enkel uppsättning nyckeluttag innehåller 13 arbetsföremål. I fler multifunktionella versioner når deras totala antal 573 - de används till exempel i servicestationer.

Förutom själva setet är en viktig faktor en låda eller vagn där alla komponenter transporteras.

En liten uppsättning passar även i en ficka, en stor - bara i en separat väska. En korrekt utvald uppsättning bör komplettera de befintliga verktygen och inte bli en onödig börda.

Bild
Bild

Typer och deras egenskaper

Listan över handverktyg för alla typer av arbete är imponerande. En färdig uppsättning är en hel arsenal.

Spärrnycklar … Förutom spärrmekanismen och tio centimeter förlängning, innehåller uppsättningen 10 nycklar, som krävs för muttrar från 4 till 13 mm. Långa skiftnycklar har en förlängning på 10-15 cm och ett förlängt huvud.

Bild
Bild

Spärrmontering är 15,5 cm lång, inklusive ett sju centimeter handtag. Mekanismen inkluderar en huvudåterställningsknapp och en spärrkontakt.

Bild
Bild

Slutspärr … Uttagshuvuden är i huvudsak boxnycklar. Setet innehåller huvuden med ett brett spektrum av värden, ytterligare bitar för skruvmejslar, svarvverktyg och till och med skiftnycklar. Instrumenteringen levereras med en tio centimeter lång förlängningssladd.

Bild
Bild

Quarter-inch hex socket … Utrustad med en 24 -tands spärr, som är lätt att demontera - locket hålls med endast två skruvar. Längden överstiger inte en tum.

Brytning av sidofjädrarna får inte tillåtas - det blir problematiskt att installera en ny.

Bild
Bild

Ratchet 24 tänder för liten för en smidig körning. Men det gummerade handtaget låter dig inte tappa nyckeln under drift. Med huvudåterställningsknappen kan du snabbt byta ut huvudet.

Bild
Bild

Uttag ⅜ . Dessa är hylsnycklar för muttrar och bultar med huvud från 8 till 22 mm. Lämplig för både hem- och bilreparationer, till exempel vid justering av motorventiltåget.

Bild
Bild

½ hylsnycklar … Detta alternativ tillhör den vanligaste uppsättningen hylsnycklar. Mått - 8-32 mm. Motståndskraftig mot att bryta kanterna på en kvadrat med denna storlek. Det är lätt att arbeta med en nyckel på stora storlekar, men på de minsta kan du antingen bryta av kanterna eller förstöra tråden.

Bild
Bild

Uttag ¾ . Dimensionen is är den största som finns tillgänglig under torget. Storleken varierar från 19 till 46 mm. Det används främst för reparation av jordbruks- och militärfordon.

Bild
Bild

Slaghuvuden . En uppsättning slaguttag används som bitar för en pneumatisk skruvmejsel. Huvuden används huvudsakligen för byggnadsarbeten, har ett utökat storlekar och tål stötbelastningar.

Bild
Bild

Fördelarna med dessa produkter:

  • smält endast av utvalt verktygsstål;
  • exakta mått - säkerställer ett perfekt grepp;
  • förtjockade väggar är anpassade till betydande vridbelastningar;
  • säkerhet och tillförlitlighet;
  • kompatibilitet med många enheter.
Bild
Bild

Antalet komponenter i en uppsättning bestäms endast av dess typ. Detta inkluderar de produkter som beskrivs nedan.

  • Sexhörning - den mest moderna och efterfrågade nyckeln. Motståndskraftig mot avrundning av ansiktet vid arbete.
  • Dodekaeder Är en avancerad tolvsidig nyckel. 12-punktsnyckel är kompatibel med sexkantsklämmor. Mer störande men mindre vanligt. Uppsättningen av sådana nycklar är mycket begränsad.
  • SL -knapp . Hjälper till att ta bort huvuden med slipade kanter. Liknar hexagoner, men greppfästen är mycket tätare. För att undvika skador väljs det lämpligaste fästelementet för huvudet.
  • Universell nyckel . Bra för alla ovanstående fästhuvuden. Oskarp vidhäftning vid kanterna - går lätt sönder.
  • Förlängda skiftnycklar … Höjden på varje huvud är mycket högre - från 5 cm. Det används för fästelement begravda i strukturen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland andra komponenter lyfter vi fram följande

Star Socket Sets . Kedjehjulets (femkantiga mutter) huvuden inkluderar kedjehjulmutterstorlekar från 4 till 22 mm. De presenteras i olika uppsättningar, förlängningssladdens längd kan variera från 4 till 15 cm. Den magnetiska attraktionen utesluter förlusten av sådana nycklar, oavsett var arbetaren är i gång med underhåll och reparation av utrustning.

Bild
Bild

En uppsättning skruvmejslar för skruvmejslar . Skiftnyckeln är en enhet med långsträckta huvuden för olika muttrar med storlekar från 4 till 40 mm. Ju större uppsättning, desto rikare sprids under nötterna. Har också en speciell design för magnetisk fastsättning av förlängningssladden och ett gummerat handtag. Stora slagnycklar är utrustade med en speciell spak som liknar handtaget på en hylsnyckel eller en sexkantnyckel. Slagnyckeln används ofta med en borrmaskin där en enorm mängd skruvning krävs, vilket kan dras åt på kortast möjliga tid.

Bild
Bild

Strömhuvuden . I kategorin kraft (stora) huvuden ingår alla typer av huvuden av högkvalitativt verktygsstål, inklusive kromkomponenter, speciellt utformade för stora muttrar och bultar med en storlek på 27 mm eller mer. De används för installation av kapitalstrukturer, till exempel master eller stöd. Finns också i bilreparation, till exempel för att justera ventilmekanismen, där det krävs att rotera motorns vevaxel.

Bild
Bild

Små huvuden … Tvärtom tillhör komponenter utan ström till små huvuden. De behövs för reparation och underhåll av hushållsapparater och elektronik, där stora bultar och muttrar sällan används som fästelement.

Bild
Bild

Huvuden för rundade fästelement . Rundade nötter (med släta kanter) liknar en sexbladig blomma - en analog av en vanlig sexkant med vassa kanter. Detta är en annan typ av fästelement som används i teknik, som utesluter yttre störningar av oerfarna användare. Sådana fästelement för rundade huvuden liknar vagt spiralformade kugghjul i olika storlekar, men inte med vassa ribbade utan med slätade kanter. Huvuden för sådana fästelement är lätta att hitta i alla byggnadsmarknader.

Alla tillverkare kännetecknas av ett brett utbud av storlekar på runda uttag, liksom utformningen av handtaget och förlängningen.

Bild
Bild

Bitsatser för skruvmejslar och skruvmejslar … Förutom de klassiska korsbitarna kan du hitta tre-, fem- och sexkantiga bitar till salu. Uppsättningar är båda av samma typ (endast tvärbitar) och sammansatta (flera separata uppsättningar bitar för olika ytor på skruvar och skruvar, till exempel tre- och sexkantiga bitar).

Bild
Bild

Öppna skiftnycklar . Dessa är nycklar av dubbel standard - i ena änden av varje nyckel finns ett "horn", på den andra finns det en öppen eller stängd ärm med kanter. I det senare fallet liknar det en förkortad skiftnyckel. Storlekar - för muttrar från 4 till 46 mm. Ett fodral med sådana nycklar är ofta utrustat med en uppsättning skruvmejslar, tänger, tänger, trådskärare och till och med pincett. En hammare kan också finnas.

Bild
Bild

Populära tillverkare

Några av de företag som listas nedan kompletterar inte bara fall, utan resväskor med verktyg. Resväskan rymmer hundratals komponenter.

  • INTERTOOL . Tillverkar verktyg för reparation och underhåll av utrustning sedan 1999. Det är en av ledarna inom tillverkningen av sådana komponenter. Det är specialiserat på bilreparationer och byggnadsarbeten och producerar sina produkter för dessa industrier. Produkterna är hållbara och pålitliga. Företaget har etablerat sig på den ukrainska marknaden sedan 1999.
  • Masterverktyg - har funnits sedan 1998. Det är bland ledarna inom kvalitet.
  • Miol - har tillverkat hand- och elverktyg sedan 1991. Det senare kännetecknas av sin kvalitet och hållbarhet.
  • STANLEY Är en gammal aktör på marknaden för verktyg för alla typer av arbete. Har märket Expert.
  • TOPTUL - specialiserar sig uteslutande på verktyg för underhåll och reparation av fordon.
  • Torx Är ett företag specialiserat på fem- och sexkantiga skruvmejslar och skiftnycklar. Förutom kraftiga och medelstora skruvmejslar och skiftnycklar producerar den uppsättningar med små skruvmejslar för reparation av mobiltelefoner och smartphones.
  • " Arsenal " Är ett inhemskt varumärke i verktygsvärlden för bilentusiaster.
  • Matris Är ett företag som främst tillverkar skiftnycklar och skruvmejslar för snickare och bilreparatörer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Hur väljer man?

Högkvalitetsverktyget är tillverkat av verktygsstål och är hållbart och skadas inte efter första användningen. Detta är enkelt att kontrollera genom att hålla en magnet på den: det finns ofta aluminiumskruvmejslar och skiftnycklar som inte lockas till magneten.

Om budgeten tillåter det är det bättre att köpa en uppsättning som innehåller fler element . I avsaknad av en sådan möjlighet är det värt att välja verktyget av den mest nödvändiga storleken.

Professionellt verktygsval innebär kvalitet, tillförlitlighet och hållbarhet i många år utan att ens ändra en del av uppsättningen.

Rekommenderad: