Sladdlös Spruta: Innehåller Trädgårdsmodellerna Elektriska Automatik Och Ryggsäck. Tillverkarens Betyg Och Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Sladdlös Spruta: Innehåller Trädgårdsmodellerna Elektriska Automatik Och Ryggsäck. Tillverkarens Betyg Och Recensioner

Video: Sladdlös Spruta: Innehåller Trädgårdsmodellerna Elektriska Automatik Och Ryggsäck. Tillverkarens Betyg Och Recensioner
Video: Battery Powered Backpack Sprayers 2024, Maj
Sladdlös Spruta: Innehåller Trädgårdsmodellerna Elektriska Automatik Och Ryggsäck. Tillverkarens Betyg Och Recensioner
Sladdlös Spruta: Innehåller Trädgårdsmodellerna Elektriska Automatik Och Ryggsäck. Tillverkarens Betyg Och Recensioner
Anonim

Stora trädgårdstomter och privata hushåll kräver den mest moderna bevattningstekniken. En av de mest framgångsrika lösningarna var den nyligen introducerade sladdlösa sprutan.

Bild
Bild

Särdrag

Till att börja med, låt oss bli lite bekanta med sladdlösa sprinkler och deras syfte. Så, sprutan låter dig organisera planteringsvård snabbt, enkelt och delikat, eftersom ett stabilt tryck upprätthålls i arbetsmekanismen på grund av den elektriska pumpen. Det finns således inget behov av att trädgårdsmästaren pumpar ut manuellt, vilket är fallet när man arbetar med manuella enheter.

En särdrag hos den professionella sladdlösa sprutan är också det faktum att den kan användas för att applicera komplexa gödningsmedel och fungicidlösningar på växter - i det här fallet är ytan på blad och stjälkar täckta med en tunn film, vilket gör att du avsevärt kan spara läkemedelsförbrukning. Förutom att ta hand om växter används en sådan spruta ofta för anti-epidemisk behandling av nötkreatur, och enheten används också ofta för att tvätta fordon, vitkalkade fasader, innerväggar och tak, rengöra vertikala ytor från damm och smuts.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvuddelen av denna enhet faller på axelbehållarens område Därför är den dessutom utrustad med ergonomiska handtag och remmar, användaren kan enkelt flytta den även över de längsta avstånden. Tankens kapacitet är annorlunda, i de flesta fall varierar den från 5 till 20 liter. Dessutom är sådana enheter dessutom utrustade med ett teleskopkort, vars längd är över 1 meter. Tack vare denna mekanism kan du enkelt hantera lågväxande träd och buskar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillsammans med själva sprutorna säljer tillverkarna speciella munstycken, som kan ge flera typer av sprutning:

  • bläckstråleskrivare;
  • i form av ett vått moln;
  • solfjäderformad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincipen för sådana enheter är ganska enkel - med hjälp av en elektrisk pump bildas ett ökat tryck av vatten eller annan vätska i tanken, enheten slås på när det är nödvändigt att öka trycket och stängs av om trycknivån har nått sitt max. Som regel är dessa modeller utrustade med ett underhållsfritt batteri, som har en ganska lång användningstid-i de flesta fall räcker en laddningscykel för korrekt drift i 6-7 timmar. Under denna tidsperiod sprutar sprutan cirka 500 liter flytande komposition.

Bild
Bild

Energiförbrukningen för en sådan trädgårdsspruta är 300 watt per timme. När enheten används med korta avbrott ökar dess driftstid före slutlig urladdning. Vi är särskilt uppmärksamma på att batteriet bara laddas genom att ansluta det till en 220V elektrisk ström. De flesta modellerna är utrustade med ett filtreringssystem, vilket resulterar i att vattnet genomgår trestegsrening och blir av med mekaniska föroreningar och tungmetallsalter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

När du köper en trädgårdssprinkler står husägaren inför ett val mellan en batteridriven eller en bensindriven enhet. Var och en har sina egna fördelar och nackdelar, men enheter med förbränningsmotor är mer lämpliga i ett bilgarage än i en grönsaksodling. Låt oss bo på fördelarna med var och en av dessa produkter . När det gäller effektivitet gynnas en bensinspruta avsevärt, eftersom den tack vare luftpumpen kan driva en ganska kraftig luftström genom röret. Vid utloppet kommer vattenstänk eller en lösning av ett specialiserat preparat in i det och transporteras med flyg över långa avstånd. Vanligtvis, på vintern, används en sådan enhet för att blåsa av snö.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sladdlösa sprutor fungerar lite annorlunda - de har en tunnare slang och ett långsträckt rör, dessutom med en liten diameter, på grund av detta kastas vätskan ut i en smalare kon, även om atomiseringsgraden är ganska signifikant. Ändå är det omöjligt att blåsa av snö med ett sådant tryck, därför kommer vintern att stå på tomgång på vintern. Men han har en annan fördel - de flesta av de modifieringar som säljs är utrustade med en teleskopstång, som spelar rollen som ett matningsrör, bensinanordningar har inte en sådan enhet.

Bild
Bild

Det bör inte förbises att om du sätter på dig en spruta av ryggsäck, kommer du att bära på dig inte bara en vattentank utan också en bensintank - många vågar inte vidta sådana åtgärder en känsla av sin egen säkerhet.

En annan fördel med den sladdlösa finfördelaren är kostnaden. Om priserna på elektriska modeller varierar från 3 till 7 tusen, börjar kostnaden för bensinmodeller från 15. Således är det bara motiverat att köpa en enhet med en integrerad förbränningsmotor i en situation om du regelbundet måste odla flera hektar mark. genast. Om du har en liten hushållsgård bör du föredra batterimekanismer. Sammanfattningsvis kan följande fördelar med batteriinstallationer identifieras.

  • Liten storlek, lätt, kompakt och ergonomisk.
  • Den batteridrivna sprutan kräver ingen permanent strömkälla och kan fungera i områden där det inte levereras el.
  • Sprutan har en ganska hög effekt, tack vare vilken du med en enda laddning kan bearbeta stora områden på en gång.
  • Batterianläggningar uppfyller alla miljö- och sanitära säkerhetskrav.
  • Mekanismen har ett brett användningsområde, allt från vattning och skadedjursbekämpning till reparationsarbete och desinfektion av lokaler.
  • Ett stort antal olika bilagor i satsen avgör arbetet i flera alternativ.
  • Drift kräver inte speciell fysisk ansträngning och specialiserade färdigheter.
  • Under drift förbrukar sådana sprutor inte olja och bensin, vilket är ganska dyrt. Dessutom avger enheten inte kolmonoxid i luften, så den används ofta i växthus.
  • Kostnaden för batteriinstallationer är en storleksordning lägre än för bensin.
Bild
Bild

Glöm dock inte minuserna, följande punkter kan tillskrivas dem

  • Graden av självständighet för installationen beror direkt på parametrarna för batterikapaciteten. Så snart laddningen slutar slutar mekanismen att fungera.
  • Kostnaden för batterimodeller är mycket högre än priserna på handdrivna produkter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Beroende på rörelsens typ av enheter, de är indelade i tre typer:

  • manuell;
  • på hjul;
  • ryggsäck.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Handhållna sprinkler hålls i händerna under arbetet, ryggsäck, som en ryggsäck, läggs på baksidan och hjulen är vanligtvis fixerade på vagnen. Handsprutor är lämpliga för hemma vinterträdgårdar där relativt få blommor behöver behandlas. Sprutor på hjul är optimala när du behöver vattna eller gödsla stora ytor på flera tiotals tunnland. För dachas och medelstora grönsaksodlingar kommer ryggsäckmekanismen att vara optimal - dess volym är tillräcklig för vattning, och samtidigt blir personen inte trött och ryggen är i ett bekvämt läge under arbetet.

Bild
Bild

Batterier kan ha olika typer av batterier - sommarstugor med litiumbatteri anses vara de bästa.

Tillverkarens betyg och modelljämförelse

Låt oss gå vidare till en översikt över de mest populära tillverkarna och deras modeller.

Bild
Bild

Makita

Detta märke producerar ett brett sortiment av en mängd olika sprutor, VF 154 RF -modellen är i den största efterfrågan, den är optimal för bevattning av stora plantager. Vikten av en sådan enhet är bara 4,1 kg, mekanismen kompletteras med en 15-liters vattentank, typen av mekanism är ryggsäck. Nebulisatorn är ergonomisk, den sitter bra på baksidan och det breda bältessystemet gör att du kan fördela lasten jämnt från läkemedlets vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan spruta går på ett litiumbatteri med en spänning på 18 W och en kapacitet på 3 A / h. Enheten är utrustad med två typer av tillbehör, samt en laddare.

Ryobi

Dessa är sprutor från en japansk tillverkare, som används för att vattna blommor, buskar och små träd. Enheten är utrustad med en behållare för vätska med en volym på 3,5 liter, medan dess vikt är relativt liten - endast 1,7 kg, innehåller uppsättningen ett ergonomiskt handtag för att bära utrustningen.

Bild
Bild

Bekvämlighet

Detta är en importerad produkt tillverkad i Korea. Mekanismen är utrustad med en 12 l vattentank, satsen innehåller två rör på 50 och 110 cm, 3 olika munstycken, samt en slang och ett filtersystem. Detta är en ansiktsspruta, enheten fungerar på ett 12 W batteri och en kapacitet på 8 A / h. Enheten kan fungera i 6 timmar utan avbrott.

Bild
Bild

Kaliber

"Kaliber" är ett varumärke som tillhör ett ryskt tillverkningsföretag, men för att sänka kostnaden för mekanismen finns produktionsanläggningarna i Kina. Enheten är utrustad med en 5-liters reservoar, batteritypen är litium, med en kapacitet på 15 W och en kapacitet på 1,5 A / h. Teleskopröret och slangen är av samma storlek - 1, 2 m. Tack vare detta kan enheten användas för vattning och sprutning av även de högsta fruktträden.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du köper en sprinkler bör du ta hänsyn till flera nyckelfaktorer:

  • trädgård område;
  • landskapsdrag;
  • planerad regelbunden användning av sprutan;
  • behovet av ytterligare funktioner.
Bild
Bild

Var noga med att beräkna mängden vatten du kommer att behöva bearbeta och vattna dina växter . I genomsnitt behöver ett träd cirka 0,5 liter vätska, så om du är ägare till en botanisk trädgård eller ett stort växthus är enheter med en liten tankstorlek meningslösa. Glöm inte att ta hänsyn till de fysiska egenskaperna hos den person som ska arbeta med sprutan. Om du har en enhet med en 15-liters tank framför dig, är det bara en stark frisk man som kan bära den runt i trädgården.

Bild
Bild

För att välja en spruta bör du noggrant studera bruksanvisningen och bekanta dig med alla tekniska egenskaper. Om du till exempel har många höga träd i din trädgård, bör du föredra installationer med fläckspray och sprutbegränsare. Om du planerar att vattna mestadels lågväxande växter kan du välja en billigare och enklare modell.

Bild
Bild

Det är mycket viktigt att ägna maximal uppmärksamhet åt säkerheten för den köpta sprutan . - verktygets kropp måste vara resistent mot mekanisk deformation, slitage och bekämpningsmedel. Se till att en utlösare är tillgänglig när du applicerar fungicid- och insekticidlösningar. Delarnas tillförlitlighet är en av de viktigaste egenskaperna som påverkar valet av en viss modell. När du väljer en enhet, var noga med att inspektera den själv, kontrollera kvaliteten på alla leder och styrkan på dess komponenter.

Bild
Bild

Släpp omedelbart tanken på att köpa sprinkler som har en metalltank, och du bör inte heller köpa modeller med en tankvolym på mindre än 8 liter - i det här fallet måste du ständigt ta pauser för att fylla behållaren med en ny portion vatten. Om du köper en ryggsäcksmodell, var noga med att prova den och uppskatta att det är bekvämt med remmarna och längden på handtaget, du bör vara bekväm att arbeta med sådan utrustning på ryggen. All utrustning misslyckas förr eller senare, så ge företräde åt inhemska märken - du kan alltid enkelt köpa en reservdel. Om du har en importerad spruta är det stor sannolikhet att du måste beställa reservdelar från utlandet och reparationen kommer att dra ut ganska länge.

Bild
Bild

Var uppmärksam på tillgängligheten av olika ytterligare alternativ för att automatiskt slå på och stänga av pumpen, samt komplettera med ytterligare munstycken.

Tips för användning

Användningen av sprutor har sina egna egenskaper, låt oss bo mer på dem.

  • Först måste du noggrant inspektera enheten för prestanda och funktionsstörningar. Om du märker sprickor, kontakta skillnader och andra kränkningar av det isolerande skiktet, vägr att arbeta.
  • Före användning måste batteriet vara fulladdat; för detta ändamål är nätadapterens kontakt ansluten till ett uttag och laddas tills den gröna indikatorlampan tänds, med vilken du kan bestämma laddningsmängden.
  • Låt inte vattenolösliga föroreningar komma in i behållaren, annars går filtret snabbt sönder.
  • Vid temperaturer över 45 grader och mindre än -10 grader är användning av den sladdlösa sprutpistolen förbjuden.
  • Vid arbete med utrustning rekommenderas att använda personlig skyddsutrustning.
  • Använd inte ett sprutmunstycke om det inte finns vätska i tanken.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Häll inte kaustiksyra-alkaliska lösningar i tanken.
  • Det rekommenderas inte att använda enheten i hård vind eller regn.
  • Enheten behöver inte lämnas i direkt UV -ljus.
  • Det är strängt förbjudet att hälla vatten i den elektromekaniska delen av mekanismen.
  • Om du har sprayat gödningsmedel och fungicider, byt kläder efter arbete och dusch om möjligt.
  • Sprutan ska förvaras ur drift på en torr, helst sval plats, bort från elektriska apparater, batterier och andra värmekällor.
  • Ladda sprinklerbatteriet före långtidsförvaring; under vintern är det nödvändigt att ladda upp mekanismen då och då, den får inte laddas ur till noll.
Bild
Bild

Recensioner

Med alla olika trädgårdsredskap som presenteras av den moderna industrin är det ganska svårt att komma fram till någon enhällig uppfattning om fördelarna med att använda elektroniska laddningsbara sprinkler. Men i allmänhet är recensioner av trädgårdsmästare positiva, ryggsäcksmodeller noteras särskilt, som inte skapar belastning på ryggen och därför inte orsakar obehag och smärta efter arbete.

Bild
Bild

Det noteras också att när du väljer en lämplig modifiering är det värt att ge företräde åt produkter med ett kraftfullt batteri och en långsträckt version av "fiskespöet". Dessutom är det bättre att köpa modeller som levereras med olika typer av bilagor, då kan du behandla örter, blommor, buskar, höga träd samt inomhusväxter med en spruta.

Om vi pratar om varumärken och varumärken, är alla användare enhälliga i åsikten att det är bäst att köpa produkter från en inhemsk tillverkare … Detta kan förklaras på ett otroligt enkelt sätt - faktum är att ryska sprutor är av mycket hög kvalitet, medan deras pris är 10-20 procent lägre än för utländska motsvarigheter. Vår bransch erbjuder ett brett utbud av trädgårdsutrustning med olika prestandaegenskaper, så det är ingen idé att betala för mycket. Dessutom kan reparationsdelar köpas när som helst. Batteriet trädgårdsspruta kommer att vara en bra hjälpare för alla trädgårdsmästare eller bönder, det kommer att göra underhållet av en hemträdgård enkelt och snabbt och samtidigt mycket effektivt. Till salu kan du hitta både dyra modeller med en prislapp på 18-20 tusen och budgetalternativ, vars kostnad börjar från 3 tusen rubel.

Rekommenderad: