Trådlösa Trädgårdssaxar: Funktioner I Häcksaxar. Kännetecken För Modeller Från Tillverkarna Greenworks, Ryobi, Bosch M.fl

Innehållsförteckning:

Video: Trådlösa Trädgårdssaxar: Funktioner I Häcksaxar. Kännetecken För Modeller Från Tillverkarna Greenworks, Ryobi, Bosch M.fl

Video: Trådlösa Trädgårdssaxar: Funktioner I Häcksaxar. Kännetecken För Modeller Från Tillverkarna Greenworks, Ryobi, Bosch M.fl
Video: Trådlösa häcksaxar från Bosch med Anti-blocking-teknik för oavbruten klippning 2024, Maj
Trådlösa Trädgårdssaxar: Funktioner I Häcksaxar. Kännetecken För Modeller Från Tillverkarna Greenworks, Ryobi, Bosch M.fl
Trådlösa Trädgårdssaxar: Funktioner I Häcksaxar. Kännetecken För Modeller Från Tillverkarna Greenworks, Ryobi, Bosch M.fl
Anonim

Vanligtvis utförs gräsklippningen på platsen med en gräsklippare, men denna metod för klippning är inte alltid relevant. Om en gräsklippare inte klarar det, arbeta med speciella trädgårdssaxar. Men tack vare ny teknik moderniseras mekaniska trädgårdsredskap och blir mer praktiska och effektiva.

För att förenkla underhållet av infältet finns det många verktyg som fungerar från elnätet eller på batteriet . Det senare alternativet är särskilt populärt bland sommarboende och markägare. I processen med att förfina dem används batteridrivna trädgårdssaxar istället för mekaniska beskärningssaxar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Gräsmattor, frukt- och bärplantager och hantverksskott, prydnadsplanteringar kräver svårt underhåll året runt. Små batterisaxar är de bästa för detta uppdrag. Det är bekvämt att bära dem med dig även i kollektivtrafik, för att förvara dem utanför sommarsäsongen. De är inte anslutna till elnätet och är utrustade med användbara redskap för att klippa gräs och buskar.

De största fördelarna med en sax i jämförelse med elektriska typer av trädgårdsredskap är följande fakta:

  • behöver inte laddas från strömförsörjningsnätet, vilket ger möjlighet till fullvärdig kontinuerlig drift i avsaknad av uttag;
  • arbeta utan bränsle, vilket innebär att när du arbetar med sax behöver du inte andas in skadliga ämnen;
  • lätt att använda, tillåta arbete utan föregående specialutbildning.
Bild
Bild

Trädgårdsredskap av denna typ är vanligtvis utrustade med kraftfulla litiumjonbatterier. De är inbyggda eller avtagbara och kan bytas ut. Driftstiden för den trådlösa saxen utan laddning är från 30 minuter till två timmar. Denna siffra beror på batteriets kapacitet.

Bild
Bild

En annan faktor som påverkar saxens varaktighet är driftförhållandena. Med en tjockare gröda som ska klippas kommer batteriet att tömmas snabbare. Det tar cirka 5 timmar att ladda ett sådant batteri helt.

Bild
Bild

En av de största fördelarna med gräs- och busklippare är deras låga vikt. Vanligtvis överstiger det inte 600 g, men det finns enheter med större dimensioner, som väger mer än 1,5 kg.

När du köper sax för trädgården måste du ta hänsyn till en parameter till - arbetsbredden. Detta är den maximala bredden på gräs som klipps i en sträng. Finns i 8 cm eller dubbelt så många alternativ.

Maskinen, som arbetar enligt principen om sladdlösa gräsklippare, är helt enkel i sin design . Två knivar utgör verktygets huvudenhet. Det övre bladet är rörligt på grund av motorn, och det nedre är permanent fixerat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära tillverkare

Trädgårdsutrustning av denna typ tillverkas av olika märken. Experternas rekommendationer lutar konsumenterna till populära tillverkare, vars högkvalitativa produkter har testats praktiskt taget länge . Ledarna i listan över de mest efterfrågade modellerna av trädgårdssaxar är verktyg för att klippa gräs och borstklippare från Bosch och TM Gardena. Men Greenworks och några andra märken följer dem med säkerhet "i steg" i detta betyg.

  • Greenworks Vi respekterar den för dess lätthet (700 g) och ett bekvämt långt handtag. Två tillbehör och ett rymligt batteri avsett för 30 minuters aktiv drift av enheten. Den kinesiska församlingen är pålitlig och prisvärd.
  • Batteridriven sax av Stihl bekväm, med minimerat brus med ett kraftfullt litiumjonbatteri. Laddaren ingår i satsen att välja mellan - standard eller snabbladdare.
  • Sladdlös gräs sax av Gardena ComfortCut i själva verket på inget sätt sämre än de modeller som tillverkas av Bosch. Utrustad med två fästen för klippning av gräs och buskgrenar. Arbeta oavbrutet i en och en halv timme.
  • Ryobi trädgårdssax med ett laddningsbart batteri har den en låg ljudnivå. Lagringssäkerhet garanteras genom att det finns en låsknapp mot oavsiktlig aktivering. Verktyget är avsett att användas med en hand. Vändbar kniv och två fästen bestående av 100 mm bred sax och 200 mm lång borstsax.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tool TM Hitachi utrustad med ett huvud och kan användas för gräsklippning och buskning. Upp till 40 minuters arbete utan avbrott räcker för att bearbeta cirka 25 kvm. m gräsmatta. Den kraftfulla beskärningssaxen kan enkelt hantera grenar upp till 8 mm i omkrets.
  • Professionell trådlös gräsmatta och busktrimmer från Makita den har en större arbetsbredd (160 mm). Den kraftfulla motorn är ytterligare ett plus för Makita trädgårdssax.
  • Batteridriven sax Lux Tools för buskar och gräsmatta har ett långt handtag, men väger 2 kg. Detta är deras minus och plus. Handtagets längd ger åtkomst till svåråtkomliga platser och vikten är svår att hålla länge. Men drifttiden på upp till en halvtimme gör att du kan ta en paus för vila och ladda batteriet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dessa modeller är av hög kvalitet, gjorda av moderna material med den senaste tekniken. Dessa är ergonomiska verktyg för trädgårdsarbete med hög säkerhetskontroll.

Villkor

En bruksanvisning ingår i varje modell av trädgårdsredskap. Det finns dock många viktiga nyanser när du använder dem som inte beskrivs i instruktionerna.

Trädgårdsmästare som har hunnit testa enheten i praktiken talar om dem

  • Knivar behöver periodisk slipning. För detta ändamål är endast lasermetoden lämplig.
  • Det är bättre att föredra alternativet med ett litiumjonbatteri, som kan användas även vid låga temperaturer.
  • När du köper ett verktyg med ett löstagbart batteri bör du omedelbart köpa ett ersättningsbatteri. Således kommer det att vara möjligt att säkerställa oavbruten drift av enheten när den laddas ur genom att byta batteri.
  • Vissa modeller har svängbara blad (90 grader). Detta hjälper när du arbetar med gräsmattor på svåråtkomliga platser.
  • Ju mer rymligt batteriet, desto längre driftstid för enheten. Men för att ladda ett sådant batteri måste du vänta lite längre än vanligt.
  • Använd endast originalladdaren för att ladda batteriet. Laddningar med högre spänningar, liksom lägre spänningar, kommer förr eller senare att inaktivera instrumentet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

För att undvika mekanisk skada måste du se till att saxen sitter ordentligt i dina händer. Sedan måste du ta reda på hur mycket enheten kan fungera, baserat på procentandelen av batteriladdningen.

Innan arbetet påbörjas är det värt att inspektera området som planeras bearbetas för att se till att det inte finns några främmande föremål där. Vid gräsklippning kan de fastna mellan kniven och skada apparaten.

Bild
Bild

Arbeta inte med sax med bara händerna. Vassa knivar kan skära huden utan handskar!

Efter arbetet måste du rengöra knivarna från vidhäftande växtrester, torka verktyget torrt och vid behov ladda det.

Rekommenderad: